Omschrijving

Haal het beste uit jouw interieur!

Ben jij die creatieveling die graag met interieur speelt? Wil je hier graag meer over leren, zodat je het beste uit jouw huis of dat van anderen haalt? Volg dan de cursus Binnenhuisarchitectuur. Je leert veel over meubelplanning, verlichting, kleur, vorm, sfeer én meer. Ons lesmateriaal bevat veel inspiratie en heldere uitleg. Je komt onder andere te weten welke invloed keuzes hebben op de sfeer en functionaliteit van een ruimte. Je gaat gericht te werk. Je maakt een ontwerp en gaat dit uitwerken en visualiseren. Na afloop van de cursus weet jij de mooiste ruimtes vorm te geven!

Wil jij professioneel aan de slag als interieurdesigner? NTI biedt ook de Vakopleiding Binnenhuisarchitectuur.

Hulp bij studiekeuze

Twijfel jij of deze studie bij je past?
Neem dan contact op met een van onze studieadviseurs:

Zeer leuke studie, duidelijke informatie en goede ondersteuning door de docente, deze studie is een aanrader! Zeer leuke studie, duidelijke informatie en goede ondersteuning door de docente, deze studie is een aanrader!

Inhoud

Inhoud

Wat leer je

Tijdens de cursus Binnenhuisarchitectuur leer je alle benodigde technieken om inrichtingen te ontwerpen die bij jou passen. Hoe ziet het ontwerpproces eruit? Hoe visualiseer je een interieurontwerp? Aan de hand van lesboeken met veel mooie afbeeldingen en voorbeelden leer je werken met een plattegrond en leer je welke invloed keuzes hebben op de sfeer en functionaliteit van een ruimte. De online leeromgeving leidt je stap voor stap door de cursus. Je ziet per les wat je kunt lezen en oefenen.

Studieprogramma

In de cursus wordt aandacht besteed aan de volgende onderwerpen:

 • De basis van het interieurontwerp
 • De geschiedenis van de interieurvormgeving
 • Het interieurlandschap - ontwerpuitgangspunten
 • Het ontwerpproces
 • De plattegrond
 • Gebruiksfuncties van ruimten
 • Meubelplanning
 • Basisvoorzieningen
 • Visualisaties van interieurontwerpen

Je eigen schetsmateriaal

Houd er rekening mee dat je voor deze opleiding ook eigen materiaal moet aanschaffen. Voor het maken van opdrachten en het oefenen met schetsen heb je bijvoorbeeld verschillende soorten papier, potloden, fineliners, kleuren en een liniaal nodig. Iedere architect heeft bepaalde voorkeuren hierin en daarom is dit schetsmateriaal niet bij het lespakket inbegrepen. 

Persoonlijke digitale leeromgeving

Tijdens de cursus Binnenhuisarchitectuur maak je gebruik van jouw eigen online leeromgeving. Hierin vind je ondersteunende video's, MemoTrainers om de stof te oefenen, webinars en kennisclips waarin specifieke onderwerpen worden uitgelegd. Ook onderhoud je hier contact met je docenten. Lees meer over de online leeromgeving.

Persoonlijke begeleiding

Je staat er niet alleen voor tijdens je studie. Voor vakinhoudelijke vragen ga je naar de docent, voor allerlei andere vragen kun je terecht bij jouw mentor. Bijvoorbeeld voor het maken van een planning of andere studietips. Lees meer over de begeleiding.

NTI: Alle voordelen op een rij

 • Bepaal zelf je startdatum en studietempo
 • Geen extra kosten voor lesmateriaal
 • Alles binnen handbereik met de online leeromgeving
 • Gratis 6 maanden extra studietijd, mocht je het niet op tijd halen

Studeren bij NTI

Wil jij studeren op een manier die echt bij jou past? Kies dan voor FlexibelStuderen® van NTI. Want met de flexibele opleidingen van NTI kan iedereen, overal studeren. Je kiest zelf je startmoment en bepaalt je eigen tempo. Met FlexibelStuderen® heb je de regie zelf in handen.

