Omschrijving

Hoe worden kinderen groot?

Wil jij bijdragen aan een optimale groei en bloei van kinderen en jongeren? Dan is de Masterclass Ontwikkelingspsychologie precies wat je zoekt! In deze praktijkgerichte Masterclass leer je alles over de ontwikkeling van kinderen, van de vroege kinderjaren tot de adolescentie. Daarbij komen zowel de lichamelijke, als cognitieve en sociaal-emotionele ontwikkelingen aan bod. Ook verken je verschillende factoren die deze ontwikkeling kunnen bemoeilijken, zoals de opvoedstijl of omgeving waarin een kind opgroeit. Je leert ontwikkelingspsychologische problemen op een betrouwbare en methodische wijze in kaart te brengen, en gedrag te plaatsen in een brede ontwikkelingscontext. Met als doel? Dat jij hulpzoekenden gericht kunt adviseren en kinderen effectief kunt begeleiden.

Hulp bij studiekeuze

Twijfel jij of deze studie bij je past?
Neem dan contact op met een van onze studieadviseurs:

ma-vr (08:00-17:00)
ma-vr (09:00-17:00)

Inhoud

Hoe is deze opleiding opgebouwd?

Tijdens de Masterclass Ontwikkelingspsychologie maak je gebruik van literatuur, waarvan het grootste deel Engelstalig is. Je onderzoekt diverse internationale theorieën binnen de ontwikkelingspsychologie en behandelt culturele verschillen in ontwikkeling. Daarnaast maak je gebruik van een online leeromgeving, waarin je handige informatie en opdrachten kunt vinden.

Studieprogramma

In de Masterclass Ontwikkelingspsychologie komen de volgende thema's aan bod:

 • Hechting
 • Ontwikkeling van gender
 • Theory of mind
 • Spel en sociaal gedrag
 • Cognitie
 • Ontwikkeling van het geheugen
 • Morele ontwikkeling
 • Prosociaal gedrag
 • Opvoedingsstijlen
 • Relaties en adolescentie
 • Veerkracht
 • Pesten
 • Ontwikkelingstheorieën
 • Praktijkgericht onderzoek

Inclusief 2 masterclasses

Bij de Masterclass Ontwikkelingspsychologie horen 2 online masterclasses. Je krijgt les van een ervaren docent uit het werkveld. Dit gebeurt op een interactieve manier, waarbij je continu de koppeling legt tussen theorie en praktijk. Het bijwonen van de online masterclasses is niet verplicht, maar we raden je aan om deel te nemen. Zo haal je het meeste uit je opleiding!

Persoonlijke begeleiding

Je staat er niet alleen voor tijdens je studie. Onze docenten zijn verbonden met de academische wereld en bekend met de recente vakliteratuur. Je kunt bij hen terecht voor vakinhoudelijke vragen en feedback. Voor alle andere vragen neem je contact op met je mentor. Lees meer over de begeleiding.

Waarom een Masterclass?

Kom jij in je werk kennis tekort over een bepaald onderwerp? Wil je je wel bijscholen en meer verdieping geven aan je werk, maar kun je geen langdurige opleiding volgen? Dan is een Masterclass ideaal. Je volgt één vak uit een volledige Masteropleiding. Je bestudeert de theorie in je eigen tempo en brengt deze in de praktijk tijdens een klassikale bijeenkomst.

Onderdeel van volledige Master

Deze Masterclass is een onderdeel van de erkende Master in Toegepaste psychologie voor professionals van Hogeschool NCOI. Hogeschool NTI werkt hierbij samen met Hogeschool NCOI. Je bent dus verzekerd van erkende kwaliteit en kunt bovendien studiefinanciering krijgen tegen gunstige voorwaarden. Lees hier meer over bij de tab Studieduur & lesgeld.

Studeren bij NTI

Wil jij studeren op een manier die echt bij jou past? Kies dan voor FlexibelStuderen® van NTI. Want met de flexibele opleidingen van NTI kan iedereen, overal studeren. Je kiest zelf je startmoment en bepaalt je eigen tempo. Met FlexibelStuderen® heb je de regie zelf in handen.

Bekijk de voordelen van FlexibelStuderen®

Kennis direct toepassen in jouw functie

Studeren via jouw online leeromgeving

FlexibelStuderen®

Praktijkdagen volgen van echte vakdocenten

Examen doen als jij er klaar voor bent

Vrije tijd als jij daar zin in hebt

Toelating

Heb ik een vooropleiding nodig?

