1 op de 5 volwassenen volgt onderwijs

In 2017 volgde bijna 20% van de volwassenen tussen de 25 en 65 jaar in Nederland enige vorm van scholing. Van volledige mbo- of hbo-opleidingen tot korte cursussen. Dat blijkt uit nieuwe cijfers van het CBS. Daarmee doet Nederland het in vergelijking met andere EU-landen goed als het gaat om een 'leven lang leren'. Het Europese gemiddelde ligt op 11%. Alleen Zweden, Finland en Denemarken scoren beter dan Nederland.

Het aantal uren dat volwassenen in Nederland aan de opleiding besteden is relatief laag. Ongeveer tweederde besteedt maximaal 13 uur per week aan de studie en slechts 12% besteedt meer dan 25 uur per week aan de studie.

Leven lang leren

nieuwsbericht leven lang leren vrouw studerenDe overheid stimuleert 'leven lang leren', zodat (werkende) volwassenen genoeg kennis en vaardigheden opdoen om duurzaam inzetbaar te worden of te blijven op de arbeidsmarkt. Beroepen veranderen snel, en door ontwikkelingen zoals in de technologie worden steeds hogere eisen gesteld aan de vaardigheden van werkenden. Om- of bijscholing wordt dus steeds belangrijker. Lees hier meer over omscholing voor volwassenen.

Studeren bij NTI met het Levenlanglerenkrediet

De overheid heeft het met verschillende maatregelen makkelijker gemaakt voor (werkende) volwassenen om een deeltijdopleiding te volgen. Bij NTI kun jij hiervan profiteren via het Levenlanglerenkrediet voor HBO- en Masteropleidingen. Onder gunstige voorwaarden kun jij je studiekosten lenen bij DUO. Zo kun je een studie bij NTI nog voordeliger doorlopen. Bovendien zijn onze opleidingen zo ontworpen dat ze perfect te combineren zijn met een drukke baan, privéleven of hobby's. Je studeert in je eigen tempo en bepaalt dus zelf hoeveel tijd je per week aan je studie besteedt. 

Wil jij je positie op de arbeidsmarkt verstevigen? Neem dan snel een kijkje bij onze erkende opleidingen!

HBO Bachelors   HBO Associate Degrees   Masters