Omschrijving

Studiegids ontvangen

Je ontvangt de gids als PDF binnen enkele minuten in je mailbox.

Vul postcode en huisnummer in

Er zijn geen straat en plaatsnaam gevonden voor deze postcode. Je kunt je straat en plaatsnaam handmatig aanpassen.

Om je te helpen bij jouw studiekeuze kunnen wij je via e-mail of telefoon benaderen. Door dit formulier te verzenden geef je hier toestemming voor, je toestemming kun je ieder moment weer intrekken. Bekijk ook gerust onze privacyverklaring.

De spin in het web

Dé steun en toeverlaat van een manager. Diégene die ervoor zorgt dat alles op rolletjes loopt. Dat is de directiesecretaresse. Is deze baan jou op het lijf geschreven? Start dan de directiesecretaresse opleiding bij NTI. Tijdens de opleiding leer je onder meer organiseren en notuleren. Ook verbeter je jouw schriftelijke en communicatieve vaardigheden. Na afloop van de opleiding ontvang je het officieel Associatie Praktijkdiploma Directiesecretaresse. De juiste bagage voor een uitdagende en zeer afwisselende functie! Enthousiast? Vraag de gratis studiegids aan voor meer informatie. 

Wat kan ik als directiesecretaresse?

Als directiesecretaresse ben jij een echte spin in het web. Je regelt afspraken en plant het werk. Je bereidt vergaderingen voor en notuleert deze. Je verzorgt de zakelijke correspondentie. Werkt samen en onderhoudt contact met andere afdelingen. En zorgt voor een archief. Geen dag is hetzelfde en dat maakt de functie zeer afwisselend en divers!

NTI: Wat vind jij belangrijk?

Kies je voor NTI? Dan mag jij van ons het volgende verwachten:

 • Je ontvangt waardevolle en erkende diploma’s
 • Je krijgt de beste prijs-kwaliteitverhouding
 • Je krijgt les van docenten met ruime ervaring in het vakgebied
 • Je hebt alles binnen handbereik met onze online leeromgeving
 • Je studeert waar en wanneer jij wilt: op jouw moment

Inhoud

Wat leer ik?

Tijdens de opleiding Directiesecretaresse leer je alle ins en outs van het vak. In eerste instantie ben je de rechterhand van de leidinggevende die je zaken uit handen neemt. Je beheert de agenda, plant afspraken in, organiseert vergaderingen en bijeenkomsten, notuleert waar gewenst en je zorgt voor een heldere en duidelijke communicatie, zowel mondeling als schriftelijk. Alles om jou klaar te stomen tot een succesvol directiesecretaresse. De opleiding bestaat uit vier modules: Secretariaatspraktijk, Notuleren, Communicatie en management en Schriftelijke communicatie Nederlands. Ook bieden we een module Engels B1 aan voor als jij dit niveau nog niet beheerst. Lees hierover meer bij Toelating.

Studieprogramma

Tijdens de opleiding komen de volgende onderwerpen aan bod:

Secretariaatspraktijk

 • Agendabeheer en relatiebeheer
 • Bijeenkomsten/vergaderingen organiseren binnen en buiten het bedrijf
 • (Meerdaagse) zakenreizen
 • Vergadervormen en soorten bijeenkomsten
 • Internationale zakenreizen
 • Congressen organiseren


Notuleren

 • Vergadering verslaan
 • Actiepunten en besluitenlijst


Communicatie en management

 • Pr
 • Marketing
 • Bedrijfscommunicatie
 • Management en organisatie
 • Projectmatig werken/evenementenorganisatie


Schriftelijke communicatie Nederlands

 • Klachtenbrief
 • Circulaire
 • Laatste aanmaning
 • Sollicitatie
 • Vormkenmerken
 • Spelling en grammatica
 • Schrijfstijl


Engels

 • Verbeteren van lezen, schrijven, luisteren en spreken
 • Complexe gesprekken voeren
 • Hobby’s en reizen
 • Uitbreiding van je woordenschat
 • Het weer en actualiteiten

Studeren op jouw moment

Starten wanneer je wilt. Studeren waar en wanneer het jou schikt. Even stoppen als dat nodig is, of harder gaan dan je dacht. Online, met inspirerende boeken, via E-colleges, of juist in een echte klas. Dat kan allemaal bij NTI. Deze NTI-studenten leggen je graag uit hoe dit in zijn werk gaat.

