Omschrijving

Studiegids ontvangen

Je ontvangt de gids als PDF binnen enkele minuten in je mailbox.

Vul postcode en huisnummer in

Er zijn geen straat en plaatsnaam gevonden voor deze postcode. Je kunt je straat en plaatsnaam handmatig aanpassen.

Om je te helpen bij jouw studiekeuze kunnen wij je via e-mail of telefoon benaderen. Door dit formulier te verzenden geef je hier toestemming voor, je toestemming kun je ieder moment weer intrekken. Bekijk ook gerust onze privacyverklaring.

Master of Business Administration

Wil jij een stevige stap in je carrière zetten? Dan is de opleiding tot Master of Business Administration bij NTI University of Applied Sciences dé perfecte keuze voor jou. Deze master biedt een belangrijke verdieping in je strategisch denkvermogen en een breed bedrijfskundig kader. De MBA-opleiding van NTI is geaccrediteerd door de Nederlands-Vlaamse Accreditatieorganisatie (NVAO). Het MBA-getuigschrift staat nationaal en internationaal garant voor kwaliteit en kennis op het gebied van management bij bedrijven en organisaties. Bovendien is de master door de praktijkgerichte insteek zeer goed te combineren met je werk. Dat maakt deze opleiding een goede investering in jouw loopbaan! Enthousiast? Lees snel verder of download de studiegids voor meer informatie.

Voor wie is de Master of Business Administration?

Wil jij binnenkort de bedrijfsvoering op strategisch niveau op je kunnen nemen? Ben jij hbo-opgeleid, heb je minimaal twee jaar relevante werkervaring en wil je een flinke stap zetten in jouw carrière? Dan is de Master of Business Administration iets voor jou!

Action learning

Tijdens de MBA werk je vanuit het concept van action learning. Je legt continu de verbinding tussen theorie en praktijk. Deze werkwijze van NTI University of Applied Sciences is bijzonder effectief. In onderstaand filmpje wordt verder uitgelegd wat het action learning concept precies inhoudt. 

Wat is Action learning?

Ervaring van een oud MBA-student

Caroline van Alphen heeft de Master of Business Administration bij NTI afgerond en is directeur bedrijfsvoering bij Techneco Energiesystemen. Caroline vertelt over de koppeling tussen theorie en praktijk binnen deze opleiding. 

Studeren op jouw moment

Starten wanneer je wilt. Studeren waar en wanneer het jou schikt. Even stoppen als dat nodig is, of harder gaan dan je dacht. Online, met inspirerende boeken, via E-modules, of juist in een echte klas. Dat kan allemaal bij NTI. Want wij snappen als geen ander dat er meer is dan studeren. Dat je rekening wilt houden met je baan, met je kinderen, je sport, of met dat familielid dat aandacht nodig heeft. Of dat het even niet uitkomt met de feestdagen of tijdens die verbouwing. Maar als het dan zover is, zorgen we er ook voor dat elke seconde telt. Dat het helemaal jouw moment is.

Inclusief vakliteratuur

Je lesgeld is inclusief vakliteratuur. Je betaalt dus niets extra voor dure studieboeken, je bespaart hierdoor veel geld. Waar andere particuliere onderwijsaanbieders gebruik maken van losbladig en zelf ontwikkeld materiaal, kiest NTI ervoor om te werken met de beste vakliteratuur. Studieboeken die ook bij reguliere hogescholen op de literatuurlijst staan, volledig bij het lesgeld inbegrepen.

Inhoud

Hoe ziet de Master of Business Administration eruit?

