Omschrijving

Studiegids ontvangen

Je ontvangt de gids binnen enkele minuten in je mailbox.

Vul postcode en huisnummer in

Er zijn geen straat en plaatsnaam gevonden voor deze postcode. Je kunt je straat en plaatsnaam handmatig aanpassen.

Om je te helpen bij jouw studiekeuze kunnen wij je via e-mail of telefoon benaderen. Door dit formulier te verzenden geef je hier toestemming voor, je toestemming kun je ieder moment weer intrekken. Bekijk ook gerust onze privacyverklaring.

Master Psychologie: behaal je mastertitel in 2 jaar

Ben jij een professional die zich op hbo-masterniveau wil ontwikkelen in de toegepaste psychologie? Dan is de Master Psychologie voor professionals voor jou dé beste keuze! In twee jaar behaal jij de erkende titel: Master of Science. Nieuwsgierig? Lees dan snel verder en kom alles te weten over de masteropleiding.

Voor wie is de Master Psychologie?

Deze Master Psychologie is perfect voor professionals die al kennis hebben van psychologie, maar nog beter willen worden in hun vak en hun mastertitel willen behalen. De theorie die je tijdens deze master leert, kun je direct toepassen in de praktijk en in jouw functie. Tijdens de Master kun je kiezen uit verschillende specialisaties:

 • Organisatie- en personeelspsychologie 
 • Psychologie in de hulpverlening 
 • Kinder- en jeugdpsychologie

FlexibelStuderen® doe je bij NTI

Boekenwurmen, nachtbrakers, ochtendmensen, carrièretijgers; iedereen is anders en iedereen studeert anders. Met FlexibelStuderen® van NTI studeer jij op een manier die echt bij jou past. Start met jouw opleiding wanneer je wilt. Bepaal zelf waar en wanneer je studeert in een online leeromgeving en met echte studieboeken. Met veel of weinig begeleiding van je studiecoach, samen met studiegenoten of juist in je eentje. Jij kiest! Ervaar FlexibelStuderen® van NTI en haal dat erkende diploma.

Inclusief vakliteratuur

Je lesgeld is inclusief vakliteratuur. Je betaalt dus niets extra voor dure studieboeken, je bespaart hierdoor veel geld. Waar andere particuliere onderwijsaanbieders gebruik maken van losbladig en zelf ontwikkeld materiaal, kiest NTI ervoor om te werken met de beste vakliteratuur. Studieboeken die ook bij reguliere hogescholen op de literatuurlijst staan, volledig bij het lesgeld inbegrepen.

Inhoud

Hoe ziet de Master in Toegepaste psychologie voor professionals eruit?

De Master in Toegepaste psychologie voor professionals is speciaal ontwikkeld voor werkenden en duurt 2 jaar. In het laatste jaar van deze Psychologie Master kies je jouw specialisatie: Organisatie- en personeelspsychologie, Psychologie in de hulpverlening of Kinder- en jeugdpsychologie. De Master wordt aangeboden via online leren in combinatie met de te volgen masterclasses in de vorm van praktijkbijeenkomsten. Tijdens de masterclasses verbreed je je psychologische inzicht, zodat je je functie nog beter kunt vervullen. Bijvoorbeeld om psychologisch onderzoek te kunnen begrijpen en uit te kunnen voeren, of in je advisering rekening te kunnen houden met psychologische aspecten van vraagstukken. Enkele onderwerpen die tijdens de opleiding aan bod komen zijn:

 • Psychologie en gedrag
 • Sociale psychologie
 • Ontwikkelingspsychologie
 • Psychologisch onderzoek

Het studieprogramma

In het studieprogramma kun je zien uit welke masterclasses de opleiding bestaat. Bij deze opleiding kun je 60 EC's halen, onderverdeeld in de volgende vakken:

Studieprogramma

Jaar 1 - Inleidende fase
In jaar 1 van de Master Psychologie voor professionals ga je direct aan de slag met de kennis en vaardigheden op het gebied van psychologie. Ook volg je tijdens deze opleiding Psychologie verschillende masterclasses die je afsluit met een opdracht.

