Omschrijving

Studiegids ontvangen

Je ontvangt de gids als PDF binnen enkele minuten in je mailbox.

Vul postcode en huisnummer in

Er zijn geen straat en plaatsnaam gevonden voor deze postcode. Je kunt je straat en plaatsnaam handmatig aanpassen.

Om je te helpen bij jouw studiekeuze kunnen wij je via e-mail of telefoon benaderen. Door dit formulier te verzenden geef je hier toestemming voor, je toestemming kun je ieder moment weer intrekken. Bekijk ook gerust onze privacyverklaring.

Leer Nederlands spreken en schrijven

Wil jij beter Nederlands leren spreken en schrijven? Met de cursus Nederlands voor anderstaligen leer je de Nederlandse taal op basisniveau (A2 van het ERK/Common European Framework). Na afronding kun je gemakkelijk een afspraak maken bij de dokter. Of boodschappen doen. De buurvrouw vertellen wie je bent. Of met jouw collega’s praten. Je kunt eenvoudige teksten lezen en schrijven. Deze cursus is voor iedereen die taalniveau A1 (basis) heeft. Lijkt dat je wat? Schrijf je vandaag nog in en start morgen met Nederlandse les!

Voor wie geschikt?

Wil jij Nederlands leren? Er zijn verschillende cursussen om je Nederlandse taal te verbeteren. Wij zetten de verschillende cursussen op een rij. Dan kan jij beslissen welke het beste bij jouw niveau past. We gaan uit van de ERK-niveaus (Europees Referentiekader, in het Engels Common European Framework of Reference). Lees hier meer over de ERK-niveaus.

 • Je spreekt een beetje Nederlands
  De cursus Nederlands voor anderstaligen is geschikt voor jou.
 • Je bent verplicht om in te burgeren
  Kies voor de cursus Nederlands voor anderstaligen.
 • Je wilt studeren of werken in Nederland
  Wil je in Nederland studeren of werken? Dan past de opleiding Nederlands als tweede taal (NT2) uitstekend bij jou. Deze cursus is er op verschillende niveaus:
  • lagere kaderfuncties of middelbaar beroepsonderwijs (niveau B1)
  • middenkader en hogere functies of hoger beroepsonderwijs en universitair onderwijs (niveau B2)

Inhoud

Wat leer ik?

In deze cursus zit alles wat je nodig hebt om Nederlands te leren. Je leert met behulp van een lesboek en online leeromgeving met veel extra oefenmateriaal, video's, toetsen en woordenlijsten. De instructievideo's over de lesmethode zijn er in het Nederlands, Engels, Spaans, Frans, Pools, Turks, Arabisch en Chinees. Deze zijn bij het lesmateriaal inbegrepen. De cursus bevat de volgende onderwerpen:

 • Kopen en verkopen
 • Diensten
 • Gezond en niet gezond
 • Relaties
 • Onderwijs en opleiding
 • Kunst en cultuur
 • Werk
 • Nieuws, weer en verkeer

Toelating

Voor Nederlandse les is een vooropleiding niet noodzakelijk

Je hebt geen vooropleiding nodig voor de taalcursus Nederlands voor anderstaligen. Jouw kennis moet wel niveau A1 zijn (van het ERK/Common European Framework). Lees hier meer over de ERK-niveaus. Alles wat je moet weten is in het lesmateriaal opgenomen. Een ervaren docent controleert jouw huiswerk. Ook kun je bij de docent terecht voor vragen over de cursus.

Internetverbinding

Om de cursus Nederlands voor anderstaligen te kunnen volgen, heb je een computer met internetverbinding nodig.

Examen

Inburgeringsexamen

Na afloop van de cursus kun je examen doen voor de onderdelen Lezen, Luisteren, Spreken en Schrijven van het officiële Inburgeringsexamen van DUO. Dit is niet verplicht. Je meldt je zelf aan voor dit examen. Kijk voor meer informatie op www.inburgeren.nl

Krijg ik een certificaat?

Wanneer je deze cursus hebt afgerond, kun je een waardevol certificaat aanvragen voor €35 waarop staat dat je aan de cursus hebt deelgenomen. Het certificaat laat zien wat je hebt geleerd en is daarnaast een leuk aandenken. Weet je nu al zeker dat je een certificaat wil na afronding? Vink dit dan aan bij inschrijving en ontvang €10 korting op het certificaat!

Doorstromen naar Nederlands als Tweede Taal (NT2)

Na deze cursus kun je verder met de cursus Nederlands als Tweede Taal (NT2) - Programma I (niveau A2 tot B1).

Studieduur & lesgeld

Nederlands voor anderstaligen (niveau A1->A2) 6644

Studietempo in maanden 6 Maanden * 12 Maanden
Uren per week 8 4
Lesgeld per maand € 112,50 € 56,25
Nu met 50% korting € 56,25 € 28,13
 • De inschrijfkosten zijn € 35,-
 • 5% korting bij betaling ineens
 • * is aanbevolen studietempo

Tijdelijk cadeau naar keuze t.w.v. minimaal € 35,- bij inschrijving

Profiteer nu van een cadeau geheel naar keuze. Je kunt kiezen uit ruim 70 producten of uitjes met een minimale waarde van € 35,-. Kies jij Rituals producten, een blender, een handig gadget of liever vier bioscoopbonnen? 

Welkomstcadeau naar keuze bij NTI

Zorg dat je er op tijd bij bent, want op = op. Lees meer over de actie


Handige extra's

Certificaat

Wil jij graag een certificaat voor de cursus Nederlands voor anderstaligen, als bevestiging van jouw prestatie én mooie aanvulling op je cv? Vink deze extra dan aan bij inschrijving en ontvang € 10,- korting op je certificaat.

€ 25,-    (eenmalig)

Ervaringen

Nederlands voor anderstaligen
4.5 sterren - gebaseerd op 2 ervaringen
Flexibiliteit
Praktijkdagen
Mentor
Studieprogramma
Docent
Niveau
Studiemateriaal

Mijn Nederlands is door deze cursus aanzienlijk verbeterd. De docenten en mentoren vond ik heel aardig en behulpzaam. Alleen de studiematerialen zijn een beetje achterhaald.

Ik vind nti een goede website om je taal te verbeteren.

Bekijk alle ervaringen