Omschrijving

Voor een goede voorbereiding op het staatsexamen NT2

Wil je studeren of werken in Nederland? Spreek je al een beetje Nederlands, maar kan het beter? Met deze online cursus leer je veel nieuwe woorden en zinnen uit het dagelijks leven in Nederland. We bieden de cursus op twee niveaus aan. Je oefent met spreken, luisteren, lezen en schrijven. Daarna ben je goed voorbereid voor het officiële staatsexamen NT2 van DUO. Met het diploma bewijs je dat jouw Nederlandse taal goed genoeg is voor veel banen en opleidingen. Iets voor jou? Schrijf je vandaag nog in en start morgen met Nederlandse les!

50% korting + Cadeau naar keuze

Cadeau naar keuze: pak jouw moment

Je profiteert nu van een cadeau naar keuze bij jouw inschrijving. Kies uit ruim 70 producten en uitjes!

Hulp bij studiekeuze

Twijfel jij of deze studie bij je past?
Neem dan contact op met een van onze studieadviseurs:

ma-vr (09:00-18:00)

NTI en corona: starten gewoon mogelijk

NTI is de uitvinder van FlexibelStuderen®, dat betekent dat wij veel ervaring hebben in het geven van erkende online opleidingen. Je studeert in een handige online leeromgeving met een combinatie van zelfstudie, online lessen en opdrachten. Eventuele praktijkdagen zijn tijdelijk vervangen door virtual classrooms. Zo loop je geen enkel risico en kun je met een gerust hart blijven werken aan een betere toekomst. Starten is dus gewoon mogelijk. Wil je meer weten? Lees meer over FlexibelStuderen® in de coronaperiode.

Super! Super!

Inhoud

Wat leer ik?

Wij maken het zo makkelijk mogelijk voor jou, zodat jij al je energie kunt stoppen in het leren. Je krijgt een mooi lesboek, het 'Van Dale Pocketwoordenboek Nederlands als Tweede Taal' en toegang tot een online leeromgeving. Hier vind je alles wat je nodig hebt voor de cursus. Denk aan oefenmateriaal, video’s en toetsen. Het is ook de plek waar je contact hebt met je docent, opdrachten inlevert en feedback ontvangt. Natuurlijk ga je veel oefenen door te lezen, luisteren, schrijven en spreken. 

Dit zijn een aantal van de onderwerpen die je tegenkomt: 

Studieprogramma

  • Voeding en gezondheid
  • Leefomgeving en wonen
  • Kunst en cultuur
  • Reizen, vrije tijd, sport
  • Politiek
  • Geschiedenis en maatschappij

Twee verschillende programma's

Je kunt kiezen voor Programma I of Programma II. Dit is afhankelijk van je voorkennis en wat je met het diploma van de cursus Nederlands wilt gaan doen. Je kunt ook beide programma's volgen.

NT2 Programma I (van niveau A2 naar B1)
Je leert simpele teksten schrijven, teksten over alledaagse onderwerpen begrijpen en kunt gesprekken voeren over het dagelijks leven. Denk aan zelfstandig boodschappen doen of praten met je collega’s in de pauze.

NT2 Programma II (van niveau B1 naar B2)
Je leert allerlei soorten teksten lezen en schrijven. Je gaat gesprekken voeren over verschillende onderwerpen, bijvoorbeeld over gezondheid, politiek en wetenschap. Hierna zou jij zonder problemen kunnen meedoen in Nederland.

Persoonlijke begeleiding

Je staat er niet alleen voor tijdens je studie. Voor vakinhoudelijke vragen ga je naar de docent, voor allerlei andere vragen kun je terecht bij jouw mentor. Bijvoorbeeld voor het maken van een planning of het inleveren van opdrachten. Lees meer over de begeleiding.

NTI: Jouw voordelen

  • Studeer wanneer het jou uitkomt
  • Geen extra kosten voor lesboeken
  • Persoonlijke begeleiding door een team van mentoren
  • Gratis 6 maanden extra studietijd als je niet op tijd klaar bent

Studeren bij NTI

Wil jij studeren op een manier die echt bij jou past? Kies dan voor FlexibelStuderen® van NTI. Want bij NTI maakt het niet uit wat voor type student je bent. Ben je een dromer, een doener, een ochtendmens of studeer je het liefst 's nachts? Met FlexibelStuderen® studeer je op jouw moment en op jouw manier.

Bekijk de voordelen van FlexibelStuderen®

Studeren via jouw online leeromgeving

Leren uit echte lesboeken

Krijg feedback van je docent

Vrije tijd als jij daar zin in hebt!

Toelating

Toelating

Je moet al een beetje Nederlands spreken en begrijpen om met deze cursus te kunnen starten. Je beheerst de Nederlandse taal op basisniveau (niveau A2 van het ERK/Common European Framework). Lees hier meer over de ERK-niveaus. 

Beheers je het basisniveau niet, dan raden wij je aan om de cursus Nederlands voor anderstaligen bij NTI te volgen. Ben je verplicht om in te burgeren? Dan is de cursus NT2 erg handig, maar we adviseren je ook eerst de cursus Nederlands voor anderstaligen te volgen.

Welk programma is geschikt voor mij?

