Omschrijving

Studiegids ontvangen

Je ontvangt de gids als PDF binnen enkele minuten in je mailbox.

Vul postcode en huisnummer in

Er zijn geen straat en plaatsnaam gevonden voor deze postcode. Je kunt je straat en plaatsnaam handmatig aanpassen.

Haal je Bachelor of Economics met HBO SPD

Zoek je een praktijkgerichte financiële hbo-opleiding? Volg dan HBO SPD Bedrijfsadministratie van Hogeschool NTI! Het studieprogramma is afgestemd op het beroepsprofiel van de SPD'er bedrijfsadministratie en aangepast aan de eisen van deze tijd. Na afronding van de opleiding HBO SPD Bedrijfsadministratie ontvang jij de titel Bachelor of Economics. Nieuwsgierig? Lees dan snel verder en kom meer te weten over de SPD-opleiding. 

Wat kun je na HBO SPD Bedrijfsadministratie?

HBO SPD Bedrijfsadministratie geeft jou een gedegen basis mee voor een carrière bij financiële afdelingen van grotere organisaties. Na HBO SPD Bedrijfsadministratie kun je onder meer aan de slag als:

 • financieel manager
 • controller
 • assistent-accountant
 • financieel adviseur

Inhoud

Nieuw programma vanaf 1 september 2017

Per 1 september 2017 start een geactualiseerd programma van SPD Bedrijfsadministratie, waarbij met name de onderwerpen ethiek en compliance extra aandacht krijgen. Ook als je in het huidige programma instroomt, krijg je per 1 september 2017 het geactualiseerde programma en krijg je vrijstellingen voor wat je al behaald hebt. Wil je meer weten over de overgangsregeling van het huidige programma naar het nieuwe programma, neem dan contact op met onze studieadviseurs.

Wat leer je tijdens HBO SPD Bedrijfsadministratie?

HBO Bedrijfsadministratie van Hogeschool NTI is een van de oudste, zo niet de oudste opleiding in Nederland op financieel gebied. De kern van de SPD-opleiding wordt gevormd door de onderwerpen:

 • Bedrijfseconomie
 • Bestuurlijke informatievoorziening
 • Belastingwetgeving
 • Bedrijfsadministratie

Gratis praktijkbijeenkomsten waarin je de beroepsvaardigheden leert

De opleiding HBO SPD Bedrijfsadministratie bevat praktijkbijeenkomsten. Deze zijn verplicht en inbegrepen bij het lesgeld van de SPD-opleiding Tijdens de praktijkbijeenkomsten behandel je de stof met je docent en medestudenten. De stof gaat zo ‘meer leven’. De bijeenkomsten worden door studenten van HBO SPD Bedrijfsadministratie als zeer prettig en leerzaam ervaren. 

Toelating

Stage

Stage tijdens HBO SPD Bedrijfsadministratie

Een stage maakt deel uit van de SPD-opleiding. Tijdens je stage breng je jouw opgedane kennis in de praktijk. Wat dacht je van een stage bij een bank of multinational?

Stageduur van HBO SPD Bedrijfsadministratie

De stageduur van de opleiding HBO SPD Bedrijfsadministratie omvat 840 uur. Hiervan loop je 700 uur daadwerkelijk stage. De resterende uren besteed je thuis aan je stageverslag en opdrachten. Je wordt tijdens de stage vanuit Hogeschool NTI begeleid door een stageadviseur. Deze persoon is tevens de contactpersoon voor het stagebedrijf. 

Examen

Wettelijk erkend hbo-getuigschrift SPD Bedrijfsadministratie

HBO-opleidingen van Hogeschool NTI zijn geaccrediteerd door de NVAO

Hbo-opleidingen van Hogeschool NTI zijn geaccrediteerd door de NVAO. De opleiding HBO SPD is door de NVAO geaccrediteerd en voldoet daarmee aan de meest recente kwaliteitseisen van het ministerie van OCW. Je ontvangt het wettelijk erkende hbo-getuigschrift SPD Bedrijfsadministratie. Je mag je dan Bachelor of Science noemen.

