Omschrijving

Vertrouwd met medische vaktermen

Wil jij je collega’s of cliënten beter begrijpen wanneer ze medische onderwerpen bespreken? Met de cursus Medische terminologie ontwikkel je een uitgebreide basiskennis op medisch vlak. Je krijgt uitleg over de termen en uitdrukkingen die veel voorkomen in de medische wereld. Je maakt kennis met allerlei aandoeningen, inclusief de Latijnse benamingen, de symptomen die er bij horen en de behandelwijzen. Aan het einde van de cursus ben je vertrouwd met de medische terminologie. Je kunt meepraten over medische kwesties, begrijpt beter wat bedoeld wordt en onthoudt daardoor meer.

Wist je dat...

je geen oneindige lijst met medische termen hoeft te stampen? Veel woorden komen regelmatig terug. Een voorbeeldje: ‘Hyperemesis gravidarum’. Misschien weet je al dat ‘hyper’ staat voor ‘(te) hoog of veel ’, ‘emesis’ is de medische term voor ‘braken’ en ‘graviditeit’ voor ‘zwangerschap’. Met wat gepuzzel ben je er al.

Hulp bij studiekeuze

Twijfel jij of deze studie bij je past?
Neem dan contact op met een van onze studieadviseurs:

ma-vr (08:00-17:00)
ma-vr (09:00-17:00)
Kevin Harkema, 18 jaar, Schiedam

Leuke opleiding, uitdagend, interessant en ideaal! Leuke opleiding, uitdagend, interessant en ideaal!

Inhoud

Inhoud

Wat leer je

Je maakt kennis met medische termen die veel voorkomen. Je legt verbanden tussen medische klachten en afwijkingen van de anatomie en fysiologie. Zo krijg je een beter inzicht in hoe artsen tot diagnoses en behandelplannen komen. Werk jij in de medische wereld? Of heb je er veel mee te maken? Dan komt deze kennis je functioneren en loopbaan ten goede.

Studieprogramma

De volgende onderwerpen komen onder andere aan bod in de cursus:

 • Anatomie - bouw van het lichaam
 • Fysiologie - de werking van organen
 • Celleer
 • Weefselleer
 • De spijsvertering en voedingsleer
 • Het hormoonstelsel
 • De zintuigen

Persoonlijke begeleiding

Je staat er niet alleen voor tijdens de opleiding. Voor inhoudelijke vragen ga je naar de docent, voor allerlei andere vragen kun je terecht bij jouw mentor. Bijvoorbeeld voor het maken van een planning of andere studietips. Lees meer over de begeleiding.

Alle voordelen van NTI op een rij:

 • Bepaal zelf je startdatum en studietempo
 • Geen extra kosten voor lesmateriaal
 • Alles binnen handbereik met de online leeromgeving
 • Gratis verlengen van je studietijd, mocht je het niet op tijd halen

Toelating

Geen vooropleiding of voorkennis nodig

Je kunt meteen beginnen met de opleiding Medische Terminologie. Er zijn geen toelatingseisen. 

Vragen?

Neem gerust contact op met onze studieadviseurs.

Examen

Examen Medische terminologie

De opleiding Medische terminologie sluit je af met een examen. Als je slaagt, ontvang je het diploma Medische terminologie van NTI. Een mooie aanvulling op je cv en een bevestiging van jouw prestatie! De examenkosten bedragen € 36,34 per maand op basis van het aanbevolen studietempo.

Examen doen waar en wanneer je wilt

Je kunt zelf bepalen waar en wanneer je examen wilt doen. Het merendeel van de examens bij NTI wordt dagelijks digitaal op tal van locaties door heel Nederland afgenomen. Lees meer over de digitale examens.

Herexamens en inhalen

Voor eventuele herexamens en het inhalen van gemiste praktijkdagen bij NTI worden aanvullende kosten gerekend.

Beroepen

Studieduur & lesgeld

Kosten Medische terminologie 1329

Besteed jouw persoonlijke opleidingsbudget

Veel werkgevers hebben een opleidingsbudget beschikbaar, zodat jij je kan blijven ontwikkelen. Versterk jouw positie op de arbeidsmarkt en vraag het budget dit jaar aan! Lees meer.

Voordelig studeren met speciale regelingen

Voor de kosten van een opleiding kun je in sommige gevallen gebruikmaken van subsidies. Check hier welke subsidies er zijn.

Handige extra's

Certificaat

Wil jij graag een certificaat voor de cursus Medische Terminologie, als bevestiging van jouw prestatie én mooie aanvulling op je cv? Vink deze extra dan aan bij inschrijving en ontvang € 10,- korting op je certificaat. Hiervoor werken wij samen met Diplomasafe.

€ 24,95    (eenmalig)

Ervaringen

Medische Terminologie

4 sterren - gebaseerd op 7 ervaringen
Flexibiliteit
Praktijkdagen
Mentor
Studieprogramma
Docent
Niveau
Studiemateriaal

 

Kevin Harkema, 18 jaar, Schiedam

Leuke opleiding, uitdagend, interessant en ideaal!

Bekijk alle ervaringen

Kunnen wij je verder helpen?

We zijn benieuwd of alles duidelijk voor je is. Wij staan klaar om je persoonlijk te woord te staan, uiteraard geheel vrijblijvend. Of ben je klaar om de volgende stap te zetten? Je kunt zelf je startdatum kiezen mocht je je binnen 14 dagen toch nog bedenken, dan kun je je studie weer stopzetten.

Trots op onze studenten

Studenten van NTI zijn geen doorsnee studenten. Ze volgen een studie naast hun volle leven; hun baan, gezin, hobby’s en vrienden. Ze bepalen hun eigen weg, gaan ook buiten de gebaande paden en studeren op de raarste momenten en vreemdste plekken. Ze zijn doorzetters, vol motivatie. Omdat ze hun droom volgen, stappen zetten, de regie in eigen hand nemen. Ze mogen trots op zichzelf zijn. Wij zijn het in ieder geval.

Bekijk de Wall of Fame