Omschrijving

Studiegids ontvangen

Je ontvangt de gids als PDF binnen enkele minuten in je mailbox.

Vul postcode en huisnummer in

Er zijn geen straat en plaatsnaam gevonden voor deze postcode. Je kunt je straat en plaatsnaam handmatig aanpassen.

Om je te helpen bij jouw studiekeuze kunnen wij je via e-mail of telefoon benaderen. Door dit formulier te verzenden geef je hier toestemming voor, je toestemming kun je ieder moment weer intrekken. Bekijk ook gerust onze privacyverklaring.

Anderen blij maken met jouw creatieve concepten

Vind je het een uitdaging om zowel bestaande interieurs opnieuw in te richten als nieuwe ruimtes te ontwerpen? Maak jij graag anderen blij met jouw creativiteit? Word dan nu een interieurdesigner en richt ruimtes in naar de wensen van jouw klanten. Lees snel verder of vraag gratis de gids aan van de opleiding Binnenhuisarchitectuur!

Voor wie?

De opleiding Binnenhuisarchitectuur is geschikt voor iedereen die houdt van het ontwerpen en stylen van interieurs en hier zijn beroep van wil maken. Na het afronden van de opleiding Binnenhuisarchitectuur kun je aan de slag als interieur designer. Je kunt op freelance basis werken of in vast dienstverband bij bijvoorbeeld (interieur)architecten, interieurstylisten, woningbouwverenigingen, makelaars, aannemers, projectontwikkelaars, woonwarenhuizen en retailorganisaties. Lijkt jou dit leuk? Schrijf je dan vandaag nog in voor de opleiding Binnenhuisarchitectuur! 

Wat krijg je als je de Vakopleiding Binnenhuisarchitectuur bij NTI gaat volgen?

Zo ga je aan de slag met de opleiding

Inclusief lesmateriaal

Bij de opleiding Vakopleiding Binnenhuisarchitectuur is al het lesmateriaal inbegrepen bij het lesgeld. Compleet en goed lesmateriaal maakt studeren leuker. Daarom besteden wij daar graag wat extra aandacht aan. Als je het lespakket opent, zie je het meteen: geen mappen met losbladig materiaal, maar mooie lesboeken. In de online leeromgeving vind je alle belangrijke informatie om aan de slag te gaan met jouw studie. Gemakkelijker kan niet!

NTI: Wat vind jij belangrijk?

Kies je voor NTI? Dan mag jij van ons het volgende verwachten:

 • Je ontvangt waardevolle en erkende diploma’s
 • Je krijgt de beste prijs-kwaliteitverhouding
 • Je krijgt les van docenten met ruime ervaring in het vakgebied
 • Je hebt alles binnen handbereik met onze online leeromgeving
 • Je studeert waar en wanneer jij wilt: op jouw moment

Inhoud

Wat leer je tijdens de opleiding Binnenhuisarchitectuur?

Tijdens deze opleiding Binnenhuisarchitectuur leer je alle kennis en vaardigheden die een goede interieur designer onder de knie moeten hebben. Na de opleiding heb jij kennis van materialen, producten en kleuren. Je leert welke invloed bepaalde keuzes hebben op de ruimte en de sfeer. Je leert een interieur zo veel mogelijk op maat van de opdrachtgever te ontwerpen.

Studieprogramma

Tijdens de opleiding komen de volgende onderwerpen aan bod:

 • Interieurstijlen, interieurtypen en interieurtrends
 • Geschiedenis van de interieurvormgeving
 • Ontwerpuitgangspunten
 • Ontwerpproces
 • Plattegrond
 • Gebruiksfuncties van ruimten
 • Meubelplanning
 • Basisvoorzieningen
 • Visualisaties van interieurontwerpen
 • Verlichtingsplanning
 • De badkamer
 • De keuken
 • Materialen en hun interieureffecten (vloeren, wanden, plafonds)
 • Kleuren in het interieur
 • Slaapkamer
 • Kunst in het interieur
 • Trappen en deuren

Gratis: 3 praktijktrainingen waarin je de beroepsvaardigheden leert

Tijdens de opleiding Binnenhuisarchitectuur volg je 3 leuke praktijktrainingen. Je krijgt onder andere een training over het tekenen van plattegronden en perspectieven, dit leer je van een echte architect! Zo ben je perfect voorbereid op je examen. Andere onderwerpen die aan bod komen zijn: communicatie en presentatietechnieken.

Examenvoorbereiding: stel je vragen aan interieurdesigner Cristy Brandriet

Tijdens het examen van de vakopleiding Binnenhuisarchitectuur moet je een examenopdracht presenteren. Om je optimaal voor te kunnen bereiden op het examen, biedt het NTI voor deze opleiding een examenvoorbereiding aan. Kies je voor de examenvoorbereiding, dan word je begeleid door interieurdesigner en auteur Cristy Brandriet. Tijdens het maken van je examenopdracht mag jij onbeperkt contact opnemen met Cristy Brandriet voor feedback en tips en trucs. Zo weet je zeker dat jouw werk aan de eisen van de examenopdracht voldoet.