 • Psychologie en Gedrag
 • Sociale psychologie
 • Psychologisch onderzoek
 • Ontwikkelingspsychologie
 • Integrale opdracht

 

Jaar 2 - Hoofdfase
In jaar 2 van de Master Psychologie kun je kiezen uit drie specialisaties. Tijdens deze specialisaties volg je 3 relevante masterclasses. Je kunt je tijdens deze opleiding Psychologie specialiseren op het gebied van Organisatie- en personeelspsychologie, Psychologie in de hulpverlening of Kinder- en jeugdpsychologie. 

 • Scriptie
 • Specialisatie

Gratis: 16 praktijkbijeenkomsten

De Master Psychologie voor professionals bevat 16 interessante praktijkbijeenkomsten verspreid over de opleiding. Topdocenten geven deze praktijkbijeenkomsten. De theorie wordt behandeld en je leert samen met andere studenten de vaardigheden. De onderwerpen die aan bod komen tijdens de praktijkbijeenkomsten, zijn afhankelijk van je specialisatie die je in je master kiest. Voorbeelden zijn:

 • Coaching in organisaties
 • Effectieve interventies in de hulpverlening
 • Jeugd- en gezinsbegeleiding
 • Kinderpsychologie

Toelating

Toelatingseisen

De Master in Toegepaste psychologie voor professionals is op hbo-masterniveau. Om toegelaten te worden tot de master dien je minstens een relevante hbo- of wo-opleiding te hebben afgerond. Daarnaast is het belangrijk dat je een relevante werkplek hebt waar je de opdrachten en casussen uit de opleiding uit kan voeren. Heb je geen werkplek maar wil je deze opleiding wel al starten? Dan kun je zelf op zoek gaan naar mogelijkheden in jouw omgeving om de opdrachten en casussen uit de opleiding in het werkveld toe te passen. Met de opdrachten maak je namelijk continu de koppeling met de werkpraktijk. Een efficiënte manier van leren, waarmee jij de opgedane kennis direct kunt toepassen in jouw (toekomstige) werk.

Heb je een vraag? Een studieadviseur helpt je graag!

NTI University of Applied Sciences heeft een team van professionele studieadviseurs. Zij kunnen je helpen bij jouw studiekeuze. Zij staan voor je klaar en beantwoorden al je vragen. Je kunt vrijblijvend een studieadviesgesprek aanvragen. Dit gesprek kan plaatsvinden op onze hoofdlocatie in Leiden, maar ook telefonisch. Vraag direct een gratis studieadviesgesprek aan.

Examen

In samenwerking met NCOI University

Hogeschool NTI verzorgt de Master in Toegepaste psychologie voor professionals in samenwerking met NCOI University. De masteropleiding van NCOI is geaccrediteerd door de NVAO. Hierdoor ben jij ervan gegarandeerd dat deze opleiding voldoet aan alle kwaliteitseisen, perfect aansluit bij de arbeidsmarkt en internationaal erkend is.

Examens van de Master Psychologie voor professionals

Tijdens de Master maak je praktijkgerichte opdrachten. Je sluit de opleiding na de specialisatie af met een eindscriptie. Je krijgt een persoonlijke scriptiebegeleider toegewezen, die volledig gespecialiseerd is in jouw werkgebied. De scriptiebegeleider ondersteunt en begeleidt je naar een optimaal resultaat. Je staat er dus niet alleen voor tijdens de opleiding.

Erkende mastertitel: Master of Science

Als je de opleiding met goed gevolg afrondt, ontvang je het wettelijk erkende getuigschrift Master in Toegepaste psychologie. Je mag dan de titel Master of Science voeren. Het getuigschrift wordt afgegeven door NCOI University. In het kader van de WHW (Wet op het hoger onderwijs en wetenschappelijk onderzoek) is NCOI University bevoegd om graden (Bachelor/Master) te verlenen. Het getuigschrift leidt niet tot een BIG/NIP-registratie. Je kunt je wel registreren bij de Nederlandse beroepsvereniging voor Toegepaste Psychologie (NBTP).

Examenkosten

De examenkosten worden samen met het lesgeld in rekening gebracht. Je betaalt lesgeld en examenkosten volgens de door jou gekozen betaalfrequentie. Je doet pas examen wanneer jij er klaar voor bent.

De examenkosten bedragen € 117,50 per maand.

