Omschrijving

Studiegids ontvangen

Je ontvangt de gids als PDF binnen enkele minuten in je mailbox.

Vul postcode en huisnummer in

Er zijn geen straat en plaatsnaam gevonden voor deze postcode. Je kunt je straat en plaatsnaam handmatig aanpassen.

Om je te helpen bij jouw studiekeuze kunnen wij je via e-mail of telefoon benaderen. Door dit formulier te verzenden geef je hier toestemming voor, je toestemming kun je ieder moment weer intrekken. Bekijk ook gerust onze privacyverklaring.

Haal je Bachelor of Science met HBO SPD

Zoek je een praktijkgerichte financiële hbo-opleiding? Volg dan HBO SPD Bedrijfsadministratie van Hogeschool NTI! Het studieprogramma is afgestemd op het beroepsprofiel van de SPD'er en aangepast aan de eisen van deze tijd. Na afronding van de opleiding HBO SPD Bedrijfsadministratie ontvang jij de titel Bachelor of Science. Nieuwsgierig? Lees dan snel verder en kom meer te weten over de SPD-opleiding. 

Wat kun je na HBO SPD Bedrijfsadministratie?

Het wettelijk erkende hbo-getuigschrift SPD Bedrijfsadministratie geeft jou een gedegen basis mee voor een carrière bij financiële afdelingen van grotere organisaties. Je kunt dan onder meer aan de slag als:

 • Financieel manager
 • Controller
 • Assistent-accountant
 • Financieel adviseur

Inhoud

Wat leer je tijdens HBO SPD Bedrijfsadministratie?

HBO Bedrijfsadministratie van Hogeschool NTI is een van de oudste, zo niet de oudste opleiding in Nederland op financieel gebied. Het praktijkgerichte studieprogramma is helemaal afgestemd op het beroep van bedrijfsadministrateur en aangepast aan de eisen van deze tijd. De kern van de SPD-opleiding wordt gevormd door de onderwerpen:

 • Bedrijfsadministratie
 • Belastingwetgeving
 • Corporate finance
 • Adviesvaardigheden

Gratis praktijkbijeenkomsten waarin je de beroepsvaardigheden leert

De opleiding HBO SPD Bedrijfsadministratie bevat praktijkbijeenkomsten. Deze zijn verplicht en inbegrepen bij het lesgeld van de opleiding. Tijdens de praktijkbijeenkomsten behandel je de stof met je docent en medestudenten. De stof gaat zo ‘meer leven’. De bijeenkomsten worden door studenten van HBO SPD Bedrijfsadministratie als zeer prettig en leerzaam ervaren. 

Toelating

Geschikte werkplek

Gedurende de opleiding doorloop je het praktijkprogramma. In het praktijkprogramma wordt een portfolio samengesteld waarbij je beroepsproducten indient die gekoppeld worden aan de kerncompetenties. Indien je geen portfolio kunt samenstellen op basis van beroepsproducten op het gewenste eindniveau, zal je een geschikte werkplek moeten vinden voor het uitvoeren van de portfolio-opdrachten.

Examen

Wettelijk erkend hbo-getuigschrift SPD Bedrijfsadministratie

HBO-opleidingen van Hogeschool NTI zijn geaccrediteerd door de NVAO

Hbo-opleidingen van Hogeschool NTI zijn geaccrediteerd door de NVAO. De opleiding HBO SPD Bedrijfsadministratie is door de NVAO geaccrediteerd en voldoet daarmee aan de meest recente kwaliteitseisen van het ministerie van OCW. Je ontvangt het wettelijk erkende hbo-getuigschrift 'HBO Bachelor SPD Bedrijfsadministratie'. Je mag je dan Bachelor of Science (BSc) noemen.

Examens van de HBO SPD Bedrijfsadministratie

De examens van de SPD-opleiding zijn een combinatie van examens, praktijkbijeenkomsten en tentamenopdrachten. In het eerste jaar worden de examens afgenomen door de Nederlandse Associatie voor Examinering. Vanaf het tweede jaar worden de examens afgenomen door NTI.

€ 100,- voordeel op de examenkosten!