Verdieping is het sleutelwoord van een MBA. Je volgt de MBA-opleiding van NTI via zelfstudie in combinatie met praktijkcollegedagen en een online leeromgeving. Je legt zoveel mogelijk de relatie met je eigen werkomgeving, zodat je de opgedane kennis direct kunt toepassen in jouw baan. Je werkt opdrachten uit die kunnen bijdragen allerlei actuele vraagstukken in je baan. Je leert onder meer over de managementgebieden Operations management, HRM, Marketingmanagement en Financieel management. Andere onderwerpen die aan bod komen zijn Digitale economie en innovatiemanagement en Internationaal Ondernemen en Innoveren, waarbij je je verdiept in de meest recente ontwikkelingen in het vakgebied. Tijdens de Master of Business Administration word jij klaargestoomd om de bedrijfsvoering op strategisch niveau op je te nemen!

Studieprogramma

Tijdens de MBA komen de volgende onderwerpen aan bod:

 • Masterclass Operations Management
 • Masterclass HRM
 • Masterclass Marketingmanagement
 • Masterclass Financieel Management
 • Masterclass Informatiemanagement
 • Masterclass Internationaal ondernemen en innoveren
 • Masterclass Strategisch Management.
 • Action Learning Project
 • Afstudeeronderzoek

 

Naast de masterclasses volg je ook webinars en expertsessies.

Gratis: 9 praktijkcollegedagen

De Master of Business Administration bevat 9 interessante praktijkcollegedagen. Tijdens deze dagen verdiep je je samen met je docent en medestudenten in de verschillende managementaspecten. Dit gebeurt op een interactieve manier en het is een uitgelezen mogelijkheid om je netwerk te vergroten. Onder meer de volgende onderwerpen komen tijdens de praktijkdagen aan bod:

 • HRM
 • Strategisch management
 • Marketing management
 • Operations management
 • Internationaal ondernemen en innoveren

Toelating

Toelatingseisen Master Business administration

De MBA is op hbo-masterniveau. Om toegelaten te worden tot de Master of Business Administration dien je te voldoen aan de volgende eisen:

 • Je bent in het bezit van een afgeronde hbo-bacheloropleiding;
 • Je hebt minimaal twee jaar aantoonbare relevante werkervaring waarin je kennis en vaardigheden hebt opgedaan op het gebied van (project)management of coördinatie;
 • Je dient in het bezit te zijn van een ondertekende verklaring van je werkgever voor ondersteuning bij projecten;
 • Je kunt de opdrachten uitvoeren bij de organisatie waar je werkt.

Oriënterend intakegesprek MBA

Wil je weten hoe je een MBA-opleiding succesvol kunt afronden naast een drukke baan? Vraag dan direct een vrijblijvend, oriënterend intakegesprek aan. Tijdens dit gesprek komen je werkervaring, ambitie, de toelatingseisen en alle facetten van de opleiding aan bod. Heb je interesse in een gesprek, maak dan een afspraak met één van de MBA-studieadviseurs.

Examen

Erkende MBA-opleiding

De MBA-opleiding van NTI is geaccrediteerd door de Nederlands-Vlaamse Accreditatieorganisatie (NVAO). Dat houdt in dat je verzekerd bent van een kwalitatief hoogwaardige opleiding. Je sluit de masteropleiding af met het officiële NVAO-geaccrediteerde getuigschrift 'Master of Business Administration (MBA)' van NTI University of Applied Sciences. Hiermee heb je het recht de officiële graad MBA achter je naam te voeren. De NVAO borgt op onafhankelijke wijze de kwaliteit van het hoger onderwijs in Nederland en Vlaanderen. Dit doet zij door middel van het beoordelen van opleidingen en het verlenen van een keurmerk. Daarnaast draagt de NVAO bij aan de bevordering van deze kwaliteit.

Examens van de MBA

Tijdens je Master of Business Administration beoordelen vakdocenten van het MBA-docententeam je werk. Deze docenten zijn werkzaam in verschillende profit- en non-profitorganisaties en maken gebruik van de meest recente vakliteratuur. Hierdoor zijn zij in staat je werk deskundig te beoordelen en het van goede en betrouwbare feedback te voorzien. Je kennis wordt getoetst middels schriftelijke opdrachten. Deelname aan de praktijkbijeenkomsten, inclusief voor- en eindopdracht, is verplicht.

