Omschrijving

Knippen en stylen als professional

Wil jij een hoop tijd en geld besparen door zelf te knippen en stylen? Met onze cursus Thuiskapper leer je in korte tijd de basistechnieken van het kappersvak. Knippen, kleuren en stylen komen uitgebreid aan bod. De theorie wordt ondersteund met diverse online video’s, zodat je een beter beeld krijgt van hoe je het precies aanpakt. Bij de thuiskappercursus hoort een praktijkdag, waarbij je onder toeziend oog van een ervaren kapper je technieken oefent. Na afloop kun je je familie en vrienden van een passend kapsel voorzien. Stijl, krullend, dik of sluik haar, je weet raad met elke haartype. 

Hulp bij studiekeuze

Twijfel jij of deze studie bij je past?
Neem dan contact op met een van onze studieadviseurs:

ma-vr (08:00-17:00)
ma-vr (09:00-17:00)
Sari, 24 jaar, Leiderdorp

Naast mijn werk begonnen met deze thuisstudie, alles in mijn eigen tempo (héérlijk). Mijn ingestuurde huiswerk wordt gelijk nagekeken en ik krijg die dag nog het cijfer. Echt een aanrader! Naast mijn werk begonnen met deze thuisstudie, alles in mijn eigen tempo (héérlijk). Mijn ingestuurde huiswerk wordt gelijk nagekeken en ik krijg die dag nog het cijfer. Echt een aanrader!

Inhoud

Wat leer je

Tijdens de opleiding leer je diverse knip- en snijtechnieken. Een kort koppie, de dode puntjes er af of een gloednieuwe coupe! Maar daar houdt niet bij op... Ook leer je hoe je het haar mooi in model kunt föhnen, kunt opsteken of vlechten. Verschillende haartypes komen langs, zodat je weet waar je op moet letten bij het knippen en verzorgen. Verder kom je precies te weten welke kapsels passen bij bepaalde gezichtsvormen.

Studieprogramma

In de cursus wordt aandacht besteed aan de volgende onderwerpen:

 • Opbouw van het haar
 • Haarverzorging
 • Wassen en masseren
 • Huid en haar
 • Producten en materialen
 • Knippen en snijden
 • Kniptechnieken
 • Verschillende lengten knippen
 • Combinatietechnieken
 • Föhnen en stylen
 • Kleuren

Inclusief gratis praktijkdag

Tijdens de cursus Thuiskapper volg je een gratis praktijkdag. Tijdens deze praktijkles ga je de geleerde theorie in de praktijk oefenen. Onder begeleiding van een ervaren kapper en samen met je medestudenten doe je de nodige praktijkervaring op. Je mag kiezen waar je mee oefent. Wil je oefenen met knippen? Of ga je aan de slag met het maken van vlechten en het opsteken van haar? Je ontvangt feedback van de docent.

Je eigen kappersproducten

Tijdens de praktijkles en voor het zelfstandig oefenen met technieken heb je professionele kappersproducten nodig. Hiervoor ontvang je een pakket met basismaterialen ter waarde van ca. € 125,00. Deze materialen zijn inbegrepen bij het lesgeld.

Persoonlijke begeleiding

Je staat er niet alleen voor tijdens de opleiding. Voor inhoudelijke vragen ga je naar de docent, voor allerlei andere vragen kun je terecht bij jouw mentor. Bijvoorbeeld voor het maken van een planning of andere studietips. Lees meer over de begeleiding.

Alle voordelen van NTI op een rij:

 • Bepaal zelf je startdatum en studietempo
 • Geen extra kosten voor lesmateriaal
 • Alles binnen handbereik met de online leeromgeving
 • Gratis verlengen van je studietijd, mocht je het niet op tijd halen

Studeren bij NTI

Wil jij studeren op een manier die echt bij jou past? Kies dan voor FlexibelStuderen® van NTI. Want met de flexibele opleidingen van NTI kan iedereen, overal studeren. Je kiest zelf je startmoment en bepaalt je eigen tempo. Met FlexibelStuderen® heb je de regie zelf in handen.

Bekijk de voordelen van FlexibelStuderen®

Studeren via jouw online leeromgeving

Krijg feedback van je docent

Examen doen als jij er klaar voor bent

Leren uit echte studieboeken

Vrije tijd als jij daar zin in hebt

Toelating

Geen vooropleiding of voorkennis nodig

Je kunt meteen beginnen met de opleiding Thuiskapper. Er zijn geen toelatingseisen. 

Vragen?

Neem gerust contact op met onze studieadviseurs.

Examen

Bezegel je prestatie met een certificaat

Heb je de cursus Thuiskapper afgerond? Dan kun je een certificaat aanvragen voor € 35,75. Een mooie aanvulling op je cv én een bevestiging van jouw prestatie! 

Korting voor snelle beslissers

Geef bij de inschrijving aan dat je graag na afronding het certificaat wil ontvangen en krijg € 10,- korting!

Herexamens en inhalen

Voor eventuele herexamens en het inhalen van gemiste praktijkdagen bij NTI worden aanvullende kosten gerekend.

Studieduur & lesgeld

Kosten Thuiskapper 5910

Korting op software, hardware en meer via Surfspot

logo Surfspot transparantAls je studeert bij NTI krijg je hoge kortingen op officiële software, hardware en andere ICT-producten via Surfspot. Zo krijg je bijvoorbeeld tot 50% korting op Adobe Creative Cloud en NordVPN, en krijg je extra voordeel op laptops, smartphones en gadgets. Dat maakt studeren bij NTI nog voordeliger.

Handige extra's

Certificaat

Wil jij graag een certificaat voor de cursus Thuiskapper, als bevestiging van jouw prestatie én mooie aanvulling op je cv? Vink deze extra dan aan bij inschrijving en ontvang € 10,- korting op je certificaat. Hiervoor werken wij samen met Diplomasafe.

€ 24,95    (eenmalig)

Ervaringen

Thuiskapper

4.5 sterren - gebaseerd op 5 ervaringen
Flexibiliteit
Praktijkdagen
Mentor
Studieprogramma
Docent
Niveau
Studiemateriaal

 

Sari, 24 jaar, Leiderdorp

Naast mijn werk begonnen met deze thuisstudie, alles in mijn eigen tempo (héérlijk). Mijn ingestuurde huiswerk wordt gelijk nagekeken en ik krijg die dag nog het cijfer. Echt een aanrader!

Bekijk alle ervaringen

Kunnen wij je verder helpen?

We zijn benieuwd of alles duidelijk voor je is. Wij staan klaar om je persoonlijk te woord te staan, uiteraard geheel vrijblijvend. Of ben je klaar om de volgende stap te zetten? Je kunt zelf je startdatum kiezen mocht je je binnen 14 dagen toch nog bedenken, dan kun je je studie weer stopzetten.

Trots op onze studenten

Studenten van NTI zijn geen doorsnee studenten. Ze volgen een studie naast hun volle leven; hun baan, gezin, hobby’s en vrienden. Ze bepalen hun eigen weg, gaan ook buiten de gebaande paden en studeren op de raarste momenten en vreemdste plekken. Ze zijn doorzetters, vol motivatie. Omdat ze hun droom volgen, stappen zetten, de regie in eigen hand nemen. Ze mogen trots op zichzelf zijn. Wij zijn het in ieder geval.

Bekijk de Wall of Fame

Lieke - HBO Voeding en Diëtetiek

Alewijn – HBO Bachelor Toegepaste Psychologie

Heleen - Doktersassistente niveau 4