Omschrijving

Verdiep je in mensen en hun gedrag

Tijdens de praktijkgerichte hbo cursus Toegepaste psychologie komen de basisbeginselen van psychologie aan bod. Je volgt 3 modules afkomstig uit de volledige HBO Bachelor. Je start met de module Algemene psychologie. Hier leer je hoe het vakgebied van een psycholoog er uitziet en met welke onderwerpen je te maken krijgt. Tijdens de module Ontwikkelingspsychologie maak je kennis met de kernbegrippen van de ontwikkelingspsychologie en verschillende onderzoeksmethodes. Tot slot staat in de module Sociale psychologie het begrijpen en verklaren van menselijk gedrag centraal. Kun je niet wachten om te beginnen? Schrijf je snel in!

Hulp bij studiekeuze

Twijfel jij of deze studie bij je past?
Neem dan contact op met een van onze studieadviseurs:

ma-vr (08:00-17:00)
ma-vr (09:00-17:00)
NTI Student, 46 jaar, amsterdam

Inhoudelijk heel goede opleiding. Nuttige praktijkgerichte vakken Inhoudelijk heel goede opleiding. Nuttige praktijkgerichte vakken

Wat kan een hbo-psycholoog?

De hbo cursus Toegepaste psychologie is bedoeld voor nieuwsgierige mensen die meer willen leren over mensen, hun gedrag en psychologische mechanismen. Een hbo-psycholoog kan in de praktijk aan de slag als psycholoog-assistent, coach, studiebegeleider, organisatieadviseur of beleidsmedewerker.

Wat is een hbo-programma?

Kom jij in je werk of je dagelijkse leven kennis tekort over een bepaald onderwerp? Wil je je bijscholen en meer verdieping geven aan je werk? Dan is een hbo-programma iets voor jou! Binnen 3 tot 12 maanden verdiep je je in één thema. Na afloop ken jij de ins & outs én ontvang je een NTI-certificaat.

Inhoud

Het studieprogramma

In het studieprogramma kun je zien uit welk vak of welke vakken de opleiding bestaat.

HBO-programma Toegepaste psychologie 7758

Studieprogramma

Inleidende fase
 • Startmodule
 • Algemene Psychologie
 • Ontwikkelingspsychologie
 • Sociale Psychologie

Inclusief praktijkbijeenkomsten en webinars

Bij elk van de modules van de hbo cursus Toegepaste psychologie hoort een praktijkbijeenkomst of een webinar. Hierbij krijg je extra uitleg over de theorie of wordt er aandacht besteed aan moeilijke vraagstukken. De volgende praktijkbijeenkomsten en webinars komen aan bod:

 • Ontwikkelingspsychologie (praktijkbijeenkomst)
 • Algemene psychologie (webinar)
 • Sociale psychologie (webinar)

Onderdeel van volledige HBO Bachelor

Dit hbo-programma is een onderdeel van de erkende HBO Bachelor Toegepaste PsychologieJe bent dus verzekerd van erkende kwaliteit en kunt bovendien studiefinanciering krijgen tegen gunstige voorwaarden. Lees hier meer over bij de tab Studieduur & lesgeld.

Studeren bij NTI

Wil jij studeren op een manier die echt bij jou past? Kies dan voor FlexibelStuderen® van NTI. Want met de flexibele opleidingen van NTI kan iedereen, overal studeren. Je kiest zelf je startmoment en bepaalt je eigen tempo. Met FlexibelStuderen® heb je de regie zelf in handen.

Bekijk de voordelen van FlexibelStuderen®

Studeren via jouw online leeromgeving

FlexibelStuderen®

Praktijkdagen of webinars volgen van echte vakdocenten

Examen doen als jij er klaar voor bent

Vrije tijd als jij daar zin in hebt

Toelating

Heb ik een vooropleiding nodig?

Om te starten met het HBO-programma Toegepaste psychologie heb je geen vooropleiding nodig. Je kunt direct met de opleiding beginnen.

Heb je nog vragen? Bel ons gerust!

Heb je vragen over het HBO-programma Toegepaste psychologie? Neem dan contact op met een van onze studieadviseurs. Zij staan voor jou klaar!

Examen

NTI-certificaat

Dit programma is onderdeel van een door de NVAO-erkende HBO Bacheloropleiding. Wanneer je het hbo-programma met voldoende resultaat hebt afgerond, ontvang je een digitaal certificaat van NTI. Hiervoor werken wij samen met Diplomasafe.

Voordelen van examen doen bij NTI

 • Examen doen wanneer jij er klaar voor bent.
 • Digitaal examen doen op tal van locaties door heel Nederland.
 • Maak papers in je eigen tempo en lever ze online in wanneer jij dat wilt.

Afronding en examenkosten

Je sluit het hbo-programma Toegepaste psychologie af met 3 digitale examens. Je doet pas examen wanneer jij er klaar voor bent. De examenkosten bedragen € 36,34 per maand.

Kan ik doorstuderen?

Heb je dit programma succesvol afgerond en wil je je verder verdiepen? Dan kun je verder met de HBO Bachelor Toegepaste psychologie van Hogeschool NTI. Je kunt, indien toelaatbaar, vrijstelling aanvragen voor de gelijknamige modules die deel uitmaken van deze bachelor.

