Samantha Samantha zit in het derde jaar van de opleiding HBO SPD Bedrijfsadministratie en combineert dit met een baan in de administratie bij een groenvoorziening. Een mbo-opleiding ging haar te gemakkelijk af dus koos ze voor een hbo-opleiding bij NTI. Vooral de flexibiliteit van de opleiding sprak haar aan. “Met deze opleiding kon ik gewoon blijven werken waar ik nu ook werk, en daarnaast een hbo-opleiding volgen. Ook hoef ik niet vijf dagen in de week naar school. Dat zag ik niet zo zitten. Het grote voordeel aan een thuistudie vind ik dat ik het allemaal in mijn tempo kan doen. Toen ik vijf dagen naar school ging kon ik niet de concentratie opbrengen om naar iemand te luisteren. Dat ging me niet snel genoeg. Die flexibiliteit in de opleiding vond ik heel erg fijn. Dus ik heb een opleiding gekozen die bij mij past.

Een van de redenen dat Samantha zich verder wil ontwikkelen is het feit dat ze merkt dat er in de bedrijfsadministratie steeds meer geautomatiseerd wordt. “Daarnaast wordt er tegenwoordig verwacht dat je een opleiding hebt. Dus het behalen van dit diploma geeft ook baangarantie voor de toekomst en biedt mij zekerheid. Zo kan ik misschien doorgroeien in mijn functie, of er op andere plekken iets mee doen.

Samantha is na drie jaar nog erg tevreden over de opleiding. “Vooral de praktijkdagen vind ik heel duidelijk. Ik ben blij dat je in een dag alle informatie krijgt en vragen kunt uitwisselen met andere studenten.” Haar tip aan beginnende studenten is dan ook: “Vooral veel vragen. Ook aan docenten maar ook op praktijkdagen aan andere studenten. Want vaak kun je dan nog best veel informatie uitwisselen. Ik zit nu in een groepsapp met mensen die dezelfde opleiding volgen. Dat heeft me echt geholpen. Dus mijn advies: met medestudenten communiceren en vragen stellen.” 

Ook het afleggen van de examens verloopt voor Samantha erg prettig. “Het examencentrum is voor mij ook heel dichtbij, op fietsafstand. En ik ben dyslectisch dus ik moet altijd extra tijd aanvragen. Dat lukt ook altijd op de tijd en datum dat het mij uitkomt. Voor de modules van mba (MBA Bedrijfsadministratie 5, MBA Kostencalculatie 5, MBA Financiering 5 en MBA Belastingwetgeving 5) heb ik ook diploma’s gekregen van de Associatie. Vooral nu ik nog geen hbo-diploma heb heeft dit een grote meerwaarde. Stel je voor dat ik nu moet gaan solliciteren, dan is zo’n diploma wel echt belangrijk.” 

En het grootste voordeel van Flexibel Studeren bij NTI? “Dat het allemaal op je eigen tempo mag. Dat is echt mijn nummer één.” Benieuwd naar de opleiding van Samantha?

Bekijk de opleiding HBO SPD Bedrijfsadministratie

Volg ons op Instagram

Klik hier