Omschrijving

Studiegids ontvangen

Je ontvangt de gids als PDF binnen enkele minuten in je mailbox.

Vul postcode en huisnummer in

Er zijn geen straat en plaatsnaam gevonden voor deze postcode. Je kunt je straat en plaatsnaam handmatig aanpassen.

Om je te helpen bij jouw studiekeuze kunnen wij je via e-mail of telefoon benaderen. Door dit formulier te verzenden geef je hier toestemming voor, je toestemming kun je ieder moment weer intrekken. Bekijk ook gerust onze privacyverklaring.

Werken aan persoonlijke groei

Wil jij jezelf ontwikkelen en een steuntje in de rug krijgen bij het behalen van jouw doelen? Volg dan de inspirerende cursus Persoonlijke groei! Misschien laat je jezelf vaak leiden door angst of negatieve gedachtes en wil je deze omzetten naar positieve gedachtes. Of wil je ontdekken wat je écht belangrijk vindt in het leven en hoe je dit kan bereiken. In de cursus Persoonlijke groei werk je effectief aan je persoonlijke ontwikkeling.

Is deze cursus iets voor mij?

Deze cursus is geschikt voor iedereen die zich persoonlijk wil ontwikkelen, bijvoorbeeld op het gebied van zelfvertrouwen, assertiviteit en motivatie. Na voltooiing van de cursus Persoonlijke groei heb je een positief gevoel van eigenwaarde. Je wordt een assertief mens en iemand die het leven naar eigen wens invult. Doordat je aan je persoonlijke ontwikkeling werkt, verhoog je je persoonlijke effectiviteit.

Inhoud

Wat leer ik?

Ben je een creatieveling? Een dromer? Of een perfectionist? Een teamspeler misschien? Laat je je teveel leiden door angst of akelige gedachten en wil je dit veranderen? Gaandeweg de cursus leer je steeds meer over jezelf, aan de hand van een praktisch werkboek met inspirerende vragen. En vooral over hoe je kunt veranderen. Om te kunnen groeien is het nodig te blijven ontwikkelen. In de cursus sta je stil bij waar je nu staat in het leven en waar je naartoe wilt. Jouw competenties en talenten staan centraal.

Studieprogramma

In de cursus wordt aandacht besteed aan de volgende onderwerpen:

 • Waar sta je nu en waar wil je naar toe?
 • Competenties en mentaliteit
 • Wat wil je echt?
 • Wat zou je anders doen?
 • Vertrouwen in jezelf
 • Positief denken
 • Hoe kun je omgaan met negatieve gedachten?
 • Wat zijn jouw normen en waarden?
 • Omgaan met angst
 • Wat zijn jouw talenten?
 • Welke doelen heb je in het leven?
 • Keuzen maken
 • Je creativiteit stimuleren
 • Waar krijg je energie van?
 • Motivatie
 • Genieten

Praktijkgerichte oefeningen van een ervaren psycholoog

Het lesmateriaal is mede-ontwikkeld door dr. Pieternel Dijkstra, een ervaren psycholoog, schrijfster, onderzoekster en docente. De lesstof is praktijkgericht en bevat veel tips en handvatten. In het werkboek dat inbegrepen zit bij de cursus vind je zelftests en kun je bijvoorbeeld testen wat jouw communicatiestijl is. Ook ontvang je een inspirerend invulboek met quotes, tekeningen en opdrachten die jou helpen positieve verandering teweeg te brengen. Door te schrijven, te tekenen, lijstjes te maken en nog veel meer, word je aangespoord om over jezelf en het leven na te denken.

Studeren op jouw moment

Bij NTI bepaal jij zelf waar en wanneer je studeert. Je kiest zelf je startdatum en kunt uit verschillende studietempo’s kiezen. Heb je extra studietijd nodig? Geen probleem: je kunt gratis 6 maanden verlengen. Je blijft dan gewoon gebruikmaken van de begeleiding en (online) studietools zoals jij dat gewend bent. Je kunt de online leeromgeving overal gebruiken, dus of je nu thuis op de bank studeert, of met mooi weer in het park; je studeert altijd op jouw moment.

Persoonlijke begeleiding

Naast het flexibel studeren staat persoonlijke begeleiding bij ons hoog in het vaandel. Je docent kun je benaderen met al jouw vragen over de lesstof. Daarnaast staat jouw persoonlijke mentor iedere werkdag voor je klaar voor niet-inhoudelijke vragen over je studie, bijvoorbeeld over je studieplanning of het inleveren van opdrachten.

