Omschrijving

Zelfverzekerd in het Duits op je werk

Duitsers doen liever zaken in het Duits. Vanwege hun perfectionisme zijn ze nogal terughoudend om Engels te spreken. Met een goede beheersing van het zakelijk Duits wek je meer vertrouwen en krijg je uiteindelijk meer voor elkaar! Ook kan het een hoop tijd schelen, gesprekken lopen vloeiender en die Duitse mail schrijf je sneller. Met deze korte opleiding op mbo-niveau leer je alles wat nodig is om professioneel te communiceren. Je verbetert je grammatica en vergroot je woordenschat en cultureel besef. Handig voor je werk of als je van plan bent om in ons grootste buurland te gaan werken.

Deze studie is ideaal voor mensen met een druk leven. Je kunt studeren wanneer het jou uitkomt. Gemiddeld doe je er zes maanden over. Vind je dat te lang? En wil je graag het tempo opschroeven? Kijk dan eens bij de Spoedcursus Zakelijke communicatie Duits.

Hulp bij studiekeuze

Twijfel jij of deze studie bij je past?
Neem dan contact op met een van onze studieadviseurs:

ma-vr (08:00-17:00)
ma-vr (09:00-17:00)
Patrick Coenders

Mijn ervaring met de cursus is goed bevallen, ik heb regelmatig contact gehad met de docent. Mijn ervaring met de cursus is goed bevallen, ik heb regelmatig contact gehad met de docent.
Het is voor mijn werk prettig en meer professioneler om nu meer in schrift en grammatica beter een brief en e-mail op te stellen.

Inhoud

Aan de slag

Wij maken het studeren zo eenvoudig mogelijk, zodat jij al je energie kunt stoppen in de leerstof. Je krijgt mooie lesboeken, een overzichtelijke online leeromgeving en handige studietools. De online leeromgeving leidt je stap voor stap door de cursus. Hierin houd je ook contact met je docent. Je levert er opdrachten in en ontvangt feedback. Met deze opleiding kun jij je redden in het Duits in de meest uiteenlopende situaties. Je luistert, leest, spreekt en schrijft op professioneel niveau. Ook leer je meer over de cultuur, gebruiken en manier van zakendoen. 

Studieprogramma

Tijdens de opleiding Zakelijke communicatie Duits komen de volgende onderwerpen aan bod:

  • Voeren van een (zakelijk) telefoongesprek
  • Opstellen van een zakelijke brief
  • Maken van afspraken
  • Opstellen van een offerte
  • Ontvangen van buitenlandse relaties
  • Grammatica
  • Cultuur

Oefen je uitspraak

Al ken je nog zo veel woorden; als je uitspraak niet klopt, ontstaan er misverstanden. Veel aandacht is er daarom voor uitspraak. In de online omgeving luister je naar teksten van moedertaalsprekers. Je spreekt zelf ook teksten in en stuurt deze naar je docent. Je krijgt snel feedback terug.

Test jezelf met de MemoTrainer

De MemoTrainer is een slimme tool waarmee je woorden oefent. Hij houdt jouw voortgang in de gaten en stuurt bij waar nodig: woorden die minder blijven hangen komen vaker terug. De MemoTrainer is ook te downloaden als app.

Toelating

Geen vooropleiding nodig

Om de opleiding Zakelijke communicatie Duits goed te kunnen volgen is enige kennis van de Duitse taal handig. Een vooropleiding is niet nodig. 

Vragen?

Heb je vragen over de opleiding Zakelijke communicatie Duits? Neem gerust contact op met onze studieadviseurs.

Examen

MBO-examenonderdeel Zakelijke Communicatie Duits

De opleiding wordt afgesloten met het mbo-examenonderdeel Zakelijke Communicatie Duits. Het examen bestaat uit een mondeling en een schriftelijk deel. Wanneer je slaagt, ontvang je het mbo-certificaat Zakelijke Communicatie Duits. 

 

Examenkosten

De examenkosten worden samen met het lesgeld in rekening gebracht. Je betaalt lesgeld en examenkosten volgens het door jou gekozen studietempo. De examenkosten bedragen € 39,38 per maand op basis van het aanbevolen studietempo.

Herexamens en inhalen

Voor eventuele herexamens en het inhalen van gemiste praktijkdagen bij NTI worden aanvullende kosten gerekend.

Studieduur & lesgeld

Kosten Zakelijke communicatie Duits 1515

Handige extra's

Certificaat

Wil jij graag een certificaat voor de cursus Zakelijke communicatie Duits, als bevestiging van jouw prestatie én mooie aanvulling op je cv? Vink deze extra dan aan bij inschrijving en ontvang € 10,- korting op je certificaat. Hiervoor werken wij samen met Diplomasafe.

€ 24,95    (eenmalig)

Ervaringen

Zakelijke communicatie Duits

4.5 sterren - gebaseerd op 2 ervaringen
Flexibiliteit
Studieprogramma
Docent
Niveau
Studiemateriaal

 

Stephani Rutenfrans, 52 jaar, Enter

Deze cursus is mijn eerste keer. Ik ben pas begonnen dus kan er nog niet heel goed over oordelen. Tot nu toe bevalt de cursus prima!

Patrick Coenders

Mijn ervaring met de cursus is goed bevallen, ik heb regelmatig contact gehad met de docent.
Het is voor mijn werk prettig en meer professioneler om nu meer in schrift en grammatica beter een brief en e-mail op te stellen.

Bekijk alle ervaringen

Kunnen wij je verder helpen?

We zijn benieuwd of alles duidelijk voor je is. Wij staan klaar om je persoonlijk te woord te staan, uiteraard geheel vrijblijvend. Of ben je klaar om de volgende stap te zetten? Je kunt zelf je startdatum kiezen mocht je je binnen 14 dagen toch nog bedenken, dan kun je je studie weer stopzetten.

Trots op onze studenten

Studenten van NTI zijn geen doorsnee studenten. Ze volgen een studie naast hun volle leven; hun baan, gezin, hobby’s en vrienden. Ze bepalen hun eigen weg, gaan ook buiten de gebaande paden en studeren op de raarste momenten en vreemdste plekken. Ze zijn doorzetters, vol motivatie. Omdat ze hun droom volgen, stappen zetten, de regie in eigen hand nemen. Ze mogen trots op zichzelf zijn. Wij zijn het in ieder geval.

Bekijk de Wall of Fame

Michelle - HBO Toegepaste Psychologie

Danny – Master of Business Administration (MBA)