Omschrijving

Studiegids ontvangen

Je ontvangt de gids als PDF binnen enkele minuten in je mailbox.

Vul postcode en huisnummer in

Er zijn geen straat en plaatsnaam gevonden voor deze postcode. Je kunt je straat en plaatsnaam handmatig aanpassen.

Om je te helpen bij jouw studiekeuze kunnen wij je via e-mail of telefoon benaderen. Door dit formulier te verzenden geef je hier toestemming voor, je toestemming kun je ieder moment weer intrekken. Bekijk ook gerust onze privacyverklaring.

Strijd tegen overgewicht

Wil jij mensen helpen in hun strijd tegen overgewicht? Dan is de Gewichtsconsulent opleiding iets voor jou. Tijdens deze, door de BGN erkende opleiding, leer je alles over gezonde voeding, coachen én ondernemen. Je gaat aan de slag met een eigen ondernemingsplan en begeleid minimaal drie cliënten. Alles om jou klaar te stomen tot een erkend en succesvol gewichtsconsulent. Begint het al te kriebelen? Vraag dan de gratis studiegids aan voor meer informatie. 

Wat kan ik als gewichtsconsulent?

Overgewicht is al jaren een groeiend probleem dat steeds meer mensen treft. Als gewichtsconsulent kun jij daar iets aan doen. Je begeleidt jouw cliënten om een gezond gewicht te bereiken én te behouden. Je helpt mensen met gewichtsproblemen en mensen die een gezonder eet- en leefpatroon willen nastreven. 

Oud-schaatster Barbara de Loor vertelt

Oud-schaatster Barbara de Loor volgt de Gewichtsconsulent opleiding bij NTI. Bekijk in het filmpje hoe zij de opleiding en het studeren bij NTI ervaart!

Gewichtsconsulent - Barbara de Loor vertelt

Erkend door de Beroepsvereniging Gewichtsconsulenten Nederland (BGN)

De opleiding Gewichtsconsulent van NTI is erkend door de Beroepsvereniging Gewichtsconsulenten Nederland, dé beroepsvereniging voor professionele gewichtsconsulenten! Dit betekent dat je verzekerd bent van een kwalitatief goede opleiding.

Inhoud

Wat leer ik?

Tijdens de opleiding Gewichtsconsulent richt je je op drie kerntaken. Kerntaak 1: Het adviseren over en begeleiden bij gedragsverandering op het gebied van voeding, beweging en leefstijl. Kerntaak 2: Het geven van lezingen, workshops en cursussen op het gebied van een gezonde leefstijl. Kerntaak 3: Het leiden van een onderneming.

Studieprogramma

Tijdens de opleiding komen de volgende onderwerpen aan bod:

  • Gezonde voeding
  • Anatomie en fysiologie
  • Pathologie en ziekteleer
  • Gezond gewicht
  • Begeleiden, voorlichten en coachen
  • Meten en bewegen
  • Praktijkvoering gewichtsconsulent

Inclusief praktijkbijeenkomst

Tijdens de gewichtsconsulent opleiding volg jij een gratis praktijkbijeenkomst. Tijdens deze bijeenkomst krijg je tips & tricks om jouw doelgroep beter te kunnen coachen. Samen met je medestudenten ga je aan de slag met diverse coachings- en gesprekstechnieken. 

Toelating

Heb ik een vooropleiding nodig?

Voor de opleiding Gewichtsconsulent heb je geen vooropleiding nodig. Je kunt meteen beginnen.

Examen

Hoe rond ik de vakopleiding af?

De opleiding Gewichtsconsulent van het NTI is erkend door de BGN

De gewichtsconsulent opleiding bestaat uit drie kerntaken. Aan de hand van een theoretisch examen en een mondeling portfolio-assessment worden deze taken getoetst. Het examen en portfolio-assessment neem je af bij TCI. Heb je alle kerntaken succesvol afgerond? Dan ontvang jij het erkend diploma Gewichtsconsulent. Voor meer informatie over de examens en de examenkosten verwijzen we je naar www.tci-examens.nl.

Studieduur & lesgeld

Vakopleiding Gewichtsconsulent 1555

Studietempo in maanden 10 Maanden 12 Maanden * 14 Maanden
Uren per week 10 8 7
Lesgeld per maand € 98,10 € 81,75 € 70,07
Nu met 50% korting € 49,05 € 40,88 € 35,04
  • De inschrijfkosten zijn € 35,-
  • 5% korting bij betaling ineens
  • * is aanbevolen studietempo

Nog 5 dagen cadeau naar keuze t.w.v. minimaal € 35,- bij inschrijving

Profiteer nu van een cadeau geheel naar keuze. Je kunt kiezen uit ruim 70 producten of uitjes met een minimale waarde van € 35,-. Kies jij Rituals producten, een blender, een handig gadget of liever vier bioscoopbonnen? 

Welkomstcadeau naar keuze bij NTI

Zorg dat je er op tijd bij bent, want op = op. Lees meer over de actie

Ontvang tot 50% van je studiekosten terug van de Belastingdienst!

Je kunt de kosten voor een opleiding die aansluit bij je (toekomstige) beroep van de belasting aftrekken. Ben jij benieuwd naar jouw belastingvoordeel voor deze opleiding? Vul dan hieronder je persoonlijke gegevens in en bereken jouw voordeel direct.

Jouw belastingvoordeel:

Over 2017 ontvang je € 143,00 aan studiekosten terug van de belasting!*

* Dit voorbeeld geldt als indicatie. Bekijk de uitgebreide informatie hier.

Ervaringen

Vakopleiding Gewichtsconsulent
4 sterren - gebaseerd op 17 ervaringen
Flexibiliteit
Praktijkdagen
Mentor
Studieprogramma
Docent
Niveau
Studiemateriaal

Mijn ervaring met de opleiding gewichtsconsulent bij het NTI is zeer positief. Ik ben in september met de opleiding begonnen en ik ben in januari op examen geweest. Als ze het bij NTI hebben over flexibel studeren is dit ook echt flexibel. De tijd die voor deze opleiding gepland werd was één tot anderhalf jaar. Ook heb ik deelgenomen aan de praktijkdag coachen welke gehouden werd in Utrecht. Deze dag was erg leerzaam. Al met al ben ik zeer tervreden over de studie, het studiemateriaal, de praktijkdag en het afgenomen examen. Ik ben nu van plan om nog een studie gaan te volgen en dat ga ik zeker weer bij NTI doen!

Super flexibel, super interessant!

Bekijk alle ervaringen