Omschrijving

Studiegids ontvangen

Je ontvangt de gids als PDF binnen enkele minuten in je mailbox.

Vul postcode en huisnummer in

Er zijn geen straat en plaatsnaam gevonden voor deze postcode. Je kunt je straat en plaatsnaam handmatig aanpassen.

Om je te helpen bij jouw studiekeuze kunnen wij je via e-mail of telefoon benaderen. Door dit formulier te verzenden geef je hier toestemming voor, je toestemming kun je ieder moment weer intrekken. Bekijk ook gerust onze privacyverklaring.

PDB®: een veelgevraagd diploma!

Wil je een hoogwaardig en praktijkgericht diploma halen in de financiële sector? Dan is het Praktijkdiploma boekhouden (PDB®) de juiste keuze voor jou! Dit diploma is één van de meest gevraagde papieren in de financieel-administratieve branche. Een goede boekhouding is voor ieder bedrijf ontzettend belangrijk. Actuele cijfers en resultaten moeten immers direct beschikbaar zijn wanneer dit nodig is. Lees snel verder of vraag gratis de studiegids aan!

Voor wie is PDB® geschikt?

De opleiding Praktijkdiploma boekhouden is perfect voor iedereen die aan de slag wil gaan als boekhouder of als financieel-administratief medewerker. Met het veelgevraagde erkende PDB® kun je zowel bij grote en kleine bedrijven terecht. Met het Praktijkdiploma boekhouden op zak sta je aan het begin van een succesvolle carrière in het bedrijfsleven.

Inclusief lesmateriaal

Bij de opleiding Praktijkdiploma boekhouden (PDB®) is al het lesmateriaal inbegrepen bij het lesgeld. Compleet en goed lesmateriaal maakt studeren leuker. Daarom besteden wij daar graag wat extra aandacht aan. Als je het lespakket opent, zie je het meteen: geen mappen met losbladig materiaal, maar mooie lesboeken. In de online leeromgeving vind je alle belangrijke informatie om aan de slag te gaan met jouw studie. Gemakkelijker kan niet!

NTI: Wat vind jij belangrijk?

Kies je voor NTI? Dan mag jij van ons het volgende verwachten:

 • Je ontvangt waardevolle en erkende diploma’s
 • Je krijgt de beste prijs-kwaliteitverhouding
 • Je krijgt les van docenten met ruime ervaring in het vakgebied
 • Je hebt alles binnen handbereik met onze online leeromgeving
 • Je studeert waar en wanneer jij wilt: op jouw moment

Inhoud

Wat leer je tijdens de opleiding Praktijkdiploma boekhouden?

Tijdens de opleiding Praktijkdiploma boekhouden leer je alle kneepjes van het financiële vak. Je leert om zelfstandig de boekhouding van kleine en middelgrote organisaties te voeren. Ook leer je alle kennis en vaardigheden om bij grotere organisaties aan het werk te gaan als controller of assistent-administrateur. De opleiding is onderverdeeld in de volgende 3 modules: Bedrijfsadministratie 4, Kostencalculatie 4 en Financiering 4.

Studieprogramma

Tijdens de opleiding komen de volgende onderwerpen aan bod:

Bedrijfsadministratie 4

 • Dagboeken en grootboeken
 • Grootboekrekeningen
 • Journaliseren
 • Balans
 • Berekeningen en mutaties journaliseren in verband met inkoop en verkoop
 • Mutaties journaliseren in verband met kosten
 • Opbrengsten
 • Geld onderweg
 • Privé
 • Voorzieningen en vreemd vermogen
 • Kredietlimiet
 • Kredietruimte en kredietbeperking

Kostencalculatie 4

 • Berekeningen met betrekking tot kosten
 • Kostprijzen en verkoopprijzen
 • Afschrijvings- en interestkosten
 • Economische gebruiksduur
 • Dekkingsbijdrage
 • Break-evenomzet en -afzet
 • Productie en verkoop berekenen


Financiering 4

 • Aandelen en obligaties
 • Ondernemingsvormen
 • Indexcijfers
 • Interest berekenen
 • Kengetallen: liquiditeit, liquiditeitsbegroting, cashflow, resultatenbegroting, current ratio en quick ratio

PDB-modules

De PDB-modules: Bedrijfsadministratie 4, Kostencalculatie 4 en Financiering 4 kun je ook los volgen. Voor meer informatie kun je contact op nemen met een studieadviseur.

Studeren op jouw moment

Starten wanneer je wilt. Studeren waar en wanneer het jou schikt. Even stoppen als dat nodig is, of harder gaan dan je dacht. Online, met inspirerende boeken, via E-colleges, of juist in een echte klas. Dat kan allemaal bij NTI. Deze NTI-studenten leggen je graag uit hoe dit in zijn werk gaat.

Wij snappen als geen ander dat er meer is dan studeren. Dat je rekening wilt houden met je baan, met je kinderen, je sport, of met dat familielid dat aandacht nodig heeft. Of dat het even niet uitkomt met de feestdagen of tijdens die verbouwing. Maar als het dan zover is, zorgen we er ook voor dat elke seconde telt. Dat het helemaal jouw moment is.

Persoonlijke begeleiding

Zelfstandig studeren is leuk, maar soms heb je toch een aanspreekpunt nodig voor niet-inhoudelijke vragen over je studie. Jouw persoonlijke mentor kun je per e-mail en telefoon bereiken.

Lees meer

Toelating

Haal nu je Praktijkdiploma Boekhouden zonder vooropleiding!

