Omschrijving

Leer de kunst van het boekhouden

Met de cursus Boekhouden heb jij de kennis in huis om de meest relevante boekhoudkundige werkzaamheden te verrichten. Het grootboek, journaal, balansen, btw, eigen vermogen en nog veel meer komt langs. Basiskennis Boekhouden (BKB®) is geschikt voor iedereen die de boekhouding van een organisatie wil uitvoeren. Voor ondernemers is het ook een aanrader. Na afloop weet je hoe je facturen controleert en verwerkt, betalingen voorbereidt en debiteuren bewaakt. En ook niet onbelangrijk, je bent uitstekend voorbereid op het examen van de Nederlandse Associatie voor Examinering, waarmee je het erkende diploma Basiskennis boekhouden (BKB®) behaalt.

Extra online begeleiding!

Vergroot je slaagkans met Plus

Heb je behoefte aan extra begeleiding of start je met STAP? Kies dan voor de Plus-variant en volg extra online lessen met een ervaren docent. Met Plus verhoog je de kans op succesvol afronden van de opleiding en kan jij dus zorgeloos studeren!

Hulp bij studiekeuze

Twijfel jij of deze studie bij je past?
Neem dan contact op met een van onze studieadviseurs:

ma-vr (09:00-17:00)

Een leuke, leerzame beroepsopleiding waarbij je veel verschillende vakken leert. Een leuke, leerzame beroepsopleiding waarbij je veel verschillende vakken leert. Een goede basis voor de office manager! Vooral Pers&PR vond ik erg interessant.

Inhoud

Inhoud

Wat leer je

Tijdens de cursus Boekhouden komen stap voor de stap de belangrijkste onderdelen van het boekhouden langs. Ook ga je veel oefenen. Zo leer je onder andere het eigen vermogen berekenen, allerlei soorten journaalposten maken en een grootboekrekening opstellen. Het niveau van de opleiding is vergelijkbaar met mbo 3.

Tijdens de cursus Basiskennis boekhouden (BKB®) komen de volgende onderwerpen aan bod:

Studieprogramma

 • Inventaris en balans
 • Het grootboek
 • Eigen vermogen en vreemde vermogen
 • Dagboeken
 • Het journaal
 • Btw
 • Het decimale rekeningstelsel
 • Kolommenbalans
 • Proefbalans
 • Saldibalans

 

Persoonlijke begeleiding

Je staat er niet alleen voor tijdens de opleiding. Voor inhoudelijke vragen ga je naar de docent, voor allerlei andere vragen kun je terecht bij jouw mentor. Bijvoorbeeld voor het maken van een planning of andere studietips. Lees meer over de begeleiding.

Alle voordelen van NTI op een rij:

 • Bepaal zelf je startdatum en studietempo
 • Geen extra kosten voor lesmateriaal
 • Alles binnen handbereik met de online leeromgeving
 • Gratis verlengen van je studietijd, mocht je het niet op tijd halen

Meer begeleiding met Plus

Wil jij graag meer persoonlijk contact en begeleiding tijdens je opleiding? Kies dan voor de Plus-variant. Met Plus volg je extra online lessen waarin je al jouw vragen direct kunt stellen aan een ervaren docent. Ook krijg je meer uitleg over moeilijke onderwerpen en kan je sparren over de lesstof. Tijdens de Plus-variant volg je 4 extra online lessen van ieder 2 uur.

Voordelen van Plus

 • Extra verdieping in de lesstof
 • Hogere slaagkans
 • Online sparren met je docent

Studeren bij NTI

Wil jij studeren op een manier die echt bij jou past? Kies dan voor FlexibelStuderen® van NTI. Want met de flexibele opleidingen van NTI kan iedereen, overal studeren. Je kiest zelf je startmoment en bepaalt je eigen tempo. Met FlexibelStuderen® heb je de regie zelf in handen.

Bekijk de voordelen van FlexibelStuderen®

Studeren via jouw online leeromgeving

Krijg feedback van je docent

Examen doen als jij er klaar voor bent

Leren uit echte studieboeken

Vrije tijd als jij daar zin in hebt

€1.000 subsidie op jouw studie?

Studeren met het STAP-budget

Goed nieuws! Voor de opleiding Basiskennis boekhouden (BKB®) kun je het STAP-budget aanvragen. Dat betekent dat je deze opleiding geheel kosteloos kunt volgen. Het STAP-budget is een subsidie waarmee je jaarlijks tot €1.000 opleidingstegoed kunt aanvragen bij UWV. Per jaar zijn er meerdere aanvraagrondes. De volgende ronde start binnenkort dus wees er snel bij!

Om in aanmerking te komen voor het STAP-budget dien je aan een aantal voorwaarden te voldoen. Ook geldt voor iedere STAP-opleiding een voortgangseis.

