Omschrijving

Studiegids ontvangen

Je ontvangt de gids als PDF binnen enkele minuten in je mailbox.

Vul postcode en huisnummer in

Er zijn geen straat en plaatsnaam gevonden voor deze postcode. Je kunt je straat en plaatsnaam handmatig aanpassen.

Om je te helpen bij jouw studiekeuze kunnen wij je via e-mail of telefoon benaderen. Door dit formulier te verzenden geef je hier toestemming voor, je toestemming kun je ieder moment weer intrekken. Bekijk ook gerust onze privacyverklaring.

Word een financieel-administratieve topper!

Wil je veel verantwoordelijkheden en een aantrekkelijk salaris? Dan is het Moderne Bedrijfsadministratie (MBA)-diploma het juiste diploma voor jou! Het antwoord op: "Hoe staan we er financieel voor?" is de essentie van het boekhouden. Alleen leidinggevende boekhouders binnen het bedrijf kunnen antwoord geven op deze vraag. Zonder uitzondering zullen bedrijven zo'n leidinggevende functie alleen overlaten aan voldoende opgeleiden. Met dit veelgevraagde diploma op zak leg je de basis voor een succesvolle baan in de administratieve sector. Schrijf je dus snel in voor de moderne bedrijfsadministratie opleiding.

Voor wie?

De moderne bedrijfsadministratie opleiding is perfect voor mensen die een financieel-administratieve functie willen vervullen. Dit is ook een goede opleiding als je wilt doorgroeien naar een leidinggevende functie met meer verantwoordelijkheden. Na afronding van de moderne bedrijfsadministratie opleiding kun je onder andere werken als een leidinggevende boekhouder. Wil jij meer leren dan alleen bedrijfsadministratie, kostencalculatie en financiering? Dan is de moderne bedrijfsadministratie dé opleiding voor jou.

Officieel MBA-diploma Associatie Examinering

Met deze cursus kun je het diploma Moderne Bedrijfsadministratie (MBA) halen van de Nederlandse Associatie voor Examinering. Dit is een officieel diploma waar in het bedrijfsleven veel vraag naar is. Een waardevol diploma dus, waar je veel profijt van zult hebben!

Inclusief lesmateriaal

Bij de opleiding Moderne Bedrijfsadministratie (MBA) is al het lesmateriaal inbegrepen bij het lesgeld*. Compleet en goed lesmateriaal maakt studeren leuker. Daarom besteden wij daar graag wat extra aandacht aan. Als je het lespakket opent, zie je het meteen: geen mappen met losbladig materiaal, maar mooie lesboeken. Je ontvangt ook een studiehandleiding, waarin precies staat wat je moet doen. Gemakkelijker kan niet!

*Een wettenbundel is niet bij de literatuur inbegrepen.

NTI: Wat vind jij belangrijk?

Kies je voor NTI? Dan mag jij van ons het volgende verwachten:

 • Je ontvangt waardevolle en erkende diploma’s
 • Je krijgt de beste prijs-kwaliteitverhouding
 • Je krijgt les van docenten met ruime ervaring in het vakgebied
 • Je hebt alles binnen handbereik met onze online leeromgeving
 • Je studeert waar en wanneer jij wilt: op jouw moment

Inhoud

Wat leer je tijdens de moderne bedrijfsadministratie opleiding?

Tijdens de moderne bedrijfsadministratie opleiding staan 4 modules centraal: Bedrijfsadministratie, Kostencalculatie, Financiering en Belastingwetgeving. Je leert veel over boekingen van kostensoorten, kostenbewaking, investeringsselectie en belastingen.

