Omschrijving

Leer de kunst en techniek van de patisserie

Bonbons, klein gebak, chocoladewerken en snoepgoed. Met de cursus Patisserie maak je lekkernijen waar het water je van in de mond loopt. Je leert werken als een echte banketbakker. Geen kant-en-klaar producten komen de keuken in, maar verse ingrediënten. Je maakt jouw eigen deegsoorten, jams en sauzen. Stap voor stap krijg je heldere uitleg over hoe je de lekkerste kunstwerkjes tot stand brengt. We besteden ook aandacht aan de buitenkant, want het oog wil ook wat. Je vrienden, familie of kennissen zullen uiteindelijk versteld staan van jouw creaties!

Hulp bij studiekeuze

Twijfel jij of deze studie bij je past?
Neem dan contact op met een van onze studieadviseurs:

ma-vr (09:00-17:00)

Ik ervaar de opleiding tot nu toe erg prettig. Ik ervaar de opleiding tot nu toe erg prettig. Ik kan er mijn creativiteit flink op los. Ik leer super veel bij dankzij het kookboek wat je erbij krijgt en de tips die staan bij de lessen. Ik ontdekt nieuwe foefjes en trucs die ik ook voor vele andere baksels kan toepassen. Dit is zeker een aanrader voor een hobby bakker die graag wilt bijleren

Inhoud

Inhoud

Wat leer je

De cursus Patisserie bestaat uit vier thema's: chocolade, confiserie (snoepgoed), koffiegarnituur (vooral koekjes) en ijs. Het lesmateriaal is helder geschreven door een echte patissier en zit boordevol bijzondere recepten. De opgaven variëren van praktijkopgaven tot kennisopgaven. Op die manier ontwikkel je de technieken en vaardigheden. Heb je een praktijkopdracht af? Dan kun je de foto's ter controle opsturen naar jouw docent. De docent voorziet jouw werk direct van feedback. Loop je ergens tegenaan, wil een recept maar niet lukken? Ook dan kun je terecht bij je docent.

Studieprogramma

De volgende onderwerpen komen aan bod:

 • Werken met chocolade
 • Chocoladevariaties zoals bonbons
 • Werken met suiker
 • Confiserie: karamels, noga, marshmallows en lolly's
 • Diverse jams en mousses maken
 • Cake en gebak: variaties met o.a. noten, vruchten, jam en mousse
 • Koffiegarnituur: macarons, goudflikken en financiers
 • De perfecte ijscoupe met diverse siropen en sauzen
 • IJscompositie: ijscoupe die is opgebouwd uit diverse lekkernijen 

Persoonlijke begeleiding

Je staat er niet alleen voor tijdens je studie. Voor vakinhoudelijke vragen ga je naar de docent, voor allerlei andere vragen kun je terecht bij jouw mentor. Bijvoorbeeld voor het maken van een planning of andere studietips. Lees meer over de begeleiding.

NTI: Alle voordelen op een rij

 • Bepaal zelf je startdatum en studietempo
 • Geen extra kosten voor lesmateriaal
 • Alles binnen handbereik met de online leeromgeving
 • Gratis 6 maanden extra studietijd, mocht je het niet op tijd halen

Studeren bij NTI

Wil jij studeren op een manier die echt bij jou past? Kies dan voor FlexibelStuderen® van NTI. Want met de flexibele opleidingen van NTI kan iedereen, overal studeren. Je kiest zelf je startmoment en bepaalt je eigen tempo. Met FlexibelStuderen® heb je de regie zelf in handen.

Bekijk de voordelen van FlexibelStuderen®

Studeren via jouw online leeromgeving

Leren uit echte lesboeken

Krijg feedback van je docent

FlexibelStuderen®

Vrije tijd als jij daar zin in hebt

Toelating

Geen toelatingseisen

Je kunt meteen beginnen met de cursus Patisserie. Iedereen kan meedoen! 

Vragen?

Neem gerust contact op met onze studieadviseurs.

Examen

Bezegel je prestatie met een certificaat

Heb je de cursus Patisserie afgerond? Dan kun je een digitaal certificaat aanvragen voor € 34,95. Een mooie aanvulling op je cv én een bevestiging van jouw prestatie! Hiervoor werken wij samen met Diplomasafe.

Korting voor snelle beslissers

Geef direct bij de inschrijving aan dat je graag na afronding het certificaat wil ontvangen (door bij 'handige extra's' de optie 'certificaat' aan te vinken) en krijg € 10,- korting!

Herexamens en inhalen

Voor eventuele herexamens en het inhalen van gemiste praktijkdagen bij NTI worden aanvullende kosten gerekend.

Studieduur & lesgeld

Kosten Patisserie 1611

Korting op software, hardware en meer via Surfspot

surfspot logoAls je studeert bij NTI krijg je hoge kortingen op officiële software, hardware en andere ICT-producten via Surfspot. Zo krijg je bijvoorbeeld tot 50% korting op Adobe Creative Cloud en NordVPN en krijg je extra voordeel op laptops, smartphones en gadgets. Dat maakt studeren bij NTI nog voordeliger.

Handige extra's

Certificaat

Wil jij graag een certificaat voor de cursus Patisserie, als bevestiging van jouw prestatie én mooie aanvulling op je cv? Vink deze extra dan aan bij inschrijving en ontvang € 10,- korting op je certificaat. Hiervoor werken wij samen met Diplomasafe.

€ 24,95    (eenmalig)

Ervaringen

Patisserie

5 sterren - gebaseerd op 1 ervaringen
Flexibiliteit
Studieprogramma
Niveau
Studiemateriaal
Examens

 

Ik ervaar de opleiding tot nu toe erg prettig. Ik kan er mijn creativiteit flink op los. Ik leer super veel bij dankzij het kookboek wat je erbij krijgt en de tips die staan bij de lessen. Ik ontdekt nieuwe foefjes en trucs die ik ook voor vele andere baksels kan toepassen. Dit is zeker een aanrader voor een hobby bakker die graag wilt bijleren

Bekijk alle ervaringen

Kunnen wij je verder helpen?

We zijn benieuwd of alles duidelijk voor je is. Wij staan klaar om je persoonlijk te woord te staan, uiteraard geheel vrijblijvend. Of ben je klaar om de volgende stap te zetten? Je kunt zelf je startdatum kiezen mocht je je binnen 14 dagen toch nog bedenken, dan kun je je studie weer stopzetten; even goede vrienden.

Trots op onze studenten

Studenten van NTI zijn geen doorsnee studenten. Ze volgen een studie naast hun volle leven; hun baan, gezin, hobby’s en vrienden. Ze bepalen hun eigen weg, gaan ook buiten de gebaande paden en studeren op de raarste momenten en vreemdste plekken. Ze zijn doorzetters, vol motivatie. Omdat ze hun droom volgen, stappen zetten, de regie in eigen hand nemen. Ze mogen trots op zichzelf zijn. Wij zijn het in ieder geval.

Bekijk de Wall of Fame

Thamar - HBO Arbeidspsychologie

Valerie - HBO Bachelor Voeding en diëtetiek