Omschrijving

Beschik over de juiste handvatten om rouwenden te begeleiden

Wil jij graag rouwenden leren begeleiden? Dan is deze opleiding Rouwbegeleiding wat voor jou! Tijdens de opleiding krijg je inzicht in verschillende vormen en soorten van rouw, en leer je op diverse manieren begeleiden. Je doorloopt drie vakken, waarin je meer leert over omgaan met rouw, hulp na overlijden en ontwikkelingen in rouwzorg. Daarnaast heb je de keuze tussen twee specialisaties: verlies en rouw op het werk en verlies en rouw bij kinderen en jongeren. Spreekt de cursus Verlies en rouwbegeleiding jou aan? Lees dan snel verder!

Hulp bij studiekeuze

Twijfel jij of deze studie bij je past?
Neem dan contact op met een van onze studieadviseurs:

ma-vr (08:00-17:00)
ma-vr (09:00-17:00)

Is deze Post HBO-opleiding iets voor mij?

De [titel] is ideaal voor iedereen die anderen wil helpen met het verwerken van verlies. Of je nu werkt in de gezondheidszorg of maatschappelijk werk doet, met deze opleiding kan je een waardevolle bijdrage leveren aan het leven van anderen.

 

Wat is een Post HBO-opleiding?

Wil jij je op hbo-niveau verdiepen of specialiseren in een specifiek vakgebied? Dan is een Post HBO-opleiding echt iets voor jou! Een Post HBO-opleiding kun je al in 6 maanden afronden. De opleidingen zijn flexibel en daardoor goed te combineren met een druk privéleven, baan of gezin.

Inhoud

Inhoud

Hoe is deze opleiding opgebouwd?

In het studieprogramma kun je zien uit welk vak of welke vakken de opleiding bestaat.

Studieprogramma

Tijdens HBO Rouwbegeleiding ga je aan de slag met de volgende onderwerpen:

Hoofdfase

 • Inleiding verlies en rouw
 • Verlies en rouw bij life events


Specialisaties

 • Verlies en rouw op het werk
 • Verlies en rouw bij kinderen en jongeren

Innovatieve en gepersonaliseerde online leeromgeving

De opleiding Rouwbegeleiding bevat interactief lesmateriaal. In een online leeromgeving krijg je kennisclips, lesmateriaal en opdrachten. Bekijk meer over de online leeromgeving.

Persoonlijke begeleiding

Je staat er niet alleen voor tijdens je studie, je kunt altijd terecht bij jouw studiebegeleider of docent. Je docent helpt je met jouw vakinhoudelijke vragen. Bij je studiebegeleider kun je terecht voor alle andere vragen over je studie. Lees meer over de begeleiding.

Studeren bij NTI

Wil jij studeren op een manier die echt bij jou past? Kies dan voor FlexibelStuderen® van NTI. Want met de flexibele opleidingen van NTI kan iedereen, overal studeren. Je kiest zelf je startmoment en bepaalt je eigen tempo. Met FlexibelStuderen® heb je de regie zelf in handen.

Bekijk de voordelen van FlexibelStuderen®

Studeren via jouw online leeromgeving

Krijg feedback van je docent

FlexibelStuderen®

Examen doen als jij er klaar voor bent

Vrije tijd als jij daar zin in hebt

Toelating

Heb ik een vooropleiding nodig?

Voor de cursus Rouwbegeleiding is geen vooropleiding vereist. Wel dien je er rekening mee te houden dat deze opleiding op post-hbo-niveau gegeven wordt.

Vragen? Bel ons gerust!

Heb je vragen over de opleiding Rouwbegeleiding? Neem dan contact op met een van onze studieadviseurs. Zij staan voor jou klaar!

Examen

Hoe rond ik de opleiding af?

Je sluit deze opleiding af met 3 papers. Wanneer je alle onderdelen van de opleiding hebt afgerond, ontvang je het certificaat ‘Post HBO Verlies en rouwbegeleiding’ van NTI.

Voordelen van examen doen bij NTI

 • Examen doen wanneer jij er klaar voor bent.
 • Digitaal examen doen op tal van locaties door heel Nederland.
 • Maak papers in je eigen tempo en lever ze online in wanneer jij dat wilt.

Herexamens en inhalen

Voor eventuele herexamens en het inhalen van gemiste praktijkdagen bij NTI worden aanvullende kosten gerekend.

Studieduur & lesgeld

Je betaalt alleen lesgeld en examenkosten

Bij NTI betaal je geen extra kosten voor vakliteratuur, studiemateriaal en reprorecht. Wij hanteren een all-in concept. Hierdoor ben jij bij ons een stuk voordeliger uit dan bij reguliere hogescholen. Vergelijk de totale kosten van onze erkende opleidingen maar eens met die van andere opleiders. Dan zie je dat Hogeschool NTI ook financieel de beste keuze is.

Kosten Post-HBO Verlies- en rouwbegeleiding 6105

Het lesgeld is inclusief
 • Alle benodigde vakliteratuur
 • Begeleiding tijdens je hele studie
 • Gratis verlenging van je studieduur
 • Jouw certificaat

Korting op software, hardware en meer via Surfspot

surfspot websiteAls je studeert bij NTI krijg je hoge kortingen op officiële software, hardware en andere ICT-producten via Surfspot. Zo krijg je bijvoorbeeld tot 50% korting op Adobe Creative Cloud en NordVPN en krijg je extra voordeel op laptops, smartphones en gadgets. Dat maakt studeren bij NTI nog voordeliger.

Voordelig studeren met speciale regelingen

Voor de kosten van een opleiding kun je in sommige gevallen gebruikmaken van subsidies. Check hier welke subsidies er zijn.

Ervaringen met NTI

Voor deze opleiding zijn nog geen ervaringen achtergelaten. Je kunt hieronder wel zien hoe de NTI-opleidingen gemiddeld scoren op basis van alle ervaringen.

8 sterren - gebaseerd op 1588 ervaringen
Flexibiliteit
Praktijkdagen
Mentor
Studieprogramma
Docent
Niveau
Studiemateriaal

Kunnen wij je verder helpen?

We zijn benieuwd of alles duidelijk voor je is. Wij staan klaar om je persoonlijk te woord te staan, uiteraard geheel vrijblijvend. Of ben je klaar om de volgende stap te zetten? Je kunt zelf je startdatum kiezen mocht je je binnen 14 dagen toch nog bedenken, dan kun je je studie weer stopzetten.

Trots op onze studenten

Studenten van NTI zijn geen doorsnee studenten. Ze volgen een studie naast hun volle leven; hun baan, gezin, hobby’s en vrienden. Ze bepalen hun eigen weg, gaan ook buiten de gebaande paden en studeren op de raarste momenten en vreemdste plekken. Ze zijn doorzetters, vol motivatie. Omdat ze hun droom volgen, stappen zetten, de regie in eigen hand nemen. Ze mogen trots op zichzelf zijn. Wij zijn het in ieder geval.

Bekijk de Wall of Fame

Leon – HBO Bachelor Toegepaste Psychologie