Student DanielleDanielle zit in het tweede jaar van haar studie en wil diëtist worden. Ze vindt het fijn dat ze haar studietijd helemaal zelf kan indelen. Zo kan ze, in verband met haar gezondheid, even rustiger aan doen als dat nodig is.

Welke opleiding volg je?
"Ik volg de opleiding Voeding en diëtetiek."

Wat wil je worden?
"Ik wil later diëtist worden met specialisatie darmproblematiek."

Wist je altijd al dat je dit wilde worden?
"Ik heb al heel lang interesse in een gezonde levensstijl, omdat ik sinds mijn 13e chronisch ziek ben geworden. Door mijn schildklierafwijking zijn ook mijn darmen niet goed meer gaan functioneren. Hierdoor ben ik heel beperkt wat ik eet. Ik zou graag mijn ervaring willen delen met anderen zodat zij er ook van kunnen leren."

Wat vind je zo mooi aan het vak?
"Ik vind het vak heel mooi omdat je mensen kan helpen om zichzelf gezonder en fitter te laten voelen, puur door producten te gebruiken uit de natuur. Veel ziektes zouden voorkomen kunnen worden als wij allemaal gezonder zouden leven. Doktoren zouden dan meer tijd hebben voor ziektes die er daadwerkelijk echt toe doen."

Hoe ziet jouw ideale werkplek eruit?
"Mijn ideale werkplek zou eruit zien in het ziekenhuis, zodat ik ook contact kan hebben met de arts. Ik zou daarbij ook graag kookworkshops willen geven om de mensen meer kennis te geven over hoe je makkelijk en gezond kan koken."

Hoe ver ben je nu met de opleiding?
"Ik zit nu in mijn tweede leerjaar."

Volg ons op Instagram

Klik hier

Wat is het leukste vak tijdens deze opleiding?
"Ik kan hier nog geen antwoord op geven. Tot nu toe vond ik alles wel interessant."

Hoe ervaar je het flexibel studeren van NTI?
"Ik vind dit heel fijn, omdat ik hierdoor vrij ben om te studeren wanneer ik wil. Voel ik mij een dag niet goed, dan kan ik dit op een andere dag gewoon op mijn eigen tempo inhalen. Ik vind dit heel erg fijn. Ik vind het wel erg jammer dat de toetsen en verslagen erg laat worden nagekeken. Hierdoor ben je soms lang bezig met één vak. Dit zou veel efficiënter kunnen." 

Hoe ervaar je het studeren op dit moment (tijdens het coronavirus)?
"Voor mij maakt dit geen verschil. Het is en blijft alleen een gekke situatie natuurlijk..."

Heb je een vast dagritme, of ziet bij jou iedere dag er anders uit?
"Iedere dag is anders. Soms begin ik al heel vroeg met leren, terwijl ik dan de andere dag eerst lekker ga sporten of boodschappen ga doen. Je bent zo vrij in wanneer je wat doet. Ik zorg wel altijd dat ik voor mijzelf een planning heb voor wat ik per week af moet hebben. Dit werkt voor mij heel fijn." 

Heb je thuis een vaste plek waar je altijd aan het studeren bent? Hoe ziet dat eruit?
"Ik heb sinds twee maanden mijn eigen studeerkamer, voorheen leerde ik altijd in de woonkamer. Ik werd toen te vaak afgeleid. Nu dat ik een eigen kamer heb, gaat dit veel beter en ik merk ook dat ik veel sneller klaar ben."

Zitten er voordelen aan dat je nu bij NTI studeert?
"Ja, ik kan mijn eigen tijd indelen, qua gezondheid is dit voor mij super!"

Heb je contact met je medestudenten, zo ja hoe?
"Vorig jaar had ik regelmatig app-contact met mijn medestudenten. In het eerste jaar studeerde ik ook klassikaal. Dit jaar ben ik overgestapt naar flexibel omdat ik merkte dat ik veel sneller klaar was. Nu heb ik niet zo veel contact meer met medestudenten." 

Heb je nog een leuke tip op het gebied van voeding?
"Zorg ervoor dat je begint met een gezond en vullend ontbijt, zodat je niet afgeleid wordt tijdens het studeren."

Welk type ben jij?
"Ik ben een echte carrièretijger, als ik ergens aan begin dan ga ik er ook 100% voor."