Omschrijving

Mooie introductie in het Nederlands (ook voor inburgeraars)

Met deze online beginnerscursus leer je de basis van het Nederlands. Tijdens de lessen behandelen we allerlei situaties uit het dagelijkse leven: boodschappen doen, een bezoek aan de dokter, jezelf voorstellen en nog veel meer. De cursus Nederlands voor anderstaligen is bedoeld voor mensen die net een beetje Nederlands spreken (niveau A1). De cursus is ook een goede voorbereiding op het inburgeringsexamen. Bij NTI studeer je in je eigen tempo, wanneer het jou uitkomt. Iets voor jou? Start vandaag nog deze beginnerscursus Nederlands!

Hulp bij studiekeuze

Twijfel jij of deze studie bij je past?
Neem dan contact op met een van onze studieadviseurs:

ma-vr (09:00-17:00)

Mijn Nederlands is door deze cursus aanzienlijk verbeterd. Mijn Nederlands is door deze cursus aanzienlijk verbeterd. De docenten en mentoren vond ik heel aardig en behulpzaam. Alleen de studiematerialen zijn een beetje achterhaald.

Inhoud

Wat leer je?

Je oefent met lezen, schrijven, luisteren en spreken. Hiermee leer je een hoop nieuwe woorden en uitdrukkingen, ook is er aandacht voor grammatica. Na een succesvolle afronding kun je korte gesprekken voeren en eenvoudige teksten lezen en schrijven. Houd er rekening mee dat alle communicatie en het lesmateriaal in het Nederlands is.

In de cursus Nederlands voor anderstaligen wordt aandacht besteed aan de volgende onderwerpen: 

Studieprogramma

 • Kopen en verkopen
 • Diensten
 • Gezond en niet gezond
 • Relaties
 • Onderwijs en opleiding
 • Kunst en cultuur
 • Werk
 • Nieuws, weer en verkeer

Lesmateriaal

Wij maken het zo makkelijk mogelijk voor jou, zodat jij al je energie gebruikt voor het leren. Je krijgt mooie lesboeken, een overzichtelijke online leeromgeving en handige studietools. De online leeromgeving leidt je stap voor stap door de cursus. Hierin houd je ook contact met je docent. Je levert er opdrachten in en ontvangt feedback.

Persoonlijke begeleiding

Je staat er niet alleen voor tijdens je studie. Voor vakinhoudelijke vragen ga je naar de docent, voor allerlei andere vragen kun je terecht bij jouw mentor. Bijvoorbeeld voor het maken van een planning of het inleveren van opdrachten. Lees meer over de begeleiding.

Oefen je uitspraak

Al ken je nog zo veel woorden; als je uitspraak niet klopt, ontstaan er misverstanden. Dat is zonde! Veel aandacht is er daarom voor uitspraak. In de online leeromgeving luister je naar teksten van moedertaalsprekers. Je spreekt zelf ook teksten in en stuurt deze naar je docent. Je krijgt snel feedback terug.

NTI: Jouw voordelen

Kies je voor NTI? Dan kun je van ons het volgende verwachten:

 • Bepaal zelf je startdatum en studietempo
 • Geen extra kosten voor lesmateriaal
 • Alles binnen handbereik met de online leeromgeving
 • Gratis 6 maanden extra studietijd, mocht je het niet op tijd halen

Meer begeleiding met Plus

Wil jij graag meer persoonlijk contact en begeleiding tijdens je opleiding? Kies dan voor de Plus-variant. Met Plus volg je extra online lessen waarin je al jouw vragen direct kunt stellen aan een ervaren docent. Ook krijg je meer uitleg over moeilijke onderwerpen en kan je sparren over de lesstof. Tijdens de Plus-variant volg je 6 extra online lessen van ieder 2 uur.

Voordelen van Plus

 • Extra verdieping in de lesstof
 • Hogere slaagkans
 • Online sparren met je docent

Studeren bij NTI

Wil jij studeren op een manier die echt bij jou past? Kies dan voor FlexibelStuderen® van NTI. Want met de flexibele opleidingen van NTI kan iedereen, overal studeren. Je kiest zelf je startmoment en bepaalt je eigen tempo. Met FlexibelStuderen® heb je de regie zelf in handen.

