Omschrijving

Vol vertrouwen en zonder fouten

Een taalfoutje of een zin die niet lekker loopt; mensen zijn al snel geneigd je minder serieus te nemen als je taalgebruik niet correct is. Dat is zonde, want je wil jezelf natuurlijk van je beste kant laten zien. Gelukkig kun je een hoop leren! De cursus Nederlands foutloos schrijven en spreken draait niet alleen om spelling; je leert jezelf ook beter uitdrukken, zowel in gesprekken als op papier. Na afloop schrijf je zonder moeite een vlotte mail, verslag of verhaal. Uiteraard zonder spelfouten. Ook begrijp je de strekking van teksten sneller en ga je vol vertrouwen een (zakelijk) gesprek in. De cursus helpt je van niveau 2F naar 4F, vergelijkbaar met niveau B2 van het ERK. Start met de cursus en leer perfect Nederlands!
Spreek jij nog (bijna) geen Nederlands? Dan is de cursus NT2 of Nederlands voor anderstaligen een betere keuze voor jou.

Hulp bij studiekeuze

Twijfel jij of deze studie bij je past?
Neem dan contact op met een van onze studieadviseurs:

ma-vr (08:00-17:00)
ma-vr (09:00-17:00)

Ik vind het een fantastische opleiding, waar je zelf je studietempo kan bepalen. Ik vind het een fantastische opleiding, waar je zelf je studietempo kan bepalen. Daarnaast is de opleiding zeer informatief.

Voor wie is deze cursus?

De cursus Nederlands foutloos schrijven en spreken is geschikt voor mensen die al redelijk goed Nederlands spreken en schrijven en dit willen verbeteren naar een gevorderd niveau. Je gaat van niveau 2F naar niveau 4F. Let op, het leren van nieuwe woorden is geen onderdeel van deze cursus.

Twijfel jij welke cursus Nederlands bij jou past? We leggen je graag uit welke cursussen Nederlands je bij NTI kunt volgen en wat de verschillen zijn. Zo kan jij een betere keuze maken!

Vind de cursus Nederlands voor jou

Who is this course for?

The course Nederlands foutloos schrijven en spreken is for people who already speak and write Dutch well and want to improve and optimize this. You will improve your Dutch from level 2F up to level 4F. Note that you will not learn new vocabulary in this course. 

Do you doubt which Dutch course is right for you? We are happy to explain which Dutch courses you can take at NTI and what the differences are. That way you can make the best choice!

Find your Dutch course here

Inhoud

Inhoud

Wat leer je?

Tijdens de cursus Nederlands foutloos schrijven en spreken ga je aan de slag met spreekvaardigheid, schrijfvaardigheid, spelling, grammatica, stijl en leesvaardigheid. De volgende onderwerpen komen aan bod:

Studieprogramma

 • Gesprekken voeren, presenteren, overtuigen
 • Leesstrategieën, samenvatten, argumenteren
 • Spelling, werkwoorden, leestekens, aaneen- en losschrijven
 • Zinsopbouw, woordsoorten, zinsdelen
 • Beeldspraak, veelgemaakte stijlfouten, woordkeus, korte en lange zinnen
 • Schrijven van brieven, e-mails, zakelijke teksten
 • Veelgemaakte fouten

 

Aan de slag

Wij maken het studeren zo eenvoudig mogelijk, zodat jij al je energie kunt stoppen in de leerstof. Je krijgt mooie lesboeken, een overzichtelijke online leeromgeving en handige studietools. De online leeromgeving leidt je stap voor stap door de cursus. Hierin houd je ook contact met je docent. Je levert er opdrachten in en ontvangt feedback.

Persoonlijke begeleiding

Je staat er niet alleen voor tijdens je studie. Voor vakinhoudelijke vragen ga je naar de docent, voor allerlei andere vragen kun je terecht bij jouw mentor. Bijvoorbeeld voor het maken van een planning of het inleveren van opdrachten. Lees meer over de begeleiding.

Oefen je uitspraak

Al ken je nog zo veel woorden; als je uitspraak niet klopt, ontstaan er misverstanden. Dat is zonde! Veel aandacht is er daarom voor uitspraak. In de online leeromgeving luister je naar teksten van moedertaalsprekers. Je spreekt zelf ook teksten in en stuurt deze naar je docent. Je krijgt snel feedback terug.

NTI: Jouw voordelen

Kies je voor NTI? Dan kun je van ons het volgende verwachten:

 • Bepaal zelf je startdatum en studietempo
 • Geen extra kosten voor lesmateriaal
 • Alles binnen handbereik met de online leeromgeving
 • Gratis 6 maanden extra studietijd, mocht je het niet op tijd halen

Studeren bij NTI

Wil jij studeren op een manier die echt bij jou past? Kies dan voor FlexibelStuderen® van NTI. Want met de flexibele opleidingen van NTI kan iedereen, overal studeren. Je kiest zelf je startmoment en bepaalt je eigen tempo. Met FlexibelStuderen® heb je de regie zelf in handen.

Bekijk de voordelen van FlexibelStuderen®

Studeren via jouw online leeromgeving

Leren uit echte lesboeken

Krijg feedback van je docent

Vrije tijd als jij daar zin in hebt

Toelating

Is deze cursus iets voor mij?

