Omschrijving

Studiegids ontvangen

Vul postcode en huisnummer in

Er zijn geen straat en plaatsnaam gevonden voor deze postcode. Je kunt je straat en plaatsnaam handmatig aanpassen.

Leer perfect Nederlands met deze cursus!

Misschien twijfel je soms als je een brief schrijft: heb je geen fouten gemaakt? Of je vraagt je af of je in een zakelijk gesprek wel de juiste woorden en uitdrukkingen gebruikt. Na deze cursus Nederlands foutloos schrijven en spreken zul je meer vertrouwen hebben in je beheersing van het Nederlands. Je gaat tijdens de cursus Nederlands foutloos schrijven en spreken onder andere aan de slag met spelling, grammatica, schrijven, lezen en natuurlijk spreken. Schrijf je snel in voor de cursus Nederlands foutloos schrijven en spreken!

Voor wie?

De cursus Nederlands foutloos schrijven en spreken is vooral geschikt voor een secretaresse of beginnend redacteur die de puntjes op de i wil zetten. Maar ook als je tijdens je werk veel klantcontact hebt, zowel schriftelijk als face to face, is deze cursus interessant voor jou. Je gaat tijdens de cursus Nederlands foutloos schrijven en spreken uitgebreid aan de slag met spelling, grammatica en je spreekvaardigheid. Wil je meer weten over de cursus? Vraag de gratis studiegids aan!

Inhoud

Wat leer je tijdens de cursus Nederlands foutloos schrijven en spreken?

Met de cursus Nederlands foutloos schrijven en spreken kan iedereen zijn taalgebruik verbeteren. Iedereen maakt fouten en het kan altijd beter. Aan de hand van leuke oefeningen maak je stap voor stap vorderingen. Je doet leesoefeningen, waardoor je de teksten die je leest beter begrijpt. Je leert de juiste uitdrukkingen, spreekwoorden en zegswijzen toepassen. Je oefent met het schrijven van brieven, verslagen en zelfs verhalen. Op deze manier krijg je de taal steeds beter onder de knie. Bovendien leer je alle spelling- en grammaticaregels, die je door middel van diverse opgaven zult oefenen. Tijdens de cursus Nederlands foutloos schrijven en spreken komen deze onderwerpen aan bod:

 • taalinzicht
 • spelling
 • grammatica
 • spreekvaardigheid
 • schrijven

Toelating

Je kunt direct starten met de cursus Nederlands foutloos schrijven en spreken

Om de cursus Nederlands foutloos schrijven en spreken te volgen bij NTI heb je geen vooropleiding nodig. Alles wat je moet weten is in het lesmateriaal van de cursus Nederlands foutloos schrijven en spreken opgenomen. Bij een ervaren docent kun je terecht voor het corrigeren van je huiswerk en aanvullende vragen over de cursus Nederlands foutloos schrijven en spreken.

Examen

NTI-diploma na afloop van de cursus

Deze cursus leidt op tot het NTI-examen Nederlands foutloos schrijven en spreken. Als je het examen met goed resultaat hebt afgerond, ontvang je het NTI-diploma. De kosten voor het examen bedragen € 105,-. Dit bedrag betaal je tegelijk met het lesgeld.

Uniek bij het NTI: elke dag digitaal examen doen!

Een groot deel van de examens bij het NTI wordt digitaal op locatie afgenomen. Dit is dagelijks mogelijk op meer dan 20 locaties in Nederland.

 • Het voordeel hiervan is dat je zelf kunt bepalen waar en wanneer je examen wilt doen. 
 • En als je een keer niet direct voor jouw examen slaagt, kun je snel weer een herexamen inplannen. 
 • Een unieke service die alleen het NTI je biedt! 

Alle informatie over het examen ontvang je bij het studiepakket.

Examenkosten

De examenkosten worden samen met het lesgeld in rekening gebracht. Je betaalt lesgeld en examenkosten volgens het door jou gekozen studietempo.

De examenkosten bedragen € 105,00 .*

*Prijswijzigingen onder voorbehoud.

Studieduur & lesgeld

Nederlands foutloos schrijven en spreken 1075

Studietempo in maanden 6 Maanden 8 Maanden * 12 Maanden
Uren per week 6 4 3
Lesgeld per maand € 66,00 € 50,00 € 34,00
Nu met 50% korting € 33,00 € 25,00 € 17,00
 • De inschrijfkosten zijn € 35,-
 • 5% korting bij betaling ineens
 • Prijswijzigingen voorbehouden
 • * is aanbevolen studietempo

Nog 3 dagen cadeau naar keuze bij inschrijving

Profiteer nu van een cadeau geheel naar keuze. Ontvang een gratis cadeaubon bij inschrijving en kies uit ruim 70 cadeaus! Van een dagje dierentuin of pretpark tot ontspannen in de sauna, thuis met een goed tijdschrift en vele andere producten.

Welkomstcadeau naar keuze bij NTI

Zorg dat je er op tijd bij bent, want op = op. Lees meer over de actie

Ervaringen

Nederlands foutloos schrijven en spreken
4 sterren - gebaseerd op 8 ervaringen
Flexibiliteit
Mentor
Studieprogramma
Docent
Niveau
Studiemateriaal

Prettige cursus. Duidelijk! Gaat wel veel tijd in zitten. Maar je hebt er echt iets aan!

Ik vond de cursus zeker een meerwaarde. Mijn doel voor de opleiding was namelijk mijn Nederlands verbeteren en dan vooral op het gebied van brieven schrijven. Het idee van deze cursus is dat je alle facetten van de Nederlandse taal langs gaat en dat is ook zeker bevorderlijk voor mijn uiteindelijke doel, brieven schrijven.

Bekijk alle ervaringen