Bekijk de voordelen van FlexibelStuderen®

Studeren via jouw online leeromgeving

Leren uit echte lesboeken

Krijg feedback van je docent

Vrije tijd als jij daar zin in hebt!

Studeren met het STAP-budget

Goed nieuws! Voor de opleiding Nederlands voor anderstaligen kun je het STAP-budget aanvragen. Dat betekent dat je deze opleiding geheel kosteloos kunt volgen. Het STAP-budget is een subsidie waarmee je jaarlijks tot €1.000 opleidingstegoed kunt aanvragen bij UWV. Per jaar zijn er meerdere aanvraagrondes. De volgende ronde start binnenkort dus wees er snel bij!

Om in aanmerking te komen voor het STAP-budget dien je aan een aantal voorwaarden te voldoen. Ook geldt voor iedere STAP-opleiding een voortgangseis.

Meer over STAP

Veelgestelde vragen over STAP

Wat is het STAP-budget?

Het STAP-budget is een subsidie voor het volgen van een opleiding. Tijdens een van de aanvraagrondes kan je deze subsidie aanvragen bij UWV. Per jaar mag je één opleiding volgen met het STAP-budget, waarvoor je maximaal €1.000 subsidie kan krijgen. Met €1.000 STAP-budget kan je een opleiding bij NTI extra voordelig of soms zelfs geheel kosteloos volgen. Check hier of jij in aanmerking komt voor het STAP-budget. De aanvraagrondes bij UWV starten op 1 maart, 2 mei, 1 juli, 1 september en 1 november.

Kom ik in aanmerking voor het STAP-budget?

Als je voldoet aan een van onderstaande beschrijvingen kan je de STAP-subsidie aanvragen:

 • Je bent tussen de 18 jaar en de AOW-gerechtigde leeftijd.
 • Je bent in loondienst of ondernemer of je hebt momenteel geen werk.
 • Je ontvangt geen studiefinanciering, tegemoetkoming onderwijsbijdrage of andere publieke onderwijs financiering (met uitzondering van het Levenlanglerenkrediet).
 • Je opleiding start binnen 3 maanden na het einde van het aanvraagtijdvak bij UWV.
 • Je hebt dit kalenderjaar nog geen STAP-subsidie gekregen en er is nog budget beschikbaar.

Kan ik voor deze opleiding het STAP-budget gebruiken?

Ja, voor de opleiding Nederlands voor anderstaligen kun je het STAP-budget aanvragen! Dat betekent dat je deze opleiding geheel kosteloos kunt volgen.

Wat houdt de voortgangseis van STAP in?

Aan het STAP-budget hangt een studievoortgangseis. Dit betekent dat je moet kunnen aantonen dat je actief met de opleiding bezig bent. Je kunt dit aantonen met een diploma, certificaat of een bewijs dat je ten minste 80% van de tijd aanwezig bent geweest. Wanneer je de opleiding start en deze niet afmaakt of niet genoeg aanwezig bent, ben je zelf verantwoordelijk voor de kosten van de opleiding. Meer over de voortgangseis vind je hier.

Toelating

Toelatingseisen

Voor deze cursus heb je geen vooropleiding nodig. Om mee te doen, moet jouw Nederlands op niveau A1 zijn (van het ERK/Common European Framework). Dat betekent dat je vertrouwde woorden en simpele korte zinnen kent. Je begrijpt mensen alleen als ze duidelijk en langzaam spreken. Lees op de website van het ERK meer over de ERK-niveaus of kijk hier wat niveau A1 inhoudt.

Ken je de basis al een beetje en wil je in Nederland studeren of werken? Dan is de opleiding Nederlands als tweede taal (NT2) iets voor jou.

Internetverbinding

De cursus Nederlands voor anderstaligen volg je online op je computer. Je hebt dus internetverbinding nodig.

Vragen?

Twijfel je of je niveau aansluit op de cursus of heb je andere vragen over Nederlands voor anderstaligen? Neem gerust contact op met onze studieadviseurs.

Examen

Inburgeringsexamen

Na afloop van de cursus kun je het officiële inburgeringsexamen van DUO doen. Je bent goed voorbereid op alle onderdelen: lezen, luisteren, spreken en schrijven. Je meldt je zelf aan voor het examen. Kijk voor meer informatie op https://inburgeren.nl/examen-doen.

