Na de opleiding Gewichtsconsulent had Chantal behoefte aan meer verdieping. Ze koos voor een HBO Bachelor en hoopt na deze opleiding mensen nog beter te kunnen helpen bij het vinden van een gezond voedingspatroon. Met twee kinderen in huis is studeren soms best lastig, dus trekt ze zich af en toe terug in haar studieplek op zolder. 

ChantalWelke opleiding volg je?
HBO Bachelor Voeding en Diëtetiek.

Hoe ver ben je nu met de opleiding?
Jaar 2 bijna afgerond, net begonnen met jaar 3.

Waarom heb je voor deze opleiding gekozen?
Na bijna 20 jaar in een drogisterij te hebben gewerkt was het tijd voor een nieuwe uitdaging. Ik had al de opleiding tot gewichtsconsulent gevolgd, maar wilde meer diepgang. Nou, dat heb ik zeker gevonden in deze opleiding! De opleiding is zeer divers. Ik heb al ontzettend veel geleerd over de anatomie en fysiologie van het menselijk lichaam en wat voedsel allemaal voor je lichaam doet. Zeer interessant. Ook weet ik nu al veel van de verschillende ziektebeelden. Ik wist eerst niet dat de diëtist zo’n grote speelt bij het helpen van patiënten met verschillende ziektes. Het lijkt me super leuk om in de toekomst deze patiënten te kunnen helpen.

Wat ga je doen met je opleiding als je klaar bent?
Dan ga ik graag als diëtiste aan de slag.

Hoe ziet jouw ideale baan eruit?
Elke dag kunnen klaar staan voor anderen en ze kunnen helpen bij het aanleren van een voor hen passend gezond voedingspatroon.

Heb je een vaste plek waar je aan het studeren bent? Hoe ziet jouw studeerplek eruit?
Voorheen zat ik aan mijn vaste plekje aan de tafel in de huiskamer. Nu met corona is het allemaal wat chaotisch in huis. De kinderen zijn de hele dag thuis en moeten hun schoolwerk doen. Daarom heeft mijn lieve man een mooie studieplek op zolder voor mij gemaakt. Daar kan ik me terugtrekken en in alle rust studeren.

Heb je een vast dagritme, of ziet bij jou iedere dag er anders uit?
Door de chaos die corona met zich meebrengt is op dit moment elke dag anders!

Maak je een planning voordat je start met een nieuwe module? Hoe doe je dat?
Ja, ik bekijk alle literatuur die voor de module moet worden gelezen en daar begin ik mee. Daarna start ik met de e-module en de oefenvragen in de memotrainer.

Volg ons op Instagram

Klik hier

Hoe motiveer jij jezelf om te gaan studeren?
Op dit moment heb ik motivatie genoeg. Ik vind het nu heerlijk om op de dagen dat mijn man thuis is me te kunnen terugtrekken op de zolder en even écht voor mezelf bezig te kunnen zijn. En de kinderen en het huishouden even aan anderen overlaten.

Is het studeren te combineren met je twee jonge kinderen?
Nou, dat is dus af en toe best een uitdaging! Ze zitten nu allebei op de basisschool, dus toen de scholen nog open waren had ik tijdens hun schooltijd alle rust in huis. Nu de scholen dicht zijn is het echt passen en meten en moet ik elk vrij moment aangrijpen om aan de studie te kunnen besteden. Gelukkig vind ik de studie nog steeds ontzettend leuk en interessant  waardoor ik geen moeite heb om me te motiveren.

Heb je al examens afgelegd? Hoe ging dat?
Examens afleggen gaat prima. Fijn op het moment dat het mij uitkomt en altijd een locatie in de buurt. 

Hoe ervaar je het flexibel studeren van NTI?
Het is heel fijn om zelf alles in te kunnen delen wanneer het mij uitkomt. Jammer vind ik het dat er zo weinig contactmomenten zijn. Ik mis contact met medestudenten. Gelukkig doen we dat veel via WhatsApp.

Zitten er voordelen aan dat je nu (tijdens corona) bij NTI studeert?
Ja en nee. Fijn dat ik mijn eigen planning kan maken en kan kiezen welke module ik eerst doe. Maar erg jammer dat fysieke lessen niet doorgaan, waardoor ik nu sommige modules nog steeds niet kan beginnen.

Welk van de volgende types ben jij? Chaoot, Ochtendmens, Nachtbraker, Carrièretijger, Master, Dromer, Boekenwurm of Party animal?
Chaoot en Dromer.


  

Benieuwd naar de opleiding van Chantal?

BEKIJK HBO Voeding en Diëtetiek