Omschrijving

Leer de kunst van het boekhouden

Met de cursus Boekhouden heb jij de kennis in huis om de meest relevante boekhoudkundige werkzaamheden te verrichten. Het grootboek, journaal, balansen, btw, eigen vermogen en nog veel meer komt langs. Basiskennis Boekhouden (BKB®) is geschikt voor iedereen die de boekhouding van een organisatie wil uitvoeren. Voor ondernemers is het ook een aanrader. Na afloop weet je hoe je facturen controleert en verwerkt, betalingen voorbereidt en debiteuren bewaakt. En ook niet onbelangrijk, je bent uitstekend voorbereid op het examen van de Nederlandse Associatie voor Examinering, waarmee je het erkende diploma Basiskennis boekhouden (BKB®) behaalt.

Hulp bij studiekeuze

Twijfel jij of deze studie bij je past?
Neem dan contact op met een van onze studieadviseurs:

ma-vr (09:00-18:00)

Een leuke, leerzame beroepsopleiding waarbij je veel verschillende vakken leert. Een leuke, leerzame beroepsopleiding waarbij je veel verschillende vakken leert. Een goede basis voor de office manager! Vooral Pers&PR vond ik erg interessant.

Inhoud

Wat leer je

Tijdens de cursus Boekhouden komen stap voor de stap de belangrijkste onderdelen van het boekhouden langs. Ook ga je veel oefenen. Zo leer je onder andere het eigen vermogen berekenen, allerlei soorten journaalposten maken en een grootboekrekening opstellen. Het niveau van de opleiding is vergelijkbaar met mbo 3.

Tijdens de cursus Basiskennis boekhouden (BKB®) komen de volgende onderwerpen aan bod:

Studieprogramma

 • Inventaris en balans
 • Het grootboek
 • Eigen vermogen en vreemde vermogen
 • Dagboeken
 • Het journaal
 • Btw
 • Het decimale rekeningstelsel
 • Kolommenbalans
 • Proefbalans
 • Saldibalans

 

Persoonlijke begeleiding

Je staat er niet alleen voor tijdens de cursus. Voor inhoudelijke vragen ga je naar de docent, voor allerlei andere vragen kun je terecht bij jouw mentor. Bijvoorbeeld voor het maken van een planning of andere studietips. Lees meer over de begeleiding.

Alle voordelen van NTI op een rij:

 • Bepaal zelf je startdatum en studietempo
 • Geen extra kosten voor lesmateriaal
 • Alles binnen handbereik met de online leeromgeving
 • Gratis 6 maanden extra studietijd, mocht je het niet op tijd halen

Studeren bij NTI

Ben je toe aan een carrièreswitch of wil je dat diploma halen waarmee jij je werk nog beter kunt doen? Dan ben je hiervoor bij NTI aan het juiste adres. NTI helpt je graag bij het bereiken van jouw doel!

Bekijk de voordelen van FlexibelStuderen®

Studeren via jouw online leeromgeving

Leren uit echte lesboeken

Krijg feedback van je docent

Examen doen als jij er klaar voor bent

Vrije tijd als jij daar zin in hebt!

Toelating

Geen vooropleiding of voorkennis nodig

Je kunt meteen beginnen met de opleiding Basiskennis boekhouden (BKB®). Er zijn geen toelatingseisen. 

Vragen?

Neem gerust contact op met onze studieadviseurs.

Examen

Examen bij Nederlandse Associatie voor Examinering

Je kunt de opleiding afsluiten met het officiële examen van de Nederlandse Associatie voor Examinering. Je doet dit op de computer in een examencentrum bij jou in de buurt wanneer het jou uitkomt. Hier vind je meer informatie over de examens. Als je slaagt, ontvang je het diploma Basiskennis Boekhouden (BKB®).

logo associatie 250x80

Alleen bij NTI: € 25,- voordeel op de examenkosten!

Met een diploma op zak maak jij meer kans op de arbeidsmarkt. NTI helpt jou daar graag bij en geeft daarom een korting cadeau van € 25,-. Je betaalt dus geen € 187,- voor het examen, maar € 162,-. NTI is de enige opleider die dit voordeel biedt, dus grijp je kans! De examenkosten betaal je tegelijk met het lesgeld. De examenkosten bedragen € 32,40 per maand op basis van het aanbevolen studietempo.

Verder?

Wil je graag verder leren? De opleiding Basiskennis calculatie (BKC®) is een mooie aanvulling op Basiskennis Boekhouden. Met de diploma's BKB® en BKC®  ben je in het bezit van het diploma 'Financial Assistant'. Daarmee kun je eventueel de opleiding Praktijkdiploma boekhouden (PDB®) volgen.

Studieduur & lesgeld

Kosten Basiskennis Boekhouden (BKB) 1426

Profiteer nu van 25% korting

Al 75 jaar profiteren onze studenten van betaalbaar, kwalitatief onderwijs en erkende diploma’s. NTI helpt ook jou graag om je dromen en ambities waar te maken. Je ontvangt nu 25% korting op de opleiding Basiskennis boekhouden (BKB®). Vind je een vergelijkbare opleiding elders goedkoper? NTI betaalt jou het verschil terug. Start vandaag nog en ontvang het lesmateriaal al binnen enkele dagen in huis.

Korting op software, hardware en meer via Surfspot

logo Surfspot transparantAls je studeert bij NTI krijg je hoge kortingen op officiële software, hardware en andere ICT-producten via Surfspot. Zo krijg je bijvoorbeeld 80% korting op Office, tot 50% korting op Photoshop en heb je een virusscanner vanaf €5,-. Dat maakt studeren bij NTI nog voordeliger. 

Vraag een offerte aan

Handige extra's

Examentraining BKB

Wil jij je optimaal voorbereiden op het examen en persoonlijke feedback krijgen op de onderdelen die jij moeilijk vindt? Kies dan voor de klassikale examentraining. Aan de hand van een proefexamen dat je maakt, geeft de docent extra aandacht aan de fouten en de opgaven die voor jou extra uitleg nodig hebben. Het totaalbedrag hieronder betaal je in termijnen.

€ 102,-    (eenmalig)

Ervaringen

Basiskennis boekhouden (BKB®)

4,5 sterren - gebaseerd op 33 ervaringen
Flexibiliteit
Praktijkdagen
Mentor
Studieprogramma
Docent
Niveau
Studiemateriaal
Examens

 

Het is een leuke opleiding om te doen. Ik heb er wel lang over gedaan maar met twee bevallingen erbij en 4 dagen werk kon het ook niet anders. Ik ben een aantal keer gestopt met leren maar kon het wel elke keer weer oppakken en daar ben ik heel blij om. Nu nog 2 hoofdstukken en dan klaar!! Ik ga zeker nog een aantal curssusen/ opleidingen volgen.

Positief is dat je alles in je eigen tempo kunt doen!

Bekijk alle ervaringen

Kunnen wij je verder helpen?

We zijn benieuwd of alles duidelijk voor je is. Wij staan klaar om je persoonlijk te woord te staan, uiteraard geheel vrijblijvend. Of ben je klaar om de volgende stap te zetten? Je kunt zelf je startdatum kiezen mocht je je binnen 14 dagen toch nog bedenken, dan kun je je studie weer stopzetten; even goede vrienden.