Wij snappen als geen ander dat er meer is dan studeren. Dat je rekening wilt houden met je baan, met je kinderen, je sport, of met dat familielid dat aandacht nodig heeft. Of dat het even niet uitkomt met de feestdagen of tijdens die verbouwing. Maar als het dan zover is, zorgen we er ook voor dat elke seconde telt. Dat het helemaal jouw moment is.

Online leeromgeving

Bij NTI kun jij studeren op jouw moment, in een online leeromgeving. In deze afgeschermde omgeving heb je contact met je docenten en medestudenten. Hier kun je onder andere leerstof interactief oefenen en ondersteunende video’s bekijken. Je vindt er alles wat je nodig hebt om flexibel te studeren.

Persoonlijke begeleiding

Zelfstandig studeren is leuk, maar soms heb je toch een aanspreekpunt nodig voor niet-inhoudelijke vragen over je studie. Jouw persoonlijke mentor kun je per e-mail en telefoon bereiken.

Lees meer

Toelating

Variant met en zonder Engels

Om in aanmerking te komen voor het overkoepelende diploma Praktijkdiploma Directiesecretaresse dien je over Engels niveau B1 te beschikken. Dit moet je kunnen aantonen door middel van een geldig diploma. Ben je in het bezit van een van onderstaande diploma’s? Dan voldoe je aan het gewenste niveau.

 • Havo diploma
 • Vwo diploma
 • Mbo diploma niveau 4
 • Een diploma op B1 niveau of hoger voor Engels lezen, luisteren, spreken en schrijven

Heb je geen diploma waarmee je dit kan aantonen? Schrijf je dan in op deze pagina voor de variant met de module Engels ERK B1. Na het succesvol afronden van deze module ontvang je een officieel certificaat dat aantoont dat je Engels kunt lezen, schrijven, spreken en verstaan op B1-niveau en kom je ook in aanmerking voor het overkoepelende diploma Praktijkdiploma Directiesecretaresse. 

Vragen? Bel ons gerust!

Heb je vragen over de opleiding Praktijkdiploma Directiesecretaresse? Neem contact op met een van onze studieadviseurs.

Examen

Hoe rond ik de beroepsopleiding af?

AssociatieLogoCcmykdef_3.jpgDe modules Secretariaatspraktijk, Notuleren, Communicatie & management en Schriftelijke communicatie Nederlands sluit je af met een Associatie-examen. De module Engels B1 kun je afsluiten met een theorie-examen van Cambridge. Indien je deze wilt afleggen, worden de kosten voor het examen Engels apart in rekening gebracht. Heb je alle modules succesvol afgerond? Dan ontvang je het Praktijkdiploma Directiesecretaresse van de Associatie.

€ 100,- voordeel op de examenkosten!

Met een diploma op zak maak jij meer kans op de arbeidsmarkt. Om het behalen van een diploma te stimuleren, geeft NTI je daarom een speciale korting cadeau van € 25,- per Associatie-examen. Je betaalt dus geen € 110, maar € 85 per examen. Voor deze opleiding ontvang je dus een totale korting van € 100,-! Dit is een unieke kans, want NTI is de enige opleider waarbij je dit voordeel krijgt. De examenkosten betaal je tegelijk met het lesgeld aan NTI. De examens boek je bij de Associatie wanneer jij er klaar voor bent. Voor meer informatie over het examen verwijzen we je naar www.associatie.nl

Elke dag digitaal examen doen

Je kunt zelf bepalen waar en wanneer je examen wilt doen voor de opleiding Praktijkdiploma Directiesecretaresse. Het merendeel van de examens bij NTI wordt dagelijks digitaal op tal van locaties door heel Nederland afgenomen. En als je een keer niet direct voor je examen slaagt, kun je snel weer een herexamen inplannen. Dit biedt jou optimale flexibiliteit! Lees hier meer over de digitale examens.

