Omschrijving

De eerste stap voor een carrière in het vastgoed

Wil jij makelaar worden en je richten op de woonmarkt? Word gecertificeerd Makelaar Wonen en behaal het erkende SVMNIVO-diploma! Tijdens de opleiding Makelaar Wonen (K-RMT) bereid je je optimaal voor op de examens. Je leert alles over de vastgoedeconomie, en bijbehorende recht én bouwkunde. Ook volg je de specialisatie Wonen; zo maak jij een vliegende start als makelaar op de woningmarkt! Wil jij aan de slag als zelfstandig makelaar of je aansluiten bij een makelaarskantoor? Volg de Makelaar opleiding Wonen en zet die eerste stap richting jouw toekomst!

Hulp bij studiekeuze

Twijfel jij of deze studie bij je past?
Neem dan contact op met een van onze studieadviseurs:

ma-vr (08:00-17:00)
ma-vr (09:00-17:00)

Inhoud

Inhoud

Wat leer je?

Tijdens de Makelaar opleiding passeren diverse onderwerpen de revue. Allereerst doorloop je algemene onderwerpen, hiermee bereid je je voor op het diploma Basistheorie Vastgoeddeskundige. Vervolgens duik je in de specialisatie Wonen en ga je kijken naar (ver)koop, (ver)huur, beheer en hypotheken. Maar ook onderwerpen als ethiek en marketing komen aan bod. Je wordt dus echt klaargestoomd om direct als Makelaar Wonen aan de slag te gaan!

Studieprogramma

Tijdens de Makelaar opleiding komen de volgende onderwerpen aan bod:

  • Vastgoedeconomie
  • Financiën en fiscaliteiten
  • Privaat- en publiekrecht
  • Bouwkunde
  • Wonen

Innovatieve en gepersonaliseerde leeromgeving

Tijdens de opleiding Makelaar Wonen (K-RMT) maak je gebruik van jouw persoonlijke digitale leeromgeving. In de online leeromgeving vind je uitdagende oefeningen, live e-colleges, video’s en lesmateriaal. Lees meer over de online leeromgeving.

Persoonlijke begeleiding

Je staat er niet alleen voor tijdens de opleiding. Voor inhoudelijke vragen ga je naar de docent, voor allerlei andere vragen kun je terecht bij jouw studiebegeleider. Bijvoorbeeld voor het maken van een planning of andere studietips. Lees meer over de begeleiding.

Je eigen wettenbundel en oefenboek

Tijdens de opleiding maak je gebruik van echte studieboeken. Naast het studiemateriaal dat je bij de start van de opleiding ontvangt, heb je een actuele wettenbundel en een speciaal oefenboek voor bestek- en tekeninglezen nodig die je zelf aanschaft. De kosten voor de wettenbundel zijn ongeveer € 95,00. Het oefenboek kost rond de € 74,50. Welke boeken we aanraden lees je in jouw online leeromgeving.

Alle voordelen van NTI op een rij

  • Bepaal zelf je startdatum en studietempo
  • Alles binnen handbereik met de online leeromgeving
  • Gratis studietijd verlengen, mocht je het niet binnen de tijd halen

Studeren bij NTI

Wil jij studeren op een manier die echt bij jou past? Kies dan voor FlexibelStuderen® van NTI. Want met de flexibele opleidingen van NTI kan iedereen, overal studeren. Je kiest zelf je startmoment en bepaalt je eigen tempo. Met FlexibelStuderen® heb je de regie zelf in handen.

Bekijk de voordelen van FlexibelStuderen®

Studeren via jouw online leeromgeving

Krijg feedback van je docent

Examen doen als jij er klaar voor bent

Leren uit echte studieboeken

Vrije tijd als jij daar zin in hebt

Toelating

Geen vooropleiding of voorkennis nodig

Voor de korte opleiding Makelaar Wonen (K-RMT) heb je geen vooropleiding of bepaalde voorkennis nodig. Je kunt meteen beginnen. Houd er wel rekening mee dat deze beroepsopleiding op hbo-niveau is.

Heb je vragen?

Wij helpen je graag met het kiezen van een opleiding. Neem gerust contact op met onze studieadviseurs

Examen

Afronding en diploma

Als afronding van de opleiding Makelaar kun je examen doen bij SVMNIVO, hét examenbureau voor de vastgoedbranche. Je doet eerst theorie-examens voor het diploma Basistheorie Vastgoeddeskundige. Vervolgens maak je twee theorie-examens voor de specialisatie Wonen. Tot slot maak je de praktijktoets Wonen. Heb je alle toetsmomenten succesvol afgerond? Dan ontvang je het erkende diploma Makelaar Wonen. Hiermee kun je je inschrijven in het KRMT-register. Voor meer informatie over de examens en examenkosten verwijzen wij je naar www.svmnivo.nl.

Geen examen doen? Vraag een certificaat aan

Wil je geen examen doen? Dan kun je een certificaat aanvragen waarop staat dat je aan de opleiding Makelaar Wonen (K-RMT) hebt deelgenomen. Voor dit certificaat betaal je € 35,75. Weet je nu al dat een certificaat wil? Kies dan bij inschrijving onder Handige extra's voor het certificaat en ontvang € 10,00 korting!

