MWD en SPH wordt Social Work

#1

Start met social work

Vanaf 1 september 2022 kun je starten met de nieuwe bachelor HBO Social Work. Deze vervangt de SPH-opleiding en MWD-opleiding. Je bent dus extra breed opgeleid. Meer weten? Lees verder!

Nieuw! HBO Social work

Wil jij aan de slag in de hulpverlenende sector? Dan kan je sinds 1 september 2022 starten met de gloednieuwe bachelor HBO Social Work! De opleiding is een bredere, vernieuwde opleiding en vervangt de SPH-opleiding en de MWD-opleiding. De eerste twee jaar van het lesprogramma is breed ingestoken. Je volgt modules als Agogische Gespreksvaardigheden, Systeem- en Herstelgericht werken en Social Work in de Praktijk om zo een goede basis als sociaal werker op te bouwen. Daarna ga je je specialiseren in de richting die jou het meest bevalt.

HBO Social Work

De kern van de opleiding Maatschappelijk werk…

Ben jij op zoek naar een opleiding in maatschappelijk werk en was jij van plan om een MWD-opleiding op hbo-niveau te volgen? De nieuwe bachelor HBO Social work voldoet dan zeker aan jouw wensen. Een groot deel van de voorgaande opleiding Maatschappelijk werk en dienstverlening komt terug in Social Work. Net als in de MWD-opleiding leer je hoe je groepen en individuen kunt helpen met hun zelfstandigheid. Je leert de gehele cyclus van probleemstelling, diagnose, plannen, uitvoeren en evalueren. Er zijn veel mensen die extra sturing nodig hebben binnen de maatschappij. En de opleiding Social work, nog meer dan de opleiding Maatschappelijk werk en dienstverlening, richt zich op het optimaal helpen van deze mensen.

…en de SPH opleiding in één!

Ook de SPH-opleiding (sociaal pedagogische hulpverlening) komt grotendeels terug in HBO Social work. Tijdens de SPH-opleiding werd je opgeleid tot sociaal pedagogisch hulpverlener, om uiteindelijk jongeren en volwassenen te ondersteunen als daar behoefte aan is. Kennis en vaardigheden die je hiervoor nodig hebt komen ook terug in de opleiding Social work. Denk aan methodisch werken, zorgbehoeften inschatten en werken met verschillende doelgroepen. Wil jij zeker aan de slag als sociaal pedagogisch hulpverlener? Dan is HBO Social work een uitstekende start.

Opleiding Maatschappelijk werk en SPH delen basis

Dat beide opleidingen veel overeenkomsten hebben staat vast. De opleiding Maatschappelijk werk en de SPH-opleiding troffen elkaar vaak in het klaslokaal omdat er veel overlap in kennis en vaardigheden plaatsvond. Nu we de overkoepelende erkende bachelor Social work aanbieden leer je dus net zo veel en zelfs meer. Om je toch klaar te stomen voor een specifieke richting in het werkveld, kies je in het laatste jaar je specialisatie. Je hebt dan genoeg tijd om je volledig te specialiseren in de richting die jou het meest interesseert.

Specialisaties

Er zijn drie specialisaties mogelijk. Hier zal je je gaan verdiepen in verscheidene modules als Gespreksvoering in de Zorg, Jeugdzorg en Jeugdbeleid of Superdiversiteit. Je kunt kiezen uit de volgende specialisaties:

  • Jeugd
  • Welzijn & Samenleving
  • Zorg

Wettelijk erkend getuigschrift

Net als de opleidingen Maatschappelijk werk en SPH, is de opleiding Social Work opgesteld in lijn met andere landelijke aanbieders van de hbo-bachelor Social Work en is gebaseerd op de actuele trends en ontwikkelingen in het werkveld. Zo krijg jij de beste handvatten om later in de praktijk aan de slag te gaan. Ook is deze opleiding door de NVAO geaccrediteerd en voldoet daarmee aan de meest recente kwaliteitseisen van het Ministerie van OCW. Na afronding van de opleiding ontvang je het wettelijk erkende hbo-getuigschrift Social Work. Je mag je dan Bachelor of Social Work noemen. Zo ben je verzekerd van de beste kwaliteit en een internationale erkenning.

ministerie OCW logo 250pxbNVAO geaccrediteerd logo new 250pxb3

Persoonlijk studieadvies

Heb je vragen of twijfel je welke opleiding bij je past? Neem gerust contact op. Wij staan klaar om je persoonlijk te woord te staan, uiteraard geheel vrijblijvend. 

Plan een studieadviesgesprek

☎ 071 - 750 10 10

Start een chat

Doe de Studiekeuzetest