Omschrijving

Studiegids ontvangen

Je ontvangt de gids als PDF binnen enkele minuten in je mailbox.

Vul postcode en huisnummer in

Er zijn geen straat en plaatsnaam gevonden voor deze postcode. Je kunt je straat en plaatsnaam handmatig aanpassen.

Om je te helpen bij jouw studiekeuze kunnen wij je via e-mail of telefoon benaderen. Door dit formulier te verzenden geef je hier toestemming voor, je toestemming kun je ieder moment weer intrekken. Bekijk ook gerust onze privacyverklaring.

Master Psychologie: behaal je mastertitel in 2 jaar

Ben jij een professional die zich op hbo-masterniveau wil ontwikkelen in de toegepaste psychologie? Dan is de Master Psychologie voor professionals voor jou dé beste keuze! In twee jaar behaal jij de erkende titel: Master of Science. Nieuwsgierig? Lees dan snel verder en kom alles te weten over de Master Toegepaste Psychologie.

Voor wie is de Master Psychologie voor professionals?

Deze opleiding Psychologie is perfect voor professionals die al kennis hebben van psychologie, maar nog beter willen worden in hun vak en hun mastertitel willen behalen. De theorie die je tijdens deze master leert, kun je direct toepassen in de praktijk en in jouw functie. Tijdens de Master kun je kiezen uit verschillende specialisaties:

 • Organisatie- en personeelspsychologie 
 • Psychologie in de hulpverlening 
 • Kinder- en jeugdpsychologie

Studeren op jouw moment

Starten wanneer je wilt. Studeren waar en wanneer het jou schikt. Even stoppen als dat nodig is, of harder gaan dan je dacht. Online, met inspirerende boeken, via E-modules, of juist in een echte klas. Dat kan allemaal bij NTI. Deze NTI-studenten leggen je graag uit hoe dit in zijn werk gaat.

Wij snappen als geen ander dat er meer is dan studeren. Dat je rekening wilt houden met je baan, met je kinderen, je sport, of met dat familielid dat aandacht nodig heeft. Of dat het even niet uitkomt met de feestdagen of tijdens die verbouwing. Maar als het dan zover is, zorgen we er ook voor dat elke seconde telt. Dat het helemaal jouw moment is.

Inclusief vakliteratuur

Je lesgeld is inclusief vakliteratuur. Je betaalt dus niets extra voor dure studieboeken, je bespaart hierdoor veel geld. Waar andere particuliere onderwijsaanbieders gebruik maken van losbladig en zelf ontwikkeld materiaal, kiest NTI ervoor om te werken met de beste vakliteratuur. Studieboeken die ook bij reguliere hogescholen op de literatuurlijst staan, volledig bij het lesgeld inbegrepen.

HBO Toegepaste psychologie van NTI als beste beoordeeld!

NSE 2015Als jij psychologie wilt studeren, zit je bij Hogeschool NTI goed. In de Nationale Studenten Enquête 2015 is HBO Toegepaste psychologie van Hogeschool NTI voor de vierde keer op een rij inhoudelijk als beste beoordeeld! Lees meer over de Nationale Studenten Enquête 2015

Inhoud

Hoe ziet de Master Psychologie voor professionals eruit?

De Master Psychologie voor professionals is speciaal ontwikkeld voor werkenden en duurt 2 jaar. In het laatste jaar van deze Psychologie opleiding kies je jouw specialisatie: Organisatie- en personeelspsychologie, Psychologie in de hulpverlening of Kinder- en jeugdpsychologie. De Master wordt aangeboden via online leren in combinatie met de te volgen masterclasses in de vorm van praktijkbijeenkomsten. Tijdens de masterclasses verbreed je je psychologische inzicht, zodat je je functie nog beter kunt vervullen. Bijvoorbeeld om psychologisch onderzoek te kunnen begrijpen en uit te kunnen voeren, of in je advisering rekening te kunnen houden met psychologische aspecten van vraagstukken. Enkele onderwerpen die tijdens de opleiding aan bod komen zijn:

 • Psychologie en gedrag
 • Sociale psychologie
 • Ontwikkelingspsychologie
 • Psychologisch onderzoek

Het studieprogramma

In het studieprogramma kun je zien uit welke modules de opleiding bestaat. Bij deze opleiding kun je 60 EC's halen, onderverdeeld in de volgende vakken:

Studieprogramma

Jaar 1 - Inleidende fase
In jaar 1 van de Master Psychologie voor professionals ga je direct aan de slag met de kennis en vaardigheden op het gebied van psychologie. Ook volg je tijdens deze opleiding Psychologie verschillende masterclasses die je afsluit met een opdracht.

 • Psychologie en Gedrag
 • Sociale psychologie
 • Psychologisch onderzoek
 • Ontwikkelingspsychologie
 • Integrale opdracht

 

Jaar 2 - Hoofdfase
In jaar 2 van de Master Psychologie kun je kiezen uit drie specialisaties. Tijdens deze specialisaties volg je 3 relevante masterclasses. Je kunt je tijdens deze opleiding Psychologie specialiseren op het gebied van Organisatie- en personeelspsychologie, Psychologie in de hulpverlening of Kinder- en jeugdpsychologie. 

