Omschrijving

Studiegids ontvangen

Je ontvangt de gids als PDF binnen enkele minuten in je mailbox.

Vul postcode en huisnummer in

Er zijn geen straat en plaatsnaam gevonden voor deze postcode. Je kunt je straat en plaatsnaam handmatig aanpassen.

Om je te helpen bij jouw studiekeuze kunnen wij je via e-mail of telefoon benaderen. Door dit formulier te verzenden geef je hier toestemming voor, je toestemming kun je ieder moment weer intrekken. Bekijk ook gerust onze privacyverklaring.

Nooit meer een klusser nodig met de cursus Zelf klussen

Nooit meer een klusser in huis, maar altijd zelf het kluswerk uit kunnen voeren? Start dan vandaag met de cursus Zelf klussen van het NTI. Je leert tijdens deze praktijkgerichte cursus om te gaan met de verschillende soorten gereedschap en bevestigingsmiddelen. Daarbij krijg je aanwijzingen van een ervaren klusjesman.

Is deze cursus iets voor mij?

Heb je al enige ervaring in het klussen, maar wil je net even wat meer kunnen? Start dan vandaag met de cursus Zelf klussen. Eenvoudig en moeilijk kluswerk passeert de revue. Je ontvangt tips en trucs voor alledaagse klusproblemen. Het lesmateriaal is samengesteld in samenwerking met de Consumentenbond. Hierdoor ben je verzekerd van uitstekend cursusmateriaal!

Inhoud

Wat leer ik?

Van het repareren van wanden, vloeren, plafonds, ramen, deuren en trappen tot het maken van ruimtewinners in het hele huis. Alles komt aan bod tijden de cursus Zelf klussen. Hoe gebruik je de diverse klusmaterialen zoals hout, gipsplaten en mdf? Je leert het allemaal met deze handige cursus. Om je tijdens de NTI-cursus zo goed mogelijk te begeleiden is de tekst onderbouwd met uitgebreid beeldmateriaal. Na afloop van de cursus kun je zelf de alledaagse en moeilijkere klussen uitvoeren. Een klusbedrijf inhuren is niet meer nodig, je kunt het nu zelf!

Studieprogramma

In de cursus wordt aandacht besteed aan de volgende onderwerpen:

 • Klustechnieken
 • Veiligheid bij klussen
 • Elektriciteitsproblemen oplossen
 • Oplossen van problemen met kranen, wc’s of cv’s
 • Herstellen van meubelen, aardewerk of glaswerk
 • Klussen aan de buitengevel en hemelwaterafvoer
 • Ontwerpen en het maken van 3D-tekeningen
 • Materialen

Studeren op jouw moment

Bij NTI bepaal jij zelf waar en wanneer je studeert. Je kiest zelf je startdatum en kunt uit verschillende studietempo’s kiezen. Heb je extra studietijd nodig? Geen probleem: je kunt gratis 6 maanden verlengen. Je blijft dan gewoon gebruikmaken van de begeleiding en (online) studietools zoals jij dat gewend bent. Je kunt de online leeromgeving overal gebruiken, dus of je nu thuis op de bank studeert, of met mooi weer in het park; je studeert altijd op jouw moment.

Persoonlijke begeleiding

Naast het flexibel studeren staat persoonlijke begeleiding bij ons hoog in het vaandel. Je docent kun je benaderen met al jouw vragen over de lesstof. Daarnaast staat jouw persoonlijke mentor iedere werkdag voor je klaar voor niet-inhoudelijke vragen over je studie, bijvoorbeeld over je studieplanning of het inleveren van opdrachten.

Toelating

Heb ik een vooropleiding nodig?

Een vooropleiding is niet noodzakelijk voor de cursus Zelf klussen. Alles wat je moet weten is in het lesmateriaal opgenomen. Je ervaren vakdocent helpt je met het corrigeren van je huiswerk en het beantwoorden van aanvullende vragen over de cursus.

Heb je nog vragen? Bel ons gerust!

Heb je nog vragen over het volgen van een cursus? Neem dan contact op met een van onze studieadviseurs. Zij staan voor jou klaar.

Examen

Krijg ik een certificaat?

Heb je de cursus Zelf klussen afgerond? Dan kun jij een certificaat aanvragen voor €35. Een mooie aanvulling op je cv én een bevestiging van jouw prestatie! Weet je nu al zeker dat je een certificaat wil na afronding? Vink dit dan aan bij inschrijving en ontvang €10 korting op het certificaat!

Studieduur & lesgeld

Profiteer tijdelijk van 50% jubileumkorting en een cadeau naar keuze

Al 75 jaar profiteren onze studenten van betaalbaar, kwalitatief onderwijs en erkende diploma’s. Bovendien betaal je niks extra’s voor het lesmateriaal, dit is volledig inbegrepen in het lesgeld. NTI helpt ook jou graag om je dromen en ambities waar te maken. Je ontvangt tijdelijk 50% jubileumkorting én een cadeau naar keuze bij de cursus Zelf klussen. Vind je een vergelijkbare cursus elders goedkoper? NTI betaalt jou het verschil terug. Start vandaag nog en ontvang het lesmateriaal al binnen enkele dagen in huis.

Zelf klussen 1306

Studietempo in maanden 3 Maanden 6 Maanden * 9 Maanden
Uren per week 8 4 3
Lesgeld per maand € 139,50 € 70,00 € 46,50
Nu met 50% korting € 69,75 € 35,00 € 23,25
 • De inschrijfkosten zijn € 35,-
 • 5% korting bij betaling ineens
 • * is aanbevolen studietempo

Nog 6 dagen cadeau naar keuze bij inschrijving

Profiteer nu van een cadeau geheel naar keuze. Je kunt kiezen uit ruim 70 producten of uitjes. Kies jij een Rituals cadeaubon, een leuk tijdschrift of liever kaartjes voor de bioscoop of een pretpark? 

Welkomstcadeau naar keuze bij NTI

Zorg dat je er op tijd bij bent, want op = op. Lees meer over de actie

Ontvang tot 50% van je studiekosten terug van de Belastingdienst!

Je kunt de kosten voor een opleiding die aansluit bij je (toekomstige) beroep van de belasting aftrekken. Ben jij benieuwd naar jouw belastingvoordeel voor deze opleiding? Vul dan hieronder je persoonlijke gegevens in en bereken jouw voordeel direct.

Jouw belastingvoordeel:

Over 2018 ontvang je € 0,00 aan studiekosten terug van de belasting!*

* Dit voorbeeld geldt als indicatie. Bekijk de uitgebreide informatie hier.

NTI: Wat vind jij belangrijk?

Kies je voor NTI? Dan mag jij van ons het volgende verwachten:

 • Je studeert waar en wanneer jij wilt: op jouw moment
 • Je hebt alles binnen handbereik met onze online leeromgeving
 • Je krijgt les van topdocenten uit de praktijk
 • Je wordt persoonlijk begeleid door mentoren
 • Je krijgt de beste prijs-kwaliteitverhouding

Handige extra's

Certificaat

Wil jij graag een certificaat voor de cursus Zelf klussen, als bevestiging van jouw prestatie én mooie aanvulling op je cv? Vink deze extra dan aan bij inschrijving en ontvang € 10,- korting op je certificaat.

€ 25,-    (eenmalig)

Wees de eerste om een review achter te laten

Laat hier jouw beoordeling achter

Voor deze opleiding zijn nog geen ervaringen achtergelaten, bekijk tot die tijd op The Feedback Company hoe onze studenten NTI beoordelen:

Reviews Feedback company 8.2