Met een diploma op zak maak jij meer kans op de arbeidsmarkt. Om het behalen van een diploma te stimuleren, geeft NTI je daarom een speciale korting cadeau van € 25,- per Associatie-examen. Je betaalt dus geen € 189, maar € 164 per examen. Voor deze opleiding ontvang je dus een totale korting van € 100,-! Dit is een unieke kans, want NTI is de enige opleider waarbij je dit voordeel krijgt. De examenkosten betaal je tegelijk met het lesgeld aan NTI. De examens boek je wanneer jij er klaar voor bent. Voor meer informatie over deze examens en de examendata verwijzen we je naar www.associatie.nl.

Examenkosten voor HBO Bachelor SPD Bedrijfsadministratie

De examenkosten worden samen met het lesgeld in rekening gebracht. Je betaalt lesgeld en examenkosten volgens de door jou gekozen betaalfrequentie. Je doet pas examen wanneer jij er klaar voor bent.

De examenkosten bedragen € 94,33 per maand.

Deze kosten zijn inclusief het afstudeerexamen.

Beroepen

Waar kun je aan de slag na HBO SPD Bedrijfsadministratie?

Het wettelijk erkende hbo-getuigschrift SPD Bedrijfsadministratie geeft jou een gedegen basis mee voor een carrière bij financiële afdelingen van grotere organisaties. Je kunt na afronding van de SPD-opleiding onder meer aan de slag bij:

 • Banken
 • Grote accountantskantoren
 • Multinationals
 • Overheidsinstellingen

Beroepen

Na de opleiding kun jij diverse functies bekleden. Denk maar eens aan:

 • Administrateur
 • Hoofd boekhouding
 • Medewerker financiële administratie
 • Assistent accountant
 • Kredietadviseur

Studieduur & lesgeld

HBO Bachelor SPD Bedrijfsadministratie 7203

Termijnen 3 Jaar 36 Maanden *
Lesgeld per termijn € 1.881,00 € 165,00
 • Inschrijfgeld en dossiervorming € 75,-
 • * is het gangbare betaaltempo

Tijdelijk Acer Chromebook actie bij inschrijving

Acer Chromebook actieBij een inschrijving voor een (klassikale) hbo bacheloropleiding of volledige masteropleiding ontvang je een Acer Chromebook t.w.v. €249 voor slechts €29! Zorg dat je er op tijd bij bent, want op = op. Schrijf je snel in. Lees meer over de actie

Ontvang tot 50% van je studiekosten terug van de Belastingdienst!

Je kunt de kosten voor een opleiding die aansluit bij je (toekomstige) beroep van de belasting aftrekken. Ben jij benieuwd naar jouw belastingvoordeel voor deze opleiding? Vul dan hieronder je persoonlijke gegevens in en bereken jouw voordeel direct.

Jouw belastingvoordeel:

Over 2017 ontvang je € 1.436,76 aan studiekosten terug van de belasting!*

* Dit voorbeeld geldt als indicatie. Bekijk de uitgebreide informatie hier.

Ervaringen

HBO Bachelor SPD Bedrijfsadministratie
4 sterren - gebaseerd op 6 ervaringen
Flexibiliteit
Praktijkdagen
Mentor
Studieprogramma
Docent
Niveau
Studiemateriaal
Examens

Ik ben pas begonnen met de studie SPD bedrijfsadministratie en het bevalt heel goed. Het lesmateriaal is heel overzichtelijk en duidelijk. Ik vind het niveau prima te doen. Ook de opdrachten zijn duidelijk beschreven en makkelijk te vinden. De opdrachten die je moet insturen worden snel beoordeeld en het commentaar wat gegeven wordt is duidelijk. Ik ben erg blij dat ik naast mijn werk ook nog eens een volledige HBO-opleiding thuis kan volgen. Dan heb je geen last van verplichte lesuren de hele week door en kun je het gewoon zelf inplannen! Ook krijgt iedereen een mentor toegewezen en die staat altijd voor je klaar om jou te helpen met je studie. Super handig voor als het even niet meer lukt!

Untitled

Een pittige studie waarvan ik veel leer. Zeer praktijkgericht, waardoor het direct bruikbaar is in mijn werkomgeving. Grote mate van zelfstandigheid, daardoor wel een zekere zelfdiscipline nodig om met regelmaat te studeren. Voor mij een prima keuze.

Bekijk alle ervaringen