De lerarenbeurs

#1

Ben je op dit moment leraar, maar wil je zelf ook opnieuw in de boeken duiken? Met de lerarenbeurs kun je bij NTI extra voordelig studeren, of zelfs geheel kosteloos!

Leraren opgelet: financier jouw opleiding met de lerarenbeurs

Ben je bevoegd leraar? En wil je jouw huidige vakkennis uitbreiden of je graag verdiepen in een nieuwe discipline? Vraag dan de lerarenbeurs 2024 aan voor jouw HBO-bachelor of -master van NTI! Deze beurs komt je tegemoet in de kosten van lesgeld, studiemiddelen en eventuele reiskosten. Ook jouw werkgever wordt niet vergeten: hij of zij kan subsidie ontvangen om jou studieverlof te geven. Zo kun jij voordelig bij ons studeren!

Wees er op tijd bij

De aanvraagperiode voor schooljaar 2024-2025 loopt van 1 april t/m 15 mei 2024. Houd de website van DUO in de gaten om je aan te melden en wees er snel bij. Er is namelijk maar beperkt budget beschikbaar, dus hoe eerder jij jouw aanvraag doet, hoe groter de kans is dat je de beurs krijgt toegewezen.

*Je moet de beurs jaarlijks opnieuw aanvragen en kunt deze maximaal drie studiejaren ontvangen. Bij een heraanvraag voor het tweede of derde jaar krijg je voorrang tijdens de aanvraagronde.

Lerarenbeurs voorwaarden

  • Je hebt een onderwijsbevoegdheid óf je bent leraar in het HBO, en hebt minimaal een HBO-bachelorgetuigschrift. Ben je leraar in het MBO? Dan moet je voldoen aan een aantal bekwaamheidseisen.
  • Op het moment van de aanvraag werk je bij een bekostigde school of orthopedagogisch didactisch centrum.
  • Minimaal 20% van je werktijd geef je les, inclusief voorbereiding en nakijkwerk.
  • Je volgt een opleiding met een startdatum na 1 september 2024.
  • Om de lerarenbeurs te behouden, behaal je minimaal 15 studiepunten (ECTS) per studiejaar.
  • Je hebt geen andere subsidies of tegemoetkomingen aangevraagd.
  • DUO neemt alleen volledige aanvragen in behandeling. Zorg ervoor dat je een ondertekende verklaring van je (laatste) werkgever of inlener direct meestuurt, ook als je geen studieverlof hebt aangevraagd.

Bekijk alle voorwaarden en de inschrijfprocedure >

 

Inschrijven voor een opleiding

Om in aanmerking te komen voor de lerarenbeurs, dien je je in te schrijven voor een opleiding die start na 1 september 2024. Je kunt de lerarenbeurs aanvragen voor alle HBO-bachelors en -masters van NTI. De opleiding hoeft niet onderwijs gerelateerd te zijn. Oftewel, een mooie kans om je te verdiepen in een ander interessegebied. Krijg je de lerarenbeurs niet toegewezen? Geen probleem! Met een bewijs van afkeuring kun je de opleiding bij NTI kosteloos annuleren.

Vind mijn HBO-bachelor

Kosteloze Masters

Ben je geïnteresseerd in psychologie of onderwijskunde? Bij NTI kun je de onderstaande Masters geheel kosteloos volgen met de lerarenbeurs:

Alle Masters

NTI scoort een 8.1

En daar zijn we heel erg blij mee!

Bij NTI streven we naar kwalitatief goed onderwijs dat voor iedereen bereikbaar is. En wie kan dit beter beoordelen dan onze eigen studenten?

4 sterren Feedback Company

1588 reviews op Feedback Company

LEES MEER