Om de opleiding voor het Praktijkdiploma boekhouden te volgen bij het NTI is een vooropleiding niet noodzakelijk. Alles wat je moet weten is in het lesmateriaal opgenomen. Bij je ervaren docent kun je terecht voor het corrigeren van je huiswerk en aanvullende vragen over de opleiding. Het niveau van de opleiding Praktijkdiploma boekhouden komt overeen met MBO-niveau 4.

Examen

Erkende examens Praktijkdiploma boekhouden

De opleiding Praktijkdiploma Boekhouden (PDB®) leidt je op tot de erkende examens van Praktijkdiploma Boekhouden (PDB®) die worden afgenomen door de Nederlandse Associatie voor Examinering. Per module maak je een examen: Bedrijfsadministratie 4, Kostencalculatie 4 en Financiering 4. Als je de examens met goed gevolg hebt afgerond, ontvang je het diploma Praktijkdiploma Boekhouden (PDB®).

€ 75,- voordeel op de examenkosten!

AssociatieLogoCcmykdef_3.jpgMet een diploma op zak maak jij meer kans op de arbeidsmarkt. Om het behalen van een diploma te stimuleren, geeft NTI je daarom een speciale korting cadeau van € 25,- per examen. Je betaalt dus geen € 168, maar € 143 per examen. Voor deze opleiding ontvang je dus een totale korting van € 75,-! Dit is een unieke kans, want NTI is de enige opleider waarbij je dit voordeel krijgt. De examenkosten betaal je tegelijk met het lesgeld aan NTI. De examens boek je bij de Associatie wanneer jij er klaar voor bent. Voor meer informatie over het examen verwijzen we je naar www.associatie.nl

Doorstromen na Praktijkdiploma boekhouden

De opleiding Moderne Bedrijfsadministratie (MBA) is een goede vervolgopleiding evenals de opleiding Praktijkdiploma Loonadministratie (PDL®). Ook de MBO-opleiding Bedrijfsadministratief medewerker van het NTI MBO-College sluit goed aan op de opleiding Praktijkdiploma boekhouden.

Examenkosten

De kosten van de examens worden samen met het lesgeld in rekening gebracht. Je betaalt lesgeld en examenkosten volgens het door jou gekozen studietempo.

De examenkosten bedragen € 47,67 per maand op basis van het aanbevolen studietempo.

Studieduur & lesgeld

Profiteer tijdelijk van 50% jubileumkorting en een cadeau naar keuze

Al 75 jaar profiteren onze studenten van betaalbaar, kwalitatief onderwijs en erkende diploma’s. NTI helpt ook jou graag om je dromen en ambities waar te maken. Je ontvangt tijdelijk 50% jubileumkorting én een cadeau naar keuze. Vind je een vergelijkbare opleiding elders goedkoper? NTI betaalt jou het verschil terug. Denk vooruit en schrijf je vandaag in.

Praktijkdiploma Boekhouden (PDB) 1455

Studietempo in maanden 6 Maanden 9 Maanden * 12 Maanden
Uren per week 8 5 4
Lesgeld per maand € 122,00 € 81,50 € 61,00
Nu met 50% korting € 61,00 € 40,75 € 30,50
 • De inschrijfkosten zijn € 35,-
 • 5% korting bij betaling ineens
 • * is aanbevolen studietempo

Tijdelijk cadeau naar keuze bij inschrijving

Profiteer nu van een cadeau geheel naar keuze. Je kunt kiezen uit ruim 70 producten of uitjes. Kies jij een Rituals cadeaubon, een leuk tijdschrift of liever kaartjes voor de bioscoop of een pretpark? 

Welkomstcadeau naar keuze bij NTI

Zorg dat je er op tijd bij bent, want op = op. Lees meer over de actie

Ontvang tot 50% van je studiekosten terug van de Belastingdienst!

Je kunt de kosten voor een opleiding die aansluit bij je (toekomstige) beroep van de belasting aftrekken. Ben jij benieuwd naar jouw belastingvoordeel voor deze opleiding? Vul dan hieronder je persoonlijke gegevens in en bereken jouw voordeel direct.

Jouw belastingvoordeel:

Over 2018 ontvang je € 301,99 aan studiekosten terug van de belasting!*

* Dit voorbeeld geldt als indicatie. Bekijk de uitgebreide informatie hier.


Handige extra's

Examentrainingen PDB

Wil jij je optimaal voorbereiden op de examens en persoonlijke feedback krijgen op de onderdelen die jij moeilijk vindt? Kies dan voor de 3 klassikale examentrainingen. Aan de hand van een proefexamen dat je maakt, geeft de docent extra aandacht aan de fouten en de opgaven die voor jou extra uitleg nodig hebben. Het totaalbedrag hieronder betaal je in termijnen.

€ 243,75    (eenmalig)

Ervaringen

Praktijkdiploma boekhouden (PDB®)
4 sterren - gebaseerd op 19 ervaringen
Flexibiliteit
Praktijkdagen
Mentor
Studieprogramma
Docent
Niveau
Studiemateriaal

Ik ben erg dankbaar dat ik via NTI gestudeerd heb en ik heb net mijn diploma behaald. Bedankt NTI!!

Huiswerk wordt erg snel nagekeken, de mentor belde of alle studiematerialen goed zijn aangekomen, enig nadeel was het 7 dagen wachten op een inlogcode maar daarna was het weer erg goed en snel...

Bekijk alle ervaringen