Herexamens en inhalen

Voor eventuele herexamens en het inhalen van gemiste praktijkdagen bij NTI worden aanvullende kosten gerekend.

Beroepen

Studieduur & lesgeld

Korting op software, hardware en meer via Surfspot

logo Surfspot transparantAls je studeert bij NTI krijg je hoge kortingen op officiële software, hardware en andere ICT-producten via Surfspot. Zo krijg je bijvoorbeeld tot 50% korting op Adobe Creative Cloud en NordVPN, en krijg je extra voordeel op laptops, smartphones en gadgets. Dat maakt studeren bij NTI nog voordeliger.

Kosten Makelaar Wonen (K-RMT) 5948

Besteed jouw persoonlijke opleidingsbudget

Veel werkgevers hebben een opleidingsbudget beschikbaar, zodat jij je kan blijven ontwikkelen. Versterk jouw positie op de arbeidsmarkt en vraag het budget dit jaar aan! Lees meer.

Voordelig studeren met speciale regelingen

Voor de kosten van een opleiding kun je in sommige gevallen gebruikmaken van subsidies. Check hier welke subsidies er zijn.

Veelgestelde vragen

Wat doet een makelaar?

Een makelaar werkt in vastgoed. Een makelaar begeleidt partijen bij de koop en verkoop van vastgoed. Een makelaar is partijdig en onderhandelt namens de opdrachtgever. Er zijn brancheorganisaties waar alleen makelaars met erkende diploma's zich kunnen aanmelden. Na de NTI opleiding Makelaar Wonen (K-RMT) heb jij zo'n erkend diploma.

Hoe kan ik makelaar worden?

Er zijn verschillende manieren om aan de slag te gaan als makelaar. Belangrijk is dat je de juiste opleiding kiest zodat je jezelf kan inschrijven bij een erkende branchevereniging. Dit is alleen mogelijk nadat je een erkend diploma hebt gehaald. De opleiding Makelaar Wonen rond je binnen 2 jaar af, waarbij je een branche-erkend diploma haalt.

Wat is het verschil tussen een makelaar en een taxateur?

Een makelaar werkt voor een opdrachtgever en is partijdig. De makelaar ondersteunt bij koop en verkoop van vastgoed én onderhandelt in opdracht van een persoon of organisatie. Taxateurs zijn onafhankelijk en stellen objectief een taxatierapport op. Dit rapport zegt iets over de waarde van een huis, gebouw of grondstuk. Het beroep taxateur is een beschermd beroep, in tegenstelling tot het beroep makelaar.

Kan ik de opleiding makelaar in deeltijd volgen?

Je kunt de opleiding makelaar wonen in deeltijd volgen. Wil jij een opleiding volgen naast je werk of gezinsleven? Je studeert waar en wanneer het jou uitkomt, en je krijgt persoonlijke begeleiding via jouw digitale leeromgeving. Tijdens de deeltijd opleiding leer je hetzelfde als tijdens een voltijd opleiding, maar dan bepaal je zelf het studietempo en hoef je niet verplicht in de schoolbanken te zitten. Ontdek nog meer voordelen van FlexibelStuderen® bij NTI.

Handige extra's

Certificaat

Wil jij graag een certificaat voor de cursus Makelaar Wonen (K-RMT), als bevestiging van jouw prestatie én mooie aanvulling op je cv? Vink deze extra dan aan bij inschrijving en ontvang € 10,- korting op je certificaat. Hiervoor werken wij samen met Diplomasafe.

€ 24,95    (eenmalig)

Ervaringen met NTI

Voor deze opleiding zijn nog geen ervaringen achtergelaten. Je kunt hieronder wel zien hoe de NTI-opleidingen gemiddeld scoren op basis van alle ervaringen.

8 sterren - gebaseerd op 1588 ervaringen
Flexibiliteit
Praktijkdagen
Mentor
Studieprogramma
Docent
Niveau
Studiemateriaal

Kunnen wij je verder helpen?

We zijn benieuwd of alles duidelijk voor je is. Wij staan klaar om je persoonlijk te woord te staan, uiteraard geheel vrijblijvend. Of ben je klaar om de volgende stap te zetten? Je kunt zelf je startdatum kiezen mocht je je binnen 14 dagen toch nog bedenken, dan kun je je studie weer stopzetten.

Trots op onze studenten

Studenten van NTI zijn geen doorsnee studenten. Ze volgen een studie naast hun volle leven; hun baan, gezin, hobby’s en vrienden. Ze bepalen hun eigen weg, gaan ook buiten de gebaande paden en studeren op de raarste momenten en vreemdste plekken. Ze zijn doorzetters, vol motivatie. Omdat ze hun droom volgen, stappen zetten, de regie in eigen hand nemen. Ze mogen trots op zichzelf zijn. Wij zijn het in ieder geval.

Bekijk de Wall of Fame

Danny – Master of Business Administration (MBA)