Wat is HBO-master niveau?

Een HBO-master is een post-bacheloropleiding waarmee jij jouw kennis binnen jouw vakgebied verder kunt verdiepen. Het niveau van een HBO-master is gelijk aan dat van een universitaire masteropleiding (WO). Beide typen masters vereisen hard werken en toewijding, en het aantal studiepunten (ECTS) is hetzelfde. Maar wat maakt een HBO-master dan zo uniek?

Terwijl WO-masters meestal theoretischer zijn en gericht op onderzoek, richten HBO-masters zich op praktische kennis en toepassing in het beroep. Ze worden daarom ook wel professionele masters genoemd. Oftewel, als je iemand bent die graag leert door te doen én vaardigheden wil opdoen die je meteen in je werk kunt toepassen, is een HBO-master de ideale keuze. Daarnaast ontvang je na afronding van een HBO-master een andere titel dan bij een WO-master. Meer informatie over de verschillen tussen een HBO- en WO-master vind je hier.

Volg ons op Instagram

Klik hier

Masters van NTI

De HBO-masters van NTI zijn  ontworpen om studenten voor te bereiden op professionele loopbanen of leiderschapsposities binnen hun vakgebied. Zit je eraan te denken om een HBO-master te volgen? Of ben je benieuwd naar onze andere soorten masteropleidingen? Via onderstaande knop vind je een compleet overzicht van ons aanbod. Indien je met iemand wil sparren over een masteropleiding, neem dan gerust contact op met onze studieadviseurs.

Alle masteropleidingen