Omschrijving

Binnen twee jaar Master of Education

Het is een vak apart: een opleiding ontwikkelen waarmee je je doelgroep een optimale leerervaring biedt die ook nog eens aan alle randvoorwaarden voldoet. De Master Onderwijskunde (MEd) helpt jou een heel eind op weg. In het eerste jaar leer je alles op het gebied van onderwijskunde, -beleid, -ontwikkeling en didactiek. Vervolgens ga je je specialiseren: je kiest voor de richting regulier onderwijs of HRD en bedrijfsopleidingen. Met de opdrachten en casussen maak je continu de koppeling met de praktijk. Al jouw vers opgedane kennis pas je dus direct toe in je werk. Een efficiënte manier van leren waar ook nog eens jouw werkomgeving van profiteert.

Voor wie?

Ben je betrokken bij de ontwikkeling of uitvoering van bedrijfsopleidingen? Of werk je in het reguliere onderwijs en wil je je meer verdiepen in opleidingskunde, onderwijsmanagement en didactiek? Dan is de Master Onderwijskunde zeker iets voor jou. Voor mensen met een druk leven vanwege baan, gezin of hobby is deze NTI-studie ideaal. In de twee jaar dat je de master volgt, ben je aanwezig bij 16 bijeenkomsten. De rest van de opleiding volg je waar en wanneer je wilt.

Hulp bij studiekeuze

Twijfel jij of deze studie bij je past?
Neem dan contact op met een van onze studieadviseurs:

ma-vr (09:00-18:00)

NTI en corona: starten gewoon mogelijk

NTI is de uitvinder van FlexibelStuderen®, dat betekent dat wij veel ervaring hebben in het geven van erkende online opleidingen. Je studeert in een handige online leeromgeving met een combinatie van zelfstudie, online lessen en opdrachten. Eventuele praktijkdagen zijn tijdelijk vervangen door virtual classrooms. Zo loop je geen enkel risico en kun je met een gerust hart blijven werken aan een betere toekomst. Starten is dus gewoon mogelijk. Wil je meer weten? Lees meer over FlexibelStuderen® in de coronaperiode.

Inhoud

Hoe is deze opleiding opgebouwd?

In het studieprogramma kun je zien uit welke masterclasses de opleiding bestaat. De studiepunten geven een indicatie van de omvang per vak. De studiepunten zijn vermeld volgens de Europese standaard (EC's of ECTS).

Het studieprogramma

Master Onderwijskunde 6003

Bij deze opleiding kun je 60 EC's halen, onderverdeeld in de volgende vakken:

Jaar 1

In jaar 1 van de Onderwijskunde opleiding ga je direct aan de slag met de kennis en vaardigheden op het gebied van opleidingskunde, onderwijsmanagement, onderwijsbeleid en didactiek. Je sluit jaar 1 af met een Integrale Eindopdracht.

Inleidende fase
 • Opleidingskunde
  6 EC
 • Onderwijs- en opleidingsmanagement
  6 EC
 • Effectief Leren en Opleiden
  6 EC
 • Ontwerpen van Leertrajecten
  6 EC
 • MEd in de praktijk fase 1
  0 EC
 • Specialisatie Master
  18 EC

Jaar 2

In jaar 2 van de masteropleiding kun je kiezen uit 2 specialisaties: HRD en bedrijfsopleidingen en onderwijs. ‘HRD en bedrijfsopleidingen’ richt zich volledig op de opleiding en ontwikkeling van (volwassen) mensen in organisaties. ‘Onderwijs’ wordt toegespitst op de toepassing van onderwijskundige inzichten in het reguliere onderwijs. Je sluit je master af door middel van een eindscriptie.

Afstudeerproject
 • MEd in de praktijk fase 2
  13 EC
 • Beroepsproduct Onderwijskunde
  5 EC
Wil jij uitgebreide informatie over de inhoud van deze vakken?