Geen examen doen? Vraag een certificaat aan

Wil je geen examen doen? Dan kun je een certificaat aanvragen waarop staat dat je aan de cursus Nederlands voor anderstaligen hebt deelgenomen. Voor dit certificaat betaal je € 35 inclusief administratie- en portokosten.

Verder leren?

De cursus Nederlands als Tweede Taal (NT2) is een goede opvolger voor iedereen die Nederlands wilt leren voor zijn werk of studie. 

Herexamens en inhalen

Voor eventuele herexamens en het inhalen van gemiste praktijkdagen bij NTI worden aanvullende kosten gerekend.

Studieduur & lesgeld

Start vandaag nog

Een van de grote voordelen van een cursus bij NTI is dat je meteen kunt starten. Je hoeft geen weken of misschien wel maanden te wachten totdat de lessen weer beginnen. Je kunt meteen aan de slag. Waarom zou je wachten?

Kosten Nederlands voor anderstaligen (niveau A1->A2) 6648

Kosten Nederlands voor anderstaligen (niveau A1->A2) Plus 13

Heb je behoefte aan extra begeleiding? Kies dan voor Plus! Je krijgt extra online begeleiding van een ervaren docent aan wie je al jouw vragen direct kunt stellen. Met Plus verhoog je de kans op succesvol afronden van de opleiding en kan jij dus zorgeloos studeren!

Korting op software, hardware en meer via Surfspot

surfspot websiteAls je studeert bij NTI krijg je hoge kortingen op officiële software, hardware en andere ICT-producten via Surfspot. Zo kun je bijvoorbeeld 80% korting krijgen op Office, tot 50% korting op Photoshop en heb je een virusscanner vanaf €5,-. Dat maakt studeren bij NTI nog voordeliger.

Vraag een offerte aan

Veelgestelde vragen

 

Kan ik voor deze cursus het STAP-budget gebruiken?

Ja, voor de cursus Nederlands voor anderstaligen kun je het STAP-budget aanvragen! Dat betekent dat je deze cursus bij NTI geheel kosteloos kunt volgen. Check hier of jij in aanmerking komt voor de STAP-subsidie.

Welke cursus is geschikt om Nederlands te leren als beginner?

Als je nog niet zo goed Nederlands spreekt helpt de online cursus Nederlands voor anderstaligen je goed op weg. Je oefent met lezen, schrijven, luisteren en spreken. Bij NTI studeer je wanneer het jou uitkomt. Meer weten? Vraag vrijblijvend de studiegids aan!

Hoe lang duurt het om Nederlands te leren?

Spreek je al een andere Germaanse taal, zoals Engels of Duits, dan is Nederlands leren vaak goed te doen. Mensen bij wie dit niet het geval is vinden Nederlands over het algemeen erg lastig. Geen zorgen: na afronding van onze online beginnerscursus kun je je al een stuk beter redden in alledaagse situaties!

Kan ik de cursus Nederlands voor anderstaligen in deeltijd volgen?

De cursus Nederlands voor anderstaligen van NTI volg je flexibel, dus ook naast je baan of gezin. Je studeert waar en wanneer het jou uitkomt, en je krijgt persoonlijke begeleiding via jouw digitale leeromgeving. Bekijk alle voordelen van FlexibelStuderen bij NTI.

 

Herexamens en inhalen

Voor eventuele herexamens en het inhalen van gemiste praktijkdagen bij NTI worden aanvullende kosten gerekend.

Ervaringen

Nederlands voor anderstaligen

4,5 sterren - gebaseerd op 2 ervaringen
Flexibiliteit
Praktijkdagen
Mentor
Studieprogramma
Docent
Niveau
Studiemateriaal

 

Mijn Nederlands is door deze cursus aanzienlijk verbeterd. De docenten en mentoren vond ik heel aardig en behulpzaam. Alleen de studiematerialen zijn een beetje achterhaald.

Bekijk alle ervaringen

Kunnen wij je verder helpen?

We zijn benieuwd of alles duidelijk voor je is. Wij staan klaar om je persoonlijk te woord te staan, uiteraard geheel vrijblijvend. Of ben je klaar om de volgende stap te zetten? Je kunt zelf je startdatum kiezen mocht je je binnen 14 dagen toch nog bedenken, dan kun je je studie weer stopzetten; even goede vrienden.