Omschrijving

Studiegids ontvangen

Vul postcode en huisnummer in

Er zijn geen straat en plaatsnaam gevonden voor deze postcode. Je kunt je straat en plaatsnaam handmatig aanpassen.

PDL-opleiding: specialiseer je in loonadministratie

Wil jij meer weten over salarisadministratie? Volg de opleiding Praktijkdiploma Loonadministratie (PDL®). Na de PDL-opleiding kun je een goede salarisadministratie voeren en heb je actuele kennis van het arbeidsrecht. Ook weet je hoe wetswijzigingen doorwerken in de loonadministratie. NTI stoomt je met de PDL-opleiding in sneltreinvaart klaar voor het officieel erkende en veelgevraagde diploma van de Nederlandse Associatie voor Examinering. Schrijf je vandaag in voor de PDL-opleiding en start morgen al!

Wat doet een loonadministrateur?

Na je PDL-opleiding kun je aan de slag als loonadministrateur. Als loonadministrateur beheer je de salarisadministratie van een bedrijf. Jij zorgt ervoor dat elke maand de salarissen op tijd worden betaald en dat de loonbelasting wordt overgemaakt. Je voert onder andere de volgende werkzaamheden uit:

  • Je verzamelt en controleert salarisinformatie.
  • Je zorgt dat lonen en belastingen worden betaald.
  • Je beantwoordt vragen van medewerkers. 

Inhoud

Wat leer je tijdens de opleiding Praktijkdiploma Loonadministratie (PDL®)?

De PDL-opleiding leert je hoe je salarisadministratie moet uitvoeren. Je krijgt inzicht in het arbeidsrecht en de wijze waarop dat doorwerkt op de salarisadministratie.  Ook verdiep je je in personeelsbeleid en organisatiestructuren. Je wordt tijdens de PDL-opleiding uitstekend voorbereid op de examens van de Nederlandse Associatie voor Examinering. De opleiding PDL bestaat uit 3 modules:

  • Loonheffingen 4
  • Arbeidsrecht en sociale zekerheid 4
  • Personeel, organisatie en communicatie 4

PDL-opleiding inclusief 3 examentrainingen

Tijdens de PDL-opleiding kun je 3 examentrainingen bijwonen. Voordat je naar de examentrainingen gaat, maak je thuis een proefexamen. Een docent inventariseert waar de fouten zijn gemaakt en welke opgaven extra uitleg nodig hebben. Deze onderwerpen komen tijdens de trainingen van 3 uur aan bod. Voorafgaand aan de examentrainingen van de PDL-opleiding kun je vragen stellen aan de docent op het forum. Je kunt er ook voor kiezen om de opleiding salarisadministratie zonder examentrainingen te volgen.

Toelating

Geen vooropleiding nodig

Een speciale vooropleiding is niet noodzakelijk voor het volgen van de opleiding Praktijkdiploma Loonadministratie®, maar enige kennis en ervaring op het gebied van de administratie is van belang voor je begint aan de PDL-opleiding. Daarbij valt te denken aan het diploma Basiskennis Loonadministratie (BKL®) of Basiskennis Boekhouden (BKB®) of ervaring als medewerker loonadministratie.

Examen

Examens van de opleiding Praktijkdiploma Loonadministratie (PDL®)

De opleiding Praktijkdiploma Loonadministratie (PDL®) leidt je op tot de erkende examens Praktijkdiploma Loonadministratie (PDL®) die worden afgenomen door de Nederlandse Associatie voor Examinering. Per module maak je een examen: Loonheffingen 4, Arbeidsrecht en sociale zekerheid 4 en Personeel, organisatie en communicatie 4. Als je de examens met goed gevolg hebt afgerond, ontvang je het diploma Praktijkdiploma Loonadministratie (PDL®).

€ 75,- voordeel op de examenkosten!

Met een diploma op zak maak jij meer kans op de arbeidsmarkt. Om het behalen van een diploma te stimuleren, geeft NTI je daarom een speciale korting cadeau van € 25,- per examen. Je betaalt dus geen € 164, maar € 139 per examen. Voor deze opleiding ontvang je dus een totale korting van € 75,-! Dit is een unieke kans, want NTI is de enige opleider waarbij je dit voordeel krijgt. De examenkosten betaal je tegelijk met het lesgeld aan NTI. De examens boek je bij de Associatie wanneer jij er klaar voor bent. Voor meer informatie over het examen verwijzen we je naar www.associatie.nl

Examenkosten

De examenkosten worden samen met het lesgeld in rekening gebracht. Je betaalt lesgeld en examenkosten volgens het door jou gekozen studietempo.

De examenkosten bedragen € 417,00 .*

*Prijswijzigingen onder voorbehoud.

Studieduur & lesgeld

PDL zonder examentrainingen 1367

Studietempo in maanden 6 Maanden 9 Maanden * 12 Maanden
Uren per week 8 5 4
Lesgeld per maand € 97,35 € 65,25 € 49,10
Nu met 50% korting € 48,68 € 32,63 € 24,55
  • De inschrijfkosten zijn € 35,-
  • 5% korting bij betaling ineens
  • Prijswijzigingen voorbehouden
  • * is aanbevolen studietempo

Tijdelijk cadeau naar keuze bij inschrijving

Profiteer nu van een cadeau geheel naar keuze. Ontvang een gratis cadeaubon bij inschrijving en kies uit ruim 70 cadeaus! Van een dagje dierentuin of pretpark tot ontspannen in de sauna, thuis met een goed tijdschrift en vele andere producten.

Welkomstcadeau naar keuze bij NTI

Zorg dat je er op tijd bij bent, want op = op. Lees meer over de actie

PDL met examentrainingen 1366

Studietempo in maanden 6 Maanden 9 Maanden * 12 Maanden
Uren per week 8 5 4
Lesgeld per maand € 146,25 € 97,50 € 73,15
Nu met 50% korting € 73,13 € 48,75 € 36,58

Ervaringen

Praktijkdiploma loonadministratie (PDL®)
4 sterren - gebaseerd op 6 ervaringen
Flexibiliteit
Mentor
Studieprogramma
Docent
Niveau
Studiemateriaal

Je kan zelf bepalen wanneer je gaat leren. Er zitten bij deze opleiding ook opdrachten bij, maar die hoef je niet perse te maken. Maar ik doe het wel om toch de stof beter te begrijpen. Ik heb een super docente. Die mij goed helpt.

Hoewel het boek niet altijd even actueel is en er vragen op het einde van het hoofdstuk staan, die nergens in het hoofdstuk zijn terug te vinden, is het goed te bestuderen. Lekker in eigen tempo, goede en snelle feedback van de docent.

Bekijk alle ervaringen