Inclusief praktijkbijeenkomsten

Je volgt een aantal praktijkbijeenkomsten tijdens de Master Onderwijskunde. Met je medestudenten krijg je les van een expert uit het werkveld. Deze dagen zijn ontzettend leerzaam en bieden de gelegenheid om je netwerk te vergroten. Je kunt zelf plannen wanneer je daarbij wilt zijn.

Inclusief ontwikkelingsprogramma

Met ons ontwikkelingsprogramma werk je aan je persoonlijke en professionele kwaliteiten, bijvoorbeeld je analytisch vermogen. Tijdens het programma bereid je je ook voor op de integrale opdracht en de eindscriptie. Een deskundige docent ondersteunt je hierbij.

Persoonlijke begeleiding

Je staat er niet alleen voor tijdens je studie. Onze docenten zijn verbonden met de academische wereld, werkzaam in de beroepspraktijk en bekend met de recente vakliteratuur. Via de online leeromgeving kun je bij hen terecht voor vakinhoudelijke vragen en feedback. Voor alle andere vragen neem je contact op met je mentor. Lees meer over de begeleiding.

De voordelen van NTI op een rij

 • Wettelijk erkend masterdiploma
 • Alle vakliteratuur inbegrepen bij het lesgeld
 • Uitstekend te combineren met je baan
 • Bepaal zelf je startdatum en studietempo
 • Gratis 2 jaar verlenging van je studietijd

Studeren bij NTI

Wil je doorgroeien in jouw werk en een erkende opleiding volgen die perfect te combineren is met jouw baan? Dan ben je hiervoor bij NTI aan het juiste adres. NTI helpt je graag bij het bereiken van jouw doel!

Bekijk de voordelen van FlexibelStuderen®

FlexibelStuderen®

Kennis direct toepassen in jouw functie

Studeren via jouw online leeromgeving

Praktijkdagen volgen van echte vakdocenten

Examen doen als jij er klaar voor bent

Vrije tijd als jij daar zin in hebt!

Toelating

Toelatingseisen

De Master Onderwijskunde is op hbo-masterniveau. Om toegelaten te worden, heb je een relevante hbo-bachelor of academische opleiding afgerond. Bijvoorbeeld in psychologie, onderwijs, social work of HRM. Ook heb je minimaal twee jaar relevante werkervaring. Belangrijk is dat je een passende functie hebt (van minimaal 20 uur per week), zodat je de opdrachten en casussen van de opleiding kunt uitvoeren.

Vragen? Een studieadviseur helpt je graag

Wil je graag meer informatie over de opleiding en de toelatingseisen? Vraag dan een studieadviesgesprek aan. Uiteraard gratis en vrijblijvend. Zo kom je meer te weten over de inhoud van de opleiding, het lesmateriaal en de online leeromgeving. 

Examen

Afronding

Je rondt de Master Onderwijskunde af met een eindscriptie. Je krijgt hiervoor een persoonlijke scriptiebegeleider toegewezen. Hij of zij begeleidt je naar een optimaal resultaat. Voordat je aan je scriptie begint heb je alle praktijkbijeenkomsten bezocht en de bijbehorende praktijkopdrachten met een voldoende afgerond. Hetzelfde geldt voor de schriftelijke eindopdrachten van de masterclasses. 

In samenwerking met NCOI University

Hogeschool NTI verzorgt de Master Onderwijskunde in samenwerking met NCOI University. De masteropleiding van NCOI is geaccrediteerd door de NVAO en voldoet daarmee aan de meest recente kwaliteitseisen van het Ministerie van Onderwijs. Het betekent ook dat de opleiding perfect aansluit bij de arbeidsmarkt en internationaal erkend is.

