Omschrijving

Studiegids ontvangen

Je ontvangt de gids als PDF binnen enkele minuten in je mailbox.

Vul postcode en huisnummer in

Er zijn geen straat en plaatsnaam gevonden voor deze postcode. Je kunt je straat en plaatsnaam handmatig aanpassen.

Om je te helpen bij jouw studiekeuze kunnen wij je via e-mail of telefoon benaderen. Door dit formulier te verzenden geef je hier toestemming voor, je toestemming kun je ieder moment weer intrekken. Bekijk ook gerust onze privacyverklaring.

Behaal je mastertitel in 2 jaar: Master of Education

Ben je actief betrokken bij de ontwikkeling of uitvoering van bedrijfsopleidingen? Wil je kennis opdoen over opleidingskunde, onderwijsmanagement en didactiek? Vind je de discussie over kwaliteit in onderwijs belangrijk en interessant? Dan is de Master Onderwijskunde iets voor jou! Schrijf je in en behaal in twee jaar de erkende mastertitel: Master of Education (MEd).

Is de Master Onderwijskunde iets voor mij?

De opleiding Onderwijskunde op hbo-masterniveau is perfect voor professionals (reguliere onderwijs) en voor onderwijskundigen (bedrijfsopleidingen), die zich nog meer willen verdiepen in hun vak en hun mastertitel willen behalen. De theorie die je leert kun je direct toepassen in de praktijk en in jouw functie. Tijdens de Onderwijskunde opleiding kun je kiezen uit verschillende specialisaties:

 • HRD en bedrijfsopleidingen
 • Onderwijs

Inclusief vakliteratuur

Je lesgeld is inclusief vakliteratuur. Je betaalt dus niets extra voor dure studieboeken, je bespaart hierdoor veel geld. Waar andere particuliere onderwijsaanbieders gebruik maken van losbladig en zelf ontwikkeld materiaal, kiest NTI ervoor om te werken met de beste vakliteratuur. Studieboeken die ook bij reguliere hogescholen op de literatuurlijst staan, volledig bij het lesgeld inbegrepen.

Inhoud

Wat leer ik?

Een opleiding ontwikkelen binnen alle randvoorwaarden en zo de betreffende doelgroep een optimale leerervaring bieden, is een vak apart. In dit praktijkgerichte programma leer je in twee jaar alles op het gebied van onderwijskunde, -beleid, -ontwikkeling en didactiek. Er bestaat een verschil tussen onderwijskundigen die zich richten op volwassenen in organisaties en onderwijskundigen die werkzaam zijn in het reguliere onderwijs. In je laatste jaar kies je jouw specialisatie: HRD en bedrijfsopleidingen of onderwijs. De masteropleiding wordt aangeboden via online leren met een aantal praktijkbijeenkomsten. Een aantal onderwerpen die terugkomen in de masterclasses zijn:

 • Opleidingskunde
 • Onderwijsmanagement
 • Effectief Leren en opleiden
 • Didactiek

Gratis: 16 praktijkbijeenkomsten

Tijdens deze master volg jij 16 praktijkbijeenkomsten. Een praktijkbijeenkomst is een klassikale les waarin je medestudenten ontmoet en les krijgt van een expert uit het werkveld. Je kunt zelf plannen wanneer je bij een praktijkbijeenkomst wilt zijn. Zo kun jij de ideale mix van digitaal en klassikaal studeren maken.

Inclusief ontwikkelingsprogramma

Tijdens de Master Onderwijskunde volg je een uniek ontwikkelingsprogramma. Dit programma helpt je om je persoonlijke en professionele kwaliteiten te ontwikkelen tot op Masterniveau. Denk bijvoorbeeld aan het ontwikkelen van een onderzoekende houding en een reflecterend helikopterperspectief. Daarnaast bereid je je tijdens het programma uitstekend voor op de Integrale Opdracht in jaar 1 en op jouw eindscriptie. Een deskundige docent ondersteunt je hierbij.

Toelating

Heb ik een vooropleiding nodig?

