Omschrijving

Sta sterker met een erkend diploma

Wil je als financieel-administratieve professional een sleutelrol binnen een organisatie vervullen? Wil je doorgroeien in je huidige administratieve functie? Dan is de opleiding Moderne Bedrijfsadministratie (MBA) zeker iets voor jou. Je leert veel op het gebied van financiering, kostencalculatie, belastingwetgeving en natuurlijk bedrijfsadministratie. Met dit veelgevraagde diploma op zak leg je de basis voor een succesvolle baan in de administratieve sector.

50% korting + Cadeau naar keuze

Cadeau naar keuze: pak jouw moment

Je profiteert nu van een cadeau naar keuze bij jouw inschrijving. Kies uit ruim 70 producten en uitjes!

Hulp bij studiekeuze

Twijfel jij of deze studie bij je past?
Neem dan contact op met een van onze studieadviseurs:

ma-vr (09:00-18:00)

NTI en corona: starten gewoon mogelijk

NTI is de uitvinder van FlexibelStuderen®, dat betekent dat wij veel ervaring hebben in het geven van erkende online opleidingen. Je studeert in een handige online leeromgeving met een combinatie van zelfstudie, online lessen en opdrachten. Eventuele praktijkdagen zijn tijdelijk vervangen door virtual classrooms. Zo loop je geen enkel risico en kun je met een gerust hart blijven werken aan een betere toekomst. Starten is dus gewoon mogelijk. Wil je meer weten? Lees meer over FlexibelStuderen® in de coronaperiode.

Leuke opleiding, goede studiematerialen je krijgt echte boeken wat een voordeel is. Ingestuurd huiswerk wordt snel nagekeken. Ook vragen worden snel beantwoord. Leuke opleiding, goede studiematerialen je krijgt echte boeken wat een voordeel is. Ingestuurd huiswerk wordt snel nagekeken. Ook vragen worden snel beantwoord.

Inhoud

Wat leer je

Tijdens de opleiding bedrijfsadministratie ga je aan de slag met vier modules die elk een belangrijk onderdeel van de financiële administratie behandelen. Je leert veel over boekingen van kostensoorten, kostenbewaking, investeringsselectie en belastingen. Elk van de modules heeft een examen dat je kunt afleggen bij de Associatie. De moderne bedrijfsadministratie opleiding is op hbo-niveau (Ad).

Studieprogramma

Bedrijfsadministratie 5

 • Boekingen van kostensoorten
 • Boekingen en berekeningen met betrekking tot de kostenplaatsmethode en activity-based costing
 • Boekingen en berekeningen met betrekking tot kostenbudgettering
 • Boekingen en berekeningen met betrekking tot leasing,
 • Permanence de l’inventaire
 • Kenmerken van een Erp-systeem


Kostencalculatie 5

 • Kostensoorten
 • Kostenverbijzonderingsmethoden
 • Kostenbudgettering
 • Kostenbewaking
 • Kostencalculaties
 • Masterbudget


Financiering 5

 • Investeringsselectie
 • Bepalen vermogensbehoefte,
 • Vermogensmarkt
 • Eigen vermogen
 • Vreemd vermogen
 • Jaarrekening
 • Jaarverslaglegging
 • Interne en externe verslaggeving
 • Indexcijfers

 
Belastingwetgeving 5

 • Algemene wet inzake rijksbelastingen
 • Wet op de loonbelasting 1964
 • Wet inkomstenbelasting 2001
 • Wet op de omzetbelasting 1968

De MBA-modules Kostencalculatie, Financiering, Belastingwetgeving en Bedrijfsadministratie kun je ook los volgen.

Persoonlijke begeleiding

Je staat er niet alleen voor tijdens de cursus. Voor inhoudelijke vragen ga je naar de docent, voor allerlei andere vragen kun je terecht bij jouw mentor. Bijvoorbeeld voor het maken van een planning of het inleveren van opdrachten. Lees meer over de begeleiding.

Alle voordelen van NTI op een rij:

 • Bepaal zelf je startdatum en studietempo
 • Geen extra kosten voor lesmateriaal
 • Alles binnen handbereik met de online leeromgeving
 • Gratis 6 maanden extra studietijd, mocht je het niet op tijd halen

Studeren bij NTI

Ben je toe aan een carrièreswitch of wil je dat diploma halen waarmee jij je werk nog beter kunt doen? Dan ben je hiervoor bij NTI aan het juiste adres. NTI helpt je graag bij het bereiken van jouw doel!

Bekijk de voordelen van FlexibelStuderen®

Studeren via jouw online leeromgeving

Leren uit echte lesboeken

Krijg feedback van je docent

Examen doen als jij er klaar voor bent

Vrije tijd als jij daar zin in hebt!

Toelating

Geen toelatingseisen

Je kunt direct starten met de opleiding Moderne Bedrijfsadministratie. Je hebt geen vooropleiding nodig. Het niveau is vergelijkbaar met mbo+/hbo.