 • Scriptie
 • Specialisatie

Gratis: 16 praktijkbijeenkomsten

De Master Psychologie voor professionals bevat 16 interessante praktijkbijeenkomsten verspreid over de opleiding. Topdocenten geven deze praktijkbijeenkomsten. De theorie wordt behandeld en je leert samen met andere studenten de vaardigheden. De onderwerpen die aan bod komen tijdens de praktijkbijeenkomsten, zijn afhankelijk van je specialisatie die je in je master kiest. Voorbeelden zijn:

 • Coaching in organisaties
 • Effectieve interventies in de hulpverlening
 • Jeugd- en gezinsbegeleiding
 • Kinderpsychologie

Toelating

Toelatingseisen Master Psychologie voor professionals

De Master Psychologie voor professionals is op hbo-masterniveau. Om toegelaten te worden tot de master dien je een relevante hbo- of wo-opleiding afgerond te hebben, aangevuld met 2 jaar relevante werkervaring. Daarnaast dien je voldoende mogelijkheden te hebben om de opdrachten en casussen uit de opleiding  in het werkveld toe te passen.

Heb je een vraag? Een studieadviseur helpt je graag!

NTI University of Applied Sciences heeft een team van professionele studieadviseurs. Zij kunnen je helpen bij jouw studiekeuze. Zij staan voor je klaar en beantwoorden al je vragen. Je kunt vrijblijvend een studieadviesgesprek aanvragen. Dit gesprek kan plaatsvinden op onze hoofdlocatie in Leiden, maar ook telefonisch. Overdag en ’s avonds. Vraag direct een gratis studieadviesgesprek aan.

Examen

In samenwerking met NCOI University

Hogeschool NTI verzorgt de Master Psychologie voor professionals in samenwerking met NCOI University. Dit omdat zij de grootste erkende opleider zijn op het gebied van deeltijd masteropleidingen in Nederland. De masteropleiding van NCOI is geaccrediteerd door de NVAO. Hierdoor ben jij ervan gegarandeerd dat deze opleiding voldoet aan alle kwaliteitseisen, perfect aansluit bij de arbeidsmarkt en internationaal erkend is.

Examens van de Master Psychologie voor professionals

Tijdens de Master maak je praktijkgerichte opdrachten. Je sluit de opleiding na de specialisatie af met een eindscriptie. Je krijgt een persoonlijke scriptiebegeleider toegewezen, die volledig gespecialiseerd is in jouw werkgebied. De scriptiebegeleider ondersteunt en begeleidt je naar een optimaal resultaat. Je staat er dus niet alleen voor tijdens de Master Psychologie.

Erkende mastertitel: Master of Science

De Master Toegepaste Psychologie is geaccrediteerd door de NVAO en voldoet daarmee aan de meest recente kwaliteitseisen van het ministerie van OCW. Als je de opleiding met goed gevolg afrondt, ontvang je het wettelijk erkende getuigschrift Master in Toegepaste psychologie en mag je de titel Master of Science voeren. Het getuigschrift wordt afgegeven door NCOI University. NCOI University is in het kader van de WHW (Wet op het hoger onderwijs en wetenschappelijk onderzoek) bevoegd om graden (Bachelor/Master) te verlenen. Het getuigschrift leidt niet vanzelfsprekend tot een BIG/NIP registratie.

Examenkosten

De examenkosten worden samen met het lesgeld in rekening gebracht. Je betaalt lesgeld en examenkosten volgens de door jou gekozen betaalfrequentie. Je doet pas examen wanneer jij er klaar voor bent.

De examenkosten bedragen € 117,50 per maand.

Studieduur & lesgeld

Je betaalt alleen lesgeld en examenkosten

Met de opleiding Master in Toegepaste psychologie voor professionals profiteer je van ons unieke all-in concept. Dit betekent dat er geen extra kosten in rekening worden gebracht voor: vakliteratuur, studiemateriaal, diplomering en reprorecht. De beste vakliteratuur is in het lesgeld inbegrepen. Daarnaast betaal je bij ons 2 jaar lesgeld en examenkosten en je hebt vervolgens 2 tot 4 jaar de tijd om je studie te doorlopen en de examens af te ronden. Je krijgt dus 2 jaar gratis uitloop, zonder extra kosten.

Levenlanglerenkrediet: leen bij DUO tegen gunstige voorwaarden

Lenen via DUO mogelijk stickerBen je jonger dan 55 jaar en betaal je zelf het college- of lesgeld? Dan kun je het les- en examengeld van deze opleiding lenen via DUO tegen zeer gunstige voorwaarden. Lees meer over dit Levenlanglerenkrediet.

Master in Toegepaste Psychologie voor professionals 7862

Termijnen 2 Jaar 24 Maanden *
Lesgeld per termijn € 2.986,80 € 262,00
 • Inschrijfgeld en dossiervorming € 150,-
 • * is het aanbevolen studietempo

Nog 3 dagen Acer Chromebook actie bij inschrijving

Acer Chromebook actieBij een inschrijving voor een (klassikale) hbo bacheloropleiding of volledige masteropleiding ontvang je een Acer Chromebook t.w.v. €249 voor slechts €29! Zorg dat je er op tijd bij bent, want op = op. Schrijf je snel in. Lees meer over de actie

Ontvang tot 50% van je studiekosten terug van de Belastingdienst!

Je kunt de kosten voor een opleiding die aansluit bij je (toekomstige) beroep van de belasting aftrekken. Ben jij benieuwd naar jouw belastingvoordeel voor deze opleiding? Vul dan hieronder je persoonlijke gegevens in en bereken jouw voordeel direct.

Jouw belastingvoordeel:

Over 2018 ontvang je € 2.156,34 aan studiekosten terug van de belasting!*

* Dit voorbeeld geldt als indicatie. Bekijk de uitgebreide informatie hier.

Wees de eerste om een review achter te laten

Laat hier jouw beoordeling achter

Voor deze opleiding zijn nog geen ervaringen achtergelaten, bekijk tot die tijd op The Feedback Company hoe onze studenten NTI beoordelen:

Reviews Feedback company 8.2