Studeren op jouw moment

Starten wanneer je wilt. Studeren waar en wanneer het jou schikt. Even stoppen als dat nodig is, of harder gaan dan je dacht. Online, met inspirerende boeken, via E-colleges, of juist in een echte klas. Dat kan allemaal bij NTI. Deze NTI-studenten leggen je graag uit hoe dit in zijn werk gaat.

Wij snappen als geen ander dat er meer is dan studeren. Dat je rekening wilt houden met je baan, met je kinderen, je sport, of met dat familielid dat aandacht nodig heeft. Of dat het even niet uitkomt met de feestdagen of tijdens die verbouwing. Maar als het dan zover is, zorgen we er ook voor dat elke seconde telt. Dat het helemaal jouw moment is.

Persoonlijke begeleiding

Zelfstandig studeren is leuk, maar soms heb je toch een aanspreekpunt nodig voor niet-inhoudelijke vragen over je studie. Jouw persoonlijke mentor kun je per e-mail en telefoon bereiken.

Lees meer

Toelating

Je kunt direct starten met de opleiding Binnenhuisarchitectuur

Je hebt geen vooropleiding nodig op te starten met de opleiding Binnenhuisarchitectuur. Het niveau van de opleiding is vergelijkbaar met mbo-niveau 4. Het huiswerk bestaat uit moodboards, plattegronden, stoffen staaltjes, stukjes tapijt en nog meer praktische uitvoeringen. Houd er dus rekening mee dat je het huiswerk per post moet insturen naar je docent.

Vragen? Bel ons gerust!

Heb je vragen over de opleiding Vakopleiding Binnenhuisarchitectuur? Neem contact op met een van onze studieadviseurs.

Examen

Het erkende vakdiploma Binnenhuisarchitectuur

De opleiding Binnenhuisarchitectuur bereidt je optimaal voor op het examen Binnenhuisarchitectuur. Dit examen wordt afgenomen door het Examenbureau voor Handelsopleidingen en Creatieve Beroepen (EHCB). Indien je dit examen met een voldoende afrondt, ontvang je het diploma Binnenhuisarchitectuur. Dit diploma maakt deel uit van het overkoepelende diploma Interieurdesigner. Kijk voor meer informatie over het examen en de examenkosten op www.ehcb.nl.

Geen examen doen? Vraag een certificaat aan

Wil je geen examen doen? Dan kun je een certificaat aanvragen waarop staat dat je aan de opleiding Vakopleiding Binnenhuisarchitectuur hebt deelgenomen. Voor dit certificaat betaal je € 35 inclusief administratie- en portokosten.

Studieduur & lesgeld

Profiteer tijdelijk van 50% jubileumkorting en een cadeau naar keuze

Al 75 jaar profiteren onze studenten van betaalbaar, kwalitatief onderwijs en erkende diploma’s. NTI helpt ook jou graag om je dromen en ambities waar te maken. Je ontvangt tijdelijk 50% jubileumkorting én een cadeau naar keuze. Vind je een vergelijkbare opleiding elders goedkoper? NTI betaalt jou het verschil terug. Denk vooruit en schrijf je vandaag in.

Vakopleiding Binnenhuisarchitectuur 1590

Studietempo in maanden 12 Maanden 18 Maanden * 24 Maanden
Uren per week 7 5 4
Lesgeld per maand € 91,69 € 61,13 € 45,85
Nu met 50% korting € 45,85 € 30,57 € 22,93
 • De inschrijfkosten zijn € 35,-
 • 5% korting bij betaling ineens
 • * is aanbevolen studietempo

Nog 3 dagen cadeau naar keuze bij inschrijving

Profiteer nu van een cadeau geheel naar keuze. Je kunt kiezen uit ruim 70 producten of uitjes. Kies jij een Rituals cadeaubon, een leuk tijdschrift of liever kaartjes voor de bioscoop of een pretpark? 

Welkomstcadeau naar keuze bij NTI

Zorg dat je er op tijd bij bent, want op = op. Lees meer over de actie

Ontvang tot 50% van je studiekosten terug van de Belastingdienst!

Je kunt de kosten voor een opleiding die aansluit bij je (toekomstige) beroep van de belasting aftrekken. Ben jij benieuwd naar jouw belastingvoordeel voor deze opleiding? Vul dan hieronder je persoonlijke gegevens in en bereken jouw voordeel direct.

Jouw belastingvoordeel:

Over 2018 ontvang je € 174,30 aan studiekosten terug van de belasting!*

* Dit voorbeeld geldt als indicatie. Bekijk de uitgebreide informatie hier.


Handige extra's

Examenvoorbereiding Binnenhuisarchitectuur

Wil jij je optimaal voorbereiden op het EHCB-examen en begeleid worden door interieurdesigner en auteur Cristy Brandriet? Kies dan voor de examenvoorbereiding. Tijdens het maken van je examenopdracht mag jij onbeperkt contact opnemen met Cristy Brandriet voor feedback en tips. Zo weet je zeker dat jouw werk aan de eisen van de examenopdracht voldoet. Het totaalbedrag hieronder betaal je in termijnen.

€ 201,60    (eenmalig)

Wees de eerste om een review achter te laten

Laat hier jouw beoordeling achter

Voor deze opleiding zijn nog geen ervaringen achtergelaten, bekijk tot die tijd op The Feedback Company hoe onze studenten NTI beoordelen:

Reviews Feedback company 8.2