Omschrijving

Leer de basisbeginselen uit de Lean werkwijze kennen

Let op: de opleiding Lean Yellow Belt is binnenkort beschikbaar! Meld je nu alvast aan, en ontvang een seintje zodra de opleiding live gaat.

De Lean methode draait om het zo efficiënt mogelijk inzetten van personeel en middelen om een zo groot mogelijke winst te behalen. Binnen de wereld van Lean kun je verschillende niveaus behalen, die worden aangeduid met een kleur, gebaseerd op de banden bij Aziatische vechtsporten. Wil jij een stevige basis leggen in de Lean werkwijze? Dan is de beroepsopleiding Lean Yellow Belt precies wat je zoekt! Tijdens deze praktijkgerichte opleiding duik je in de fundamenten van Lean, van de filosofie tot aan essentiële technieken. Dit allemaal, zodat je perfect bent voorbereid op het officiële Lean Yellow Belt examen. Heb je dit examen afgerond? Dan heb je een waardevol diploma op zak, en kun je de basis van de Lean werkwijze toepassen in jouw eigen werkprocessen. Ideaal!

Heb je al enige basiskennis van de Lean-werkwijze? En wil je daadwerkelijk aan de slag met een verandertraject? Dan is de opleiding Lean Green Belt iets voor jou!

Hulp bij studiekeuze

Twijfel jij of deze studie bij je past?
Neem dan contact op met een van onze studieadviseurs:

ma-vr (08:00-17:00)
ma-vr (09:00-17:00)

Inhoud

Wat leer ik?

De beroepsopleiding Lean Yellow Belt behandeld de basisbeginselen van de Lean-methodologieën. De opleiding biedt een introductie en helpt jouw kennis te vergroten. Deze opleiding is ideaal voor diegenen die een solide basis willen leggen in Lean.

Studieprogramma

Tijdens deze opleiding ga je aan de slag met de volgende onderwerpen:

  • Introductie Lean
  • Basisprincipes
  • DMAIC
  • Lean verbetercyclus
  • Lean House of Quality
  • Voice of the Customer
  • Flow en pull
  • Verschillende vormen van verspillingen
  • Verbeteringen doorvoeren

Innovatieve en gepersonaliseerde leeromgeving

Tijdens de opleiding Lean Yellow Belt maak je gebruik van jouw persoonlijke digitale leeromgeving. In de online leeromgeving vind je uitdagende oefeningen, live e-colleges, video’s en lesmateriaal. Lees meer over de online leeromgeving.

Persoonlijke begeleiding

Je staat er niet alleen voor tijdens de opleiding. Voor inhoudelijke vragen ga je naar de docent, voor allerlei andere vragen kun je terecht bij jouw studiebegeleider. Bijvoorbeeld voor het maken van een planning of andere studietips. Lees meer over de begeleiding.

Studeren bij NTI

Wil jij studeren op een manier die echt bij jou past? Kies dan voor FlexibelStuderen® van NTI. Want met de flexibele opleidingen van NTI kan iedereen, overal studeren. Je kiest zelf je startmoment en bepaalt je eigen tempo. Met FlexibelStuderen® heb je de regie zelf in handen.

Bekijk de voordelen van FlexibelStuderen®

Studeren via jouw online leeromgeving

Krijg feedback van je docent

Examen doen als jij er klaar voor bent

Leren uit echte studieboeken

Vrije tijd als jij daar zin in hebt

FlexibelStuderen®

Toelating

Heb ik een vooropleiding nodig?

Om de opleiding Lean Yellow Belt te volgen bij NTI heb je geen vooropleiding nodig. Alles wat je moet weten is in het lesmateriaal opgenomen. Je kunt direct van start.

Hulp bij jouw studiekeuze?

Heb je vragen of twijfel jij of deze studie bij je past? Neem gerust contact op met onze studieadviseurs.

Wanneer kan ik starten met de opleiding Lean Yellow Belt? 

