Omschrijving

Spijker jouw Wiskunde B-vaardigheden bij

Leer meer inzicht krijgen in analyseren, meten, kansberekening en statistiek met de cursus VWO Wiskunde B van NTI. Wiskunde B is een vooropleidingseis voor veel (technische) vervolgopleidingen. De lesstof van het Wiskunde B deelcertificaat VWO bevat onder andere differentiaal en integraalrekening, goniometrische functies en voortgezette meetkunde. Een goede voorbereiding op het Staatsexamen Wiskunde B! Schrijf je snel in.

Hulp bij studiekeuze

Twijfel jij of deze studie bij je past?
Neem dan contact op met een van onze studieadviseurs:

ma-vr (09:00-18:00)

Alles is duidelijk en je wordt snel wegwijs. Bij vragen kan je altijd terecht bij een docent die weet waar hij het over heeft. Alles is duidelijk en je wordt snel wegwijs. Bij vragen kan je altijd terecht bij een docent die weet waar hij het over heeft. Je wordt goed klaargestoomd voor het examen.

Inhoud

Wat leer je

Met de cursus VWO Wiskunde B van NTI word je voorbereid op het officiële landelijke staatsexamen van de Dienst Uitvoering Onderwijs (DUO). Tijdens deze cursus herhaal je samen met een docent de belangrijkste examenstof die je nodig hebt om het staatsexamen te behalen. Je leert dus niet alle lesstof van VWO Wiskunde B. Wel krijg je het boek Samengevat, dat een beknopte beschrijving geeft van alle onderwerpen. Zowel schriftelijk als mondeling word je getraind om de lesstof optimaal tot je te nemen.

Studieprogramma

Studieprogramma

De volgende onderwerpen komen onder andere aan bod:
  • Informatie-, onderzoeks- en technische-instrumentele vaardigheden
  • Functies en grafieken
  • Differentiaal en integraalrekening
  • Goniometrische functies
  • Voortgezette meetkunde

Persoonlijke begeleiding

Je staat er niet alleen voor tijdens de cursus. Voor inhoudelijke vragen ga je naar de docent, voor allerlei andere vragen kun je terecht bij jouw mentor. Bijvoorbeeld voor het maken van een planning of het inleveren van opdrachten. Lees meer over de begeleiding.

NTI: alle voordelen op een rijtje

  • Inclusief gerenommeerde studieboeken
  • Begeleiding van een vakdocent
  • Examentraining met oefenexamens
  • Gratis verlenging van je studieduur

Studeren bij NTI

Wil je optimaal voorbereid worden op het staatsexamen, zodat je jouw diploma compleet kunt maken? Dan ben je hiervoor bij NTI aan het juiste adres. Met FlexibelStuderen® studeer je op jouw moment en op jouw manier.

Bekijk de voordelen van FlexibelStuderen®

FlexibelStuderen®

Studeren via jouw online leeromgeving

Leren uit echte lesboeken

Krijg feedback van je docent

Vrije tijd als jij daar zin in hebt!

Toelating

Toelatingseis

Om aan deze studie deel te nemen dien je te beschikken over basiskennis van het vak VWO Wiskunde B. We gaan ervan uit dat je al kennis hebt van de lesstof van de bovenbouw van VWO.

Vragen?

Wil je meer weten over de inhoud of het lesmateriaal van de cursus? Neem gerust contact op met een studieadviseur.

Examen

Inclusief examentraining

Een examentraining is (bij voldoende belangstelling) onderdeel van de opleiding. Tijdens de examentraining wordt door een vakdocent feedback gegeven op het examen dat je thuis hebt gemaakt. Ook kun je vragen stellen en weet je wat je tijdens het examen kunt verwachten.

Landelijk staatsexamen

Het officiële landelijke staatsexamen wordt eenmaal per jaar afgenomen door het College van Examens. Dit examen bestaat bijna altijd uit een centraal schriftelijk examen en een college-examen (mondeling). Meer informatie over het examen vind je op de website van de DUO onder 'Staatsexamens'.

Let op!

Om deel te mogen nemen aan het staatsexamen VWO Wiskunde B in 2022 dien je je tussen half oktober en 31 december 2021 aan te melden via DUO.

Studieduur & lesgeld

Kosten VWO Wiskunde B 1586

Profiteer nu van 25% korting

Al 75 jaar profiteren onze studenten van betaalbaar, kwalitatief onderwijs en erkende diploma’s. NTI helpt ook jou graag om je dromen en ambities waar te maken. Je ontvangt nu 25% korting op de cursus VWO Wiskunde B. Vind je een vergelijkbare opleiding elders goedkoper? NTI betaalt jou het verschil terug. Start vandaag nog en ontvang het lesmateriaal al binnen enkele dagen in huis.

Korting op software, hardware en meer via Surfspot

logo Surfspot transparantAls je studeert bij NTI krijg je hoge kortingen op officiële software, hardware en andere ICT-producten via Surfspot. Zo krijg je bijvoorbeeld 80% korting op Office, tot 50% korting op Photoshop en heb je een virusscanner vanaf €5,-. Dat maakt studeren bij NTI nog voordeliger. 

Ervaringen

VWO Wiskunde B

4,5 sterren - gebaseerd op 1 ervaringen
Flexibiliteit
Mentor
Studieprogramma
Docent
Niveau
Studiemateriaal

 

Alles is duidelijk en je wordt snel wegwijs. Bij vragen kan je altijd terecht bij een docent die weet waar hij het over heeft. Je wordt goed klaargestoomd voor het examen.

Bekijk alle ervaringen

Kunnen wij je verder helpen?

We zijn benieuwd of alles duidelijk voor je is. Wij staan klaar om je persoonlijk te woord te staan, uiteraard geheel vrijblijvend. Of ben je klaar om de volgende stap te zetten? Je kunt zelf je startdatum kiezen mocht je je binnen 14 dagen toch nog bedenken, dan kun je je studie weer stopzetten; even goede vrienden.