Omschrijving

Studiegids ontvangen

Je ontvangt de gids als PDF binnen enkele minuten in je mailbox.

Vul postcode en huisnummer in

Er zijn geen straat en plaatsnaam gevonden voor deze postcode. Je kunt je straat en plaatsnaam handmatig aanpassen.

Om je te helpen bij jouw studiekeuze kunnen wij je via e-mail of telefoon benaderen. Door dit formulier te verzenden geef je hier toestemming voor, je toestemming kun je ieder moment weer intrekken. Bekijk ook gerust onze privacyverklaring.

Kinderboeken leren schrijven

Droom jij van een carrière als kinderboekenschrijver? Wil je jouw creativiteit leren omzetten in goede verhalen? Dan is de cursus Kinderboek schrijven perfect voor jou! Tijdens de cursus leer je schrijven voor verschillende leeftijdsgroepen, van dreumes tot tiener. Je docent, een ervaren redacteur bij een uitgeverij, beoordeelt je werk zoals een uitgever dat doet. Aan het einde van de cursus Kinderboek schrijven heb jij een opzet gemaakt voor je eerste verhalen. Je kunt dan als kinderboekenschrijver aan de slag! Nieuwsgierig? Lees dan snel verder en kom meer te weten over de cursus Kinderboek schrijven.

Is deze cursus iets voor mij?

De cursus Kinderboek schrijven is geschikt voor iedereen die interesse heeft in het schrijven van kinderboeken of jeugdverhalen. Je leert meer over verschillende verhaaltechnieken, taal en schrijfstijlen. Na afronding van de cursus Kinderboek schrijven, beheers jij de kneepjes van het schrijversvak! 

Inhoud

Wat leer ik?

Tijdens de cursus Kinderboek schrijven leer jij de beste verteltechnieken. Je gaat aan de slag met het schrijven van verhalen voor verschillende leeftijdsgroepen.

Je docent, een ervaren redacteur bij een uitgeverij, beoordeelt vanaf het begin je werk zoals een uitgever dat doet. Zijn commentaren en aanwijzingen zijn erop gericht je werk de kwaliteit te geven van publiceerbare kinderverhalen. Overigens krijg je in deze opzet voldoende speelruimte om je in de genres te specialiseren die je het beste liggen.

Studieprogramma

In de cursus wordt aandacht besteed aan de volgende onderwerpen:

 • Verteltechniek en -perspectief: hoe begin je een verhaal, vanuit welk gezichtspunt wordt de situatie beschreven, hoe worden personages getypeerd?
 • Schrijven voor diverse leeftijdsgroepen: van 3 tot 16 jaar
 • Een korte geschiedenis van het kinderboek: hoe waren de boeken vroeger en wie zijn de succesvolle kinderboekenschrijvers van nu?
 • Het bedenken van een goed plot en het creëren van spanning
 • Dialogen schrijven: hoe wordt een dialoog opgezet?
 • Humor in een verhaal brengen
 • Schrijven in genres: sprookjes, fantasy en sciencefiction, griezelverhalen, sportverhalen en historische verhalen
 • Het verschil tussen meisjes- en jongensboeken
 • Commercie in de kinderboekenwereld: hoe breng ik mijn manuscript aan de man?

Toelating

Heb ik een vooropleiding nodig?

Voor de cursus Kinderboek schrijven heb je geen bepaalde vooropleiding of voorkennis nodig. Wel is een goede beheersing van de Nederlandse spelling en grammatica nuttig.

Examen

Studieduur & lesgeld

Kinderboeken schrijven 1414

Studietempo in maanden 10 Maanden 12 Maanden * 14 Maanden
Uren per week 5 4 3
Lesgeld per maand € 48,00 € 40,00 € 34,30
Nu met 50% korting € 24,00 € 20,00 € 17,15
 • De inschrijfkosten zijn € 35,-
 • 5% korting bij betaling ineens
 • * is aanbevolen studietempo

Nog 7 dagen cadeau naar keuze t.w.v. minimaal € 35,- bij inschrijving

Profiteer nu van een cadeau geheel naar keuze. Je kunt kiezen uit ruim 70 producten of uitjes met een minimale waarde van € 35,-. Kies jij Rituals producten, een blender, een handig gadget of liever vier bioscoopbonnen? 

Welkomstcadeau naar keuze bij NTI

Zorg dat je er op tijd bij bent, want op = op. Lees meer over de actie


Handige extra's

Certificaat

Wil jij graag een certificaat voor de cursus Kinderboeken schrijven, als bevestiging van jouw prestatie én mooie aanvulling op je cv? Vink deze extra dan aan bij inschrijving en ontvang € 10,- korting op je certificaat.

€ 25,-    (eenmalig)

Ervaringen

Kinderboeken schrijven
4.5 sterren - gebaseerd op 11 ervaringen
Flexibiliteit
Praktijkdagen
Mentor
Studieprogramma
Docent
Niveau
Studiemateriaal

Zeer correcte benadering, veel uitdaging en snelle response van de mentor. Stimulerend om cijfers te krijgen en feedback die er echt toe doet. Boven mijn verwachting!!

Bevat een prettige leesbaar naslagwerk.

Bekijk alle ervaringen