Omschrijving

Studiegids ontvangen

Je ontvangt de gids als PDF binnen enkele minuten in je mailbox.

Vul postcode en huisnummer in

Er zijn geen straat en plaatsnaam gevonden voor deze postcode. Je kunt je straat en plaatsnaam handmatig aanpassen.

Om je te helpen bij jouw studiekeuze kunnen wij je via e-mail of telefoon benaderen. Door dit formulier te verzenden geef je hier toestemming voor, je toestemming kun je ieder moment weer intrekken. Bekijk ook gerust onze privacyverklaring.

Positioneer & verkoop jouw merk

Wil jij een merk uitstekend positioneren én verkopen? Wil jij aan de slag in marketing of sales? En op managementniveau beslissingen nemen, waarbij je oog hebt voor ontwikkelingen en trends? Dan zit je hier goed! Tijdens de opleiding HBO Commerciële Economie werk je aan een portfolio in de vorm van praktijkopdrachten. Zo koppel jij, onder begeleiding van topdocenten uit het werkveld, theorie aan praktijk. Dat maakt deze Bachelor bijzonder waardevol en direct toepasbaar, eventueel al in jouw dagelijks werk. Enthousiast? Lees dan snel verder.

Wat kan ik na HBO Commerciële Economie?

Met jouw hbo-diploma op zak, kun jij aan de slag in de commerciële economie. Wat denk je van een job als productmanager, online marketeer, salesmanager of marktonderzoeker? Zie jij jezelf al werken in de:

 • marketing
 • sales
 • communicatie
 • inkoop
 • marktonderzoek

Inhoud

Wat leer ik?

Tijdens de opleiding HBO Commerciële Economie leer jij de ins & outs van marketing en sales. Je leert hoe je een merk positioneert en verkoopt. En op managementniveau beslissingen neemt, waarbij je oog hebt voor ontwikkelingen en trends. Ook specialiseer je je; in inkoopmanagement of projectmanagement. Tijdens de opleiding werk je aan een portfolio  in de vorm van praktijkopdrachten. Zo koppel jij, onder begeleiding van topdocenten uit het werkveld, theorie aan praktijk. Enkele onderwerpen die de revue passeren zijn:

 • management
 • (online) marketing
 • e-commerce
 • merkenbeleid
 • leiding geven

Tijdens de opleiding HBO Commerciële Economie werk je aan een portfolio (praktijkprogramma) in de vorm van praktijkopdrachten. Als het mogelijk is, koppel je deze aan je eigen werkomgeving. Dit is niet alleen leerzaam, maar ook heel efficiënt.

Inclusief 17 praktijkbijeenkomsten

Tijdens Commerciële Economie HBO volg jij 17 praktijkbijeenkomsten. Een praktijkbijeenkomst is een klassikale les waarin je medestudenten ontmoet en les krijgt van een expert uit het werkveld. Je kunt zelf plannen wanneer je een praktijkbijeenkomst wilt volgen. Zo kun jij de ideale mix van digitaal en klassikaal studeren maken.

Toelating

Opleidingsvarianten van HBO Commerciële Economie

NTI biedt twee varianten van de hbo-opleiding Commerciële Economie aan: een duale en deeltijd variant. Welke variant je kunt volgen, is afhankelijk van of je een (relevante) werkplek bezit.

Duaal
Ben je minimaal twee jaar werkzaam bij een voor de opleiding relevante werkgever? Dan kun je je inschrijven voor de duale variant van HBO Commerciële Economie. 

Eisen werkplek

 • Tijdens je opleiding ben je minimaal 20 uur werkzaam op een voor de opleiding relevante werkplek
 • Je werkplek biedt een takenpakket dat qua inhoud en niveau aansluit bij opleiding
 • Je werkplek biedt een takenpakket dat passend is voor jou als student in opleiding

Deeltijd
Heb je geen (relevante) werkplek, maar wel 2 jaar werkervaring? Dan kun je je inschrijven voor de deeltijd variant van HBO Commerciële Economie.