Vragen?

Stel ze gerust aan onze studieadviseurs.

Examen

Examen bij Nederlandse Associatie voor Examinering

Je sluit de opleiding af met vier examens: Bedrijfsadministratie, Kostencalculatie, Financiering en Belastingwetgeving. Je doet dit online in een examencentrum bij jou in de buurt wanneer het jou uitkomt. De examens worden afgenomen door de Nederlandse Associatie voor Examinering. Kijk voor meer informatie op hun website. Als je de examens met goed gevolg hebt afgerond, ontvang je het diploma Moderne Bedrijfsadministratie (MBA).

logo associatie 250x80

Alleen bij NTI: € 100,- voordeel op de examenkosten!

Met een diploma op zak maak jij meer kans op de arbeidsmarkt. NTI helpt jou daar graag bij en geeft daarom een korting cadeau van € 25,- per examen. Je betaalt dus geen € 203, maar € 178 per examen. Bij elkaar genomen scheelt het € 100! NTI is de enige opleider die dit voordeel biedt, dus grijp je kans! De examenkosten betaal je tegelijk met het lesgeld. De examenkosten bedragen € 61,33 per maand op basis van het aanbevolen studietempo.

Verder?

Nadat je de opleiding MBA succesvol hebt afgerond, is de hbo-studie SPD Bedrijfsadministratie bij Hogeschool NTI een goede keuze.

Studieduur & lesgeld

Kosten Moderne Bedrijfsadministratie (MBA) 1468

Onderdelen Termijnen / aantal
Lesgeld per termijn € 109,50 8 maanden
Nu met 50% korting € 54,75 8 maanden
Studiemateriaal € 0 inclusief
Inschrijfgeld € 35,00 Eenmalig
Onderdelen Termijnen / aantal
Lesgeld per termijn € 54,75 16 maanden
Nu met 50% korting € 27,38 16 maanden
Studiemateriaal € 0 inclusief
Inschrijfgeld € 35,00 Eenmalig

Profiteer tijdelijk van 50% jubileumkorting en een cadeau naar keuze

Al 75 jaar profiteren onze studenten van betaalbaar, kwalitatief onderwijs en erkende diploma’s. NTI helpt ook jou graag om je dromen en ambities waar te maken. Je ontvangt tijdelijk 50% jubileumkorting én een cadeau naar keuze bij de opleiding Moderne Bedrijfsadministratie (MBA). Vind je een vergelijkbare opleiding elders goedkoper? NTI betaalt jou het verschil terug. Start vandaag nog en ontvang het lesmateriaal al binnen enkele dagen in huis.

Korting op software, hardware en meer via Surfspot

logo Surfspot transparantAls je studeert bij NTI krijg je hoge kortingen op officiële software, hardware en andere ICT-producten via Surfspot. Zo krijg je bijvoorbeeld 80% korting op Office, tot 50% korting op Photoshop en heb je een virusscanner vanaf €5,-. Dat maakt studeren bij NTI nog voordeliger. 

 

Vraag een offerte aan

 

50% korting + Cadeau naar keuze

Nog 3 dagen cadeau naar keuze bij inschrijving

Profiteer nu van een cadeau geheel naar keuze. Je kunt kiezen uit ruim 70 producten of uitjes. Kies jij een Rituals cadeaubon, een leuk tijdschrift of breid je liever je keukenset uit? 

Welkomstcadeau naar keuze bij NTI

Zorg dat je er op tijd bij bent, want op = op. Lees meer over de actie

Handige extra's

Examentrainingen MBA

Wil jij je optimaal voorbereiden op de examens en persoonlijke feedback krijgen op de onderdelen die jij moeilijk vindt? Kies dan voor de 4 klassikale examentrainingen. Aan de hand van een proefexamen dat je maakt, geeft de docent extra aandacht aan de fouten en de opgaven die voor jou extra uitleg nodig hebben. Het totaalbedrag hieronder betaal je in termijnen.

€ 300,-    (eenmalig)

Ervaringen

Moderne Bedrijfsadministratie (MBA)

4 sterren - gebaseerd op 5 ervaringen
Flexibiliteit
Praktijkdagen
Mentor
Studieprogramma
Docent
Niveau
Studiemateriaal

 

Leuke opleiding, goede studiematerialen je krijgt echte boeken wat een voordeel is. Ingestuurd huiswerk wordt snel nagekeken. Ook vragen worden snel beantwoord.

Bekijk alle ervaringen

Kunnen wij je verder helpen?

We zijn benieuwd of alles duidelijk voor je is. Wij staan klaar om je persoonlijk te woord te staan, uiteraard geheel vrijblijvend. Of ben je klaar om de volgende stap te zetten? Je kunt zelf je startdatum kiezen mocht je je binnen 14 dagen toch nog bedenken, dan kun je je studie weer stopzetten; even goede vrienden.