Studieduur & lesgeld

Je betaalt alleen lesgeld

De studiekosten van de MBA-opleiding bij NTI University of Applied Sciences zijn zeer laag. De opleiding wordt goed gewaardeerd en is volledig erkend. Je kunt bij het NTI je MBA-diploma behalen voor nog geen € 10.000,- inclusief collegedagen, waar je bij andere instituten soms wel het vijfvoudige betaalt. De praktijkcollegedagen, literatuur en examenkosten zijn bij het lesgeld inbegrepen. Zo kan het dus ook!

Studieduur MBA-opleiding

De studieduur van de MBA-opleiding is 24 maanden. Mocht je de studie niet binnen de aangegeven studieduur hebben afgerond, dan is dat geen enkel probleem. Zonder extra kosten mag je maximaal 2 keer zo lang de tijd nemen om je studie af te ronden. Je betaalt tijdens de extra studietijd alleen de kosten voor collegedagen.

Levenlanglerenkrediet: Nu studeren, straks betalen

Lenen via DUO mogelijk stickerWil jij deze opleiding heel graag volgen, maar heb je daar het geld niet voor? Dan hebben we goed nieuws, je kunt het les- en examengeld bij DUO tegen zeer gunstige voorwaarden lenen. Zo kun je direct aan jouw opleiding beginnen. Na je studie heb je 15 jaar de tijd om terug te betalen. Lees nu meer over de voorwaarden van dit Levenlanglerenkrediet.

Master of Business Administration 9242

Termijnen 2 Jaar 24 Maanden *
Lesgeld per termijn € 4.423,00 € 388,00
 • Inschrijfgeld en dossiervorming € 100,-
 • * is het aanbevolen studietempo

Tijdelijk Acer Laptop actie bij inschrijving

Acer laptop Windows website kleinBij een inschrijving voor een (klassikale) hbo bacheloropleiding of volledige masteropleiding ontvang je een Acer Laptop voor slechts €29! Zorg dat je er op tijd bij bent, want op = op. Schrijf je snel in. Lees meer over de actie

Ontvang tot 50% van je studiekosten terug van de Belastingdienst!

Je kunt de kosten voor een opleiding die aansluit bij je (toekomstige) beroep van de belasting aftrekken. Ben jij benieuwd naar jouw belastingvoordeel voor deze opleiding? Vul dan hieronder je persoonlijke gegevens in en bereken jouw voordeel direct.

Jouw belastingvoordeel:

Over 2018 ontvang je € 2.169,96 aan studiekosten terug van de belasting!*

* Dit voorbeeld geldt als indicatie. Bekijk de uitgebreide informatie hier.

Ervaringen

Master of Business Administration (MBA)
4 sterren - gebaseerd op 5 ervaringen
Flexibiliteit
Praktijkdagen
Mentor
Studieprogramma
Docent
Niveau
Studiemateriaal
Examens

Met de opleiding veel (allround) managementkennis en ervaringen opgedaan zowel subset als werkgever. De begeleiding van docenten tijdens ALPén is nog voor verbetering vatbaar. De beoordelingen waren niet altijd in verhouding met het plan van aanpak en de input tijdens uitvoering. Veel geluk gehad met onze (grote)subset, dit blijft ook de zwakke kant van deze studiemethode (voldoende studenten om mee samen te werken) zelfde studietempo/motivatie/samenwerking etc.
Mijn begeleiding tijdens het afstuderen was perfect! (met dank aan dhr. Huckriede).
M.v.g. Paul van der Meij

Een goede balans tussen praktijkdagen en theorie. De leeromgeving vind ik erg prettig werken, ik weet precies welke kennis ik nog onvoldoende beheers en waar ik extra op kan letten en toetsen.
De feedback die je na het indienen van papers krijgt is positief opbouwend.
Bij deze studie moet je echter wel over genoeg discipline beschikken om de verschillende vakken af te ronden.

Bekijk alle ervaringen