Omschrijving

Mooie introductie in het Nederlands (ook voor inburgeraars)

Met deze online beginnerscursus leer je de basis van het Nederlands. Tijdens de lessen behandelen we allerlei situaties uit het dagelijkse leven: boodschappen doen, een bezoek aan de dokter, jezelf voorstellen en nog veel meer. De cursus Nederlands voor anderstaligen is bedoeld voor mensen die net een beetje Nederlands spreken (niveau A1). De cursus is ook een goede voorbereiding op het inburgeringsexamen. Bij NTI studeer je in je eigen tempo, wanneer het jou uitkomt. Iets voor jou? Start vandaag nog deze beginnerscursus Nederlands!

Nu 25% korting

Nu 25% korting op het lesgeld

NTI helpt jou graag om je dromen en ambities waar te maken. Je profiteert nu van maar liefst 25% korting!

Hulp bij studiekeuze

Twijfel jij of deze studie bij je past?
Neem dan contact op met een van onze studieadviseurs:

ma-vr (09:00-17:00)

Mijn Nederlands is door deze cursus aanzienlijk verbeterd. Mijn Nederlands is door deze cursus aanzienlijk verbeterd. De docenten en mentoren vond ik heel aardig en behulpzaam. Alleen de studiematerialen zijn een beetje achterhaald.

Inhoud

Wat leer je?

Je oefent met lezen, schrijven, luisteren en spreken. Hiermee leer je een hoop nieuwe woorden en uitdrukkingen, ook is er aandacht voor grammatica. Na een succesvolle afronding kun je korte gesprekken voeren en eenvoudige teksten lezen en schrijven. Houd er rekening mee dat alle communicatie en het lesmateriaal in het Nederlands is.

In de cursus Nederlands voor anderstaligen wordt aandacht besteed aan de volgende onderwerpen: 

Studieprogramma

 • Kopen en verkopen
 • Diensten
 • Gezond en niet gezond
 • Relaties
 • Onderwijs en opleiding
 • Kunst en cultuur
 • Werk
 • Nieuws, weer en verkeer

Lesmateriaal

Wij maken het zo makkelijk mogelijk voor jou, zodat jij al je energie gebruikt voor het leren. Je krijgt mooie lesboeken, een overzichtelijke online leeromgeving en handige studietools. De online leeromgeving leidt je stap voor stap door de cursus. Hierin houd je ook contact met je docent. Je levert er opdrachten in en ontvangt feedback.

Persoonlijke begeleiding

Je staat er niet alleen voor tijdens je studie. Voor vakinhoudelijke vragen ga je naar de docent, voor allerlei andere vragen kun je terecht bij jouw mentor. Bijvoorbeeld voor het maken van een planning of het inleveren van opdrachten. Lees meer over de begeleiding.

Oefen je uitspraak

Al ken je nog zo veel woorden; als je uitspraak niet klopt, ontstaan er misverstanden. Dat is zonde! Veel aandacht is er daarom voor uitspraak. In de online leeromgeving luister je naar teksten van moedertaalsprekers. Je spreekt zelf ook teksten in en stuurt deze naar je docent. Je krijgt snel feedback terug.

NTI: Jouw voordelen

Kies je voor NTI? Dan kun je van ons het volgende verwachten:

 • Bepaal zelf je startdatum en studietempo
 • Geen extra kosten voor lesmateriaal
 • Alles binnen handbereik met de online leeromgeving
 • Gratis 6 maanden extra studietijd, mocht je het niet op tijd halen

Studeren bij NTI

Wil jij studeren op een manier die echt bij jou past? Kies dan voor FlexibelStuderen® van NTI. Want bij NTI maakt het niet uit wat voor type student je bent. Ben je een dromer, een doener, een ochtendmens of studeer je het liefst 's nachts? Met FlexibelStuderen® studeer je op jouw moment en op jouw manier.

Bekijk de voordelen van FlexibelStuderen®

Studeren via jouw online leeromgeving

Leren uit echte lesboeken

Krijg feedback van je docent

Vrije tijd als jij daar zin in hebt!

