Annemieke is in september een nieuwe richting ingeslagen. Naast haar werk in de zorg verdiept ze zich nu in het werk van een Budgetcoach. Werken met cijfers zit in de familie, ze denkt ook al na over een vervolgopleiding gericht op financiën. Voor nu is ze tevreden met haar huidige baan. Deze opleiding is dus een soort plan B voor de toekomst.

Waarom ben je weer gaan studeren?
Annemieke volgt BudgetcoachIk werk momenteel in een verpleeghuis als Verzorgende IG. Zoals het er nu naar uitziet, kan ik tot aan mijn pensioenleeftijd, nu nog 32 jaar, weekenden, avonden, nachten en feestdagen werken. Dat vind ik een lange tijd, zeker omdat de zorg zwaarder wordt. Lichamelijk maar ook geestelijk. Ik wilde een andere weg inslaan zodat ik papieren achter de hand heb, als het echt niet meer gaat.

Heb je lang getwijfeld voordat de stap durfde te nemen?
Tijdens de lockdown in 2020 is het een beetje gaan kriebelen. Ik ben toen heel vaak gaan rondkijken bij diverse websites om een passende opleiding te vinden. Ik ben halverwege september dit jaar begonnen met Budgetcoach en heb nu thema 1 af, ik loop nu dus voor.

Waarom heb je voor deze opleiding gekozen?
Dit lijkt mij een interessante opleiding. En NTI leek mij het meest aanlokkelijk, zowel qua prijs als waarderingen. 

Wat vind je van de opleiding?
Ik vind de opleiding laagdrempelig. Het is prima te doen, ook zonder vooropleiding. Nu heb ik wel het voordeel dat mijn opa, vader en zus altijd al erge interesse hebben in de cijfers. Mijn zus heeft een baan als assistent accountant. 

Wat ga je doen met de opleiding als je klaar bent?
Ik ga zeker een vervolgopleiding doen, mogelijk tot aan hbo Schuldhulpverlening of iets de financiële wereld.

Hoe ziet je ideale baan eruit?
Als ik een dag thuis kan werken, vind ik dit wel heerlijk. Mijn eigen omgeving, radio aan en een kopje thee erbij. Zolang ik plezier heb met collega's en als ik daarbij iemand kan helpen, haal ik er zelf ook voldoening uit.

Volg ons op Instagram

Klik hier

Heb je een vast dagritme, of ziet bij jou iedere dag er anders uit?
We, ik en mijn dochter, gaan uit bed (vriend is al de deur uit). Dan gaan we ontbijten, tas klaarmaken. Daarna breng ik mijn dochter naar school en loop ik een uur door het dorp en omstreken. Dan ga ik een kopje thee zetten en klap ik de laptop open. Dit is meestal elke werkdag gelijk. In het weekend houd ik rust. Ik zit gewoon aan de eetkamertafel. Alles gaat opzij.

Combineer je je opleiding met een baan, gezin of beide?
Ik heb een partner en een dochter van een eerdere relatie. Hij is vrachtwagenchauffeur en als ik dan ook vrij ben van m'n werk studeer ik in de avond niet. Die houd ik bewust vrij voor ons tweeën. En doordat ik overdag kan studeren als ik alleen ben, is de opleiding goed te combineren met mijn gezin.

Hoe motiveer jij jezelf om te gaan studeren?
Doordat ik het een leuke opleiding vind, heb ik de motivatie gauw gevonden. Ik vind het ook fijn dat ik een beetje voorloop. Dan heb ik in ieder geval geen druk om achterstand in te halen. Ik heb geen vaste planning. Ik studeer ongeveer 2 uur per dagdeel en dan stop ik er even mee. Dan hebben mijn ogen ook weer een beetje rust.

Waar zie jij jezelf over 5 jaar?
Ik hoop nog steeds met dezelfde baan als verzorgende IG. Maar ik kan al wel een aantal dingen gebruiken die ik leer in de cursus Budgetcoach. De familie van mijn cliënten regelt meestal de financiële administratie, en nu kan ik tips delen rondom deze financiën. Handig!

Heb je een tip voor huidige of toekomstige studenten van NTI?
Begin met een opleiding die ongeveer gelijk ligt met jouw niveau. Ik heb mbo niveau 3 dus ik heb voor een cursus gekozen waar geen vooropleiding voor nodig is. Zo wist ik dat het niet al te pittig werd, anders is de motivatie snel weg vrees ik.

Welk type student ben jij?
Ik ben een ochtendmens. Ik sta altijd op tijd op, ook als ik een avonddienst heb. Dit werkt prettig en zo heb ik genoeg tijd voor de hele dag.


Benieuwd naar de opleiding van Annemieke?

BEKIJK BUDGETCOACH