Programma I (niveau A2-B1)
Dit programma is geschikt voor mensen die willen werken of studeren op mbo 3- of mbo 4-niveau. Je leert Nederlands spreken, lezen en schrijven op basisniveau. Met deze taalcursus haal je taalniveau B1 van het ERK.

Programma II (niveau B1-B2)
Dit programma is geschikt voor mensen die willen werken of studeren op hbo- of universitair niveau. Met deze taalcursus haal je taalniveau B2 van het ERK.

Examen

Officiële examens

Na de cursus kun je het officiële staatsexamen NT2 van Dienst Uitvoering Onderwijs (DUO) doen. Het examen bestaat uit vier onderdelen: lezen, luisteren, schrijven en spreken. Voor elk onderdeel dat je haalt, krijg je een certificaat. Als je een onderdeel niet haalt, kun je later een herkansing maken. Heb je alle vier de onderdelen gehaald? Dan krijg je het diploma! Kijk voor meer info op www.staatsexamensnt2.nl.

Geen examen doen? Vraag een certificaat aan

Wil je geen examen doen? Dan kun je een certificaat aanvragen waarop staat dat je aan de cursus Nederlands als tweede taal (NT2) hebt deelgenomen. Voor dit certificaat betaal je € 35 inclusief administratie- en portokosten.

Studieduur & lesgeld

Profiteer tijdelijk van 50% jubileumkorting en een cadeau naar keuze

Al 75 jaar profiteren onze studenten van betaalbaar, kwalitatief onderwijs en erkende diploma’s. NTI helpt ook jou graag om je dromen en ambities waar te maken. Je ontvangt tijdelijk 50% jubileumkorting én een cadeau naar keuze. Vind je een vergelijkbare cursus elders goedkoper? NTI betaalt jou het verschil terug. Denk vooruit en schrijf je vandaag in.

 

Vraag een offerte aan

Kosten NT2 - Staatsexamen Programma I + II (niveau A2->B2) 6651

Onderdelen Termijnen / aantal
Lesgeld per termijn € 192,90 8 maanden
Nu met 50% korting € 96,45 8 maanden
Studiemateriaal € 0 inclusief
Inschrijfgeld € 35,00 Eenmalig
Onderdelen Termijnen / aantal
Lesgeld per termijn € 96,45 16 maanden
Nu met 50% korting € 48,23 16 maanden
Studiemateriaal € 0 inclusief
Inschrijfgeld € 35,00 Eenmalig

Kosten NT2 - Staatsexamen Programma II (niveau B1->B2) 6650

Onderdelen Termijnen / aantal
Lesgeld per termijn € 75,50 12 maanden
Nu met 50% korting € 37,75 12 maanden
Studiemateriaal € 0 inclusief
Inschrijfgeld € 35,00 Eenmalig

Kosten NT2 - Staatsexamen Programma I (niveau A2->B1) 6649

Onderdelen Termijnen / aantal
Lesgeld per termijn € 75,50 12 maanden
Nu met 50% korting € 37,75 12 maanden
Studiemateriaal € 0 inclusief
Inschrijfgeld € 35,00 Eenmalig

Start vandaag nog

Een van de grote voordelen van een cursus bij het NTI is dat je meteen kunt starten. Je hoeft geen weken of misschien wel maanden te wachten totdat de lessen weer beginnen. Als je je vandaag inschrijft, ontvang je het lesmateriaal binnen enkele dagen per post. Makkelijker kan niet en je kunt meteen aan de slag. Waarom zou je wachten?

Ontvang tot 50% van de Belastingdienst retour

Je kunt de kosten voor een opleiding die aansluit bij je (toekomstige) beroep van de belasting aftrekken. Zo kun je voor de opleiding Nederlands als tweede taal (NT2) tot wel  € 207,89 terugkrijgen! Bereken hier zelf jouw belastingvoordeel.

Korting op software, hardware en meer via Surfspot

surfspot websiteAls je studeert bij NTI krijg je hoge kortingen op officiële software, hardware en andere ICT-producten via Surfspot. Zo krijg je bijvoorbeeld 80% korting op Office, tot 50% korting op Photoshop en heb je een virusscanner voor maar €5,-. Dat maakt studeren bij NTI nog voordeliger. 

 

50% korting + Cadeau naar keuze

Tijdelijk cadeau naar keuze bij inschrijving

Profiteer nu van een cadeau geheel naar keuze. Je kunt kiezen uit ruim 70 producten of uitjes. Kies jij een Rituals cadeaubon, een leuk tijdschrift of breid je liever je keukenset uit? 

Welkomstcadeau naar keuze bij NTI

Zorg dat je er op tijd bij bent, want op = op. Lees meer over de actie

Ervaringen

Nederlands als tweede taal (NT2)

5 sterren - gebaseerd op 2 ervaringen
Flexibiliteit
Praktijkdagen
Mentor
Studieprogramma
Docent
Niveau
Studiemateriaal

 

Super!

Bekijk alle ervaringen

Kunnen wij je verder helpen?

We zijn benieuwd of alles duidelijk voor je is. Wij staan klaar om je persoonlijk te woord te staan, uiteraard geheel vrijblijvend. Of ben je klaar om de volgende stap te zetten? Je kunt zelf je startdatum kiezen mocht je je binnen 14 dagen toch nog bedenken, dan kun je je studie weer stopzetten; even goede vrienden.