Studieprogramma

Tijdens de opleiding komen de volgende onderwerpen aan bod:

 • Bedrijfsadministratie
 • Boekingen van kostensoorten, boekingen en berekeningen met betrekking tot de kostenplaatsmethode en activity-based costing, boekingen en berekeningen met betrekking tot kostenbudgettering, boekingen en berekeningen met betrekking tot leasing, permanence de l’inventaire, kenmerken van een ERP-systeem
 • Kostencalculatie
 • Kostensoorten, kostenverbijzonderingsmethoden, kostenbudgettering, kostenbewaking, kostencalculaties, masterbudget
 • Financiering
 • Investeringsselectie, bepalen vermogensbehoefte, vermogensmarkt, eigen vermogen, vreemd vermogen, jaarrekening, jaarverslaglegging, interne en externe verslaggeving, indexcijfers
 • Belastingwetgeving
 • Algemene wet inzake rijksbelastingen, Wet op de loonbelasting 1964, Wet inkomstenbelasting 2001, Wet op de omzetbelasting 1968

MBA-modules

De MBA-modules: Bedrijfsadministratie, Kostencalculatie, Financiering en Belastingwetgeving kun je ook los volgen. Voor meer informatie kun je contact op nemen met een studieadviseur.

Studeren op jouw moment

Starten wanneer je wilt. Studeren waar en wanneer het jou schikt. Even stoppen als dat nodig is, of harder gaan dan je dacht. Online, met inspirerende boeken, via E-colleges, of juist in een echte klas. Dat kan allemaal bij NTI. Deze NTI-studenten leggen je graag uit hoe dit in zijn werk gaat.

Wij snappen als geen ander dat er meer is dan studeren. Dat je rekening wilt houden met je baan, met je kinderen, je sport, of met dat familielid dat aandacht nodig heeft. Of dat het even niet uitkomt met de feestdagen of tijdens die verbouwing. Maar als het dan zover is, zorgen we er ook voor dat elke seconde telt. Dat het helemaal jouw moment is.

Persoonlijke begeleiding

Zelfstandig studeren is leuk, maar soms heb je toch een aanspreekpunt nodig voor niet-inhoudelijke vragen over je studie. Jouw persoonlijke mentor kun je per e-mail en telefoon bereiken.

Lees meer

Toelating

Voor de cursus Moderne bedrijfsadministratie geldt geen vooropleidingseis

Je kunt direct starten met de opleiding MBA. Je hebt geen vooropleiding nodig. Het niveau van deze opleiding is hbo-niveau.

Examen

Erkende examens Moderne Bedrijfsadministratie

De opleiding Moderne Bedrijfsadministratie (MBA) leidt je op tot de erkende examens van Moderne Bedrijfsadministratie (MBA) die worden afgenomen door de Nederlandse Associatie voor Examinering. Per module maak je een examen: Bedrijfsadministratie 5, Kostencalculatie 5, Financiering 5 en Belastingwetgeving 5. Als je de examens met goed gevolg hebt afgerond, ontvang je het diploma Moderne Bedrijfsadministratie (MBA).

Doorstromen na de opleiding MBA

Nadat je de opleiding MBA succesvol hebt afgerond, is de vervolgstudie HBO SPD Bedrijfsadministratie bij Hogeschool NTI een goede keuze.

€ 100,- voordeel op de examenkosten!

Met een diploma op zak maak jij meer kans op de arbeidsmarkt. Om het behalen van een diploma te stimuleren, geeft NTI je daarom een speciale korting cadeau van € 25,- per examen. Je betaalt dus geen € 189, maar € 164 per examen. Voor deze opleiding ontvang je dus een totale korting van € 100,-! Dit is een unieke kans, want NTI is de enige opleider waarbij je dit voordeel krijgt. De examenkosten betaal je tegelijk met het lesgeld aan NTI. De examens boek je bij de Associatie wanneer jij er klaar voor bent. Voor meer informatie over het examen verwijzen we je naar www.associatie.nl

Examenkosten

De kosten van de examens worden samen met het lesgeld in rekening gebracht. Je betaalt lesgeld en examenkosten volgens het door jou gekozen studietempo.

De examenkosten bedragen € 54,67 per maand op basis van het aanbevolen studietempo.