Toelating

Toelatingseisen

Voor deze cursus heb je geen vooropleiding nodig. Om mee te doen, moet jouw Nederlands op niveau A1 zijn (van het ERK/Common European Framework). Dat betekent dat je vertrouwde woorden en simpele korte zinnen kent. Je begrijpt mensen alleen als ze duidelijk en langzaam spreken. Lees op de website van het ERK meer over de ERK-niveaus of kijk hier wat niveau A1 inhoudt.

Ken je de basis al een beetje en wil je in Nederland studeren of werken? Dan is de opleiding Nederlands als tweede taal (NT2) iets voor jou.

Internetverbinding

De cursus Nederlands voor anderstaligen volg je online op je computer. Je hebt dus internetverbinding nodig.

Vragen?

Twijfel je of je niveau aansluit op de cursus of heb je andere vragen over Nederlands voor anderstaligen? Neem gerust contact op met onze studieadviseurs.

Examen

Inburgeringsexamen

Na afloop van de cursus kun je het officiële inburgeringsexamen van DUO doen. Je bent goed voorbereid op alle onderdelen: lezen, luisteren, spreken en schrijven. Je meldt je zelf aan voor het examen. Kijk voor meer informatie op https://inburgeren.nl/examen-doen.

Geen examen doen? Vraag een certificaat aan

Wil je geen examen doen? Dan kun je een certificaat aanvragen waarop staat dat je aan de cursus Nederlands voor anderstaligen hebt deelgenomen. Voor dit certificaat betaal je € 35 inclusief administratie- en portokosten.

Verder leren?

De cursus Nederlands als Tweede Taal (NT2) is een goede opvolger voor iedereen die Nederlands wilt leren voor zijn werk of studie. 

Studieduur & lesgeld

Profiteer nu van 25% korting

Al 75 jaar profiteren onze studenten van betaalbaar, kwalitatief onderwijs en erkende diploma’s. NTI helpt ook jou graag om je dromen en ambities waar te maken. Je ontvangt nu 25% korting. Vind je een vergelijkbare cursus elders goedkoper? NTI betaalt jou het verschil terug. Denk vooruit en schrijf je vandaag in.

Vraag een offerte aan

Kosten Nederlands voor anderstaligen (niveau A1->A2) 6648

Korting op software, hardware en meer via Surfspot

surfspot websiteAls je studeert bij NTI krijg je hoge kortingen op officiële software, hardware en andere ICT-producten via Surfspot. Zo kun je bijvoorbeeld 80% korting krijgen op Office, tot 50% korting op Photoshop en heb je een virusscanner vanaf €5,-. Dat maakt studeren bij NTI nog voordeliger.

Start vandaag nog

Een van de grote voordelen van een cursus bij NTI is dat je meteen kunt starten. Je hoeft geen weken of misschien wel maanden te wachten totdat de lessen weer beginnen. Je kunt meteen aan de slag. Waarom zou je wachten?

Handige extra's

NTI Premium

NTI introduceert NTI Premium. Een maandabonnement met meer dan vijfhonderd online trainingen. Krijg toegang tot podcasts, webinars en cursussen vol actuele thema’s. Een compleet aanbod voor elk type student, flexibel te volgen en elke maand opzegbaar. Ontdek hier alle voordelen.

€ 14,95    (Maandelijks)

Ervaringen

Nederlands voor anderstaligen

4,5 sterren - gebaseerd op 2 ervaringen
Flexibiliteit
Praktijkdagen
Mentor
Studieprogramma
Docent
Niveau
Studiemateriaal

 

Mijn Nederlands is door deze cursus aanzienlijk verbeterd. De docenten en mentoren vond ik heel aardig en behulpzaam. Alleen de studiematerialen zijn een beetje achterhaald.

Bekijk alle ervaringen

Kunnen wij je verder helpen?

We zijn benieuwd of alles duidelijk voor je is. Wij staan klaar om je persoonlijk te woord te staan, uiteraard geheel vrijblijvend. Of ben je klaar om de volgende stap te zetten? Je kunt zelf je startdatum kiezen mocht je je binnen 14 dagen toch nog bedenken, dan kun je je studie weer stopzetten; even goede vrienden.