Docent Sanne Willers, een diagnostisch psycholoog van origine, geeft al meer dan twee decennia lang les bij NTI. Ze is een toegewijde moeder van een tweeling en heeft een diepgewortelde passie voor onderwijs. Daarnaast is ze te zien in onze commercial, waarin ze alle NTI-docenten vertegenwoordigt. Hoe Sanne op tv vol trots over haar studenten spreekt, zo is ze ook in het echt naar haar studenten toe.

Ooit was het voor Sanne een persoonlijke uitdaging om voor een groep mensen te spreken, maar na haar stage als docent op de universiteit, heeft ze deze vrees overwonnen. Nu, twintig jaar later, kan ze met een glimlach erkennen dat er niets is wat ze liever doet dan lesgeven.

Sanne en haar studenten

Tot vandaag de dag geniet Sanne ervan om samen met haar studenten te ontdekken en te groeien. Ze merkt op dat NTI-studenten zeer gemotiveerd zijn, én over het algemeen over meer levenservaring beschikken dan een gemiddelde HBO-student. Sanne: 'Ik wijt dit aan het feit dat NTI-studenten vaak met meerdere verantwoordelijkheden jongleren, zoals een opleiding, een druk gezinsleven en een fulltimebaan. Hierdoor zijn zij buitengewoon vindingrijk geworden, en beschikken ze over een enorm doorzettingsvermogen.'

Volg ons op Instagram

Klik hier

Ze haalt met name veel voldoening uit het begeleiden van studenten die regelmatig worstelen met uitdagingen, en hierdoor door de bomen het bos niet meer zien. In deze situaties zet ze alles op alles om hen te motiveren en naar de eindstreep te brengen. Studenten zijn haar hier dan ook dankbaar voor. Sanne: 'Ik ontvang nog steeds jaren later bloemen en kaartjes om me te bedanken voor alle hulp. Ik ben vooral verrast dat ik destijds zoveel impact heb gemaakt, zonder dat ik het doorhad. Dat voelt ontzettend fijn!'

Een mensenmens

Wat Sanne zo'n goede docent maakt? Misschien is het belangrijkste wel dat ze écht is geïnteresseerd in de mens achter de student. Wat maakt dat iemand besluit te gaan studeren? Wat zijn de drijfveren van iemand en met welke ervaringen duikt hij of zij in de opleiding? Ze integreert deze informatie voortdurend in haar lessen, waardoor deze nog meer gaan leven voor haar studenten. Al met al is Sanne ongelooflijk trots op haar studenten. Ze geeft met liefde les en wil dit nog heel veel jaren blijven doen!