Omschrijving

Studiegids ontvangen

Je ontvangt de gids als PDF binnen enkele minuten in je mailbox.

Vul postcode en huisnummer in

Er zijn geen straat en plaatsnaam gevonden voor deze postcode. Je kunt je straat en plaatsnaam handmatig aanpassen.

Om je te helpen bij jouw studiekeuze kunnen wij je via e-mail of telefoon benaderen. Door dit formulier te verzenden geef je hier toestemming voor, je toestemming kun je ieder moment weer intrekken. Bekijk ook gerust onze privacyverklaring.

Bedrijven zoeken juridische professionals!

Door het toenemende aantal wetten en regels hebben steeds meer bedrijven behoefte aan een hbo-jurist of een juridisch adviseur. Een hbo-jurist kan de vertaalslag maken tussen het recht en de praktijk. Heb jij een hands-on-mentaliteit, maar laat jij ook graag je hersens kraken? Kies dan voor HBO Rechten. Na deze NTI-opleiding mag jij je Bachelor of Laws noemen. Deze studie rechten kun je uitstekend combineren met een fulltime baan!

Wat kun je na de opleiding HBO Rechten?

Na HBO Rechten ben jij een teamplayer met sterke sociale en communicatieve vaardigheden. Je bent een denker én een doener die alles weet van bedrijfsprocessen en de regelgeving. Doordat HBO Rechten een praktijkgerichte juridische opleiding is, kun je na de opleiding direct aan de slag in de praktijk. Functies die je onder andere kunt vervullen na deze rechtenstudie zijn:

 • hbo-jurist 
 • juridisch adviseur 
 • juridisch consultant 
 • medewerker advocatenkantoor

HBO Bachelor Rechten - dit komt aan bod tijdens de opleiding

Kies je eigen studievariant

Bij Hogeschool NTI bepaal je zelf hoe je een opleiding volgt, flexibel of klassikaal. Studeer je het liefste zelfstandig, in het tempo dat jij prettig vindt? Dan kies je voor de flexibele variant. Je volgt enkele klassikale bijeenkomsten op een moment dat het jou uitkomt. Wil je liever vaste contactmomenten en meer klassikale bijeenkomsten? Dan kies je voor de klassikale variant.

Persoonlijke begeleiding van vakdocent en mentor 

Enkele klassikale bijeenkomsten per jaar 

Elke dag starten

Lesgeld vanaf € 139,05 per maand 

Locaties:
Variabel

Inschrijven

Persoonlijke begeleiding van vakdocent en mentor 

Vaste klassikale bijeenkomsten 1 of 2 keer per maand 

Start in september en maart

Lesgeld vanaf € 239,50 per maand 

Locaties:
Leiden, Rotterdam, Amsterdam, Almere, Utrecht, Zwolle, Eindhoven

Inschrijven

Intensieve begeleiding van vakdocent en mentor 

Vaste wekelijkse klassikale bijeenkomst 

Start in september, november en februari

Lesgeld vanaf € 259,50 per maand 

Locaties:
Leiden, Rotterdam, Utrecht

Inschrijven


Heb je hulp nodig bij het maken van je keuze? Onze studieadviseurs staan voor je klaar. Vraag gratis een studieadviesgesprek aan.

Inhoud

Wat leer je tijdens HBO Rechten?

HBO Rechten is een breed opgezette, praktijkgerichte juridische opleiding. Het programma sluit aan bij actuele thema’s uit de praktijk. Tijdens HBO Rechten word je als student gestimuleerd om de rol van de aanstaande beroepsbeoefenaar aan te nemen. Hierdoor leer je alle beroepsvaardigheden die je nodig hebt in jouw carrière. Deze bachelor leidt je op tot jurist, juridisch adviseur of consultant.

Gratis: 14 praktijkbijeenkomsten waarin je de beroepsvaardigheden leert

De opleiding HBO Rechten bevat 14 interessante praktijkbijeenkomsten verspreid over de opleiding. Topdocenten geven jou uitleg over de theorie, op deze manier gaat het beter voor je leven. Daarnaast leer je samen met andere studenten de vaardigheden die je later nodig hebt. Onderwerpen die onder andere aan bod komen zijn:

 • Juridische Vaardigheden
 • Strafrecht
 • Arbeids- en sociaal recht
 • Juridische Gespreksvoering

Je start HBO Rechten met een kick-off. Tijdens deze kick-off ontmoet je je medestudenten en volg je onder andere een gratis workshop snellezen van UseClark. Tijdens deze leuke workshop leer je technieken om geconcentreerd te blijven en informatie sneller te verwerken, hiermee bespaar je minstens 2 uur per dag!

