Omschrijving

Studiegids ontvangen

Vul postcode en huisnummer in

Er zijn geen straat en plaatsnaam gevonden voor deze postcode. Je kunt je straat en plaatsnaam handmatig aanpassen.

HBO Toegepaste Psychologie: anderen helpen

Wil jij graag hbo-psycholoog worden? En wil je graag studeren op jouw moment, waar en wanneer dat jou uitkomt? Kies dan voor de opleiding HBO Psychologie van NTI! Tijdens deze opleiding leer je over het menselijk gedrag in de samenleving en in organisaties. Je specialiseert je in Jeugd- en kinderpsychologie, Psychologie en gezondheid, Arbeids- en organisatiepsychologie, Coaching of E-mental health. Na afronding van de hbo-opleiding Toegepaste Psychologie mag jij de titel Bachelor of Science voeren. Ben jij geïnteresseerd in mensen en hun gedrag en wil jij mensen of organisaties helpen? Dan past HBO Psychologie erg goed bij jou. Lees snel verder en kom meer te weten over deze flexibele opleiding.

Wat kun je na HBO Psychologie?

Na afronding van de opleiding HBO Psychologie kun jij mensen en organisaties adviseren, begeleiden en coachen. Je bent een denker én een doener die alles weet van het menselijk gedrag en psychologische ziektebeelden. Afhankelijk van je specialisatie tijdens HBO Psychologie, kun je als hbo-psycholoog onder andere aan de slag als:

 • (online) coach
 • gezondheidsvoorlichter
 • werving- en selectiemedewerker
 • opvoedondersteuner
 • groepsbegeleider

HBO Toegepaste psychologie van NTI als beste beoordeeld!

Wil jij psychologie studeren? Dan zit je bij Hogeschool NTI goed. In de Nationale Studenten Enquête 2015 is HBO Toegepaste psychologie van Hogeschool NTI voor de vierde keer op een rij inhoudelijk als beste beoordeeld! Lees meer over de Nationale Studenten Enquête 2015.

Kies je eigen studievariant

Bij Hogeschool NTI bepaal je zelf hoe je een opleiding volgt, flexibel of klassikaal. Studeer je het liefste zelfstandig, in het tempo dat jij prettig vindt? Dan kies je voor de flexibele variant. Je volgt enkele klassikale bijeenkomsten op een moment dat het jou uitkomt. Wil je liever vaste contactmomenten en meer klassikale bijeenkomsten? Dan kies je voor de klassikale variant.

Persoonlijke begeleiding van vakdocent en mentor 

Enkele klassikale bijeenkomsten per jaar 

Elke dag starten

36 maanden looptijd 

Lesgeld vanaf € 139,05 per maand 

Locaties:
Variabel

Inschrijven

Persoonlijke begeleiding van vakdocent en mentor 

Vaste klassikale bijeenkomsten 1 of 2 keer per maand 

Start in september en februari

36 maanden looptijd 

Lesgeld vanaf € 225,20 per maand 

Locaties:
Utrecht, Leiden, Amsterdam, Rotterdam, Eindhoven, Haren, Almere

Inschrijven

Intensieve begeleiding van vakdocent en mentor 

Vaste wekelijkse klassikale bijeenkomst 

Start in september, november, februari en april

48 maanden looptijd 

Lesgeld vanaf € 259,50 per maand 

Locaties:
Leiden, Utrecht, Rotterdam

Inschrijven


Heb je hulp nodig bij het maken van je keuze? Onze studieadviseurs staan voor je klaar. Vraag gratis een studieadviesgesprek aan.

Inhoud

Wat leer je tijdens HBO psychologie?

