MWD en SPH wordt Social Work

#1

Start met social work

Vanaf 1 september 2022 kun je starten met de nieuwe bachelor HBO Social Work. Deze vervangt de SPH opleiding en MWD opleiding. Je bent dus extra breed opgeleid. Meer weten? Lees verder!

Nieuw! HBO Social work

Wil jij aan de slag in de hulpverlenende sector? Dan kan je sinds 1 september 2022 starten met de gloednieuwe bachelor HBO Social Work! De opleiding is een bredere, vernieuwde opleiding en vervangt de SPH opleiding en de MWD opleiding. De eerste twee jaar van het lesprogramma is breed ingestoken. Je volgt modules als Agogische Gespreksvaardigheden, Systeem- en Herstelgericht werken en Social Work in de Praktijk om zo een goede basis als sociaal werker op te bouwen. Daarna ga je je specialiseren in de richting die jou het meest bevalt.

HBO Social Work

Specialisaties

Er zijn drie specialisaties mogelijk. Hier zal je je gaan verdiepen in verscheidene modules als Gespreksvoering in de Zorg, Jeugdzorg en Jeugdbeleid of Superdiversiteit. Je kunt kiezen uit de volgende specialisaties:

  • Jeugd
  • Welzijn & Samenleving
  • Zorg

Alvast starten?

Wil je alvast starten en in de boeken duiken? Dat kan! Meld je dan aan voor het HBO-programma Schuldhulpverlening. Dit is onderdeel van de erkende bachelor. Als je dit programma hebt afgerond kom je in aanmerking voor vrijstelling tijdens de volledige bachelor Social Work.

>> Bekijk het hbo-programma

Wettelijk erkend getuigschrift

De opleiding is opgesteld in lijn met andere landelijke aanbieders van de hbo-bachelor Social Work en is gebaseerd op de actuele trends en ontwikkelingen in het werkveld. Zo krijg jij de beste handvatten om later in de praktijk aan de slag te gaan Ook is deze opleiding door de NVAO geaccrediteerd en voldoet daarmee aan de meest recente kwaliteitseisen van het Ministerie van OCW. Na afronding van de opleiding ontvang je het wettelijk erkende hbo-getuigschrift Social Work. Je mag je dan Bachelor of Social Work noemen. Zo ben je verzekerd van de beste kwaliteit en een internationale erkenning.

ministerie OCW logo 250pxbNVAO geaccrediteerd logo new 250pxb3

Persoonlijk studieadvies

Heb je vragen of twijfel je welke opleiding bij je past? Neem gerust contact op. Wij staan klaar om je persoonlijk te woord te staan, uiteraard geheel vrijblijvend. 

Plan een studieadviesgesprek

☎ 071 750 10 10

Start een chat

Doe de Studiekeuzetest