Bekijk de voordelen van FlexibelStuderen®

Studeren via jouw online leeromgeving

Leren uit echte lesboeken

Krijg feedback van je docent

FlexibelStuderen®

Vrije tijd als jij daar zin in hebt

Toelating

Geen toelatingseisen

Je kunt meteen beginnen met de cursus Binnenhuisarchitectuur. Iedereen kan meedoen! 

Vragen?

Neem gerust contact op met onze studieadviseurs.

Examen

Bezegel je prestatie met een certificaat

Heb je de cursus Binnenhuisarchitectuur afgerond? Dan kun je een digitaal certificaat aanvragen voor € 34,95. Een mooie aanvulling op je cv én een bevestiging van jouw prestatie! Hiervoor werken wij samen met Diplomasafe.

Korting voor snelle beslissers

Geef direct bij de inschrijving aan dat je graag na afronding het certificaat wil ontvangen (door bij 'handige extra's' de optie 'certificaat' aan te vinken) en krijg € 10,- korting!

Na afloop ben je binnenhuisontwerper

Na afronding van deze cursus mag je jezelf (interieur-/binnenhuis)ontwerper of designer noemen. De titel (interieur-/binnenhuis)architect is wettelijk beschermd door de Wet op de architectentitel. Wil jij deze titel graag, dan kun je een masteropleiding volgen waarmee je je kunt inschrijven in het architectenregister. Zie www.architectenregister.nl voor meer informatie.

Herexamens en inhalen

Voor eventuele herexamens en het inhalen van gemiste praktijkdagen bij NTI worden aanvullende kosten gerekend.

Studieduur & lesgeld

Kosten Binnenhuisarchitectuur 1589

Korting op software, hardware en meer via Surfspot

surfspot logoAls je studeert bij NTI krijg je hoge kortingen op officiële software, hardware en andere ICT-producten via Surfspot. Zo krijg je bijvoorbeeld tot 50% korting op Adobe Creative Cloud en NordVPN en krijg je extra voordeel op laptops, smartphones en gadgets. Dat maakt studeren bij NTI nog voordeliger.

Handige extra's

Certificaat

Wil jij graag een certificaat voor de cursus Binnenhuisarchitectuur, als bevestiging van jouw prestatie én mooie aanvulling op je cv? Vink deze extra dan aan bij inschrijving en ontvang € 10,- korting op je certificaat. Hiervoor werken wij samen met Diplomasafe.

€ 24,95    (eenmalig)

Ervaringen

Binnenhuisarchitectuur

4 sterren - gebaseerd op 19 ervaringen
Flexibiliteit
Praktijkdagen
Mentor
Studieprogramma
Docent
Niveau
Studiemateriaal

 

Zeer leuke studie, duidelijke informatie en goede ondersteuning door de docente, deze studie is een aanrader!

Bekijk alle ervaringen

Kunnen wij je verder helpen?

We zijn benieuwd of alles duidelijk voor je is. Wij staan klaar om je persoonlijk te woord te staan, uiteraard geheel vrijblijvend. Of ben je klaar om de volgende stap te zetten? Je kunt zelf je startdatum kiezen mocht je je binnen 14 dagen toch nog bedenken, dan kun je je studie weer stopzetten; even goede vrienden.

Trots op onze studenten

Studenten van NTI zijn geen doorsnee studenten. Ze volgen een studie naast hun volle leven; hun baan, gezin, hobby’s en vrienden. Ze bepalen hun eigen weg, gaan ook buiten de gebaande paden en studeren op de raarste momenten en vreemdste plekken. Ze zijn doorzetters, vol motivatie. Omdat ze hun droom volgen, stappen zetten, de regie in eigen hand nemen. Ze mogen trots op zichzelf zijn. Wij zijn het in ieder geval.

Bekijk de Wall of Fame