Als je iets graag wilt, volg dan gewoon je hart en ga ervoor. Dit is iets wat Erin de laatste jaren zeker heeft laten zien. Toen zij op haar 22e voor het eerst moeder werd vroegen mensen zich soms af waarom ze niet eerst had gekozen voor een carrière, ze was immers nog zo jong. Maar Erin was ervan overtuigd dat haar gezinsleven niet in de weg zou staan van de ambities in haar werk. En daarin kreeg ze gelijk! Inmiddels is Erin 29 en heeft ze 2 kinderen (en een derde op komst!) en een mooie baan op kantoor bij een kinderdagverblijf. Ook werkt ze voor zichzelf als content creator en heeft ze daarnaast haar succesvolle eigen blog miniliefde.nl. Met die carrière van Erin zit het dus wel goed. Ze besloot er zelfs nog een studie bij te doen: een Associate Degree Bedrijfskunde. Want, waar een wil is, is een weg. En dat heeft Erin wel bewezen!

Weer met de neus in de boeken

Een uit de hand gelopen hobby noemt Erin het zelf: in haar blogs vertelt ze al jaren verhalen over haar persoonlijke leven en deelt ze tips op gebied van gezin en lifestyle. Haar Instagram account heeft inmiddels duizenden volgers. Onlangs was in haar blog te lezen dat ze een studie is begonnen bij NTI. En dat was best wel even spannend, vertelt ze als we haar spreken. “Het was alweer even geleden dat ik had gestudeerd. Ik dacht dat ik het heel moeilijk zou vinden om weer met de neus in de boeken te gaan, maar ik had het zo weer onder de knie.”

De ambitie om een studie te gaan doen was er al een tijdje bij Erin. Ze wilde altijd al nieuwe dingen leren en toen ze een studie vond die ook goed op haar werk aansloot, was een opleiding een logische stap. Erin koos voor Bedrijfskunde, al twijfelde ze ook even over een studie in de richting van marketing en communicatie. “Het werd uiteindelijk toch bedrijfskunde, dat omvat beiden en is net even iets breder waardoor je meer aspecten van een bedrijf leert kennen, dat vind ik juist zo leuk. Ik leer hoe bedrijfsprocessen in elkaar steken en dat komt ook op mijn werk goed van pas. Ik mag daar nu ook meer doen met marketing en communicatie dus ik sla 2 vliegen in 1 klap.”

Strak schema

Toch ging haar beslissing om weer te gaan studeren niet over een nacht ijs. Die klap erop geven, dat was nog wel een ding. Met een gezin en een drukke baan is een studie erbij doen iets waar ze even goed over moest nadenken. Haar vriend overtuigde haar de stap te nemen: “Mijn vriend geeft mij veel motivatie. Hij zei “begin nou gewoon, je kunt het!”. Uiteindelijk dacht ik: Ok, dan gaan we dit gewoon doen en dan maken we er een succes van!”
Erin is nu een paar maanden bezig met haar studie en kan dit dankzij een strak schema goed combineren. Elke week blokt ze 2 vaste dagen af voor om te studeren. Haar kinderen zijn dan op school of het kinderdagverblijf en zo kan ze zich op die dagen ongestoord vastbijten in de lesstof. Ook krijgt ze van haar werkgever de ruimte om te studeren.

De uitvoering van die planning gaat niet altijd hoe ze het van tevoren bedacht had. Haar strakke schema´s bleken in het begin van haar studie nogal ambitieus. “Eigenlijk wist ik dan al van tevoren dat ik dat niet ging halen. Het was gewoon niet realistisch. Inmiddels heb ik het plannen gelukkig beter onder de knie. Soms lopen dingen ook gewoon anders. Laatst was het hele gezin na elkaar ziek. Dan is het een kwestie van een nieuw schema maken en flexibel met de situatie omgaan. Als je kinderen hebt kun je nou eenmaal niets vastleggen.”

Binnenkort heeft Erin haar eerste 2 tentamens dus nu is ze hard bezig met huiswerkopdrachten en de voorbereiding op haar toetsen. Erin vertelt ons dat ze de afwisseling in haar studie erg prettig vindt. Ze leert niet alleen uit haar lesboeken, maar de lesstof wordt ook gegeven door middel van video’s. Tussendoor doet ze leuke huiswerkopdrachten.

Of ze het gaat vieren als ze straks mooie cijfers voor haar toets haalt? “Ja dat denk ik wel, het is toch een persoonlijk doel wat je dan behaald hebt. School is al zo lang geleden, dus als ik mijn eerste toetsen haal denk ik dat ik best wel trots zal zijn. En het is altijd leuk om iets te vieren en een lekker taartje te halen!”

Volg ons op Instagram

Klik hier

Mooie toekomstdromen

Als Erin over 2 jaar haar Associate Degree heeft behaald, betekent dat voor haar niet dat ze klaar is met studeren. Na deze Associate Degree kan ze nog verder studeren met de aansluitende HBO Bachelor Bedrijfskunde MER. Haar uiteindelijke doel is om ook deze Bachelor te behalen.
Wat wil je uiteindelijk bereiken met je diploma’s?
“Het lijkt me leuk om hogerop te komen binnen een bedrijf. De zekerheid hebben van een goede baan op een fijne plek, waarin je ook kunt blijven leren, dat lijkt me heel prettig.
Maar ik hoop misschien ook ooit wel een succesvol eigen bedrijf te hebben. Ik ben nu ook al deels zzp’er en om daarin door te groeien, dat zie ik ook wel zitten. Een eigen kinderwinkel lijkt me bijvoorbeeld heel leuk. Wellicht wat ambitieus, maar dromen zijn er om ze af en toe te hebben en wie weet ook wel waar te maken. Met deze opleiding heb ik in ieder geval een hele stevige basis dus het zou zomaar kunnen.”

Trots en gedreven

Erin heeft dus mooie ideeën over haar toekomst. De kritiek die ze ooit kreeg toen ze jong moeder werd wuift ze dan ook in de wind. “Kinderen hoeven mij niet te beperken in mijn ambities en wat ik wil bereiken. Met een thuisstudie en gewoon een goede planning is studeren best te combineren met kinderen en je baan. Hogerop komen terwijl je ook een gezin hebt, dat kan gewoon.”

Haar vriend is soms een beetje jaloers op haar gedrevenheid, maar vooral supertrots op haar.
En uiteraard is Erin dat zelf ook: “Nu ik deze stap heb gezet en het gewoon ben gaan doen ben ik zeker trots. Ja, met een druk gezin zou je misschien denken dat een studie nu niet het juiste moment is. Maar als ik het nu niet doe, dan doe ik het over 10 jaar ook niet. Uiteindelijk moet je die knoop doorhakken en er gewoon voor gaan!“

 


>> Check de opleiding van Erin Associate Degree Bedrijfskunde

Kies ook voor FlexibelStuderen®. Welke opleiding wil jij volgen?

Vind jouw opleiding