Geschiedenis

NTI is in de Tweede Wereldoorlog opgericht door Bram van Leeuwen. NTI is een afkorting van de naam Nederlands Talen Instituut. Op zijn zolderkamer schreef hij zelf de cursus Engels waar op dat moment veel vraag naar was. Om toestemming van de Duitsers te krijgen voor het starten van zijn bedrijf, werd hij gedwongen ook een cursus Duits aan te gaan bieden. Inmiddels is NTI met ruim 850 opleidingen, van korte cursus tot volledige Masteropleiding, uitgegroeid tot een toonaangevende onderwijsinstelling.

Nieuwe ontwikkelingen

Door de jaren heen zijn er constant nieuwe ontwikkelingen geweest waarmee NTI haar leidinggevende positie in afstandsonderwijs onderstreepte. Enkele recente ontwikkelingen zijn:

In 1997 werd het NTI MBO-College opgericht. Vandaag de dag biedt het NTI MBO-College ruim 30 veelgevraagde erkende MBO-opleidingen aan.

In 2000 werd Hogeschool NTI opgericht. Vandaag de dag biedt Hogeschool NTI 22 veelgevraagde erkende HBO-opleidingen aan.

In 2002 is NTI gestart met het bieden van erkende hbo-masters. Vandaag de dag biedt NTI diverse erkende Masteropleidingen en Masterprogramma's aan.

In 2005 introduceerde NTI ‘Blended Learning’ het leerconcept van de 21ste eeuw! Daarnaast is in 2005 NTI Zakelijk opgericht. NTI Zakelijk geeft invulling aan de scholingsbehoeften binnen bedrijven.

In 2008 zijn de (papieren) examens voor studenten van Hogeschool NTI en NTI MBO-College grotendeels vervangen door digitale examens die iedere werkdag op ruim 25 locaties in Nederland worden afgenomen.

In 2011 start NTI met het aanbieden van beroepsopleidingen en cursussen. NTI biedt nu ruim 850 opleidingen en cursussen aan.

In 2012 bestaat NTI 70 jaar en is het instituut uitgegroeid tot een toonaangevende onderwijsinstelling.

In 2019 heeft NTI FlexibelStuderen geïntroduceerd. Als uitvinder van FlexibelStuderen is NTI de voorloper op het gebied van flexibel onderwijs op dat in ieders leven in te passen is.

In 2020 is NTI gestart met het geven van online klassikale lessen waardoor studenten nóg meer profiteren van het FlexibelStuderen.

In 2022 is het STAP-budget geïntroduceerd en kunnen studenten veel NTI-opleidingen volgen met een speciale subsidie voor om- en bijscholing.

Heden: NTI blijft haar opleidingen continu verbeteren en ontwikkelen zodat ze goed aansluiten op de hedendaagse behoeften. Dit gebeurt bijvoorbeeld op het gebied van Blended Learning: de combinatie van online en klassikaal onderwijs. Bij alle opleidingen vormt de online leeromgeving een belangrijke studiehulp. Hierin biedt NTI onder meer webinars, e-colleges en ondersteunende video’s aan. Daarnaast neemt het aantal contactmomenten met docenten en studiebegeleiders continu toe om de student zo goed mogelijk te begeleiden naar een diploma.