Toelating

Heb ik een vooropleiding nodig?

Voor de NTI-cursus Persoonlijke groei is geen bepaalde vooropleiding nodig. 

Heb je nog vragen? Bel ons gerust!

Heb je nog vragen over het volgen van een cursus? Neem dan contact op met een van onze studieadviseurs. Zij staan voor jou klaar.

Examen

Krijg ik een certificaat?

Heb je de cursus Persoonlijke groei afgerond? Dan kun jij een certificaat aanvragen voor €35. Een mooie aanvulling op je cv én een bevestiging van jouw prestatie! Weet je nu al zeker dat je een certificaat wil na afronding? Vink dit dan aan bij inschrijving en ontvang €10 korting op het certificaat!

Studieduur & lesgeld

Profiteer tijdelijk van 50% jubileumkorting en een cadeau naar keuze

Al 75 jaar profiteren onze studenten van betaalbaar, kwalitatief onderwijs en erkende diploma’s. Bovendien betaal je niks extra’s voor het lesmateriaal, dit is volledig inbegrepen in het lesgeld. NTI helpt ook jou graag om je dromen en ambities waar te maken. Je ontvangt tijdelijk 50% jubileumkorting én een cadeau naar keuze bij de cursus Persoonlijke groei. Vind je een vergelijkbare cursus elders goedkoper? NTI betaalt jou het verschil terug. Start vandaag nog en ontvang het lesmateriaal al binnen enkele dagen in huis.

Persoonlijke groei 1519

Studietempo in maanden 4 Maanden 6 Maanden * 8 Maanden
Uren per week 6 4 3
Lesgeld per maand € 216,75 € 144,50 € 108,50
Nu met 50% korting € 108,38 € 72,25 € 54,25
 • De inschrijfkosten zijn € 35,-
 • 5% korting bij betaling ineens
 • * is aanbevolen studietempo

Nog 6 dagen cadeau naar keuze bij inschrijving

Profiteer nu van een cadeau geheel naar keuze. Je kunt kiezen uit ruim 70 producten of uitjes. Kies jij een Rituals cadeaubon, een leuk tijdschrift of liever kaartjes voor de bioscoop of een pretpark? 

Welkomstcadeau naar keuze bij NTI

Zorg dat je er op tijd bij bent, want op = op. Lees meer over de actie

Ontvang tot 50% van je studiekosten terug van de Belastingdienst!

Je kunt de kosten voor een opleiding die aansluit bij je (toekomstige) beroep van de belasting aftrekken. Ben jij benieuwd naar jouw belastingvoordeel voor deze opleiding? Vul dan hieronder je persoonlijke gegevens in en bereken jouw voordeel direct.

Jouw belastingvoordeel:

Over 2018 ontvang je € 113,88 aan studiekosten terug van de belasting!*

* Dit voorbeeld geldt als indicatie. Bekijk de uitgebreide informatie hier.

NTI: Wat vind jij belangrijk?

Kies je voor NTI? Dan mag jij van ons het volgende verwachten:

 • Je studeert waar en wanneer jij wilt: op jouw moment
 • Je hebt alles binnen handbereik met onze online leeromgeving
 • Je krijgt les van topdocenten uit de praktijk
 • Je wordt persoonlijk begeleid door mentoren
 • Je krijgt de beste prijs-kwaliteitverhouding

Handige extra's

Certificaat

Wil jij graag een certificaat voor de cursus Persoonlijke groei, als bevestiging van jouw prestatie én mooie aanvulling op je cv? Vink deze extra dan aan bij inschrijving en ontvang € 10,- korting op je certificaat.

€ 25,-    (eenmalig)

Ervaringen

Persoonlijke groei
4.5 sterren - gebaseerd op 7 ervaringen
Flexibiliteit
Praktijkdagen
Mentor
Studieprogramma
Docent
Niveau
Studiemateriaal

Ik ben inmiddels in het derde en laatste boek bezig en heb inmiddels al veel geleerd. Het is echt een studie waar je zelf wat aan hebt. Je leert beter om te gaan met moeilijke situaties en krijgt inzicht in je handelen.

fijne cursus, materiaal is heel begrijpelijk geschreven

Bekijk alle ervaringen