Studieduur & lesgeld

Profiteer tijdelijk van 50% jubileumkorting en een cadeau naar keuze

Al 75 jaar profiteren onze studenten van betaalbaar, kwalitatief onderwijs en erkende diploma’s. NTI helpt ook jou graag om je dromen en ambities waar te maken. Je ontvangt tijdelijk 50% jubileumkorting én een cadeau naar keuze. Vind je een vergelijkbare opleiding elders goedkoper? NTI betaalt jou het verschil terug. Denk vooruit en schrijf je vandaag in.

Moderne Bedrijfsadministratie (MBA) 1468

Studietempo in maanden 8 Maanden 12 Maanden * 16 Maanden
Uren per week 8 5 4
Lesgeld per maand € 102,00 € 68,00 € 51,00
Nu met 50% korting € 51,00 € 34,00 € 25,50
 • De inschrijfkosten zijn € 35,-
 • 5% korting bij betaling ineens
 • * is aanbevolen studietempo

Nog 6 uur cadeau naar keuze bij inschrijving

Profiteer nu van een cadeau geheel naar keuze. Je kunt kiezen uit ruim 70 producten of uitjes. Kies jij een Rituals cadeaubon, een leuk tijdschrift of liever kaartjes voor de bioscoop of een pretpark? 

Welkomstcadeau naar keuze bij NTI

Zorg dat je er op tijd bij bent, want op = op. Lees meer over de actie

Ontvang tot 50% van je studiekosten terug van de Belastingdienst!

Je kunt de kosten voor een opleiding die aansluit bij je (toekomstige) beroep van de belasting aftrekken. Ben jij benieuwd naar jouw belastingvoordeel voor deze opleiding? Vul dan hieronder je persoonlijke gegevens in en bereken jouw voordeel direct.

Jouw belastingvoordeel:

Over 2018 ontvang je € 441,48 aan studiekosten terug van de belasting!*

* Dit voorbeeld geldt als indicatie. Bekijk de uitgebreide informatie hier.


Handige extra's

Examentrainingen MBA

Wil jij je optimaal voorbereiden op de examens en persoonlijke feedback krijgen op de onderdelen die jij moeilijk vindt? Kies dan voor de 4 klassikale examentrainingen. Aan de hand van een proefexamen dat je maakt, geeft de docent extra aandacht aan de fouten en de opgaven die voor jou extra uitleg nodig hebben. Het totaalbedrag hieronder betaal je in termijnen.

€ 300,-    (eenmalig)

Ervaringen

Moderne Bedrijfsadministratie (MBA)
4 sterren - gebaseerd op 5 ervaringen
Flexibiliteit
Praktijkdagen
Mentor
Studieprogramma
Docent
Niveau
Studiemateriaal

Leuke opleiding, goede studiematerialen je krijgt echte boeken wat een voordeel is. Ingestuurd huiswerk wordt snel nagekeken. Ook vragen worden snel beantwoord.

Dit is reeds de 3e opleiding/cursus die ik via het NTI volg. Het lesmateriaal is van gedegen kwaliteit in tegenstelling tot hoe het bij andere opleiders is, namelijk losbladig. Studieduur kan kosteloos verlengd worden met een half jaar, iets waar ik 1x gebruik van heb gemaakt en als zeer prettig heb ervaren. Mentoren/docenten reageren bij mij altijd binnen 2 werkdagen en telefonisch wordt ik ook vriendelijk geholpen. Examinering zou wat mij betreft meer online mogen op verschillende testlocaties in Nederland.. wellicht wel een suggestie om hier meer werk van te maken. Momenteel is het namelijk zo dat ik bij mijn vorige cursus Praktijkdiploma Loonadministratie en mijn huidige cursus als dichtstbijzijnde examenlocatie naar Roermond moet. Echter examineert Roermond enkel 2x per jaar in tegenstelling tot Eindhoven (wat na Roermond het dichtstbijzijnde is) 4x per jaar. Nu begrijp ik dat het aantal examenmomenten afhankelijk is van het aantal kandidaten, maar daarom vind ik dat er naar een online examinering gekeken moet worden, zodat deze ook bijv. bij een Open Universiteit afgenomen kan worden. Dit zou de studie nog flexibeler maken.

Bekijk alle ervaringen