Tijdens HBO Psychologie leer je onder meer alles over ontwikkelingspsychologie, gezondheidspsychologie en sociale psychologie. Daarnaast word je tijdens deze opleiding voorbereid om aan de slag te gaan in één van de volgende vijf werkvelden:

 • Jeugd- en kinderpsychologie
 • Psychologie en gezondheid
 • Arbeids- en organisatiepsychologie
 • Coaching
 • E-mental health

Psychologie toepassen binnen de hulpverlening - dit komt erbij kijken

Gratis: 19 praktijkbijeenkomsten waarin je de beroepsvaardigheden leert

HBO Psychologie bevat 19 interessante praktijkbijeenkomsten verspreid over de opleiding. Topdocenten geven jou uitleg over de theorie, op deze manier gaat het beter voor je leven. Daarnaast leer je samen met andere studenten de vaardigheden van een hbo-psycholoog, zoals:

 • Psychologische gespreksvoering
 • Diagnostische vaardigheden
 • Motiverende gespreksvoering

Kick-off

Je start HBO Psychologie met een kick-off. Tijdens deze kick-off ontmoet je je medestudenten en volg je onder andere een gratis workshop snellezen van UseClark. Tijdens deze leuke workshop leer je technieken om geconcentreerd te blijven en informatie sneller te verwerken, hiermee bespaar je minstens 2 uur per dag!

Webinars

Naast de praktijkbijeenkomsten volg je tijdens HBO Psychologie ook webinars. Dit zijn interactieve online lessen, gegeven door praktijkdocenten. Je kunt deze lessen volgen via je laptop of tablet, waar je maar wilt. Via de chat kun je vragen stellen. Je staat er dus nooit alleen voor tijdens je studie. De webinars van de opleiding Psychologie gaan onder andere over:

 • Algemene Psychologie
 • Sociale Psychologie
 • Gezondheidspsychologie
 • Organisatiepsychologie

Nieuw: HBO Psychologie Klassikaal & HBO Psychologie voltijd

Heb je behoefte aan meer dan 19 praktijkbijeenkomsten tijdens HBO Psychologie? Dan kun je kiezen uit 2 unieke opleidingsconcepten

Toelating

Stage

Stage tijdens HBO Psychologie

Tijdens de opleiding HBO Psychologie loop je stage. Gedurende deze stage ervaar je hoe het is om een hbo-psycholoog te zijn. Je past alles wat je tijdens je opleiding hebt geleerd toe in de praktijk.

Stageduur van HBO Psychologie

De stage van de opleiding HBO Psychologie duurt 840 uur. Hiervan loop je 700 uur daadwerkelijk stage. De overige uren kun je gebruiken om aan je verslag te werken. Tijdens de stage word je vanuit Hogeschool NTI begeleid door een stageadviseur. Deze persoon is ook contactpersoon voor jouw stagebedrijf.

Examen

Wettelijk erkend hbo-getuigschrift HBO Toegepaste Psychologie

erkenning-hbo-ministerie-ocwHBO Toegepaste Psychologie van Hogeschool NTI is door de NVAO geaccrediteerd en voldoet daarmee aan de kwaliteitseisen van het Ministerie van OCW. Na afronding van de opleiding HBO Psychologie ontvang je het wettelijk erkende hbo-getuigschrift Toegepaste Psychologie. Je mag je dan Bachelor of Science noemen. Zo ben je verzekerd van de beste kwaliteit en een internationale erkenning.

Examenkosten

De examenkosten worden per jaar in rekening gebracht, waarbij je 6 jaar de tijd hebt om de examens in te plannen wanneer jij er klaar voor bent.

De examenkosten bedragen € 900,00 voor jaar 1, € 900,00 voor jaar 2 ,€ 870,00 voor jaar 3/4.*

Deze kosten zijn inclusief het afstudeerexamen.
*Prijswijzigingen onder voorbehoud.

Beroepen

Waar kun je als hbo-psycholoog werken?