Eisen stageplek

 • Je kunt minimaal 840 uur stage lopen (naast je huidige baan indien van toepassing)
 • Je stageplaats biedt een takenpakket dat qua inhoud en niveau aansluit bij opleiding
 • Je stageplaats biedt een takenpakket dat passend is voor jou als student in opleiding

Stage

Stage tijdens de opleiding Commerciële Economie

Onze opleidingen zijn zeer praktijkgericht. Die praktijk is belangrijk, omdat je daar veel leert. Dit kun je veelal combineren vanuit je baan. Heb je geen (passende) baan, dan kun je toch deelnemen aan deze opleiding. In die situatie pas je de praktijkopdrachten toe op actuele en algemene praktijksituaties. Je loopt een half jaar stage. Dat kan aan het eind van je studie, waarbij je dit combineert met jouw afstuderen. Als je eerder stage wilt lopen, is dat ook mogelijk. Heb je dan al wel een baan die past bij het werkveld? Dan is een stage niet nodig.

Examen

In samenwerking met Hogeschool NCOI

Hogeschool NTI verzorgt de hbo-opleiding Commerciële Economie in samenwerking met Hogeschool NCOI. De opleiding HBO Bachelor Commerciële Economie van NCOI is geaccrediteerd door de NVAO. Hierdoor ben jij ervan gegarandeerd dat deze opleiding voldoet aan alle kwaliteitseisen, perfect aansluit bij de arbeidsmarkt en internationaal erkend is.

Krijg ik een wettelijk erkend diploma?

Erkening-hbo-opleiding.pngHBO Commerciële Economie is door de NVAO geaccrediteerd. De opleiding voldoet daarmee aan de kwaliteitseisen van het Ministerie van OCW. Heb je de opleiding succesvol afgerond? Dan ontvang jij het wettelijk erkend diploma ‘HBO Bachelor Commerciële Economie’. Je mag je dan Bachelor of Arts noemen. Het getuigschrift wordt afgegeven door Hogeschool NCOI. Hogeschool NCOI is in het kader van de WHW (Wet op het hoger onderwijs en wetenschappelijk onderzoek) bevoegd om graden (Bachelor/Master) te verlenen.

Examenkosten voor HBO Bachelor Commerciële Economie

De examenkosten worden samen met het lesgeld in rekening gebracht. Je betaalt lesgeld en examenkosten volgens de door jou gekozen betaalfrequentie. Je doet pas examen wanneer jij er klaar voor bent.

De examenkosten bedragen € 45,10 per maand.

Deze kosten zijn inclusief het afstudeerexamen.

Beroepen

Wat kan ik als commercieel econoom?

Na de opleiding Commerciële Economie heb jij je ontwikkeld tot een professionele vakman of -vrouw. Je kunt dan op managementniveau beslissingen nemen. Je hebt een antenne voor de trends van morgen en weet hoe je klanten op de beste manier van dienst kunt zijn. Met deze eigenschappen kun jij direct aan de slag in een dynamische marketingomgeving. Hier positioneer en verkoop jij producten of diensten. Je komt met creatieve ideeën en streeft duidelijke én uitdagende doelen na.

Studieduur & lesgeld

HBO Bachelor Commerciele Economie 8577

Termijnen 4 Jaar 48 Maanden *
Lesgeld per termijn € 1.881,00 € 165,00
 • Inschrijfgeld en dossiervorming € 75,-
 • * is het gangbare betaaltempo

Tijdelijk Acer Chromebook actie bij inschrijving

Acer Chromebook actieBij een inschrijving voor een (klassikale) hbo bacheloropleiding of volledige masteropleiding ontvang je een Acer Chromebook t.w.v. €249 voor slechts €29! Zorg dat je er op tijd bij bent, want op = op. Schrijf je snel in. Lees meer over de actie

Ontvang tot 50% van je studiekosten terug van de Belastingdienst!

Je kunt de kosten voor een opleiding die aansluit bij je (toekomstige) beroep van de belasting aftrekken. Ben jij benieuwd naar jouw belastingvoordeel voor deze opleiding? Vul dan hieronder je persoonlijke gegevens in en bereken jouw voordeel direct.

Jouw belastingvoordeel:

Over 2017 ontvang je € 1.129,57 aan studiekosten terug van de belasting!*

* Dit voorbeeld geldt als indicatie. Bekijk de uitgebreide informatie hier.

Wees de eerste om een review achter te laten

Laat hier jouw beoordeling achter

Voor deze opleiding zijn nog geen ervaringen achtergelaten, bekijk tot die tijd op The Feedback Company hoe onze studenten NTI beoordelen:

Reviews Feedback company 8.3