Omschrijving

Spijker jouw Wiskunde B-vaardigheden bij

Leer meer inzicht krijgen in analyseren, meten, kansberekening en statistiek met de cursus VWO Wiskunde B van NTI. Wiskunde B is een vooropleidingseis voor veel (technische) vervolgopleidingen. De lesstof van het Wiskunde B deelcertificaat VWO bevat onder andere differentiaal en integraalrekening, goniometrische functies en voortgezette meetkunde. Een goede voorbereiding op het Staatsexamen Wiskunde B! Schrijf je snel in.

Hulp bij studiekeuze

Twijfel jij of deze studie bij je past?
Neem dan contact op met een van onze studieadviseurs:

ma-vr (08:00-17:00)
ma-vr (09:00-17:00)
Rick Scheper, 20 jaar, Groningen

Alles is duidelijk en je wordt snel wegwijs. Bij vragen kan je altijd terecht bij een docent die weet waar hij het over heeft. Alles is duidelijk en je wordt snel wegwijs. Bij vragen kan je altijd terecht bij een docent die weet waar hij het over heeft. Je wordt goed klaargestoomd voor het examen.

Inhoud

Wat leer je

Met de cursus VWO Wiskunde B van NTI word je voorbereid op het officiële landelijke staatsexamen van de Dienst Uitvoering Onderwijs (DUO). Tijdens deze cursus herhaal je samen met een docent de belangrijkste examenstof die je nodig hebt om het staatsexamen te behalen. Je leert dus niet alle lesstof van VWO Wiskunde B. Wel krijg je het boek Samengevat, dat een beknopte beschrijving geeft van alle onderwerpen. Zowel schriftelijk als mondeling word je getraind om de lesstof optimaal tot je te nemen.

Studieprogramma

Studieprogramma

De volgende onderwerpen komen onder andere aan bod:
  • Informatie-, onderzoeks- en technische-instrumentele vaardigheden
  • Functies en grafieken
  • Differentiaal en integraalrekening
  • Goniometrische functies
  • Voortgezette meetkunde

Persoonlijke begeleiding

Je staat er niet alleen voor tijdens de cursus. Voor inhoudelijke vragen ga je naar de docent, voor allerlei andere vragen kun je terecht bij jouw mentor. Bijvoorbeeld voor het maken van een planning of het inleveren van opdrachten. Lees meer over de begeleiding.

NTI: alle voordelen op een rijtje

  • Inclusief gerenommeerde studieboeken
  • Begeleiding van een vakdocent
  • Examentraining met oefenexamens
  • Gratis verlenging van je studieduur

Studeren bij NTI

Wil jij je optimaal voorbereiden op het staatsexamen? Kies dan voor FlexibelStuderen® van NTI. Want met de flexibele opleidingen van NTI kan iedereen, overal studeren. Je kiest zelf je startmoment en bepaalt je eigen tempo. Met FlexibelStuderen® heb je de regie zelf in handen.

Bekijk de voordelen van FlexibelStuderen®

Studeren via jouw online leeromgeving

Leren uit echte lesboeken

Krijg feedback van je docent

FlexibelStuderen®

Vrije tijd als jij daar zin in hebt

Toelating

Toelatingseis

Om aan deze studie deel te nemen dien je te beschikken over basiskennis van het vak VWO Wiskunde B. We gaan ervan uit dat je al kennis hebt van de lesstof van de bovenbouw van VWO.

Vragen?

Wil je meer weten over de inhoud of het lesmateriaal van de cursus? Neem gerust contact op met een studieadviseur.

Examen

Inclusief examentraining

Een examentraining is (bij voldoende belangstelling) onderdeel van de opleiding. Tijdens de examentraining wordt door een vakdocent feedback gegeven op het examen dat je thuis hebt gemaakt. Ook kun je vragen stellen en weet je wat je tijdens het examen kunt verwachten.

Landelijk staatsexamen

Het officiële landelijke staatsexamen wordt eenmaal per jaar afgenomen door het College van Examens. Dit examen bestaat bijna altijd uit een centraal schriftelijk examen en een college-examen (mondeling). Meer informatie over het examen vind je op de website van de DUO onder 'Staatsexamens'.

Herexamens en inhalen

Voor eventuele herexamens en het inhalen van gemiste praktijkdagen bij NTI worden aanvullende kosten gerekend.

Studieduur & lesgeld

Kosten VWO Wiskunde B 1586

Handige extra's

Certificaat

Wil jij graag een certificaat voor de cursus VWO Wiskunde B, als bevestiging van jouw prestatie én mooie aanvulling op je cv? Vink deze extra dan aan bij inschrijving en ontvang € 10,- korting op je certificaat. Hiervoor werken wij samen met Diplomasafe.

€ 24,95    (eenmalig)

Ervaringen

VWO Wiskunde B

4.5 sterren - gebaseerd op 1 ervaringen
Flexibiliteit
Mentor
Studieprogramma
Docent
Niveau
Studiemateriaal

 

Rick Scheper, 20 jaar, Groningen

Alles is duidelijk en je wordt snel wegwijs. Bij vragen kan je altijd terecht bij een docent die weet waar hij het over heeft. Je wordt goed klaargestoomd voor het examen.

Bekijk alle ervaringen

Kunnen wij je verder helpen?

We zijn benieuwd of alles duidelijk voor je is. Wij staan klaar om je persoonlijk te woord te staan, uiteraard geheel vrijblijvend. Of ben je klaar om de volgende stap te zetten? Je kunt zelf je startdatum kiezen mocht je je binnen 14 dagen toch nog bedenken, dan kun je je studie weer stopzetten.

Trots op onze studenten

Studenten van NTI zijn geen doorsnee studenten. Ze volgen een studie naast hun volle leven; hun baan, gezin, hobby’s en vrienden. Ze bepalen hun eigen weg, gaan ook buiten de gebaande paden en studeren op de raarste momenten en vreemdste plekken. Ze zijn doorzetters, vol motivatie. Omdat ze hun droom volgen, stappen zetten, de regie in eigen hand nemen. Ze mogen trots op zichzelf zijn. Wij zijn het in ieder geval.

Bekijk de Wall of Fame

Amy - HBO Voeding en diëtetiek

Roy - cursus Spaans