Na de opleiding HBO Psychologie kun je vele kanten op. Overal waar het om mensen gaat, kun jij als hbo-psycholoog een bijdrage leveren. Afhankelijk van je specialisme kun je als hbo-psycholoog aan de slag als:

 • (online) Coach of participatiecoach
 • Psycholoog assistent
 • Gezondheidsvoorlichter
 • Studiebegeleider
 • Casemanager 
 • Ouderenconsulent bij kinder- en jeugdinstellingen, bij pedagogische instellingen of scholen
 • Preventiemedewerker
 • Beleidsmedewerker bij de gemeente voor Zorg en welzijn of Jeugd
 • Organisatieadviesbureaus voor voorlichting en/of re-integratiebedrijven

Studieduur & lesgeld

Nieuw: HBO Toegepaste psychologie voltijd

Voltijd studeren is een nieuw uniek opleidingsconcept bij Hogeschool NTI. Dit opleidingsconcept biedt je structuur, maar ook maximale flexibiliteit. Lees hier meer over HBO Toegepaste psychologie voltijd.

HBO Bachelor Toegepaste Psychologie 7906

Termijnen 3 Jaar 36 Maanden *
Lesgeld per termijn € 1.585,17 € 139,05
 • Inschrijfgeld en dossiervorming € 75,-
 • Prijswijzigingen voorbehouden
 • * is het aanbevolen studietempo

Tijdelijk Acer Chromebook actie bij inschrijving

Acer Chromebook website 127x90pxBij een inschrijving voor een (klassikale) hbo bacheloropleiding of volledige masteropleiding ontvang je een Acer Chromebook t.w.v. €249 voor slechts €29! Zorg dat je er op tijd bij bent, want op = op. Schrijf je snel in. Lees meer over de actie

Ontvang tot 50% van je studiekosten terug van de Belastingdienst!

Je kunt de kosten voor een opleiding die aansluit bij je (toekomstige) beroep van de belasting aftrekken. Ben jij benieuwd naar jouw belastingvoordeel voor deze opleiding? Vul dan hieronder je persoonlijke gegevens in en bereken jouw voordeel direct.

Jouw belastingvoordeel:

Over 2016 ontvang je € 1.162,29 aan studiekosten terug van de belasting!*

* Dit voorbeeld geldt als indicatie. Bekijk de uitgebreide informatie hier.

Psychologie studeren bij NTI: een student vertelt

Wil je nog meer weten over hoe psychologie studeren bij NTI in zijn werk gaat? Ydo is student HBO Toegepaste psychologie bij NTI. Bekijk in het filmpje hoe hij zijn studie ervaart.

Een psychologiestudent vertelt

Ervaringen

HBO Bachelor Toegepaste psychologie
4 sterren - gebaseerd op 106 ervaringen
Flexibiliteit
Praktijkdagen
Mentor
Studieprogramma
Docent
Niveau
Studiemateriaal

De NTI is een erg prettige hogeschool om een opleiding bij te volgen. Persoonlijk vind ik dat de diploma's die hier gehaald worden van kwalitatief hoger niveau zijn dan de diploma's die op een "standaard" hogeschool verstrekt worden. Dit, omdat je bij de NTI zelf veel moet doen om studiepunten binnen te halen. Als je hulp nodig hebt, kan je die zeker krijgen tot op zekere hoogte. Maar de studie is voor de rest erg zelfstandig. Deze grote mate van zelfstandigheid is een goede voorbereiding voor op het werkveld in mijn ogen.

Voor de rest is het lesmateriaal erg prettig om mee te werken. Op de praktijkdagen kan je vragen stellen over de lesstof en het bespreken/ oefenen met studiegenoten. Ook zijn deze dagen erg gezellig, omdat je op een gegeven moment steeds weer dezelfde mensen tegen komt. Ik kan zeggen dat ik een paar vrienden aan deze studie heb overgehouden!

Mijn ervaring met de bacheloropleiding toegepaste psychologie is top. Je kunt daadwerkelijk in je eigen studietempo studeren. Wil je sneller, dan kun je sneller, wil je rustig aan doen, dan is dat ook mogelijk. Ook is de stof van goede kwaliteit en leer je veel in korte tijd. De mentoren zijn altijd bereid al je vragen te beantwoorden en je te helpen. Je moet het uiteindelijk wel zelf doen en het vereist dan ook veel zelfdiscipline. Maar als je gemotiveerd en enthousiast bent, kun je niet meer stoppen met leren.

Bekijk alle ervaringen