Webinars

Naast de praktijkbijeenkomsten volg je webinars. Dit zijn online lessen waarbij de docent extra aandacht geeft aan moeilijke vraagstukken of laat zien hoe de kennis toegepast kan worden. De webinars gaan onder andere over:

 • Inleiding Recht
 • E-juridische dienstverlening
 • Privaatrecht
 • Bedrijfsrecht

Toelating

Stage

Stage tijdens HBO Rechten

Tijdens je stage ervaar je hoe het is om een hbo-jurist of juridisch adviseur te zijn. Je past alles wat je hebt geleerd tijdens de studie rechten toe in de praktijk.

Stageduur HBO Rechten

Als je HBO Rechten gaat studeren heeft de stage een omvang van 840 uur. Hiervan loop je 700 uur daadwerkelijk stage. De resterende uren besteed je thuis aan het stageverslag en opdrachten. Tijdens de stage word je vanuit Hogeschool NTI begeleid door een stageadviseur. Deze persoon is ook de contactpersoon voor het stagebedrijf.

Examen

Wettelijk erkend hbo-getuigschrift Rechten

Erkening-hbo-opleiding.pngHBO Rechten van Hogeschool NTI is door de NVAO geaccrediteerd en voldoet daarmee aan de kwaliteitseisen van het Ministerie van OCW. Je ontvangt het wettelijk erkende hbo-getuigschrift Rechten. Je mag je dan Bachelor of Laws noemen.

Examenkosten voor HBO Bachelor Rechten

De examenkosten worden samen met het lesgeld in rekening gebracht. Je betaalt lesgeld en examenkosten volgens de door jou gekozen betaalfrequentie. Je doet pas examen wanneer jij er klaar voor bent.

De examenkosten bedragen € 84,72 per maand.

Deze kosten zijn inclusief het afstudeerexamen.

Beroepen

Waar kun je aan de slag na HBO Rechten?

Na de opleiding Rechten kun je onder andere aan de slag als een juridisch (beleids)medewerker, hbo-jurist, juridisch coördinator of juridisch adviseur. Je kunt functies vervullen bij:

 • een advocatenkantoor 
 • een notariskantoor 
 • de overheid 
 • het openbaar ministerie 
 • accountants- en belastingadvieskantoren 
 • het bank- en verzekeringswezen

Onze opleiding richt zich met name op het Nederlandse rechtssysteem en is daardoor het meest geschikt voor je indien je in Nederland werkt of met Nederland gaat werken op juridisch gebied.

Werkzaamheden van een juridisch adviseur

Na de opleiding Rechten kun onder andere aan de slag als juridisch adviseur. In deze functie verricht je de volgende werkzaamheden:

 • Je adviseert het management met betrekking tot juridische vraagstukken. 
 • Je handelt zelfstandig dossiers af. 
 • Je signaleert juridische ontwikkelingen en informeert het management hierover.  
 • Je stelt contracten en conceptbesluiten op en beoordeelt deze. 

Wil jij deze belangrijke en verantwoordelijke taken op je nemen? Kies dan nu voor HBO Rechten!

Studieduur & lesgeld

HBO Bachelor Rechten 7933

Termijnen 3 Jaar 36 Maanden *
Lesgeld per termijn € 1.585,17 € 139,05
 • Inschrijfgeld en dossiervorming € 75,-
 • * is het gangbare betaaltempo

Tijdelijk Acer Chromebook actie bij inschrijving

Acer Chromebook actieBij een inschrijving voor een (klassikale) hbo bacheloropleiding of volledige masteropleiding ontvang je een Acer Chromebook t.w.v. €249 voor slechts €29! Zorg dat je er op tijd bij bent, want op = op. Schrijf je snel in. Lees meer over de actie

Ontvang tot 50% van je studiekosten terug van de Belastingdienst!

Je kunt de kosten voor een opleiding die aansluit bij je (toekomstige) beroep van de belasting aftrekken. Ben jij benieuwd naar jouw belastingvoordeel voor deze opleiding? Vul dan hieronder je persoonlijke gegevens in en bereken jouw voordeel direct.

Jouw belastingvoordeel:

Over 2017 ontvang je € 1.222,96 aan studiekosten terug van de belasting!*

* Dit voorbeeld geldt als indicatie. Bekijk de uitgebreide informatie hier.

Ervaringen

HBO Bachelor Rechten
4 sterren - gebaseerd op 33 ervaringen
Flexibiliteit
Praktijkdagen
Mentor
Studieprogramma
Docent
Niveau
Studiemateriaal
Examens

Het is een hele leuke en uitdagende opleiding om te doen. Het niveau is bijzonder hoog, hoger dan je in eerste instantie misschien zou verwachten van een thuisstudie. Het lesmateriaal en de praktijkdagen zijn keurig verzorgd. De studielast is heel goed zelf in te delen en daarom goed te combineren met je overige bezigheden.

Mijn ervaring tot nu toe is perfect.

Bekijk alle ervaringen