Voor de Masterclass Ontwikkelingspsychologie heb je geen specifieke vooropleiding nodig. Wel wordt er van je verwacht dat je beschikt over HBO- of WO-werk- en denkniveau. Houd er daarnaast rekening mee dat je bepaalde opdrachten moet kunnen uitvoeren bij de organisatie waar je werkt.

Vragen? Een studieadviseur helpt je graag

Wil je graag meer informatie over de Masterclass Ontwikkelingspsychologie en de toelatingseisen van deze opleiding? Vraag dan een gratis studieadviesgesprek aan. Uiteraard gratis en vrijblijvend. Zo kom je meer te weten over de inhoud van de opleiding, het lesmateriaal en de online leeromgeving. 

Examen

Hoe rond ik de opleiding af?

Je sluit de Masterclass Ontwikkelingspsychologie af met een eindopdracht in de vorm van een praktijkonderzoek. Deze opleiding is onderdeel van een door de NVAO-erkende HBO-masteropleiding van NCOI. Wanneer je de Masterclass met voldoende resultaat hebt afgerond, ontvang je een certificaat van NTI. Een mooie aanvulling op je cv én een bevestiging van jouw prestatie!

Examenkosten

De examenkosten bedragen € 56,00 per maand op basis van het aanbevolen studietempo.

Doorstromen naar de volledige masteropleiding

Als je je kennis nog verder wilt uitbreiden en een erkende mastertitel wilt halen, kun je verder studeren naar de volledige Master in Toegepaste psychologie voor professionals. Je dient dan wel te voldoen aan de toelatingseisen van de volledige Master. Wanneer je wordt toegelaten, kun je een vrijstellingsverzoek indienen voor de Masterclass die je al hebt behaald en doorloop je de volledige opleiding nog sneller.

Herexamens en inhalen

Voor eventuele herexamens en het inhalen van gemiste praktijkdagen bij NTI worden aanvullende kosten gerekend.

Studieduur & lesgeld

Je betaalt alleen lesgeld en examenkosten

Met de Masterclass Ontwikkelingspsychologie profiteer je van ons unieke all-in concept. Dit betekent dat er geen extra kosten in rekening worden gebracht voor: vakliteratuur, studiemateriaal, praktijkbijeenkomsten en reprorecht. Professionele vakliteratuur is in het lesgeld inbegrepen. Daarnaast betaal je bij ons 3 maanden lesgeld en examenkosten en je hebt vervolgens tot 6 maanden de tijd om je studie te doorlopen en de examens af te ronden. Je krijgt dus 3 maanden gratis uitloop, zonder extra kosten.

Kosten Masterclass Ontwikkelingspsychologie 1982

Het lesgeld is inclusief
 • Alle benodigde vakliteratuur
 • Begeleiding tijdens je hele studie
 • Gratis verlenging van je studieduur
 • Praktijkdagen met vakdocenten

Besteed jouw persoonlijke opleidingsbudget

Veel werkgevers hebben een opleidingsbudget beschikbaar, zodat jij je kan blijven ontwikkelen. Versterk jouw positie op de arbeidsmarkt en vraag het budget dit jaar aan! Lees meer.

Voordelig studeren met speciale regelingen

Voor de kosten van een opleiding kun je in sommige gevallen gebruikmaken van subsidies. Check hier welke subsidies er zijn.

Ervaringen met NTI

Voor deze opleiding zijn nog geen ervaringen achtergelaten. Je kunt hieronder wel zien hoe de NTI-opleidingen gemiddeld scoren op basis van alle ervaringen.

8 sterren - gebaseerd op 1588 ervaringen
Flexibiliteit
Praktijkdagen
Mentor
Studieprogramma
Docent
Niveau
Studiemateriaal

Kunnen wij je verder helpen?

We zijn benieuwd of alles duidelijk voor je is. Wij staan klaar om je persoonlijk te woord te staan, uiteraard geheel vrijblijvend. Of ben je klaar om de volgende stap te zetten? Je kunt zelf je startdatum kiezen mocht je je binnen 14 dagen toch nog bedenken, dan kun je je studie weer stopzetten.

Trots op onze studenten

Studenten van NTI zijn geen doorsnee studenten. Ze volgen een studie naast hun volle leven; hun baan, gezin, hobby’s en vrienden. Ze bepalen hun eigen weg, gaan ook buiten de gebaande paden en studeren op de raarste momenten en vreemdste plekken. Ze zijn doorzetters, vol motivatie. Omdat ze hun droom volgen, stappen zetten, de regie in eigen hand nemen. Ze mogen trots op zichzelf zijn. Wij zijn het in ieder geval.

Bekijk de Wall of Fame