Erkende mastertitel: Master of Education (MEd)

Als je de opleiding met goed gevolg afrondt, ontvang je het wettelijk erkende getuigschrift Master Onderwijskunde. Je mag dan de titel Master of Education (MEd) voeren. Het getuigschrift wordt afgegeven door NCOI University. In het kader van de WHW (Wet op het hoger onderwijs en wetenschappelijk onderzoek) is NCOI University bevoegd om graden (Bachelor of Master) te verlenen. 

ministerie OCW logo 250pxbNVAO geaccrediteerd logo 250pxb

Examenkosten

De examenkosten worden samen met het lesgeld in rekening gebracht. Je betaalt lesgeld en examenkosten volgens de door jou gekozen betaalfrequentie. Je doet pas examen wanneer jij er klaar voor bent. De examenkosten bedragen € 96,67 per maand.

Studieduur & lesgeld

Je betaalt alleen lesgeld en examenkosten

Met de Master Onderwijskunde profiteer je van ons unieke all-in concept. Dit betekent dat we geen extra kosten in rekening brengen voor: vakliteratuur, studiemateriaal, diplomering en reprorecht. Je betaalt dus alleen voor het lesgeld en de examenkosten. Extra tijd nodig? Geen probleem! Je krijgt gratis 2 jaar extra de tijd om je studie te doorlopen en de examens af te ronden.

 

Vraag een offerte aan

Kosten Master Onderwijskunde 6003

Onderdelen Kosten Termijnen / aantal
Lesgeld per termijn € 425,00 24 maanden
Examenkosten € 96,67 24 maanden
Studiemateriaal gratis
Inschrijfgeld en dossiervorming € 150,00 Eenmalig
Het lesgeld is inclusief
 • Alle benodigde vakliteratuur
 • Begeleiding tijdens je hele studie
 • Gratis verlenging van je studieduur
 • Praktijkdagen met vakdocenten
 • Jouw diplomering

Levenlanglerenkrediet: Nu studeren, straks betalen

Lenen via DUO mogelijk stickerWil jij deze opleiding graag volgen, maar heb je daar nu niet het geld voor? Dan hebben we goed nieuws, je kunt het les- en examengeld bij DUO tegen zeer gunstige voorwaarden lenen. Zo kun je toch direct starten. Na je opleiding heb je 15 jaar de tijd om het terug te betalen. 
Lees meer over de voorwaarden van Levenlanglerenkrediet.

Korting op software, hardware en meer via Surfspot

surfspot websiteAls je studeert bij NTI krijg je hoge kortingen op officiële software, hardware en andere producten via Surfspot. Zo kun je bijvoorbeeld 80% korting krijgen op Office, tot 50% korting op Photoshop en heb je een virusscanner voor maar €5,-. Dat maakt studeren bij NTI nog voordeliger.

Ontvang tot 50% van de Belastingdienst retour

Je kunt de kosten voor een opleiding die aansluit bij je (toekomstige) beroep van de belasting aftrekken. Zo kun je voor de opleiding Master Onderwijskunde tot wel € 2.149,49 terugkrijgen! Bereken hier zelf jouw belastingvoordeel.

Vragen of advies?

Heb je nog vragen over de opleiding? Of wil je advies over welke studie het best bij jou past? Onze studieadviseurs helpen jou graag verder. Neem gerust contact met ons op.

Ervaringen met NTI

Voor deze opleiding zijn nog geen ervaringen achtergelaten. Je kunt hieronder wel zien hoe de NTI-opleidingen gemiddeld scoren op basis van alle ervaringen.

8,2 sterren - gebaseerd op 1398 ervaringen
Flexibiliteit
Praktijkdagen
Mentor
Studieprogramma
Docent
Niveau
Studiemateriaal

Kunnen wij je verder helpen?

We zijn benieuwd of alles duidelijk voor je is. Wij staan klaar om je persoonlijk te woord te staan, uiteraard geheel vrijblijvend. Of ben je klaar om de volgende stap te zetten? Je kunt zelf je startdatum kiezen mocht je je binnen 14 dagen toch nog bedenken, dan kun je je studie weer stopzetten; even goede vrienden.