Omschrijving

Studiegids ontvangen

Je ontvangt de gids als PDF binnen enkele minuten in je mailbox.

Vul postcode en huisnummer in

Er zijn geen straat en plaatsnaam gevonden voor deze postcode. Je kunt je straat en plaatsnaam handmatig aanpassen.

Europese Unie

Ben jij geïnteresseerd in specifieke kenmerken van diverse Europese culturen en de verschillen daartussen? Dan is het korte hbo-programma European cultures iets voor jou! Je leert hoe belangrijk en waardevol het is om cultuurverschillen te begrijpen en te doorgronden. Je verdiept je in Europese culturen, leert wat ‘cultuur’ nu eigenlijk precies inhoudt en hoe je verschillende culturen in kaart brengt. Iets voor jou? Lees dan snel verder en kom meer te weten over het korte hbo-programma European cultures.

Voor wie?

Het korte hbo-programma European cultures is speciaal samengesteld voor wie zich op niveau wil ontwikkelen in dit specifieke interessegebied. Ben jij geïnteresseerd in Europese culturen? Dan is dit flexibel te volgen programma op hbo-niveau een echte aanrader!

Onderdeel van volledige HBO Bachelor

Dit korte hbo-programma is een onderdeel van de erkende HBO Bachelor European studies. Je bent dus verzekerd van erkende kwaliteit en kunt bovendien studiefinanciering krijgen tegen gunstige voorwaarden. Lees hier meer over bij de tab Studieduur & lesgeld.

Inhoud

Wat leer je tijdens het korte hbo-programma European cultures?

In deze praktijkgerichte opleiding verdiep je je in Europese culturen, je leert wat ‘cultuur’ nu eigenlijk precies inhoudt en hoe je verschillende culturen in kaart brengt. Je verdiept je in de specifieke kenmerken van diverse culturen en de verschillen daartussen en gaat dieper in op de dimensies die we gebruiken om cultuur te omschrijven. Enkele onderwerpen die aan bod komen tijdens het korte hbo-programma European cultures zijn:

  • Individualisme en collectiviteit 
  • Lange- en kortetermijngerichtheid 
  • Hedonisme tegenover soberheid

Inclusief webinar

Bij het korte hbo-programma European cultures hoort een webinar. Webinars zijn online lessen waarbij de docent extra aandacht geeft aan moeilijke vraagstukken of laat zien hoe de kennis toegepast kan worden. In dit webinar gaan we in op het begrip cultuur en de dimensies die we gebruiken om cultuur te omschrijven.

Toelating

Geen vooropleiding nodig voor het korte hbo-programma European cultures

Om te starten met het korte hbo-programma European cultures heb je geen vooropleiding nodig. Wel dien je er rekening mee te houden dat deze opleiding op hbo-niveau gegeven wordt.

Examen

Examens van het korte hbo-programma European cultures

Het korte hbo-programma European cultures sluit je af met een paper. Bij succesvolle afronding van deze korte opleiding ontvang je een waardevol certificaat van Hogeschool NTI.

Doorstuderen?

Na het korte hbo-programma European cultures kun je ervoor kiezen om een HBO Bachelor te volgen. Bijvoorbeeld de HBO Bachelor European Studies. Je dient dan uiteraard wel te voldoen aan de toelatingseisen van de betreffende HBO Bacheloropleiding. Met je certificaat kun je mogelijk vrijstellingen krijgen bij diverse NVAO-geaccrediteerde opleidingen. Informeer naar de mogelijkheden bij de studieadviseurs.

Examenkosten voor het HBO-programma European cultures

De examenkosten worden samen met het lesgeld in rekening gebracht. Je betaalt lesgeld en examenkosten volgens de door jou gekozen betaalfrequentie. Je doet pas examen wanneer jij er klaar voor bent.

De examenkosten bedragen € 33,33 per maand.

Studieduur & lesgeld

HBO-programma European Cultures 7839

Termijnen 3 Maanden *
Lesgeld per termijn € 190,00
  • Inschrijfgeld en dossiervorming € 35,-
  • 5% korting bij betaling ineens
  • * is het aanbevolen studietempo

Wees de eerste om een review achter te laten

Laat hier jouw beoordeling achter

Voor deze opleiding zijn nog geen ervaringen achtergelaten, bekijk tot die tijd op The Feedback Company hoe onze studenten NTI beoordelen:

Reviews Feedback company 8.4