Examenkosten

De examenkosten worden samen met het lesgeld in rekening gebracht. Je betaalt lesgeld en examenkosten volgens het door jou gekozen studietempo.

De examenkosten bedragen € 42,50 per maand op basis van het aanbevolen studietempo.

Studieduur & lesgeld

Profiteer tijdelijk van 50% jubileumkorting en een cadeau naar keuze

Al 75 jaar profiteren onze studenten van betaalbaar, kwalitatief onderwijs en erkende diploma’s. NTI helpt ook jou graag om je dromen en ambities waar te maken. Je ontvangt tijdelijk 50% jubileumkorting én een cadeau naar keuze. Vind je een vergelijkbare opleiding elders goedkoper? NTI betaalt jou het verschil terug. Denk vooruit en schrijf je vandaag in.

Praktijkdiploma Directiesecretaresse 1601

Studietempo in maanden 6 Maanden 8 Maanden * 10 Maanden
Uren per week 8 6 5
Lesgeld per maand € 262,25 € 196,75 € 157,50
Nu met 50% korting € 131,13 € 98,38 € 78,75
 • De inschrijfkosten zijn € 35,-
 • 5% korting bij betaling ineens
 • * is aanbevolen studietempo

Tijdelijk cadeau naar keuze bij inschrijving

Profiteer nu van een cadeau geheel naar keuze. Je kunt kiezen uit ruim 70 producten of uitjes. Kies jij een Rituals cadeaubon, een leuk tijdschrift of liever kaartjes voor de bioscoop of een pretpark? 

Welkomstcadeau naar keuze bij NTI

Zorg dat je er op tijd bij bent, want op = op. Lees meer over de actie

Praktijkdiploma directiesecretaresse met Engels B1 1603

Studietempo in maanden 8 Maanden 10 Maanden * 12 Maanden
Uren per week 6 5 4
Lesgeld per maand € 237,19 € 189,75 € 158,13
Nu met 50% korting € 118,60 € 94,88 € 79,07

Ontvang tot 50% van je studiekosten terug van de Belastingdienst!

Je kunt de kosten voor een opleiding die aansluit bij je (toekomstige) beroep van de belasting aftrekken. Ben jij benieuwd naar jouw belastingvoordeel voor deze opleiding? Vul dan hieronder je persoonlijke gegevens in en bereken jouw voordeel direct.

Jouw belastingvoordeel:

Over 2018 ontvang je € 558,37 aan studiekosten terug van de belasting!*

* Dit voorbeeld geldt als indicatie. Bekijk de uitgebreide informatie hier.


Handige extra's

Examentrainingen Directiesecretaresse

Wil jij je optimaal voorbereiden op de Associatie-examens en persoonlijke feedback krijgen op de onderdelen die jij moeilijk vindt? Kies dan voor de 4 klassikale examentrainingen. Aan de hand van een proefexamen dat je maakt, geeft de docent extra aandacht aan de fouten en de opgaven die voor jou extra uitleg nodig hebben. Het totaalbedrag hieronder betaal je in termijnen.

€ 300,-    (eenmalig)

Wees de eerste om een review achter te laten

Laat hier jouw beoordeling achter

Voor deze opleiding zijn nog geen ervaringen achtergelaten, bekijk tot die tijd op The Feedback Company hoe onze studenten NTI beoordelen:

Reviews Feedback company 8.2