Nieuwe Cursus: Uitgaan voor Beginners

Onderstaande 1 april grap was een groot succes! Ben jij erin getrapt? Het kan natuurlijk zo zijn dat je oprecht geïnteresseerd bent in deze cursus - die dus helaas niet doorgaat. Lees in dat geval vooral verder en volg de gratis proefles voor wat inspirerende tips voor jou en je vrienden!

Vanaf eind deze week bieden we een nieuwe cursus aan: Uitgaan voor Beginners. Nu bars en discotheken weer open zijn blijkt uit een rondvraag dat we het uitgaan een beetje zijn verleerd. Voor de jongeren die nog nooit zijn uitgegaan én voor de oude(re) generatie die wel een opfriscursus kan gebruiken lanceren we vrijdag deze compleet nieuwe cursus. 

Uitgaan kan weer! Wie verlangt er niet terug naar die tijd waarin je regelmatig op vrijdagmiddag na het werk de kroeg in dook? Of dat je je op zaterdagavond klaarmaakte voor een topfeest in de discotheek? Nu alle horeca na twee jaar eindelijk weer open is, blijkt uitgaan voor velen toch ineens een beetje onwennig.

Dansende menigte in een nachtclubBezoekers lijken overprikkeld door de overvolle kroegen waar de anderhalve meter nergens meer te bekennen is. Het uitgaande publiek is niet meer gewend aan de harde muziek uit de speakers, de hossende massa en de alcoholluchten. Jonge bezoekers die nooit een echte discotheek of danscafé van binnen hebben gezien weten zich geen raad met de nieuwe situatie en zijn vooral ongeremd en nergens op voorbereid. En wat te denken van sociale interacties zoals flirten (zonder datingapp!); het blijkt allemaal een stuk lastiger in real-life dan men van tevoren had bedacht.

Het lijkt er dus op dat niemand nog weet hoe je ook alweer moet uitgaan, en dat viel ook menig bar- en clubeigenaar op:

“Na twee jaar gesloten door COVID-19 merken we dat veel van onze bezoekers tussen de 18 en 20 jaar geen enkele ervaring op hebben kunnen doen in het uitgaansleven. Dat levert sinds de heropening bij ons poppodium situaties op die we nooit eerder hebben meegemaakt. De eerste editie van onze nieuwe clubavond ‘De Nacht Wacht’ had op sommige momenten wel iets weg van een brugklasfeest waar de nieuwkomers van de ene verbazing in de andere vielen. Joh, er is hierachter nóg een hele grote zaal en je kan óók nog naar boven.”

- Ruud Visser, Directeur Poppodium Gebr. De Nobel Leiden

De cursus Uitgaan voor Beginners (ook geschikt als opfriscursus voor gevorderden) is vanaf vrijdag beschikbaar bij NTI. In de cursus leer je alles om je perfect voor te bereiden op een succesvolle feestavond; van welke kleding je het beste kunt dragen tot versiertrucs en de laatste dancemoves. Maar ook geven we je tips voor de leukste kroegen en clubs en vertellen we je hoe je de “day-after” overleeft.

Ga je deze vrijdagavond al uit? Dat komt mooi uit! De proefles is nu al beschikbaar dus dan kun je je geleerde materie direct dezelfde dag nog in de praktijk brengen.

De cursus is geschikt voor beginnende stappers, maar zeker ook voor de oudere generatie die wel een opfriscursus kan gebruiken.

START DE PROEFLES