Herexamens en inhalen

Voor eventuele herexamens en het inhalen van gemiste praktijkdagen bij NTI worden aanvullende kosten gerekend.

Studieduur & lesgeld

Je betaalt alleen lesgeld en examenkosten

Bij NTI betaal je geen extra kosten voor vakliteratuur, studiemateriaal en reprorecht. Wij hanteren een all-in concept. Hierdoor ben jij bij ons een stuk voordeliger uit dan bij reguliere hogescholen. Vergelijk de totale kosten van onze erkende opleidingen maar eens met die van andere opleiders. Dan zie je dat Hogeschool NTI ook financieel de beste keuze is.

Kosten HBO-Programma Toegepaste Psychologie 7758

Het lesgeld is inclusief
 • Alle benodigde vakliteratuur
 • Begeleiding tijdens je hele studie
 • Gratis verlenging van je studieduur
 • Jouw certificaat

Levenlanglerenkrediet: Nu studeren, straks betalen

Lenen via DUO mogelijk stickerWil jij deze opleiding heel graag volgen, maar heb je daar het geld niet voor? Dan hebben we goed nieuws, je kunt het les- en examengeld bij DUO tegen zeer gunstige voorwaarden lenen. Zo kun je direct aan jouw opleiding beginnen. Na je studie heb je 15 jaar de tijd om terug te betalen. Lees nu meer over de voorwaarden van dit Levenlanglerenkrediet.

Besteed jouw persoonlijke opleidingsbudget

Veel werkgevers hebben een opleidingsbudget beschikbaar, zodat jij je kan blijven ontwikkelen. Versterk jouw positie op de arbeidsmarkt en vraag het budget dit jaar aan! Lees meer.

Voordelig studeren met speciale regelingen

Voor de kosten van een opleiding kun je in sommige gevallen gebruikmaken van subsidies. Check hier welke subsidies er zijn.

Korting op software, hardware en meer via Surfspot!

surfspot logoAls je studeert bij NTI krijg je hoge kortingen op officiële software, hardware en andere ICT-producten via Surfspot. Zo krijg je bijvoorbeeld tot 50% korting op Adobe Creative Cloud en NordVPN, en krijg je extra voordeel op laptops, smartphones en gadgets. Dat maakt studeren bij NTI nog voordeliger.

Veelgestelde vragen

Wat kun je met een HBO programma Toegepaste psychologie?

Het hbo-programma Toegepaste psychologie bevat modules uit de erkende hbo-opleiding Toegepaste psychologie. Met dit korte programma ontwikkel je jezelf op hbo-niveau en laat je zien dat je je eigen ontwikkeling serieus neemt. Rond je het hbo-programma succesvol af en voldoe je aan de toelatingseisen van de Bachelor? Dan kun je vrijstelling aanvragen en de erkende Bachelor versneld doorlopen.

Hoe lang duurt het HBO programma Toegepaste psychologie?

Je rondt het hbo-programma Toegepaste psychologie af in 6 maanden tijd. Wil jij dit sneller afronden? Of wil je het juist rustiger aan doen? Dankzij FlexibelStuderen van NTI® is dat geen probleem. Je kunt de studieduur gratis verlengen en de opleiding op een later moment weer oppakken.

Kan ik het HBO programma Toegepaste psychologie in deeltijd volgen?

Je kunt dit HBO Programma van NTI ook in deeltijd volgen. Wil jij een opleiding volgen naast je werk of gezinsleven? Volg dan de flexibele variant van deze opleiding. Je studeert waar en wanneer het jou uitkomt, en je krijgt persoonlijke begeleiding via jouw digitale leeromgeving. Ontdek nog meer voordelen van FlexibelStuderen® bij NTI.

Kan ik deze opleiding sneller doorlopen?

Heb je al diploma's of certificaten? Of heb je relevante werkervaring in dit vakgebied? Dan kom je mogelijk in aanmerking voor vrijstellingen en kun je de opleiding sneller afronden. Lees meer over vrijstellingen.

Ervaringen

HBO-programma Toegepaste psychologie

4.5 sterren - gebaseerd op 8 ervaringen
Flexibiliteit
Praktijkdagen
Mentor
Studieprogramma
Docent
Niveau
Studiemateriaal
Examens

 

NTI Student, 46 jaar, amsterdam

Inhoudelijk heel goede opleiding. Nuttige praktijkgerichte vakken

Bekijk alle ervaringen

Kunnen wij je verder helpen?

We zijn benieuwd of alles duidelijk voor je is. Wij staan klaar om je persoonlijk te woord te staan, uiteraard geheel vrijblijvend. Of ben je klaar om de volgende stap te zetten? Je kunt zelf je startdatum kiezen mocht je je binnen 14 dagen toch nog bedenken, dan kun je je studie weer stopzetten.

Trots op onze studenten

Studenten van NTI zijn geen doorsnee studenten. Ze volgen een studie naast hun volle leven; hun baan, gezin, hobby’s en vrienden. Ze bepalen hun eigen weg, gaan ook buiten de gebaande paden en studeren op de raarste momenten en vreemdste plekken. Ze zijn doorzetters, vol motivatie. Omdat ze hun droom volgen, stappen zetten, de regie in eigen hand nemen. Ze mogen trots op zichzelf zijn. Wij zijn het in ieder geval.

Bekijk de Wall of Fame