Studieduur & lesgeld

Je betaalt alleen lesgeld en examenkosten

Met de opleiding Master in Toegepaste psychologie voor professionals profiteer je van ons unieke all-in concept. Dit betekent dat er geen extra kosten in rekening worden gebracht voor: vakliteratuur, studiemateriaal, diplomering en reprorecht. De beste vakliteratuur is in het lesgeld inbegrepen. Daarnaast betaal je bij ons 2 jaar lesgeld en examenkosten en je hebt vervolgens 2 tot 4 jaar de tijd om je studie te doorlopen en de examens af te ronden. Je krijgt dus 2 jaar gratis uitloop, zonder extra kosten.

Master in Toegepaste Psychologie voor professionals 7862

Termijnen 2 Jaar 24 Maanden *
Lesgeld per termijn € 3.477,00 € 305,00
Examenkosten € 1.410,00 € 117,50
 • Inschrijfgeld en dossiervorming € 150,-
 • * is het aanbevolen studietempo

Leven lang leren krediet: Nu studeren, straks betalen

Lenen via DUO mogelijk stickerWil jij deze opleiding heel graag volgen, maar heb je daar het geld niet voor? Dan hebben we goed nieuws, je kunt het les- en examengeld bij DUO tegen zeer gunstige voorwaarden lenen. Zo kun je direct aan jouw opleiding beginnen. Na je studie heb je 15 jaar de tijd om terug te betalen. Lees meer over de actie

Ontvang tot 50% van je studiekosten terug van de Belastingdienst!

Je kunt de kosten voor een opleiding die aansluit bij je (toekomstige) beroep van de belasting aftrekken. Ben jij benieuwd naar jouw belastingvoordeel voor deze opleiding? Vul dan hieronder je persoonlijke gegevens in en bereken jouw voordeel direct.

Jouw belastingvoordeel:

Over 2019 ontvang je € 2.411,24 aan studiekosten terug van de belasting!*

* Dit voorbeeld geldt als indicatie. Bekijk de uitgebreide informatie hier.

Korting op software, hardware en meer via Surfspot!

surfspot websiteAls je studeert bij NTI krijg je hoge kortingen op officiële software, hardware en andere ICT-producten via Surfspot. Zo kun je bijvoorbeeld 80% korting krijgen op Office, tot 50% korting op Photoshop en heb je een virusscanner voor maar €5,-.  Dat maakt studeren bij NTI nog voordeliger.

Ervaringen

Master in Toegepaste psychologie voor professionals

4.5 sterren - gebaseerd op 1 ervaringen
Flexibiliteit
Praktijkdagen
Mentor
Studieprogramma
Docent
Niveau
Studiemateriaal
Examens

 

Op het moment van schrijven ben ik halverwege mijn specialisatie en hoop ik over twee maanden te kunnen beginnen met mijn afstudeeronderzoek.

Ik ervaar de Master Toegepaste Psychologie in de eerste plaats als een cadeau aan mijzelf. Het is echter ook een cadeau voor mijn werkgever en breder gezien ook voor het werkveld waarin ik werk (Jeugd, Zorg en Welzijn). De master heeft verdieping gebracht in mijn werk en zorgt ervoor dat ik uitvoerende professionals beter kan adviseren bij complexe casuïstiek en beter kan coachen in hun beroepsontwikkeling. Daarnaast sluit de master goed aan bij de signalerende en adviserende rol die ik heb richting het bestuur, het management, inkoop en beleid van de gemeente waar ik werk.

De flexibiliteit van de opleiding sluit goed aan mijn leven en mijn manier van studeren. Ik kan een sprint maken wanneer ik dat wil en daar ruimte voor heb, maar kan ook even wat rustiger aan doen wanneer dat nodig is. Heel fijn.

De docenten zijn deskundig, de feedback is leerzaam en de mentor is een zeer ondersteunend.

Onlangs is er ook een nieuwe digitale leeromgeving gelanceerd wat voor verbeteringen heeft gezorgd.

Het doen van een master en zeker op deze flexibele manier vereist wel veel discipline. Ik vind dat nieuwe studenten zich dat wel bij inschrijving goed moeten realiseren. Je bent wel echt zelf verantwoordelijk voor je eigen leerproces, maar in principe ben je dat natuurlijk altijd.

Ik raad de Master Toegepaste Psychologie voor Professionals zeker aan.

Bekijk alle ervaringen