Flexibel Studeren® bij NTI

#1

Werken als apothekers assistent

Spreekt de functie apothekersassistent jou aan, maar weet je nog niet precies wat het inhoudt en welke opleidingen er zijn? Lees dan hieronder verder!

Wat doet een apothekersassistent?

Als apothekersassistent in opleiding leer je gesprekken te voeren aan de balie en uitleg te geven over het gebruik van medicijnen voor specifieke doeleinden. Ook leer je de administratie bij te houden, doktersrecepten te lezen, te adviseren over zelfzorgmiddelen en een beetje Engels.

Bekijk de opleidingen voor apothekersassistent

Met welk diploma mag je werken als apothekersassistent?

Om te kunnen beginnen met werken in een apotheek, moet je een diploma op mbo-niveau gehaald hebben. Onder het volgende kopje hebben wij de opleidingen tot apothekersassistent voor je opgesomd.

Met deze opleidingen kan jij gaan werken als apothekersassistent

Hier vind jij een aantal opleidingen waarmee je een wettelijk erkend diploma of NTI-diploma haalt. Je kan na het afronden van de opleiding direct aan de slag in een apotheek. Klik op de opleiding voor meer informatie over onder andere toelatingseisen, het studieprogramma en stage lopen.


Hulp nodig bij je studiekeuze? Onze studieadviseurs staan voor je klaar!

Gratis studieadvies

Wil je verder kijken?

Ben jij geïnteresseerd in deze opleiding, maar twijfel je nog tussen andere zorgopleidingen? Bekijk dan alle andere mogelijkheden! De kans op een baan is gunstig, omdat er een groot personeelstekort is. Ook is geen dag hetzelfde en je hebt veel contact met mensen. 

Ontdek werken in de zorg

Als man aan de slag als apothekersassistent

Wil jij als man graag aan de slag als apothekersassistent? Leuk! Om aan de slag te gaan als apothekersassistent is het van belang dat je onder andere zelfstandig bent en goed om kan gaan met verantwoordelijkheid. En daar hoef je niet per se vrouw voor te zijn. Op dit moment is maar een klein deel van de werknemers in de apotheek man en daar kun jij verandering in brengen. Niet alleen omdat je daarmee het goede voorbeeld geeft, maar natuurlijk vooral omdat je zo jouw droom achterna gaat!

In de blog 'Vrouwen in mannenberoepen (en andersom)' spreken wij twee huidige studenten van NTI over hun ervaringen in het werkveld. Student Erik volgt de opleiding MBO Apothekersassistent. Hij is van mening dat mannen en vrouwen elkaar juist goed aanvullen, ongeacht de sector. Overweeg je (als man) aan de slag te gaan in de zorg, lees dan vooral Eriks verhaal eens.

Wij geven graag persoonlijk studieadvies

Heb je vragen of twijfel je welke opleiding bij je past? Neem gerust contact op. Wij staan klaar om je persoonlijk te woord te staan, uiteraard geheel vrijblijvend. 

Plan een studieadviesgesprek

☎ 071 - 750 10 10

Start een chat

Doe de Studiekeuzetest