Examens van de HBO SPD Bedrijfsadministratie

De examens van de HBO SPD Bedrijfsadministratie zijn een combinatie van examens, praktijkbijeenkomsten en tentamenopdrachten.

 • In het eerste jaar worden de examens afgenomen door de Nederlandse Associatie voor Examinering. Voor meer informatie over deze examens, de examendata en kosten verwijzen we je naar www.associatie.nl.
 • In het tweede jaar worden de examens afgenomen door HBOSPD. De examens kun je op verschillende momenten in het jaar doen. Voor meer informatie over deze examens, de examendata en kosten verwijzen we je naar www.hbospd.nl.

De overige praktijkbijeenkomsten en tentamenopdrachten leg je af bij NTI in Leiden. 

Beroepen

Waar kun je aan de slag na HBO SPD Bedrijfsadministratie?

Na afronding van de opleiding HBO SPD Bedrijfsadministratie  kun je aan de slag bij financiële afdelingen van grotere organisaties. Met je wettelijk erkende hbo-getuigschrift SPD Bedrijfsadministratie op zak kun je onder meer aan de slag bij:

 • banken
 • grote accountantskantoren
 • multinationals
 • overheidsinstellingen

Beroepen

Na de opleiding HBO SPD Bedrijfsadministratie kun jij diverse functies bekleden. Denk maar eens aan:

 • Administrateur
 • Hoofd boekhouding
 • Medewerker financiële administratie
 • Assistent accountant
 • Kredietadviseur

Studieduur & lesgeld

HBO Bachelor SPD Bedrijfsadministratie 9225

Termijnen 3 Jaar 36 Maanden *
Lesgeld per termijn € 1.854,00 € 154,90
 • Inschrijfgeld en dossiervorming € 75,-
 • Prijswijzigingen voorbehouden
 • * is het aanbevolen studietempo

Nog 8 dagen Acer Chromebook actie bij inschrijving

Acer Chromebook website 127x90pxBij een inschrijving voor een (klassikale) hbo bacheloropleiding of volledige masteropleiding ontvang je een Acer Chromebook t.w.v. €249 voor slechts €29! Zorg dat je er op tijd bij bent, want op = op. Schrijf je snel in. Lees meer over de actie

Ontvang tot 50% van je studiekosten terug van de Belastingdienst!

Je kunt de kosten voor een opleiding die aansluit bij je (toekomstige) beroep van de belasting aftrekken. Ben jij benieuwd naar jouw belastingvoordeel voor deze opleiding? Vul dan hieronder je persoonlijke gegevens in en bereken jouw voordeel direct.

Jouw belastingvoordeel:

Over 2016 ontvang je € 834,08 aan studiekosten terug van de belasting!*

* Dit voorbeeld geldt als indicatie. Bekijk de uitgebreide informatie hier.

Ervaringen

HBO Bachelor SPD Bedrijfsadministratie
4 sterren - gebaseerd op 6 ervaringen
Flexibiliteit
Praktijkdagen
Mentor
Studieprogramma
Docent
Niveau
Studiemateriaal
Examens

Ik ben pas begonnen met de studie SPD bedrijfsadministratie en het bevalt heel goed. Het lesmateriaal is heel overzichtelijk en duidelijk. Ik vind het niveau prima te doen. Ook de opdrachten zijn duidelijk beschreven en makkelijk te vinden. De opdrachten die je moet insturen worden snel beoordeeld en het commentaar wat gegeven wordt is duidelijk. Ik ben erg blij dat ik naast mijn werk ook nog eens een volledige HBO-opleiding thuis kan volgen. Dan heb je geen last van verplichte lesuren de hele week door en kun je het gewoon zelf inplannen! Ook krijgt iedereen een mentor toegewezen en die staat altijd voor je klaar om jou te helpen met je studie. Super handig voor als het even niet meer lukt!

Untitled

Een pittige studie waarvan ik veel leer. Zeer praktijkgericht, waardoor het direct bruikbaar is in mijn werkomgeving. Grote mate van zelfstandigheid, daardoor wel een zekere zelfdiscipline nodig om met regelmaat te studeren. Voor mij een prima keuze.

Bekijk alle ervaringen