De Master Onderwijskunde is op hbo-masterniveau. Om deel te kunnen nemen aan de master dien je in het bezit te zijn van een relevante afgeronde hbo bachelor of een academische opleiding in bijvoorbeeld psychologie, onderwijs, social work of HRM (bijvoorbeeld de Bachelor Social Work, Bachelor of Education of Bachelor HRM), aangevuld met minimaal 2 jaar relevante werkervaring. Voor de werkplek gelden de volgende eisen:

 • Tijdens je opleiding ben je minimaal 20 uur werkzaam op een voor de opleiding relevante werkplek
 • Je werkplek biedt een takenpakket dat qua inhoud en niveau aansluit bij de opleiding
 • Je werkplek biedt een takenpakket dat passend is voor jou als student in de opleiding

Examen

In samenwerking met NCOI University of Applied Sciences

NTI verzorgt de Master Onderwijskunde in samenwerking met NCOI University of Applied Sciences. De Master Onderwijskunde van NCOI is geaccrediteerd door de NVAO. Hierdoor ben jij ervan gegarandeerd dat deze masteropleiding voldoet aan alle kwaliteitseisen, perfect aansluit bij de arbeidsmarkt en internationaal erkend is. 

Erkende mastertitel: Master of Education (MEd)

Erkening-hbo-opleiding.pngDe Master Onderwijskunde is geaccrediteerd door de NVAO en voldoet daarmee aan de meest recente kwaliteitseisen van het ministerie van OCW. Als je de opleiding met goed gevolg afrondt, ontvang je het wettelijk erkende getuigschrift Master Onderwijskunde en mag je de titel Master of Education (MEd) voeren. Het getuigschrift wordt afgegeven door NCOI University of Applied Sciences. NCOI University of Applied Sciences is in het kader van de WHW (Wet op het hoger onderwijs en wetenschappelijk onderzoek) bevoegd om graden (Bachelor/Master) te verlenen.

Hoe rond ik de master af?

Je rondt de masteropleiding af met een eindscriptie. Je krijgt een persoonlijke scriptiebegeleider toegewezen, die volledig gespecialiseerd is in jouw werkgebied. De scriptiebegeleider ondersteunt en begeleidt je naar een optimaal resultaat. Je staat er dus niet alleen voor.

Examenkosten

De examenkosten worden samen met het lesgeld in rekening gebracht. Je betaalt lesgeld en examenkosten volgens de door jou gekozen betaalfrequentie. Je doet pas examen wanneer jij er klaar voor bent.

De examenkosten bedragen € 117,50 per maand.

Studieduur & lesgeld

Master in Onderwijskunde 7879

Termijnen 2 Jaar 24 Maanden *
Lesgeld per termijn € 3.248,00 € 285,00
 • Inschrijfgeld en dossiervorming € 150,-
 • * is het aanbevolen studietempo

Tijdelijk Acer Chromebook actie bij inschrijving

Acer Chromebook actieBij een inschrijving voor een (klassikale) hbo bacheloropleiding of volledige masteropleiding ontvang je een Acer Chromebook t.w.v. €249 voor slechts €29! Zorg dat je er op tijd bij bent, want op = op. Schrijf je snel in. Lees meer over de actie

Ontvang tot 50% van je studiekosten terug van de Belastingdienst!

Je kunt de kosten voor een opleiding die aansluit bij je (toekomstige) beroep van de belasting aftrekken. Ben jij benieuwd naar jouw belastingvoordeel voor deze opleiding? Vul dan hieronder je persoonlijke gegevens in en bereken jouw voordeel direct.

Jouw belastingvoordeel:

Over 2017 ontvang je € 2.292,16 aan studiekosten terug van de belasting!*

* Dit voorbeeld geldt als indicatie. Bekijk de uitgebreide informatie hier.

Wees de eerste om een review achter te laten

Laat hier jouw beoordeling achter

Voor deze opleiding zijn nog geen ervaringen achtergelaten, bekijk tot die tijd op The Feedback Company hoe onze studenten NTI beoordelen:

Reviews Feedback company 8.3