Meer over STAP

Veelgestelde vragen over STAP

Wat is het STAP-budget?

Het STAP-budget is een subsidie voor het volgen van een opleiding. Tijdens een van de aanvraagrondes kan je deze subsidie aanvragen bij UWV. Per jaar mag je één opleiding volgen met het STAP-budget, waarvoor je maximaal €1.000 subsidie kan krijgen. Met €1.000 STAP-budget kan je een opleiding bij NTI extra voordelig of soms zelfs geheel kosteloos volgen. Check hier of jij in aanmerking komt voor het STAP-budget. De aanvraagrondes bij UWV in 2023 starten op 1 mei, 3 juli, 4 september en 1 november.

Kom ik in aanmerking voor het STAP-budget?

Als je voldoet aan een van onderstaande beschrijvingen kan je de STAP-subsidie aanvragen:

 • Je bent tussen de 18 jaar en de AOW-gerechtigde leeftijd.
 • Je bent in loondienst of ondernemer of je hebt momenteel geen werk.
 • Je ontvangt geen studiefinanciering, tegemoetkoming onderwijsbijdrage of andere publieke onderwijs financiering (met uitzondering van het Levenlanglerenkrediet).
 • Je opleiding start binnen 3 maanden na het einde van het aanvraagtijdvak bij UWV.
 • Je hebt dit kalenderjaar nog geen STAP-subsidie gekregen en er is nog budget beschikbaar.

Kan ik voor deze opleiding het STAP-budget gebruiken?

Ja, voor de opleiding Basiskennis boekhouden (BKB®) kun je het STAP-budget aanvragen! Dat betekent dat je deze opleiding geheel kosteloos kunt volgen.

Wat houdt de voortgangseis van STAP in?

Aan het STAP-budget hangt een studievoortgangseis. Dit betekent dat je moet kunnen aantonen dat je actief met de opleiding bezig bent. Je kunt dit aantonen met een diploma, certificaat of een bewijs dat je ten minste 80% van de tijd aanwezig bent geweest. Wanneer je de opleiding start en deze niet afmaakt of niet genoeg aanwezig bent, ben je zelf verantwoordelijk voor de kosten van de opleiding. Meer over de voortgangseis vind je hier.

Toelating

Geen vooropleiding of voorkennis nodig

Je kunt meteen beginnen met de opleiding Basiskennis boekhouden (BKB®). Er zijn geen toelatingseisen. 

Vragen?

Neem gerust contact op met onze studieadviseurs.

Examen

Examen bij Nederlandse Associatie voor Examinering

Je kunt de opleiding afsluiten met het officiële examen van de Nederlandse Associatie voor Examinering. Je doet dit op de computer in een examencentrum bij jou in de buurt wanneer het jou uitkomt. Hier vind je meer informatie over de examens. Als je slaagt, ontvang je het diploma Basiskennis Boekhouden (BKB®).

logo associatie 250x80

Alleen bij NTI: € 25,- voordeel op de examenkosten!

Met een diploma op zak maak jij meer kans op de arbeidsmarkt. NTI helpt jou daar graag bij en geeft daarom een korting cadeau van € 25,-. Je betaalt dus geen € 190,- voor het examen, maar € 165,-. NTI is de enige opleider die dit voordeel biedt, dus grijp je kans! De examenkosten betaal je tegelijk met het lesgeld. De examenkosten bedragen € 33,00 per maand op basis van het aanbevolen studietempo.

Verder?

Wil je graag verder leren? De opleiding Basiskennis calculatie (BKC®) is een mooie aanvulling op Basiskennis Boekhouden. Met de diploma's BKB® en BKC®  ben je in het bezit van het diploma 'Financial Assistant'. Daarmee kun je eventueel de opleiding Praktijkdiploma boekhouden (PDB®) volgen.

Herexamens en inhalen

Voor eventuele herexamens en het inhalen van gemiste praktijkdagen bij NTI worden aanvullende kosten gerekend.

Beroepen

Studieduur & lesgeld

Kosten Basiskennis Boekhouden (BKB) Plus 11

Heb je behoefte aan extra begeleiding? Kies dan voor Plus! Je krijgt extra online begeleiding van een ervaren docent aan wie je al jouw vragen direct kunt stellen. Met Plus verhoog je de kans op succesvol afronden van de opleiding en kan jij dus zorgeloos studeren!

Kosten Basiskennis Boekhouden (BKB) 1426

Tijdelijk geheel kosteloos met het STAP-budget

Voor de opleiding Basiskennis boekhouden (BKB®) kun je het STAP-budget aanvragen. Dat betekent dat je deze opleiding geheel kosteloos kunt volgen. Het STAP-budget is een subsidie waarmee je jaarlijks tot €1.000 opleidingstegoed kunt aanvragen bij UWV. De volgende aanvraagronde start binnenkort dus wees er snel bij!

