Interview LIesbeth2Liesbeth vindt studeren het leukste wat er is. Na twee hbo-opleidingen, waaronder HBO Rechten, volgt ze nu de vakopleiding Schulphulpverlener. Ze vertelt over haar ervaringen met beide opleidingen en verklapt hoe zij zich motiveert.

Welke opleiding volg je?
De Vakopleiding Schuldhulpverlener.

Hoe ver ben je nu met de opleiding?
Bijna halverwege de 3e en tevens laatste module.

Waarom heb je voor deze opleiding gekozen?
Het is een mooie aanvulling op mijn vorige opleiding HBO-rechten en huidige werkzaamheden als praktijkmanager bij ’s Heeren Loo.

Je hebt al eerder bij NTI een opleiding gevolgd, kun je daar meer over vertellen? 
Van begin 2010 tot eind 2015 heb ik HBO-rechten gevolgd. Een fantastische tijd. Veel leuke enthousiaste medestudenten, met een aantal heb ik nog steeds contact. We hadden zo’n 8 praktijktrainingen in Leiden of Utrecht en verder studeerde ik thuis. De digitale examens waren prima te doen en de beroepsopdrachten (schriftelijke examens in Leiden) zwaar maar ook goed georganiseerd en we werden ook echt daarbij uitgedaagd om het geleerde in praktijk te brengen.

De stage en daarna het afstuderen was de leukste tijd. Ik mocht beiden doen bij de organisatie waar ik nog steeds als praktijkmanager werk. Het afstudeeronderzoek betrof een actueel onderwerp: de invoering van Wet Zorg en Dwang en het toepassen van onvrijwillige zorg, wat op dit moment in Nederland ook hartstikke actueel is omdat de Wzd op 1 januari 2020 van kracht geworden is.  Ik kon en kan daarmee voor onze cliënten en organisatie ook écht iets betekenen, wat heel waardevol was en is.

Hoe ziet jouw ideale baan eruit?
Een werkweek van 4 dagen, 8 uur per dag. Thuiswerken zoals ik nu doe vind ik een uitkomst. Ik heb nu nog meer de mogelijkheid flexibel met mijn tijd om te gaan. 

Wat ga je doen met je opleiding als je klaar bent?
Ehmmm, helemaal niets. Ik doe dit puur uit interesse en verbreden/verdiepen van mijn kennis. Dat gold ook voor de rechtenstudie eerlijk gezegd.

Is studeren en werken goed met elkaar te combineren?
Absoluut, nooit moeite mee gehad.

Volg ons op Instagram

Klik hier

Heb je thuis een vaste plek waar je altijd aan het studeren bent? Hoe ziet dat eruit?
Ja, ik heb de luxe van een eigen grote werkkamer waar ik ook op maandag t/m donderdag mijn werkzaamheden als praktijkmanager uitvoer. 

Heb je een vast dagritme, of ziet bij jou iedere dag er anders uit?
Vast dagritme: werkdag van 8 uur gedurende 4 dagen. De studie-uren plan ik op vrijdag, zaterdag of zondag. Dan geen vast ritme, maar net hoe het uitkomt. Geldt ook voor de duur van het studeren op dat moment. Kan een uurtje zijn of 4 uur achter elkaar.

Hoe motiveer jij jezelf om te gaan studeren?
Dat hoeft niet, want ik vind studeren het leukste wat er is. Mijn wederhelft verklaart mij voor gek, die kan zich daar niets bij voorstellen.

Heb je al examens afgelegd? Hoe ging dat? 
Voor mijn huidige opleiding ga ik dat niet doen, het is puur verdieping en uitbreiding van mijn kennis. Voor HBO-Rechten verliepen de examens prima. Zowel de digitale als de schriftelijke examens.

Hoe ervaar je het flexibel studeren van NTI?
Fantastisch, studeren op de momenten die ik zélf kies in een tempo waar mijn voorkeur naar uitgaat is voor mij de meest optimale situatie. Dat biedt deze vorm van studeren.

Zitten er voordelen aan dat je nu (tijdens corona) bij NTI studeert?
Ik merk geen verschil. Mijn opleidingen (HBO-rechten, HBO management in Zorg en Welzijn via NCOI en nu de vakopleiding Schuldhulpverlener) vonden allemaal met name thuis plaats: e-learning in combinatie met soms een praktijkdag.

Welk van de volgende types ben jij? Chaoot, Ochtendmens, Nachtbraker, Carrièretijger, Master, Dromer, Boekenwurm of Party animal?
Absoluut een ochtendmens en in de loop van de dag word ik een boekenwurm!


 


Benieuwd naar de opleiding van Liesbeth?

Bekijk de vakopleiding Schuldhulpverlener