Omschrijving

Ga aan de slag als onderwijsassistent!

Als onderwijsassistent ondersteun je de leraar bij allerlei afwisselende taken. Je hebt je eigen verantwoordelijk en helpt kinderen in hun persoonlijke groei. Met deze mbo basisopleiding leer je in 6 tot 9 maanden de basisbeginselen van het beroep onderwijsassistent. Je gaat toetsen afnemen en je helpt kinderen bij het zelfstandig werken. Je leert over pedagogiek, didactiek en communicatie met kinderen en ouders. Ook werk je aan vaardigheden zoals het observeren en begeleiden. Je hebt dus een zeer afwisselend takenpakket. Ben jij benieuwd hoe het is om als onderwijsassistent te werken? Start dan nu deze mbo basisopleiding!

Hulp bij studiekeuze

Twijfel jij of deze studie bij je past?
Neem dan contact op met een van onze studieadviseurs:

ma-vr (09:00-18:00)

NTI en corona: starten gewoon mogelijk

NTI is de uitvinder van FlexibelStuderen®, dat betekent dat wij veel ervaring hebben in het geven van erkende online opleidingen. Je studeert in een handige online leeromgeving met een combinatie van zelfstudie, online lessen en opdrachten. Eventuele praktijkdagen zijn tijdelijk vervangen door virtual classrooms. Zo loop je geen enkel risico en kun je met een gerust hart blijven werken aan een betere toekomst. Starten is dus gewoon mogelijk. Wil je meer weten? Lees meer over FlexibelStuderen® in de coronaperiode.

Ik vind het fijn dat ik lekker kan leren waar en wanneer ik wil. Met vragen kan je altijd bellen en dan worden ze snel en goed opgelost. Ik ben pas begonnen met mijn opleiding onderwijsassistent. Ik vind het fijn dat ik lekker kan leren waar en wanneer ik wil. Met vragen kan je altijd bellen en dan worden ze snel en goed opgelost.

Inhoud

Hoe is deze opleiding opgebouwd?

Met deze praktijkgerichte mbo basisopleiding leer je de basisbeginselen van het beroep onderwijsassistent. De belangrijkste theorie uit de volledige mbo-opleiding Onderwijsassistent niveau 4 komt aan de orde. In het studieprogramma kun je zien welke onderwerpen precies behandeld worden.

Studieprogramma

De volgende onderwerpen komen aan bod tijdens de basisopleiding:

 • Didactiek
 • Pedagogiek
 • Communicatie
 • Organisatie
 • Observeren
 • Begeleiden
 • Deskundigheidsbevordering
 • Kwaliteitszorg

Waarom een MBO Basisopleiding?

Met een mbo basisopleiding verdiep je je in korte tijd in een bepaald vakgebied. Zo kun je erachter komen of het vakgebied bij je past. Als je na afronding verder gaat met de volledige mbo-opleiding, krijg je vrijstellingen. De voordelen van een MBO basisopleiding:

 • Officieel NTI-diploma
 • In 6 maanden af te ronden
 • Je hoeft geen stage te lopen

Wat doet een onderwijsassistent?

Als onderwijsassistent ondersteun je in overleg met de leraar bij verschillende taken. Je houdt je bezig met:

 • Toezichthouden bij toetsmomenten.
 • Kinderen ondersteunen bij het leren zelfstandig te werken.
 • Begeleiden en observeren.
 • Voorbereiden van de lesplanning.
 • Begeleiden van excursies en uitstapjes.

Uniek: studieboeken bij het lesgeld inbegrepen!

Waar andere particuliere onderwijsaanbieders gebruikmaken van losbladig en zelf ontwikkeld studiemateriaal, kiest het NTI MBO-College ervoor om te werken met de beste studieboeken. Deze zijn volledig bij je lesgeld inbegrepen.

Persoonlijke begeleiding

Je staat er niet alleen voor tijdens je opleiding. Via de online leeromgeving kom je in contact met de vakdocenten. Hier kun je terecht voor al je vakinhoudelijke vragen. Voor alle andere vragen neem je contact op met je mentor. Lees meer over de begeleiding.

Studeren bij NTI

Wil jij studeren op een manier die echt bij jou past? Kies dan voor FlexibelStuderen® van NTI. Want bij NTI maakt het niet uit wat voor type student je bent. Ben je een dromer, een doener, een ochtendmens of studeer je het liefst 's nachts? Met FlexibelStuderen® studeer je op jouw moment en op jouw manier.

Bekijk de voordelen van FlexibelStuderen®

FlexibelStuderen®

Studeren via jouw online leeromgeving

Krijg feedback van je docent

Examen doen als jij er klaar voor bent

Vrije tijd als jij daar zin in hebt!

Toelating

Heb ik een vooropleiding nodig?

