Omschrijving

Studiegids ontvangen

Je ontvangt de gids als PDF binnen enkele minuten in je mailbox.

Vul postcode en huisnummer in

Er zijn geen straat en plaatsnaam gevonden voor deze postcode. Je kunt je straat en plaatsnaam handmatig aanpassen.

Om je te helpen bij jouw studiekeuze kunnen wij je via e-mail of telefoon benaderen. Door dit formulier te verzenden geef je hier toestemming voor, je toestemming kun je ieder moment weer intrekken. Bekijk ook gerust onze privacyverklaring.

Leer perfect Nederlands met deze cursus!

Misschien twijfel je soms als je een brief schrijft: heb je geen fouten gemaakt? Of je vraagt je af of je in een zakelijk gesprek wel de juiste woorden en uitdrukkingen gebruikt. Na deze cursus Nederlands foutloos schrijven en spreken zul je meer vertrouwen hebben in je beheersing van het Nederlands. Je gaat tijdens de cursus Nederlands foutloos schrijven en spreken onder andere aan de slag met spelling, grammatica, schrijven, lezen en natuurlijk spreken. Schrijf je snel in voor de cursus Nederlands foutloos schrijven en spreken!

Voor wie?

Wil jij jouw Nederlands naar een hoger niveau tillen? Bijvoorbeeld omdat je als secretaresse of beginnend redacteur de puntjes op de i wilt zetten? Dan is deze cursus interessant voor jou. Tijdens de cursus Nederlands foutloos schrijven en spreken ga je uitgebreid aan de slag met spelling, grammatica en je spreekvaardigheid. Wil je meer weten over de cursus? Vraag de gratis studiegids aan!

Inhoud

Wat leer je tijdens de cursus Nederlands foutloos schrijven en spreken?

Met de cursus Nederlands foutloos schrijven en spreken kan iedereen zijn taalgebruik verbeteren. Iedereen maakt fouten en het kan altijd beter. Aan de hand van leuke oefeningen maak je stap voor stap vorderingen. Je doet leesoefeningen, waardoor je de teksten die je leest beter begrijpt. Je leert de juiste uitdrukkingen, spreekwoorden en zegswijzen toepassen. Je oefent met het schrijven van brieven, verslagen en zelfs verhalen. Op deze manier krijg je de taal steeds beter onder de knie. Bovendien leer je alle spelling- en grammaticaregels, die je door middel van diverse opgaven zult oefenen. Tijdens de cursus Nederlands foutloos schrijven en spreken komen deze onderwerpen aan bod:

 • taalinzicht
 • spelling
 • grammatica
 • spreekvaardigheid
 • schrijven

Toelating

Je kunt direct starten met de cursus Nederlands foutloos schrijven en spreken

Om de cursus Nederlands foutloos schrijven en spreken te volgen bij NTI heb je geen vooropleiding nodig. Alles wat je moet weten is in het lesmateriaal van de cursus Nederlands foutloos schrijven en spreken opgenomen. Bij een ervaren docent kun je terecht voor het corrigeren van je huiswerk en aanvullende vragen over de cursus Nederlands foutloos schrijven en spreken.

Examen

NTI-diploma na afloop van de cursus

Deze cursus leidt op tot het NTI-examen Nederlands foutloos schrijven en spreken. Als je het examen met goed resultaat hebt afgerond, ontvang je het NTI-diploma. 

Uniek bij het NTI: elke dag digitaal examen doen!

Een groot deel van de examens bij het NTI wordt digitaal op locatie afgenomen. Dit is dagelijks mogelijk op meer dan 20 locaties in Nederland.

 • Het voordeel hiervan is dat je zelf kunt bepalen waar en wanneer je examen wilt doen. 
 • En als je een keer niet direct voor jouw examen slaagt, kun je snel weer een herexamen inplannen. 
 • Een unieke service die alleen het NTI je biedt! 

Alle informatie over het examen ontvang je bij het studiepakket.

Examenkosten

De examenkosten worden samen met het lesgeld in rekening gebracht. Je betaalt lesgeld en examenkosten volgens het door jou gekozen studietempo.

De examenkosten bedragen € 13,13 per maand op basis van het aanbevolen studietempo.

Studieduur & lesgeld

Nederlands foutloos schrijven en spreken 1680

Studietempo in maanden 6 Maanden 8 Maanden * 12 Maanden
Uren per week 6 4 3
Lesgeld per maand € 71,25 € 53,55 € 36,00
Nu met 50% korting € 35,63 € 26,78 € 18,00
 • De inschrijfkosten zijn € 35,-
 • 5% korting bij betaling ineens
 • * is aanbevolen studietempo

Tijdelijk cadeau naar keuze t.w.v. minimaal € 35,- bij inschrijving

Profiteer nu van een cadeau geheel naar keuze. Je kunt kiezen uit ruim 70 producten of uitjes met een minimale waarde van € 35,-. Kies jij Rituals producten, een blender, een handig gadget of liever vier bioscoopbonnen? 

Welkomstcadeau naar keuze bij NTI

Zorg dat je er op tijd bij bent, want op = op. Lees meer over de actie

Niet geslaagd? Lesgeld terug!

Wij geloven in onze opleidingen en we zijn ervan overtuigd dat iedereen bij ons kan slagen. Daarom heb je bij deze cursus zelfs examengarantie:

 • Heb je al je huiswerkopdrachten ingezonden?
 • Heb je 2 keer examen gedaan, maar ben je niet geslaagd?
 • Heb je de cursus afgerond en betaald?
 • Dan krijg je het lesgeld terug!

Ervaringen

Nederlands foutloos schrijven en spreken
4 sterren - gebaseerd op 8 ervaringen
Flexibiliteit
Mentor
Studieprogramma
Docent
Niveau
Studiemateriaal

Prettige cursus. Duidelijk! Gaat wel veel tijd in zitten. Maar je hebt er echt iets aan!

Ik vond de cursus zeker een meerwaarde. Mijn doel voor de opleiding was namelijk mijn Nederlands verbeteren en dan vooral op het gebied van brieven schrijven. Het idee van deze cursus is dat je alle facetten van de Nederlandse taal langs gaat en dat is ook zeker bevorderlijk voor mijn uiteindelijke doel, brieven schrijven.

Bekijk alle ervaringen