Geheel kosteloos met STAP-budget

Korting op software, hardware en meer via Surfspot

logo Surfspot transparantAls je studeert bij NTI krijg je hoge kortingen op officiële software, hardware en andere ICT-producten via Surfspot. Zo krijg je bijvoorbeeld 80% korting op Office, tot 50% korting op Photoshop en heb je een virusscanner vanaf €5,-. Dat maakt studeren bij NTI nog voordeliger. 

Veelgestelde vragen

Kan ik voor deze cursus het STAP-budget gebruiken?

Ja, voor de cursus Basiskennis boekhouden (BKB®) kun je het STAP-budget aanvragen! Dat betekent dat je deze cursus bij NTI geheel kosteloos kunt volgen. Check hier of jij in aanmerking komt voor de STAP-subsidie.

Wat doet een boekhouder?

Een boekhouder is verantwoordelijk voor het boeken en verwerken van alle financiële gegevens binnen een bedrijf. Denk hierbij bijvoorbeeld aan Btw-aangifte doen en het controleren van alle uitgaande facturen.

Welke opleiding heb je nodig voor boekhouder?

Om boekhouder te worden kun je een cursus boekhouden doen. Tijdens de opleiding Basiskennis Boekhouden (BKB®) bij NTI leer je de meest relevante boekhoudkundige werkzaamheden. Je wordt hiermee goed klaargestoomd voor het examen van de Nederlandse Associatie voor Examinering, waarmee je het erkende diploma Basiskennis boekhouden (BKB®) behaalt.

Wat is het verschil tussen de opleiding Praktijkdiploma boekhouden en Basiskennis boekhouden?

Het niveau van de opleiding Basiskennis Boekhouden is vergelijkbaar met mbo niveau 3. Volg je liever een mbo-opleiding op niveau 4? Kijk dan eens bij Praktijkdiploma Boekhouden.

Kan ik de cursus Basiskennis Boekhouden in deeltijd volgen?

De cursus Basiskennis Boekhouden van NTI volg je flexibel, dus ook naast je baan of gezin. Je studeert waar en wanneer het jou uitkomt, en je krijgt persoonlijke begeleiding via jouw digitale leeromgeving. Bekijk alle voordelen van FlexibelStuderen bij NTI.

 

Handige extra's

Certificaat

Wil jij graag een certificaat voor de cursus Basiskennis boekhouden (BKB®), als bevestiging van jouw prestatie én mooie aanvulling op je cv? Vink deze extra dan aan bij inschrijving en ontvang € 10,- korting op je certificaat.

€ 25,75    (eenmalig)

Examentraining BKB

Wil jij je optimaal voorbereiden op het examen en persoonlijke feedback krijgen op de onderdelen die jij moeilijk vindt? Kies dan voor de klassikale examentraining. Aan de hand van een proefexamen dat je maakt, geeft de docent extra aandacht aan de fouten en de opgaven die voor jou extra uitleg nodig hebben. Het totaalbedrag hieronder betaal je in termijnen.

€ 99,75    (eenmalig)

Ervaringen

Basiskennis boekhouden (BKB®)

4,5 sterren - gebaseerd op 33 ervaringen
Flexibiliteit
Praktijkdagen
Mentor
Studieprogramma
Docent
Niveau
Studiemateriaal
Examens

 

Het is een leuke opleiding om te doen. Ik heb er wel lang over gedaan maar met twee bevallingen erbij en 4 dagen werk kon het ook niet anders. Ik ben een aantal keer gestopt met leren maar kon het wel elke keer weer oppakken en daar ben ik heel blij om. Nu nog 2 hoofdstukken en dan klaar!! Ik ga zeker nog een aantal curssusen/ opleidingen volgen.

Positief is dat je alles in je eigen tempo kunt doen!

Bekijk alle ervaringen

Kunnen wij je verder helpen?

We zijn benieuwd of alles duidelijk voor je is. Wij staan klaar om je persoonlijk te woord te staan, uiteraard geheel vrijblijvend. Of ben je klaar om de volgende stap te zetten? Je kunt zelf je startdatum kiezen mocht je je binnen 14 dagen toch nog bedenken, dan kun je je studie weer stopzetten; even goede vrienden.

Trots op onze studenten

Studenten van NTI zijn geen doorsnee studenten. Ze volgen een studie naast hun volle leven; hun baan, gezin, hobby’s en vrienden. Ze bepalen hun eigen weg, gaan ook buiten de gebaande paden en studeren op de raarste momenten en vreemdste plekken. Ze zijn doorzetters, vol motivatie. Omdat ze hun droom volgen, stappen zetten, de regie in eigen hand nemen. Ze mogen trots op zichzelf zijn. Wij zijn het in ieder geval.

Bekijk de Wall of Fame