Omschrijving

Studiegids ontvangen

Je ontvangt de gids als PDF binnen enkele minuten in je mailbox.

Vul postcode en huisnummer in

Er zijn geen straat en plaatsnaam gevonden voor deze postcode. Je kunt je straat en plaatsnaam handmatig aanpassen.

Cursus Nederlands als tweede taal

Wil jij in Nederland studeren of werken en daarom de taal goed leren? Start dan de cursus Nederlands als tweede taal (NT2) bij NTI. Voor deze opleiding heb je een basiskennis Nederlandse taal nodig. Je gaat aan de slag met praktische oefeningen in een werkboek en online. Na afronding ben je klaar voor het internationaal erkende staatsexamen NT2. Hiermee bewijs je dat jouw Nederlandse taal goed genoeg is voor veel banen en opleidingen op mbo 3 of hoger niveau. Lijkt dat je wat? Schrijf je vandaag nog in en start morgen met Nederlandse les!

Voor wie geschikt?

Wil jij je Nederlands verbeteren, maar weet je niet met welke cursus je het beste kunt starten? Hieronder zetten wij de verschillende cursussen op een rij. Dan kun jij zien welke Nederlandse taalcursus het beste bij jouw niveau past. We gaan uit van de ERK-niveaus (Europees Referentiekader, in het Engels Common European Framework of Reference). Lees hier meer over de ERK-niveaus.

 • Je wilt studeren of werken in Nederland
  Wil jij goed Nederlands leren spreken, lezen en schrijven? Dan past de cursus Nederlands als tweede taal (NT2) uitstekend bij jou. Deze taalcursus is er op verschillende niveaus:
  • Cursus NT2 Programma I (niveau A2 tot B1). Hiermee zal jij eenvoudige teksten kunnen lezen en schrijven. Je kunt hiermee werken of studeren op mbo 3- of mbo 4-niveau.
  • Cursus NT2 Programma II (niveau B1 tot B2). Hiermee zal jij zonder problemen kunnen meedoen in Nederland. Je kunt gemakkelijk praten over alledaagse en minder alledaagse onderwerpen. Je kunt gaan werken of studeren op hbo- of universitair niveau.
 • Je bent verplicht om in te burgeren
  Ook in dit geval biedt de cursus Nederlands als tweede taal (NT2) uitkomst. We adviseren je dan eerst te starten met de cursus Nederlands voor anderstaligen.

Inhoud

Wat leer ik?

In deze cursus NT2 zit alles wat je nodig hebt om Nederlands te leren. Je leert met behulp van een lesboek en online leeromgeving met veel extra oefenmateriaal, video's, toetsen en woordenlijsten. De instructievideo's over de lesmethode zijn er in het Nederlands, Engels, Spaans, Frans, Pools, Turks, Arabisch en Chinees. Deze zijn bij het lesmateriaal inbegrepen. De cursus NT2 bevat onder andere de volgende onderwerpen:

 • Voeding en gezondheid
 • Leefomgeving en wonen
 • Kunst en cultuur
 • Reizen, vrije tijd, sport
 • Politiek
 • Geschiedenis en maatschappij

Leer goed Nederlands met het uitgebreide cursusmateriaal

Je krijgt bij de cursus het Van Dale Pocketwoordenboek Nederlands als Tweede Taal, een lesboek en een interactieve leeromgeving. In jouw eigen online leerpad zie je precies wat je moet doen en welke lessen je maakt. Bij elke les staan huiswerkopgaven (schrijf- en spreekopdrachten).

Toelating

Toelating

Beheers je de Nederlandse taal op basisniveau (niveau A2 van het ERK/Common European Framework), dan kun je direct starten met de cursus Nederlands als tweede taal (NT2). Indien je het basisniveau niet beheerst, raden wij je aan om de cursus Nederlands voor anderstaligen bij NTI te volgen. Lees hier meer over de ERK-niveaus.

Verschillende programma's van de cursus Nederlands (NT2)

De cursus Nederlands als tweede taal (NT2) is er op twee niveaus: NT2 richting staatsexamen Programma I en NT2 richting staatsexamen Programma II. Je doet Programma I of Programma II. Het is afhankelijk van je vooropleiding en wat je met het diploma van de cursus Nederlands wilt gaan doen. Je kunt ook beide programma's volgen, waarbij je van niveau A2 naar B2 wordt opgeleid.