We verwachten dat de opleiding Lean Yellow Belt deze zomer live zal gaan. Je kan je nu alvast vrijblijvend inschrijven. Zodra definitief bekend is wanneer de opleiding start, nemen wij direct contact met je op om jouw inschrijving te bevestigen. Op deze manier blijf je op de hoogte van de laatste updates, zonder enige verplichting.

Nu al beginnen? 

Kan je niet wachten om te beginnen met een opleiding? Dan zijn deze opleidingen misschien wel perfect voor jou! 

Examen

Erkend examen Lean Green Belt

Deze beroepsopleiding sluit je af met een eindopdracht. Ook word je door deze beroepsopleiding klaargestoomd voor het erkende examen van Watson & Associates (geaccrediteerd door het Lean Competency System/LCS). Dit examen kun je dagelijks op tal van locaties in Nederland maken en boek je wanneer jij er klaar voor bent. Als je slaagt, ontvang je het officiële diploma Lean Yellow Belt van het LCS.

Doorstromen na Lean Yellow Belt

Wil je na de opleiding Lean Yellow Belt verder studeren? Dan kun je verder met de opleiding Lean Green Belt, of aan de slag met onze korte HBO-programma’s in management, zoals Effectief communiceren en Strategisch management.

Herexamens en inhalen

Voor eventuele herexamens en het inhalen van gemiste praktijkdagen bij NTI worden aanvullende kosten gerekend.

Beroepen

Studieduur & lesgeld

Kosten Lean Yellow Belt

Bij NTI bieden we de mogelijkheid om de kosten van jouw opleiding in termijnen te voldoen, of in een keer te betalen. Meer informatie over de kosten van de opleiding Lean Yellow Belt volgt!

Besteed jouw persoonlijke opleidingsbudget

Veel werkgevers hebben een opleidingsbudget beschikbaar, zodat jij je kan blijven ontwikkelen. Versterk jouw positie op de arbeidsmarkt en vraag het budget dit jaar aan! Lees meer.

Voordelig studeren met speciale regelingen

Voor de kosten van een opleiding kun je in sommige gevallen gebruikmaken van subsidies. Check hier welke subsidies er zijn.

Besteed jouw persoonlijke opleidingsbudget

Veel werkgevers hebben een opleidingsbudget beschikbaar, zodat jij je kan blijven ontwikkelen. Versterk jouw positie op de arbeidsmarkt en vraag het budget dit jaar aan! Lees meer.

Voordelig studeren met speciale regelingen

Voor de kosten van een opleiding kun je in sommige gevallen gebruikmaken van subsidies. Check hier welke subsidies er zijn.

Ervaringen met NTI

Voor deze opleiding zijn nog geen ervaringen achtergelaten. Je kunt hieronder wel zien hoe de NTI-opleidingen gemiddeld scoren op basis van alle ervaringen.

8 sterren - gebaseerd op 1588 ervaringen
Flexibiliteit
Praktijkdagen
Mentor
Studieprogramma
Docent
Niveau
Studiemateriaal

Kunnen wij je verder helpen?

We zijn benieuwd of alles duidelijk voor je is. Wij staan klaar om je persoonlijk te woord te staan, uiteraard geheel vrijblijvend. Of ben je klaar om de volgende stap te zetten? Je kunt zelf je startdatum kiezen mocht je je binnen 14 dagen toch nog bedenken, dan kun je je studie weer stopzetten.

Trots op onze studenten

Studenten van NTI zijn geen doorsnee studenten. Ze volgen een studie naast hun volle leven; hun baan, gezin, hobby’s en vrienden. Ze bepalen hun eigen weg, gaan ook buiten de gebaande paden en studeren op de raarste momenten en vreemdste plekken. Ze zijn doorzetters, vol motivatie. Omdat ze hun droom volgen, stappen zetten, de regie in eigen hand nemen. Ze mogen trots op zichzelf zijn. Wij zijn het in ieder geval.

Bekijk de Wall of Fame

Thamar - HBO Arbeidspsychologie

Valerie - HBO Bachelor Voeding en diëtetiek

Senaid – HBO Toegepaste Psychologie