Voor deze mbo-basisopleiding Onderwijsassistent heb je geen speciale vooropleiding nodig. Je hoeft ook geen stage te lopen. Houd er wel rekening mee dat deze opleiding op mbo-niveau 4 is.

Heb je nog vragen? Bel ons gerust!

Wil je graag meer informatie over het niveau of de inhoud van de opleiding? Neem dan contact op met een van onze studieadviseurs. Zij staan voor jou klaar!

Examen

Examen doen bij NTI

Tijdens de MBO Basisopleiding Onderwijsassistent maak je theorie-examens. De voordelen van examen doen bij NTI:

 • Examen doen wanneer jij er klaar voor bent.
 • Digitaal examen doen op tal van locaties door heel Nederland.
 • Actueel overzicht van je cijfers en examens in Mijn NTI.

Ontvang een officieel NTI-diploma

Wanneer je alle theorie-examens succesvol hebt afgerond ontvang je een officieel NTI-diploma. Een waardevol diploma van een erkende onderwijsinstelling dat goed aansluit op jouw toekomstige baan!

ministerie OCW logo 250pxbLogo Consumentenbond transparant

Examenkosten

De examenkosten worden samen met het lesgeld in rekening gebracht. Je betaalt dit volgens het door jou gekozen studietempo. Je krijgt vervolgens twee keer zo lang de tijd om je studie af te ronden, zonder extra kosten. De examenkosten bedragen € 28,33 per maand op basis van het aanbevolen studietempo.

Doorstromen naar de volledige MBO-opleiding

Heb je de smaak te pakken gekregen? Dan kun je na het afronden van je mbo basisopleiding Onderwijsassistent meteen beginnen met de volledige mbo-opleiding Onderwijsassistent (niveau 4), Pedagogisch medewerker kinderopvang (niveau 3) of Gespecialiseerd pedagogisch medewerker (niveau 4). Je krijgt dan vrijstelling voor de examens die je succesvol hebt afgerond.

Studieduur & lesgeld

Je betaalt alleen lesgeld en examenkosten

Bij het NTI MBO-College profiteer je van een uniek all-in concept. Studiemateriaal, afstuderen, diplomering, reprorecht en hand-outs zijn allemaal inbegrepen in de prijs. Je betaalt alleen lesgeld en examenkosten en je mag dit zelfs in maandelijkse termijnen voldoen. Alle mbo basisopleidingen mag je gratis verlengen. Schrijf je nu in en profiteer tijdelijk van 25% korting!

 

Vraag een offerte aan

Kosten Basisopleiding Onderwijsassistent 4 4122

Onderdelen Termijnen / aantal
Lesgeld per termijn € 85,00 9 maanden
Nu met 25% korting € 63,75 9 maanden
Studiemateriaal € 0 inclusief
Inschrijfgeld € 50,00 Eenmalig
Het lesgeld is inclusief
 • Alle benodigde studieboeken
 • Begeleiding tijdens je hele studie
 • Toegang tot je online leeromgeving
 • Gratis verlenging van je studieduur
 • Jouw diploma

Korting op software, hardware en meer via Surfspot!

logo Surfspot transparantAls je studeert bij NTI krijg je hoge kortingen op officiële software, hardware en andere ICT-producten via Surfspot. Zo kun je bijvoorbeeld 80% korting krijgen op Office, tot 50% korting op Photoshop en heb je een virusscanner vanaf €5,-. Dat maakt studeren bij NTI nog voordeliger.

Ontvang tot 50% van de belastingdienst retour!

Je kunt de kosten voor een opleiding die aansluit bij je (toekomstige) beroep van de belasting aftrekken. Zo kun je voor de opleiding MBO Basisopleiding Onderwijsassistent tot wel  € 203,10 terugkrijgen! Bereken hier zelf jouw belastingvoordeel.

Ervaringen

MBO Basisopleiding Onderwijsassistent

4,5 sterren - gebaseerd op 3 ervaringen
Flexibiliteit
Mentor
Studieprogramma
Docent
Niveau
Studiemateriaal
Examens

 

Ik ben pas begonnen met mijn opleiding onderwijsassistent. Ik vind het fijn dat ik lekker kan leren waar en wanneer ik wil. Met vragen kan je altijd bellen en dan worden ze snel en goed opgelost.

Bekijk alle ervaringen

Kunnen wij je verder helpen?

We zijn benieuwd of alles duidelijk voor je is. Wij staan klaar om je persoonlijk te woord te staan, uiteraard geheel vrijblijvend. Of ben je klaar om de volgende stap te zetten? Je kunt zelf je startdatum kiezen mocht je je binnen 14 dagen toch nog bedenken, dan kun je je studie weer stopzetten; even goede vrienden.