Programma I (niveau A2-B1)
Programma I van de cursus Nederlands als tweede taal is voor mensen die een beroepsopleiding willen gaan volgen bij bijvoorbeeld het NTI MBO-College. Je leert Nederlands spreken, lezen en schrijven op basisniveau. Gewoon thuis, op eigen tempo! Na dit programma kun je gemakkelijke gesprekken voeren. Je kunt zelfstandig boodschappen doen of praten met je collega’s in de pauze. Met deze taalcursus haal je taalniveau B1 van het ERK (Common European Framework).

Programma II (niveau B1-B2)
Programma II van de cursus Nederlands als tweede taal is voor mensen die aan opleiding aan een hogeschool of universiteit, zoals Hogeschool NTI of NTI University, willen volgen. Je kunt alledaagse en minder alledaagse gesprekken voeren over bijvoorbeeld gezondheid, politiek en wetenschap. Met deze taalcursus haal je taalniveau B2 van het ERK (Common European Framework).

Internetverbinding

Om deze cursus Nederlands NT2 te kunnen volgen, dien je te beschikken over een computer met internetverbinding.

Examen

Examens

Na afronding van beide programma’s van de cursus Nederlands als tweede taal (NT2) kun je deelnemen aan het officiële staatsexamen NT2 van Dienst Uitvoering Onderwijs (DUO). Dit examen bestaat uit de volgende onderdelen: Lezen, Luisteren, Schrijven en Spreken. Voor elk onderdeel waarvoor je slaagt, krijg je een waardevol certificaat. De vier certificaten kun je inwisselen voor het diploma Nederlands als tweede taal (NT2). Voor niet gehaalde onderdelen kun je later een herkansing maken. Kijk voor meer informatie op www.duo.nl

Certificaat

Wanneer je deze cursus hebt afgerond, kun je een waardevol certificaat aanvragen voor €35 waarop staat dat je aan de cursus hebt deelgenomen. Het certificaat laat zien wat je hebt geleerd en is daarnaast een leuk aandenken. Weet je nu al zeker dat je een certificaat wil na afronding? Vink dit dan aan bij inschrijving en ontvang €10 korting op het certificaat!

Studieduur & lesgeld

NT2 - Staatsexamen Programma I + II (niveau A2->B2) 6647

Studietempo in maanden 8 Maanden 12 Maanden * 16 Maanden
Uren per week 6 4 3
Lesgeld per maand € 175,00 € 116,67 € 87,50
Nu met 50% korting € 87,50 € 58,34 € 43,75
 • De inschrijfkosten zijn € 35,-
 • 5% korting bij betaling ineens
 • * is aanbevolen studietempo

Tijdelijk cadeau naar keuze t.w.v. minimaal € 35,- bij inschrijving

Profiteer nu van een cadeau geheel naar keuze. Je kunt kiezen uit ruim 70 producten of uitjes met een minimale waarde van € 35,-. Kies jij Rituals producten, een blender, een handig gadget of liever vier bioscoopbonnen? 

Welkomstcadeau naar keuze bij NTI

Zorg dat je er op tijd bij bent, want op = op. Lees meer over de actie

NT2 - Staatsexamen Programma I (niveau A2->B1) 6645

Studietempo in maanden 6 Maanden * 12 Maanden
Uren per week 8 4
Lesgeld per maand € 137,50 € 68,75
Nu met 50% korting € 68,75 € 34,38

NT2 - Staatsexamen Programma II (niveau B1->B2) 6646

Studietempo in maanden 6 Maanden * 12 Maanden
Uren per week 8 4
Lesgeld per maand € 137,50 € 68,75
Nu met 50% korting € 68,75 € 34,38

Ontvang tot 50% van je studiekosten terug van de Belastingdienst!

Je kunt de kosten voor een opleiding die aansluit bij je (toekomstige) beroep van de belasting aftrekken. Ben jij benieuwd naar jouw belastingvoordeel voor deze opleiding? Vul dan hieronder je persoonlijke gegevens in en bereken jouw voordeel direct.

Jouw belastingvoordeel:

Over 2017 ontvang je € 252,20 aan studiekosten terug van de belasting!*

* Dit voorbeeld geldt als indicatie. Bekijk de uitgebreide informatie hier.


Handige extra's

Certificaat

Wil jij graag een certificaat voor de cursus Nederlands als tweede taal (NT2), als bevestiging van jouw prestatie én mooie aanvulling op je cv? Vink deze extra dan aan bij inschrijving en ontvang € 10,- korting op je certificaat.

€ 25,-    (eenmalig)

Ervaringen

Nederlands als tweede taal (NT2)
5 sterren - gebaseerd op 2 ervaringen
Flexibiliteit
Praktijkdagen
Mentor
Studieprogramma
Docent
Niveau
Studiemateriaal

Over het algemeen is het een erg goede ervaring.

Super!

Bekijk alle ervaringen