Omscholing volwassenen

#1

Je doet het bij NTI!

Ben jij geïnteresseerd in een ander vakgebied dan waarin je nu werkzaam bent? Op deze pagina lees je alles over omscholing bij NTI.

Omscholen op latere leeftijd

Toe aan iets nieuws? Jezelf laten omscholen als volwassene kan best een uitdaging zijn, zeker als je er naast je baan ook nog eens een druk gezinsleven op nahoudt. Hoe laat je dit dan toch lukken? NTI heeft dé oplossing voor jou.

Bij NTI volg je flexibel een studie naast je vaste baan. Je bepaalt zelf je startmoment en je studeert in jouw eigen tempo. Studeren in het weekend, 's avonds na het werk of vanuit een koffietentje bij jou om de hoek? Het is allemaal mogelijk met FlexibelStuderen® van NTI. Een carrièreswitch maken wordt zo al een stuk laagdrempeliger.

Een leven lang leren

NTI gelooft in een leven lang leren en ziet dit als een belangrijke maatschappelijke ontwikkeling voor zowel Nederland als Vlaanderen. Je bent nooit te oud om te studeren en jezelf persoonlijk en professioneel te ontwikkelen. Veel mensen kiezen juist voor omscholing op latere leeftijd. En dat brengt verschillende voordelen met zich mee: 

  • Met meer kennis en levenservaring op zak weet je beter wat je leuk vindt en waar je goed in bent. Dit is erg waardevol voor jouw carrière!  
  • Er gaat een wereld voor je open. Jezelf omscholen als volwassene zorgt ervoor dat je nieuwe ervaringen opdoet en dat je buiten je comfortzone treedt. 
  • Je creëert zo meer werkplezier en je groeit als persoon. 
  • Je houdt jezelf up-to-date. De maatschappij blijft veranderen. Door te blijven leren, blijf jij bij de tijd. 

Omscholing met goede baankansen

Wil je een nieuwe draai geven aan je carrière, dan is omscholen met baangarantie wel zo fijn. De vakgebieden die momenteel de beste baankansen bieden en waarin jij je bij NTI kunt laten omscholen als volwassene zijn de zorg, het onderwijs, ICT en de techniek. Uit onderzoek van Universiteit Maastricht blijkt dat er in Nederland 2 miljoen baanopeningen verwacht worden tot 2026. Hiertegenover staat een lagere instroom van 1,6 miljoen afgestudeerden, waarvan jij er één kunt zijn!

Zorg

Voor omscholing als volwassene naar de zorg zijn de baankansen op hbo- en masterniveau het hoogst. In deze branche is er een grote vraag naar therapeuten en verpleegkundigen. Daarnaast is de branche op zoek naar specialisten op het maatschappelijke gebied en in de gezondheidszorg. Ook op mbo-niveau is er veel vraag naar personeel in de zorg, denk hierbij aan apothekersassistenten en begeleiders in de zorg.

ICT

Jezelf laten omscholen naar de ICT? De baankansen zijn daar het hoogst op hbo- en masterniveau. Werkgevers zijn voornamelijk op zoek naar specialisten binnen dit vakgebied. NTI biedt verschillende ICT-opleidingen aan, zowel op hbo- en masterniveau als op mbo-niveau.

Onderwijs

Wil jij jezelf laten omscholen naar het onderwijs, dan zijn de baankansen ook hier het hoogst op hbo- en masterniveau. De vraag naar docenten en onderwijsassistenten is groot binnen het onderwijs. Naast hbo- en masterniveau biedt NTI ook de populaire opleiding MBO Onderwijsassistent op mbo-niveau 4 aan.

Techniek

Waar de baankansen bij de andere branches vooral hoog zijn op hbo- en masterniveau, is jezelf laten omscholen naar de techniek ook gunstig op mbo-niveau. De branche is op zoek naar architecten, ingenieurs en vakspecialisten.

Omscholing als volwassene: een gewaagde stap

Een carrièreswitch maken is vaak spannend. Zeker wanneer je huidige baan financieel aantrekkelijk is. Je bent er misschien nog niet helemaal over uit of je wel aan zo'n groot nieuw avontuur moet beginnen en of je je moet laten omscholen op latere leeftijd. Dit kan een erg lastige keuze zijn en vaak ook een risico. Heb je nog twijfels? Neem dan gerust vrijblijvend contact op met onze studieadviseurs. Ze helpen je graag!

Vrouwen in mannenberoepen (en andersom)

Ben jij een man die geïnteresseerd is in een baan die behoort tot de zogenaamde 'vrouwenberoepen'? Of wil je je als vrouw graag laten omscholen op latere leeftijd naar een baan in de 'mannenwereld'? Geen zorgen: je bent zeker niet de enige.

In deze blog vertellen twee NTI-studenten over hun ervaringen in het werkveld. Erik volgt de opleiding MBO Apothekersassistent en Lisa de opleiding MBO Beveiliger. Dat een man net zo goed kan zorgen als een vrouw en dat een vrouw die het naar haar zin heeft in de bouw net zoveel waard is als een man, daar zijn ze het allebei over eens!