Wil jij perfect Nederlands kunnen spreken en schrijven? Deze cursus helpt jou hierbij! Na afronding beheers jij Nederlands op niveau 4F, vergelijkbaar met niveau B2 van het ERK (Europees Referentiekader). Om deze cursus te kunnen volgen moet je Nederlands goed genoeg zijn om bijvoorbeeld werk te kunnen uitvoeren in het Nederlands. Verder zijn er geen toelatingseisen.

Vragen?

Twijfel je of deze cursus bij jou past? Of wil je zeker weten dat jouw Nederlands goed genoeg is om de cursus te volgen? Onze studieadviseurs helpen je graag. Neem gerust contact op.

Examen

Bezegel je prestatie met een certificaat

Wil je geen examen doen? Dan kun je ook een digitaal certificaat aanvragen voor € 34,95. Een mooie aanvulling op je cv én een bevestiging van jouw prestatie! Hiervoor werken wij samen met Diplomasafe.

Korting voor snelle beslissers

Geef direct bij de inschrijving aan dat je graag na afronding het certificaat wil ontvangen (door bij 'handige extra's' de optie 'certificaat' aan te vinken) en krijg € 10,- korting!

Herexamens en inhalen

Voor eventuele herexamens en het inhalen van gemiste praktijkdagen bij NTI worden aanvullende kosten gerekend.

Studieduur & lesgeld

Start vandaag nog

Een van de grote voordelen van een cursus bij NTI is dat je meteen kunt starten. Je hoeft geen weken of misschien wel maanden te wachten totdat de lessen weer beginnen. Je kunt meteen aan de slag. Waarom zou je wachten?

Kosten Nederlands foutloos schrijven en spreken 5901

Korting op software, hardware en meer via Surfspot

surfspot websiteAls je studeert bij NTI krijg je hoge kortingen op officiële software, hardware en andere ICT-producten via Surfspot. Zo krijg je bijvoorbeeld tot 50% korting op Adobe Creative Cloud en NordVPN en krijg je extra voordeel op laptops, smartphones en gadgets. Dat maakt studeren bij NTI nog voordeliger.

Veelgestelde vragen

Hoe kan ik mijn Nederlands schrijven verbeteren?

Om beter te leren schrijven in het Nederlands is het vooral belangrijk dat je hier op regelmatige basis mee aan de slag gaat. Herhaling is key. Bij de NTI-cursus Nederlands foutloos schrijven en spreken werk je zo'n 4 uur per week aan het verbeteren van jouw Nederlands. Benieuwd hoe dat werkt? Doe een gratis proefles!

Hoe kan ik goed Nederlands spreken?

Nederlands is voor veel mensen best een lastige taal. Tijdens de NTI-cursus leer je niet alleen foutloos Nederlands schrijven maar jezelf ook beter uit te drukken, zodat je voortaan vol vertrouwen een gesprek aan kunt gaan.

Kan ik de cursus Nederlands foutloos schrijven en spreken in deeltijd volgen?

De cursus Nederlands foutloos schrijven en spreken van NTI volg je flexibel, dus ook naast je baan of gezin. Je studeert waar en wanneer het jou uitkomt, en je krijgt persoonlijke begeleiding via jouw digitale leeromgeving. Bekijk alle voordelen van FlexibelStuderen bij NTI.

 

Handige extra's

Certificaat

Wil jij graag een certificaat voor de cursus Nederlands foutloos schrijven en spreken, als bevestiging van jouw prestatie én mooie aanvulling op je cv? Vink deze extra dan aan bij inschrijving en ontvang € 10,- korting op je certificaat. Hiervoor werken wij samen met Diplomasafe.

€ 24,95    (eenmalig)

Ervaringen

Nederlands foutloos schrijven en spreken

4 sterren - gebaseerd op 9 ervaringen
Flexibiliteit
Mentor
Studieprogramma
Docent
Niveau
Studiemateriaal
Examens

 

Ik vond de cursus zeker een meerwaarde. Mijn doel voor de opleiding was namelijk mijn Nederlands verbeteren en dan vooral op het gebied van brieven schrijven. Het idee van deze cursus is dat je alle facetten van de Nederlandse taal langs gaat en dat is ook zeker bevorderlijk voor mijn uiteindelijke doel, brieven schrijven.

Prettige cursus. Duidelijk! Gaat wel veel tijd in zitten. Maar je hebt er echt iets aan!

Bekijk alle ervaringen

Kunnen wij je verder helpen?

We zijn benieuwd of alles duidelijk voor je is. Wij staan klaar om je persoonlijk te woord te staan, uiteraard geheel vrijblijvend. Of ben je klaar om de volgende stap te zetten? Je kunt zelf je startdatum kiezen mocht je je binnen 14 dagen toch nog bedenken, dan kun je je studie weer stopzetten.

Trots op onze studenten

Studenten van NTI zijn geen doorsnee studenten. Ze volgen een studie naast hun volle leven; hun baan, gezin, hobby’s en vrienden. Ze bepalen hun eigen weg, gaan ook buiten de gebaande paden en studeren op de raarste momenten en vreemdste plekken. Ze zijn doorzetters, vol motivatie. Omdat ze hun droom volgen, stappen zetten, de regie in eigen hand nemen. Ze mogen trots op zichzelf zijn. Wij zijn het in ieder geval.

Bekijk de Wall of Fame