Omschrijving

Studiegids ontvangen

Je ontvangt de gids als PDF binnen enkele minuten in je mailbox.

Vul postcode en huisnummer in

Er zijn geen straat en plaatsnaam gevonden voor deze postcode. Je kunt je straat en plaatsnaam handmatig aanpassen.

Om je te helpen bij jouw studiekeuze kunnen wij je via e-mail of telefoon benaderen. Door dit formulier te verzenden geef je hier toestemming voor, je toestemming kun je ieder moment weer intrekken. Bekijk ook gerust onze privacyverklaring.

Kappersopleiding: leer alles over het kappersvak

Wil jij graag alles weten over het kappersvak en beschikken over de benodigde vaardigheden en basiskennis? Dan is de opleiding Thuiskapper van NTI geknipt voor jou! Tijdens de opleiding leer je onder andere diverse knip- en snijtechnieken, alles rondom haarstyling, hoe je verschillende haartypes herkent en hoe je de juiste verzorging bepaalt. Door middel van video’s in de online leeromgeving leer je de theorie direct toepassen in de praktijk. Enthousiast? Lees snel verder!

Is deze cursus iets voor mij?

De opleiding kapper is geschikt voor iedereen die meer wil leren over het kappersvak en hiervoor alle basiskennis en vaardigheden wil leren beheersen. Je gaat op een professionele manier aan de slag met het knippen, snijden, stylen en kleuren van het haar.

Zo volg jij de opleiding Thuiskapper

In samenwerking met Selfline

logo Selfline kappersopleidingenDe opleiding Thuiskapper wordt aangeboden in samenwerking met Selfline, de specialist in kappersopleidingen. 

Inhoud

Wat leer ik?

Tijdens de kappersopleiding leer je welke materialen en benodigdheden belangrijk zijn in het kappersvak en hoe je die moet gebruiken. Je leert hoe je verschillende haartypes herkent en hoe je de juiste verzorging bepaalt. Daarnaast komen diverse knip- en snijtechnieken en haarstyling aan bod, zodat je het haar goed in model kunt brengen. Ook verdiep je je in haarkleuring.  Zo ga je tijdens de opleiding kapper aan de slag met diverse vaardigheden die belangrijk zijn in het kappersvak. Na afloop weet je precies welke kapsels passen bij bepaalde gezichtsvormen en kun jij je familie en vrienden van een passend kapsel voorzien. In de online leeromgeving kun je video’s stapsgewijs doorlopen om de theorie zelfstandig in de praktijk te oefenen.

Studieprogramma

In de cursus wordt aandacht besteed aan de volgende onderwerpen:

 • Opbouw van het haar
 • Haarverzorging
 • Wassen en masseren
 • Huid en haar
 • Producten en materialen
 • Knippen en snijden
 • Kniptechnieken
 • Verschillende lengten knippen
 • Combinatietechnieken
 • Föhnen en stylen
 • Kleuren

Doe praktijkervaring op met twee gratis praktijktrainingen

Naast ondersteuning door middel van video’s, bevat de kappersopleiding twee gratis praktijkavonden waarmee je de geleerde theorie in de praktijk oefent. Onder begeleiding van een ervaren kapper ga je aan de slag en doe je samen met je medestudenten de nodige praktijkervaring op. Je mag kiezen waar je mee oefent. Wil je oefenen met knippen? Of ga je aan de slag met het maken van vlechten en het opsteken van haar? Je ontvangt feedback van de docent. Hierdoor word jij een bekwaam thuiskapper.

Toelating

Heb ik een vooropleiding nodig?

Om de opleiding Thuiskapper te volgen bij NTI heb je geen bepaalde vooropleiding nodig. Alles wat je moet weten is in het lesmateriaal opgenomen. Je kunt direct van start. 

Examen

Studieduur & lesgeld

Thuiskapper 1395

Studietempo in maanden 8 Maanden 10 Maanden * 12 Maanden
Uren per week 6 5 4
Lesgeld per maand € 74,75 € 59,80 € 49,85
Nu met 50% korting € 37,38 € 29,90 € 24,93
 • De inschrijfkosten zijn € 35,-
 • 5% korting bij betaling ineens
 • * is aanbevolen studietempo

Tijdelijk cadeau naar keuze t.w.v. minimaal € 35,- bij inschrijving

Profiteer nu van een cadeau geheel naar keuze. Je kunt kiezen uit ruim 70 producten of uitjes met een minimale waarde van € 35,-. Kies jij Rituals producten, een blender, een handig gadget of liever vier bioscoopbonnen? 

Welkomstcadeau naar keuze bij NTI

Zorg dat je er op tijd bij bent, want op = op. Lees meer over de actie


Handige extra's

Certificaat

Wil jij graag een certificaat voor de cursus Thuiskapper, als bevestiging van jouw prestatie én mooie aanvulling op je cv? Vink deze extra dan aan bij inschrijving en ontvang € 10,- korting op je certificaat.

€ 25,-    (eenmalig)

Ervaringen

Thuiskapper
4 sterren - gebaseerd op 6 ervaringen
Flexibiliteit
Praktijkdagen
Mentor
Studieprogramma
Docent
Niveau
Studiemateriaal

Naast mijn werk begonnen met deze thuisstudie, alles in mijn eigen tempo (héérlijk). Mijn ingestuurde huiswerk wordt gelijk nagekeken en ik krijg die dag nog het cijfer. Echt een aanrader!

Ik ga nu net beginnen met de cursus, na 2 dagen na de aanmelding had ik me studiepakket al binnen.
Ik heb gekozen voor een cursus om te kijken of het bevalt want het is goedkoper als een volledige hbo of mbo opleiding.
Als het goed bevalt ga ik zeker de opleiding erachteraan doen

Bekijk alle ervaringen