Omschrijving

Studiegids ontvangen

Je ontvangt de gids als PDF binnen enkele minuten in je mailbox.

Vul postcode en huisnummer in

Er zijn geen straat en plaatsnaam gevonden voor deze postcode. Je kunt je straat en plaatsnaam handmatig aanpassen.

Om je te helpen bij jouw studiekeuze kunnen wij je via e-mail of telefoon benaderen. Door dit formulier te verzenden geef je hier toestemming voor, je toestemming kun je ieder moment weer intrekken. Bekijk ook gerust onze privacyverklaring.

Leer de vaktaal van artsen en verpleegkundigen bij het NTI!

Wil je voldoende vertrouwd zijn met het medisch jargon om een ondersteunende functie in de gezondheidszorg goed uit te kunnen oefenen? Dan is de NTI-opleiding Medische terminologie ideaal! Wist jij bijvoorbeeld dat de term ‘Sectio Caesarea’ medisch Latijn is voor het Hollandse woord ‘keizersnede’? Wil jij weten dat ‘cytologie’ staat voor ‘celleer’ en ‘histologie’ voor ‘weefselleer’? Dan is de opleiding Medische terminologie echt iets voor jou!

Inhoud

Leer over het lichaam, organen, ziekten en behandelmethoden

In de NTI-opleiding Medische Terminologie vergaar je de benodigde basale kennis van alle veel voorkomende medische termen in de anatomie en fysiologie. Oftewel: de bouw van lichaam en organen, en ziekteleer inclusief behandelingsmethoden. Kennis van de medische vaktaal is een grote steun bij verschillende beroepen in de medische sector. Daarbij denken we aan een doktersassistent(e), secretaresse van een specialist of een andere medicus, een administratief medewerker in een ziekenhuis of verpleeghuis. Maar ook aan secretariële of vergelijkbare beroepen bij een verzekeringsmaatschappij, ziekenfonds of bedrijfsvereniging. Vaak is een gedegen kennis van de medische terminologie voor dergelijke functies een vereiste, en dat is niet verwonderlijk. Kennis van de gangbare begrippen is gewoon noodzakelijk. En het komt je functioneren en loopbaan ten goede.

Studieprogramma

Tijdens de opleiding komen de volgende onderwerpen aan bod:

  • Basale kennis van alle veelvoorkomende medische termen in anatomie en fysiologie
  • Kennis van terminologie in de bouw van lichaam en organen
  • Ziekteleer inclusief behandelmethoden

Toelating

Er is geen vooropleiding vereist

Om de opleiding Medische terminologie te volgen bij het NTI is een vooropleiding niet noodzakelijk. Alles wat je moet weten is in het lesmateriaal opgenomen. Bij je ervaren docent kun je terecht voor het corrigeren van je huiswerk en aanvullende vragen over de opleiding.

Examen

Examens voor de opleiding Medische terminologie

De opleiding Medische terminologie kun je afsluiten met een examen. Als je het examen met goed resultaat hebt afgerond, ontvang je het diploma Medische terminologie van NTI. Een mooie aanvulling op je cv en een bevestiging van jouw prestatie! 

Examenkosten

De examenkosten worden samen met het lesgeld in rekening gebracht. Je betaalt lesgeld en examenkosten volgens het door jou gekozen studietempo.

De examenkosten bedragen € 17,50 per maand op basis van het aanbevolen studietempo.

Studieduur & lesgeld

Medische terminologie 1329

Studietempo in maanden 3 Maanden 6 Maanden * 9 Maanden
Uren per week 8 4 3
Lesgeld per maand € 142,80 € 71,40 € 47,60
Nu met 50% korting € 71,40 € 35,70 € 23,80
  • De inschrijfkosten zijn € 35,-
  • 5% korting bij betaling ineens
  • * is aanbevolen studietempo

Tijdelijk cadeau naar keuze t.w.v. minimaal € 35,- bij inschrijving

Profiteer nu van een cadeau geheel naar keuze. Je kunt kiezen uit ruim 70 producten of uitjes met een minimale waarde van € 35,-. Kies jij Rituals producten, een blender, een handig gadget of liever vier bioscoopbonnen? 

Welkomstcadeau naar keuze bij NTI

Zorg dat je er op tijd bij bent, want op = op. Lees meer over de actie

Niet geslaagd? Lesgeld terug!

Wij geloven in onze opleidingen en we zijn ervan overtuigd dat iedereen bij ons kan slagen. Daarom heb je bij deze opleiding zelfs examengarantie:

  • Heb je al je huiswerkopdrachten ingezonden?
  • Heb je 2 keer examen gedaan, maar ben je niet geslaagd?
  • Heb je de opleiding afgerond en betaald?
  • Dan krijg je het lesgeld terug!

Ervaringen

Medische Terminologie
4 sterren - gebaseerd op 7 ervaringen
Flexibiliteit
Praktijkdagen
Mentor
Studieprogramma
Docent
Niveau
Studiemateriaal

Ik ben half oktober begonnen met de opleiding en 1 maart heb ik examen gedaan in Leiden. Het vergt wel dicipline en doorzettings vermogen . Maar ik vond het super om te doen en wil met een andere opleiding van start gaan,ook weer via het NTI.

Ik vind het erg prettig om mijn eigen tempo te bepalen vanwege de privé-omstandigheden die ik zo nu en dan heb.

Bekijk alle ervaringen